Kormányválság Ausztriában: lemondott az összes szabadságpárti miniszter

Herbert Kickl szabadságpárti belügyminiszter menesztését javasolta hétfőn kora este Sebastian Kurz osztrák néppárti kancellár Bécsben, hogy ezzel is garantálja az FPÖ, vagyis az Osztrák Szabadságpárt kapcsán kitört hétvégi korrupciós botrány ügyében elrendelt vizsgálat tisztaságát.

Kurz hétfőn azt mondta, hogy a teljes transzparencia és az ügy alapos tisztázása megköveteli Kickl távozását. Röviddel a bejelentés után minden szabadságpárti miniszter jelezte, hogy válaszul lemond a posztjáról, tudatta az APA osztrák hírügynökség.


A kancellár szerint a jelen helyzetben az lett volna következetes, ha Kickl önként lemond tisztségéről. Kurz maga nem távolíthatja el Kicklt a pozíciójából, ezt csak a szövetségi elnök Alexander Van der Bellen teheti meg, neki javasolta a belügyminiszter menesztését - idézi az Index.hu.


Osztrák botrány: szeptember elején lesz az előrehozott választás

Az FPÖ adta eddig az osztrák kormányban a közlekedési, innovációs és technológiai minisztert, Norbert Hofert, a külügy- és integrációs miniszter Karin Kneisslt, a munkaügyi, szociális, egészségügyi és fogyasztóvédelmi miniszter Beate Hartinger-Kleint és a védelmi miniszter Mario Kanuseket, míg a szövetségi alkancellár Heinz-Christian Stache volt a közszolgálati és sportminiszter is, ők távoztak.

A belügyminiszter eltávolítása komoly hatással lehet az osztrák kormányzásra, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) ugyanis betartotta korábbi ígéretét, miszerint kész visszahívni valamennyi miniszterét az Osztrák Néppárttal (ÖVP) közösen alkotott kormánykoalícióból, ha a kancellár megválik Herbert Kickl szabadságpárti belügyminisztertől a hétvégi videós botrány miatt. Ezzel viszont Kurz kormányának legfontosabb posztjait jelenleg nem tölti be senki napokkal az EP-választás előtt.

Herbert Kickl, Ausztria egyik legismertebb politikusa újságíróknak elmondta: az FPÖ álláspontja szerint az lenne a normális eljárás, ha minisztereik hivatalban maradnának mindaddig, amíg az előrehozott választások nyomán az új tárcavezetők leteszik hivatali esküjüket.

Sebastian Kurz osztrák kancellár a szeptemberi előrehozott választásokig szakértőkkel igyekszik pótolni a távozó minisztereket. Fordulatot hozhat azonban, hogy a legnagyobb ellenzéki párt, a szociáldemokraták (SPÖ) bejelentették: bizalmatlansági indítványt kezdeményeznek a parlamentben Kurz azonnali leváltására. Pamela Rendi-Wagner, az ellenzéki szociáldemokraták elnöke elmondta, a választásokig szakértői kormány felállítását javasolják, mert csak egy ilyen intézkedés jelenthet "jó és tartós megoldást" .
 
Minden kommentár helyett talán meg kellene nézni az osztrák választási eredményeket visszamenőleg....
Alább a Néppárt eredményei, ugye a Fidesz "2/3"-ával ők ellenzékben voltak anno..

Osztrák Néppárt választási erdm...jpeg

Kinek is volt érdeke az FPÖ gyengítése? Ráadásul az EU választások előtt? Hiszen mint kiderült már féléve felajánlották a videót eladásra, ami most a "botrány" elindítója...
Ugye leginkább a Néppártnak jön jól....(vagy a valószínűbb az US- nek) Annak ellenére, hogy az oroszokra próbálják rátolni, nyilvánvaló, hogy számukra Ausztria sokkal fontosabb partner, minthogy bármilyen feszültséget keltsenek...
Gyakran elfelejtik, hogy Oroszország Európában van.... Persze lehet egyszerűen a mostani közzététel a jobboldali szélsőségek visszaszorítására irányuló kísérlet is, hisz Norvégia is a Norvég Alap számára elfogadható elosztásához köti a magyaroknak történő haditechnikai eladást...
S akkor csak annyi mit az alábbi képek..

Strache jött.jpeg

Strache jött.....

Strache megy...jpeg

Strache megy....

Orbán földre került.jpeg

Orbán magától megy le a pályáról, vagy leviszik, miután földre került....

Ugye Salvini szintén oroszokhoz köthető a választás pénzügyi alapját megteremtő korrupciós ügye sem lefutott még...
(Ugye éppen egy magyar alkotmányjogász feszegeti a mandátum vizsgálat kiterjesztését)
Na és az is kérdés kinél van Orbán "videója"....ami azért több lesz mint az öszödi beszéd...
 
Utoljára módosítva:
Te én ezt nem értem...szerintem a tököt a mákkal kevered....irod,
"a Néppárt eredményei, ugye a Fidesz "2/3"-ával ők ellenzékben voltak anno.."
A Néppárt a táblázatod szerint az ellenzéki korszakában egyszer sem érte el a Fidesz-Kdnp 2010-18 közötti értékeit /52,7, 44,9 49,3 %/
 
Te én ezt nem értem...szerintem a tököt a mákkal kevered....irod,
"a Néppárt eredményei, ugye a Fidesz "2/3"-ával ők ellenzékben voltak anno.."
A Néppárt a táblázatod szerint az ellenzéki korszakában egyszer sem érte el a Fidesz-Kdnp 2010-18 közötti értékeit /52,7, 44,9 49,3 %/

Dehogyis nem érted.....
Legyél nagyvonalú azzal az egy-két %-kal.....
De hogy tovább bonyolítsam a 2002-es választások után, ahol a Néppárt 16 év után tudott csak több mint kétmillió szavazót szerezni lépett koalícióra az FPÖ-vel, s most is, amikor végre 2017-ben emelkedett a tábora, bútorozott össze velük... S milyen érdekes Benko, Kurz tanácsadója, akit korrupció miatt 15 éve elítéltek, szintén a Kronenre pályázik...
Arra az újságra amelynek működésébe a tulajdonosok napi szinten avatkoznak be ellentétben az újságok többségével...
Na meg az is, hogy éppen a Süddeutche Zeitung ami az idén már első volt a felmérés szerint az újságírók vélemény formálásában, ráadásul úgy hogy több lapot is megjelölhettek egyszerre az újságírók az egész német sajtóra kiterjesztett adatgyűjtésben...
 
Hát nem vagyok nagyvonalú azzal az 1-2 %-al.

A tényeket a világnézetednek akarod alárendelni, s olyasmit dobsz be ami elsö olvasatra félrevezetö.
Majd az ember nekiveselkedik - s kiderül, nem félrevezetö az hanem te félrevezetsz.

Értem én ezt.De legközelebb vagy a valót,vagy ügyesebben.

Amit az SZ-röl irsz: az ugye világos, hogy 10 év alatt a nyomtatott lapszámok vagy 30 %-t vesztette el. 20 évet alapul véve megfelezte magát.....Pont azért, mert "véleményt akar formálni" (a tulajdonosi háttér). Azaz, alkalmanként hazudik ezerrel.
 
Utoljára módosítva:
Engem őszintén mondva nem lepett meg a botrány.
-
Orbán verte a mellét és sokat megtudott téveszteni, mondván: Europa "hozzá igazodik". Hát nem.
-
Az FPÖ-t már 2000-ben rasszistának, antiszemitának és idegengyűlölőnek találták a polgárok, és beindultak az un. "Donnerstags-demonstrationen" - csütörtökönként Bécsben, a fővároson keresztül, be nem jelentett utakon tüntettek fiatalok és idősek egészen 2002-ig.
-
Az FPÖ újabb kormánybeli részvétele (2017) ismét az utcára vitte az embereket "Ujra csütörtök van!" jelszóval
2018-ota nemcsak Bécsben hanem Linz-ben és Innsbruckban is tüntetnek hetente.
-
A német televízióban, a botránnyal kapcsolatosan, osztrák politikai szakértök gyakran emlegették Orbán nevét és utaltak ezeknek a szélsőjobboldali nacionalista pártoknak a taktikájára, az FPÖ is nagyon szeretett volna egy "állami médiát", a "köz-média" helyett. Ugy néz ki, hogy a Népszabadságot osztrák segítséggel hallgattatta el a magyar kormány.
-
Magyarországon ilyen investigativ újságírói leleplezések eddig soha nem tudtak elérni semmit, a kormány megvonta a vállát, "Ezt csinálom már 30 éve és a jövőben is tenni fogom". - hallottuk nem egyszer.
-
Strache gyorsan visszalépet. A kérdés, hogy ezt egy működő demokráciának, meglevő szégyenérzetnek köszönhetjük vagy van más is azon a 6 órán keresztül tartó videofelvételen? :oops:
 
Utoljára módosítva:

Valóban ahogy kitört a botrány a 3Sat televízió megszakította a műsorát és csak ezzel foglalkozót.
Mindenki a kamerák elé tudott állni és elmondta a véleményét.
Magyarországon mint egy zsákot ugy dobják ki az ellenzéket és semmi következménye nincsen.
-
Remekül megmondta Lendvai.
- Orbán még fiatal, alig 55 éves,
- Amerikában 60-70-en felül vannak a jelentős politikusok
- Orbánnak lesz még elég lehetősége hibát elkövetni.
-
Én csak attól félek, hogy ha demokratikusan nem lehet leválasztani akkor, hogy fog megszabadulni tőle az ország.
Csak ne ásson magának vermet Orbán a "Pesti srácok" idealizálásával.
 
Hát nem vagyok nagyvonalú azzal az 1-2 %-al.

A tényeket a világnézetednek akarod alárendelni, s olyasmit dobsz be ami elsö olvasatra félrevezetö.
Majd az ember nekiveselkedik - s kiderül, nem félrevezetö az hanem te félrevezetsz.

Értem én ezt.De legközelebb vagy a valót,vagy ügyesebben.

Amit az SZ-röl irsz: az ugye világos, hogy 10 év alatt a nyomtatott lapszámok vagy 30 %-t vesztette el. 20 évet alapul véve megfelezte magát.....Pont azért, mert "véleményt akar formálni" (a tulajdonosi háttér). Azaz, alkalmanként hazudik ezerrel.

Ugye ezt (mármint amit a világnézetemről és a tényekről írtál) Te sem gondolod komolyan...
Talán azt sem vitatod, hogy azt nagyon visszaesett példányszámú újságot nem csak nevükben újságírók írják, s német nyelvterületen mértékadó vélemény formáló, s ma az online felület talán fontosabb a nyomtatottnál....
Nem tudom szerinted az 1,26 millió olvasó az miért kevés amikor a KESMA teljes olvasottsága még az osztrák Kleine Zeitungét sem éri el, de az SZ a WAZ lapokat beelőzi, s a németek közel 60% naponta olvas újságot... S ugye ott van az online... Az FPÖ által megszerezni kívánt 700 ezres példányszámú Kronen Zeitungbam is a WAZ volt az egyik tulajdonos... Szóval mi a való? Orbán minden"nagy barátja" piti bűnöző, vagy szimplán haszonleső politikai kalandor?
Hogy is van az a madár tollas mondás?
Ja és ugye Benko, Kurz támogatója megvette tavaly novemberben a WAZ egy részét amivel jelenleg 24,5 % van a Kronenben....
 
Abból, hogy Strache elhasalt, nem következik, hogy a hazafias pártok képviselői mind hiteltelenek, az meg pláne nem, hogy nem egy komoly és egyre erősödő társadalmi igény megtestesítői, akik adott esetben kormányzati tényezők lehetnek. A centrumpártok hosszú ideje kényük-kedvük szerint (el)menedzselik a demokráciát. Amikor ez akadályokba ütközik, jönnek a keményebb eszközök. Strache amatőr volt, s épp ez bizonyítja, hogy nem a fehér-nyakkendős bűnözők közül való. A "profik" ugyanis nagyban játszanak. Itt például még talán Kurz-ot is levezetik a pályáról.
 
Ugye ezt (mármint amit a világnézetemről és a tényekről írtál) Te sem gondolod komolyan...
Talán azt sem vitatod, hogy azt nagyon visszaesett példányszámú újságot nem csak nevükben újságírók írják, s német nyelvterületen mértékadó vélemény formáló, s ma az online felület talán fontosabb a nyomtatottnál....
Nem tudom szerinted az 1,26 millió olvasó az miért kevés amikor a KESMA teljes olvasottsága még az osztrák Kleine Zeitungét sem éri el, de az SZ a WAZ lapokat beelőzi, s a németek közel 60% naponta olvas újságot... S ugye ott van az online... Az FPÖ által megszerezni kívánt 700 ezres példányszámú Kronen Zeitungbam is a WAZ volt az egyik tulajdonos... Szóval mi a való? Orbán minden"nagy barátja" piti bűnöző, vagy szimplán haszonleső politikai kalandor?
Hogy is van az a madár tollas mondás?
Ja és ugye Benko, Kurz támogatója megvette tavaly novemberben a WAZ egy részét amivel jelenleg 24,5 % van a Kronenben....

Tudod, én lassan már csak két dolgot szeretnék....
- ha valaki leir valamit,akkor az ugy legyen, s annyi legyen /megint jössz egy számmal..".a németek közel 60% naponta olvas újságot"...ami persze nem igaz, de biztosan találsz egy megerösitö forrást és ezt bemásolod/
- s tájékoztassanak, ne pedig a véleményemet akarják formálni.
 
Azert erdekelne a fidesznyik baratok most bajban lehetnek kire is szavazanak..........a neppartbol kivagtak Orbant, liberalisok szoba se johetnek, marad a szelsojobbos naci part. Haladunk arra fele hogy ismeteljuk a tortenelmet.
 
Azert erdekelne a fidesznyik baratok most bajban lehetnek kire is szavazanak..........a neppartbol kivagtak Orbant, liberalisok szoba se johetnek, marad a szelsojobbos naci part. Haladunk arra fele hogy ismeteljuk a tortenelmet.

Valami nagyon fura világban élsz ott a messziben...a Fidesz-KDNP-re fognak szavazni, s tojnak arra, hogy mi van Ausztriában.S ennek az oka az ország szuverenitásának biztositása a határvédelemmel.
 
Gondoltam hogy igy latod a helyzetet hogy a fideszre szavaznak de nem mindegy o hova visszi a kepviseloit a nacik fele vagy egy konzervativ oldal fele ,ami azert kiesett hogy kivagtak onnan.
Ergo marad a szelsojobbos part. Nyugtaval dicserd a napot Orban is belefog bukni elobb utobb.
Merem remelni hogy az orszag tulnyomo tobbsege nem kivancsi a szelsoseges partcsaladra.
 
Nem én látom igy. Az ezzel foglalkozók látják igy. Igaz, többé kevesbé mind hazudnak a "közvéleménykutatók" , de nincs olyan közvéleménykutató amelyik min. 12 de inkább 13 helyet ne jósolna nekik. Meglátjuk.

Amellett a hangulaton is érzödik, hogy a határvédelem a legfontosabb téma. Az pedig egy reális esélyest jelent.
 
Utoljára módosítva:
Abból, hogy Strache elhasalt, nem következik, hogy a hazafias pártok képviselői mind hiteltelenek, az meg pláne nem, hogy nem egy komoly és egyre erősödő társadalmi igény megtestesítői, akik adott esetben kormányzati tényezők lehetnek. A centrumpártok hosszú ideje kényük-kedvük szerint (el)menedzselik a demokráciát. Amikor ez akadályokba ütközik, jönnek a keményebb eszközök. Strache amatőr volt, s épp ez bizonyítja, hogy nem a fehér-nyakkendős bűnözők közül való. A "profik" ugyanis nagyban játszanak. Itt például még talán Kurz-ot is levezetik a pályáról.
Sebastian, segíts kérlek.
Mikor tudok megnézni a magyar köz tv-ben egy választás előtti vitat?

Lehetőleg Orbánnal, vagy egy gyerekkori barátjával a minisztériumból.
 
Utoljára módosítva:
Gondoltam hogy igy latod a helyzetet hogy a fideszre szavaznak de nem mindegy o hova visszi a kepviseloit a nacik fele vagy egy konzervativ oldal fele ,ami azert kiesett hogy kivagtak onnan.
Ergo marad a szelsojobbos part. Nyugtaval dicserd a napot Orban is belefog bukni elobb utobb.
Merem remelni hogy az orszag tulnyomo tobbsege nem kivancsi a szelsoseges partcsaladra.
Csak Te címkézed szélsőjobbnak a szuverenistákat és a hazafias pártokat etc. Farage is szélsőjobb lenne? Aki pedig hívta Orbánt. Miért vigye a konzervatívokhoz, akik a szocialistákkal akarnak összebútorozni!? Hogy liberalizálják a bevándorláspolitikát?
 
Sebastian, segits kerlek.
Mikor tudok megnezni a magyar köz tv-ben egy valasztas elötti vitat?

Lehetöleg Orbannal, vagy egy gyerekkori baratjaval a miniszteriumbol.
Kösz! De O1G-ző, fasisztázó, patkányozó és egyéb magvas érveket tartalmazó vitákból inkább nem kérek. Orbán helyében én is megnézném, kikkel ülök le vitázni, biztos nem egy olyan emberrel, aki saját bevallása szerint is nyilvánosan "hazudott reggel, délben meg este".
 
Kösz! De O1G-ző, fasisztázó, patkányozó és egyéb magvas érveket tartalmazó vitákból inkább nem kérek. Orbán helyében én is megnézném, kikkel ülök le vitázni, biztos nem egy olyan emberrel, aki saját bevallása szerint is nyilvánosan "hazudott reggel, délben meg este".

Egy vita Orbánnak nem hozna pluszt mert ö a brüsszeli/tengerentúli tervek ellen lép fel "védelmezöként", nem pedig nem egyenrangú fontosságu magyar politikusokkal szemben.
Sokkal többet használ neki az, ha ezerrel kürtölteti, hogy mik is a valódi brüsszeli tervek, mint pl. a tömeges migránsbetelepités. Ami Magyarországra 72 millio migráns betelepitését jelentené az EU-tanulmány szerint.

“A lakosság áthelyezési mechanizmusának lehetőségei a nemzetközi védelmet élvezők számára...” /Study on the feasibility of establishing a mechanism for the relocation of beneficiaries of international protection /

Na ezt bedobja az utolsó 3 napban. Igaz hogy az anyag 10 éves, de annál inkább mutatja, milyen szépen megtervezett a gondolat, ami ugye 2015-ben baromi spontánul kitört. Meg hát, most került elö, mint a Strache-video:p.

Nem kell elhinni.El kell olvasni.

https://ec.europa.eu/home-affairs/s...df/final_report_relocation_of_refugees_en.pdf
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,710
Tagok
615,330
Legújabb tagunk
AYN123
Oldal tetejére