Hírek Kokainragasztó spray-vel támadnak az Egyesült Királyság rendőrei a szórakozóhelyeken

Szokatlan módon szeretnének küzdeni a hatóságok az Egyesült Királyságban található Darlington szórakozóhelyein a kokainhasználat ellen. A helyi rendőrség több szórakozóhelyen is úgynevezett „antikokain sprayt” használ majd.

A BLOKit spray-t az asztalok, pultok, mosdók felületeire lehet ráfújni. A spray által képzett réteg aztán megköti a rászórt kokaint vagy más por állagú kábítószert, amit nem lehet onnan felszívni. Ha az ember mégis megpróbálja lekaparni és felszívni vagy lenyelni a port, akkor órákig keserű íz érezhet utána.

A BLOKitet már országszerte több bárban, kocsmában is használják, de Darlington lesz az első város, ahol próbaképpen 24 szórakozóhely együttesen veti majd be a sprayt.
„Darlington pont olyan mint bármelyik nagyváros: az emberek itt is fogyasztanak rekreációs drogokat, naivak lennénk, ha azt hinnénk, hogy nem teszik. A különbség az, hogy mi proaktívan cselekszünk azért, hogy ezt leküzdjük” – mondta a helyi rendőrség őrmestere, aki arról is beszélt, hogy a drogkereső kutyák rendszeresen bejeleznek nekik kokainra, amikor ellenőrzik a szórakozóhelyeket.

A kezdeményezést a városi tanács is támogatja. Abban bíznak, hogy ezzel sikerül majd visszaszorítani a településen a droghasználatot, és biztonságosabbá tenni a várost.
A kábítószerártalom csökkentésével foglalkozó szakemberek azonban úgy vélik, hogy ez a megoldás több kárt hozhat mint hasznot, egyesek szerint a rendőrség csak a pénzt pazarolja. A Mixmagnek nyilatkozó Ant Lehane szerint ez a módszer semmit nem fog tenni a droghasználattal összefüggő halálesetek visszaszorításáért. Szerinte a spray miatt az emberek kulcsról fogják felszívni a kokaint, amivel viszont csak sokkal nehezebb lesz biztosan adagolni a szert.

Bozsó Ágnes
kokain.jpg
 
"Boldogult" aktív koromban még azt igyekeztünk megakadályozni, hogy a drog egyáltalán bejusson valamely országba, majd a dílerekhez, és fogyasztókhoz.
Úgy túnik, hogy ez mára arra redukálódott, hogy a szórakozó helyeken megnehezítsék a fogysztást.
Ettől a kábítószer előállítása, szállítása, és kereskedelme még ugyanúgy virágzik.
 
A szépirodalomban több helyen írják, hogy a kokaint papírról, papírénzről, stb. szívják fel. Ha a használók visszatérnek az őskorba, akkor ennek a spraynak semmi hatása nem lesz.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,732
Tagok
615,331
Legújabb tagunk
Monika L.
Oldal tetejére