Kormányválság Ausztriában: lemondott az összes szabadságpárti miniszter

Herbert Kickl szabadságpárti belügyminiszter menesztését javasolta hétfőn kora este Sebastian Kurz osztrák néppárti kancellár Bécsben, hogy ezzel is garantálja az FPÖ, vagyis az Osztrák Szabadságpárt kapcsán kitört hétvégi korrupciós botrány ügyében elrendelt vizsgálat tisztaságát.

Kurz hétfőn azt mondta, hogy a teljes transzparencia és az ügy alapos tisztázása megköveteli Kickl távozását. Röviddel a bejelentés után minden szabadságpárti miniszter jelezte, hogy válaszul lemond a posztjáról, tudatta az APA osztrák hírügynökség.


A kancellár szerint a jelen helyzetben az lett volna következetes, ha Kickl önként lemond tisztségéről. Kurz maga nem távolíthatja el Kicklt a pozíciójából, ezt csak a szövetségi elnök Alexander Van der Bellen teheti meg, neki javasolta a belügyminiszter menesztését - idézi az Index.hu.


Osztrák botrány: szeptember elején lesz az előrehozott választás

Az FPÖ adta eddig az osztrák kormányban a közlekedési, innovációs és technológiai minisztert, Norbert Hofert, a külügy- és integrációs miniszter Karin Kneisslt, a munkaügyi, szociális, egészségügyi és fogyasztóvédelmi miniszter Beate Hartinger-Kleint és a védelmi miniszter Mario Kanuseket, míg a szövetségi alkancellár Heinz-Christian Stache volt a közszolgálati és sportminiszter is, ők távoztak.

A belügyminiszter eltávolítása komoly hatással lehet az osztrák kormányzásra, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) ugyanis betartotta korábbi ígéretét, miszerint kész visszahívni valamennyi miniszterét az Osztrák Néppárttal (ÖVP) közösen alkotott kormánykoalícióból, ha a kancellár megválik Herbert Kickl szabadságpárti belügyminisztertől a hétvégi videós botrány miatt. Ezzel viszont Kurz kormányának legfontosabb posztjait jelenleg nem tölti be senki napokkal az EP-választás előtt.

Herbert Kickl, Ausztria egyik legismertebb politikusa újságíróknak elmondta: az FPÖ álláspontja szerint az lenne a normális eljárás, ha minisztereik hivatalban maradnának mindaddig, amíg az előrehozott választások nyomán az új tárcavezetők leteszik hivatali esküjüket.

Sebastian Kurz osztrák kancellár a szeptemberi előrehozott választásokig szakértőkkel igyekszik pótolni a távozó minisztereket. Fordulatot hozhat azonban, hogy a legnagyobb ellenzéki párt, a szociáldemokraták (SPÖ) bejelentették: bizalmatlansági indítványt kezdeményeznek a parlamentben Kurz azonnali leváltására. Pamela Rendi-Wagner, az ellenzéki szociáldemokraták elnöke elmondta, a választásokig szakértői kormány felállítását javasolják, mert csak egy ilyen intézkedés jelenthet "jó és tartós megoldást" .
 
Kösz! De O1G-ző, fasisztázó, patkányozó és egyéb magvas érveket tartalmazó vitákból inkább nem kérek. Orbán helyében én is megnézném, kikkel ülök le vitázni, biztos nem egy olyan emberrel, aki saját bevallása szerint is nyilvánosan "hazudott reggel, délben meg este".
NA erre fogadok hogy mit fogsz mondani ha a szelsojobbnal kot ki a vezeretek?
Vastapsoltok neki? vagy mar mindegy nektek hogy szelsojobb vagy jobboldal?
Kar ebbe a nagy slamasztikaba belehoznod GY.F. mert nem o lop es lopott es nem az o retye-rutyaja nyulta le az orszagnak szant Eus penzeket ,meg Tiborc veje sincs 13 milliardert.
 
NA erre fogadok hogy mit fogsz mondani ha a szelsojobbnal kot ki a vezeretek?
Vastapsoltok neki? vagy mar mindegy nektek hogy szelsojobb vagy jobboldal?
Kar ebbe a nagy slamasztikaba belehoznod GY.F. mert nem o lop es lopott es nem az o retye-rutyaja nyulta le az orszagnak szant Eus penzeket ,meg Tiborc veje sincs 13 milliardert.
Miből gondolod hogy a magyar választókat érdekli hogy a fidesz kivel borul össze?
Egy a lényeg a számukra ˝csak a fidesz˝
Azt vallják azzal kell jóban lenni aki a legtöbbet hozza hazánknak.
Szélső jobb semmit nem jelent a fidesz tábornak. A fiataloknak fogalmuk sincs az idősebbek meg tele vannak attól hogy fiatal korukban csak ilyen ideológiai hatást kaptak.
 
Miből gondolod hogy a magyar választókat érdekli hogy a fidesz kivel borul össze?
Egy a lényeg a számukra ˝csak a fidesz˝
Azt vallják azzal kell jóban lenni aki a legtöbbet hozza hazánknak.
Szélső jobb semmit nem jelent a fidesz tábornak. A fiataloknak fogalmuk sincs az idősebbek meg tele vannak attól hogy fiatal korukban csak ilyen ideológiai hatást kaptak.
Ugyan már! Szélsőjobbnak címkéznek minden olyan pártot, amelyek észlelve az tömegek egyre nagyobb elégedetlenségét a bebetonozott centrumpártok helyére akarnak lépni. Ez lenne a demokrácia mellesleg: hogy alkotmányos keretek között az kormányozzon, akit a választók többsége akar. A magyar választókat pedig rohadtul nem érdekli se a Fidesz, se bizonyos Fidesz tagok állítólagos lopási ügyei: egyszerűen az érdekli, hogy jobb lett-e a dolgok állása korábbiakhoz (még csak nem is Gyurcsányhoz vagy Bajnaihoz) képest vagy sem. Ezt pedig nem a média fogja beléjük sulykolni, hanem egyszerűen a bőrükön érzik. A szélsőjobb pedig valóban nem jelent semmi, ha egy olyan jelenségre akarják állandóan ráhúzni, amely teljesen más - ezt hazugságnak szokás nevezni.
 
Utoljára módosítva:
Tudod, én lassan már csak két dolgot szeretnék....
- ha valaki leir valamit,akkor az ugy legyen, s annyi legyen /megint jössz egy számmal..".a németek közel 60% naponta olvas újságot"...ami persze nem igaz, de biztosan találsz egy megerösitö forrást és ezt bemásolod/
- s tájékoztassanak, ne pedig a véleményemet akarják formálni.

A német lakosság újságolvasási gyakorisága 2015 és 2018 között.
upload_2019-5-22_7-10-30.png


(Szinkod balrol jobbra: hetente többször, havonta többször, havonta egyszer, ritkán, soha))
-
Hozzáteszem, hogy a boulvard-lapoknak szinte minden utcasarkon van egy-egy eladó-automatája, lehetőleg ott ahol a "dolgozó nép" a munkába vonul, vagy egy közlekedési eszközre száll.
-
Ezek a "boxok" egy átlátszó oldallal rendelkeznek amin az ujság címszavai tenyérnyi betűkkel látszanak.
Ezek után a címszavak után orientálódik nagyon sok ember és ezek az újságok "jobboldaliak" provokatívak.
Egy ellemzés nincs bennük.
-
Ezeket az újságokat találod olcsó kocsmákban ingyen olvasásra. Tök mindegy, hogy a lapot fisen olvasod vagy a hétvégén, a "törzsasztalnál", a befolyás ugyan az.

-
 

Csatolások

  • upload_2019-5-22_7-5-37.png
    upload_2019-5-22_7-5-37.png
    37.3 KB · Olvasás: 41
johannsebastian
Ne itt csinalj szerecsen mosdatast a szelsojobbnak hanem batran faradjal at hozzajuk.
Nagyon szomoru hogy nem erdekli az embereket szelsojobb vagy jobboldal. Ezzel az erovel a kefebajszos diktartor ideologiaja es elkepzelesevel is egyetertenek,csupan le kell porolni a iromanyaikrol a port. A fanatizmusod felelmes.
 
Kösz! De O1G-ző, fasisztázó, patkányozó és egyéb magvas érveket tartalmazó vitákból inkább nem kérek. Orbán helyében én is megnézném, kikkel ülök le vitázni, biztos nem egy olyan emberrel, aki saját bevallása szerint is nyilvánosan "hazudott reggel, délben meg este".

Teljesen mindegy, hogy Orbánnak mi a véleménye a demokratikusan megválasztott képviselőkről, neki demokratikus kötelessége lenne az ellenzéki képviselőkkel összemérnie magát, hogy a magyar polgárok egy képet kapjanak a felkészültségről, az érvek súlyáról.
-
Egy tarthatatlan kibeszélés a részedről. Mert ha egy képviselő valóban "mocskos-szájú, vitaképtelen lenne akkor az csak megerősítene Orbán pozícióját, söt jogi következményekkel járna.
-
A valóság úgy néz ki, hogy Fidesz-alapítók ülnek rendszeresen a bíróság vádlott padján és vesztenek pereket. Miniszterek csak azért nem a függetlenségüket nem oldja fel a kormány.
-
Látogassál már el az 5. párt-könyvvel rendelkező Fidesz-propagandista televíziós műsoraira.
Hát itt van patkányozás, már évek óta, hetente és hivatalba levö miniszterek, maga a miniszterelnök is szavtosan hozzáteszi a véleményét, ugy hogy pl. már Semjén miatt be is rendelték a magyar küldöttet svéd országban.
-
Te ámítod magadat barátom. Magyar ellenzéki képviselők járják nyugat-europát, a választások miatt és rendeznek pódium diszkussziókat. Meséld valaki másnak, hogy nem lehet velük vitatkozni.
-
 
Ugyan már! Szélsőjobbnak címkéznek minden olyan pártot, amely észlelve az tömegek egyre nagyobb elégedetlenségét a bebetonozott centrumpártok helyére akarnak lépni. Ez lenne a demokrácia mellesleg: hogy alkotmányos keretek között az kormányozzon, akit a választók többsége akar. A magyar választókat pedig rohadtul nem érdekli se a Fidesz, se bizonyos Fidesz tagok állítólagos lopási ügyei: egyszerűen az érdekli, hogy jobb lett-e a dolgok állása korábbiakhoz (még csak nem is Gyurcsányhoz vagy Bajnaihoz) képest vagy sem. Ezt pedig nem a média fogja beléjük sulykolni, hanem egyszerűen a bőrükön érzik. A szélsőjobb pedig valóban nem jelent semmi, ha egy olyan jelenségre akarják állandóan ráhúzni, amely teljesen más - ezt hazugságnak szokás nevezni.
Jól mondod "bebetonozott". Melyik kormány van a 4. választási periódus óta "hatalmon"?
-
Már hogyne mondanám, hogy Orbán szélsőjobboldali amikor a zászlajára a "fajtisztaság megőrzését", az embereknek származás és vallás szerinti megkülönböztetését, egy soviniszta nacionalizmust tüz. Már hogyne mondanám, amikor manapság az ilyen pártok, szervezetek az egyetlen barátai a világon és Európában.
-
Számomra a leg nyilvánvalóbb volt amikor februárban hagyta Budapestet egy "open-air-naci-színpaddá" varázsolni.
-
A demokrácia nem azt jelenti, hogy a választási győztesnek mindent szabad, mert ügye akkor elég egyszer nyerni és utána eltörölni a demokráciát, hogy nehogy le lehessen váltani. Ilyet ismerünk a történelemből.
-
Most is ez történik, a Fidesz szép lassan leépítette a demokráciát, testre szabta magának a törvényeket, kizárja az ellenzéket ugy, hogy már az NGO-tól fél. ( nehogy olvasni tudjanak a látássérültek)
-
Antidemokratikus módon nem nehéz egy kormány-pártnak jo választási eredményeket elérni.
Hogy volt ez a Sowjetunio-ban, Kádár, Honecker alatt, hogy van ez Eszak-Koreában, Iránban?
-
Nem tudom, hogy mit hadakozol Gyurcsányival, ö még két választási periódust sem volt miniszterelnök, míg Orbán már negyedszer van a soron.
-
Hogy jobb lett a dolgok állása az nem csupán Orbán jelenlétének köszönhető.
-
A Finánc-krízist nem Gyurcsány okozta, a belőle való kilábalás meg Európai összefogás nélkül nem sikerült volna.
-
Valahogy, mindig elfelejted, hogy mennyi pénzt pumpálja nyugat Europa a 30 év alatt kelet Europába, hogy idöbe telett amig az infrastuktura meghozta az eredményeit, hogy felnőtt egy idegen nyelvet beszelő generáció amelyik külföldön dolgozik és küldi haza a pénzt mert ez a kormány csak stadionokat és kisvasutat épit.
-
Igen a stadionok, söt a határszélre épített haszontalan kerítés is munkát, jövedelmet adott az embereknek, de most jön a karbantartás, a renoválás, amire nem kap pénzt magyarország. Orbán nem használta ki az esélyét, csak arra, hogy a családja és a barátai meggazdagodjanak.
-
Hogy milyen hamis ez a kormány azt jól lehet látni az EP választások előtt. :o
- Orbán "népek europáját" és nem "europai uniot" akar.
- Rendben van de akkor minek tartja fontosnak az EP választásokat?
- Egy geográfiai Europa, amiről beszél az mindig is létezett, ahhoz nem kell semmit tenni.

Egy "Europát, ahol senki nem szól bele a másik dolgába"
úgy lehet a leggyorsabban elérni, ha Magyarország kilép az Európai Unióból.

-
Miért nem teszi ezt Orbán? Nyilvánvalóan mert hazudik minden porcikája.
 
Megint másról beszéltek.. Itt ugyanis nem arról van szó, hogy hány EU képviselője lesz a Fidesznek, ez egy lefutott dolog, 12 esetleg 14... Arról sincs szó, hogy az FPÖ esetleg elhasal az EP választáson, stabilan a harmadik legerősebb párt marad... Arról sincs szó, hogy csak azért mert egy SS tiszt alapította, tagjai fasiszták és kizárólag szélsőségesek...
Azt sem gondol(hat)ja senki hogy csak Strache az egyetlen pártvezető aki bármilyen eszközt megragadna, hogy több hatalmat nagyobb befolyást szerezzen.... Abban a hatórás videóban egész biztos van még néhány más politikusra is árnyat vető, csak ők éppen a közzétevő media tulajdonosi körének érdekeltségei...
Idáig célozgattam akkor konkrétan:
2018. január 30.-ám Orbán Viktor úgy érkezett Bécsbe a hivatalba került osztrák kancellárral az első hivatalos találkozójára, hogy a kutya sem fogadta, sameszával elmajszolt egy virslit munkaebédként, majd azzal a Pecinával találkozott akit nemsokkal azelőtt hamis számlák miatt elítéltek, s aki történetesen éppen a Népszabadságot is Mészáros Lőrincnek átadta... ( s aki ugye még e találkozó után is folytatta magyarországi lapfelvásárló tevékenységét, átadva azokat az orbáni media groupnak)
Ezután találkozott csak Kurz-cal ( úgy hogy házhoz ment , a nappaliban fogadták, fényképezkedés, semmit mondó lózungok és pá...)
Na és ezek után este Strache-vel .....
Szóval szerintem:
Nem véletlen, hogy a legolvasottabb német lap tette közzé, ami ugye leginkább liberális, balközép hangvételű a kommentárjaiban, de ez a tényeken mit sem változtat..
Orbán eddig sikerrel elhitette a világban, hogy Ő egy népvezér, tiszteséges választásokon szerzett jelentős többség birtokában kormányoz és egy egész nép véleményének ad hangot.... Én ugyan csak mintegy két órát találtam meg a videóból a neten, de ez is egyértelműen bizonyítja, ez bizony nemígy van, Ez pedig most először kap hangot vélemény formáló, nem magyar médiában..
Ezzel Orbán is beállt abba sorba, mint Strache, mint Salvini aki szintén bújtatott pénzből finanszírozza a politikai népszerűségét...
A különbség nem jelentéktelen, mert jól látható, hogy akár a korábbi francia vezetők közül többek esetében, spanyoloknál, de ugye az olaszoknál is kisebb botlások, sőt gyanú esetén is búcsút kellet venniük a közélettől, sőt a börtönt sem kerülték el, vagy éppen csak, Magyarországon ezt jelenleg büntetlenül meg lehet tenni...
De egy dolog egészen biztos Orbán szarban van, nem kicsiben nagyban .. Nem véletlen, hogy annak reményében hogy vasárnapig megússza a kellemetlen kérdéseket, bujkál, bár valószínű Ő is tudja rajta már a 14 képviselői hely sem segít.... Ő innen csak lefele elfele tud menni... Sajnos ez Magyarországnak az igazán rossz hír...
 
Ugye akik itt a bajt kicsinyíteni akarják, azt is tudják, hogy a magyar kormány küldöttsége jelenleg azért kuncsorog, hogy a pályázatok körül feltárt hiányosságok miatt csak 10% általányt vegyenek el Magyaroszágtól az unios pénzekből. A dolog szépséghibája, hogy ez is 400 milliárd Forint... S akkor hol vannak a Tiborc féle 10 milliárdok, amiről önként mondtak le a vizsgálat elkerüléséért..
S ha Orbán nem ölt barátcsuhát és nem megy mezítláb mea culpázva a Nép Párthoz, Magyarországnak esélye sem lesz javítani a helyzeten...mert a jelen állás szerint mind Orbán, mind az ország a futottak között is a hátul kullogók között van "vezére" "éleslátása" miatt....
 
johannsebastian
Ne itt csinalj szerecsen mosdatast a szelsojobbnak hanem batran faradjal at hozzajuk.
Nagyon szomoru hogy nem erdekli az embereket szelsojobb vagy jobboldal. Ezzel az erovel a kefebajszos diktartor ideologiaja es elkepzelesevel is egyetertenek,csupan le kell porolni a iromanyaikrol a port. A fanatizmusod felelmes.


Ezek szerint Böjte Csabától is rettegned kell....mer olvasom:
ö is meg akara védeni a szülöföldjét....

https://kronika.ro/erdelyi-hirek/bo...atunkkal-a-mi-kozossegunk-kepviselojeloltjeit
 
Ezek szerint Böjte Csabától is rettegned kell....mer olvasom:
ö is meg akara védeni a szülöföldjét....

https://kronika.ro/erdelyi-hirek/bo...atunkkal-a-mi-kozossegunk-kepviselojeloltjeit


Ugye Böjte Csaba mindannyiunk szülőföldjéről beszél, s arról védjük meg az Európai Uniót..
Nem pedig arról, hogy verjük szét...
Amiről valóban szó van, hogy mi a hatása Magyarországra az osztrák politikai botránynak, arról nincs is mondanivalótok, vagy csak azért sunnyogtok másba belekötve, hogy eltereljétek a figyelmet?
 
Ezek szerint Böjte Csabától is rettegned kell....mer olvasom:
ö is meg akara védeni a szülöföldjét....

https://kronika.ro/erdelyi-hirek/bo...atunkkal-a-mi-kozossegunk-kepviselojeloltjeit

Abban igazad van, hogy Orbán egy "keresztény-ajatollah" szerepét játssza és a magyar papok eladták az egyházat a mammonnak.
-
Az Orbánt személyesen jól ismerő, a gyerekeit keresztelte Pap nem csinál neki reklámot.
Egy államfő aki a hajléktalanságot büntetendő cselekménynek tartja, pénzbírságra, börtönre ítéli a hajléktalanokat az nem hon-atya.
-
 
Utoljára módosítva:
-
- Szombaton volt az "Eurovision Song Contest"
- Vasárnap nézem az előttem menő tábláját az anti-naci demonstráción.

upload_2019-5-22_16-41-41.png
:rolleyes:
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,577
Tagok
615,326
Legújabb tagunk
redbaron77
Oldal tetejére