Hírek Koronavírusban meghalt az édesanyja, Orbán Viktort is feljelentette miatta


Két hozzátartozóját is elveszítette el egy férfi, aki úgy véli, édesanyja nem kapta meg a megfelelő védelmet, húgának pedig méltatlanok voltak halála körülményei.​

Kettős csapás érte a nagykanizsai Ferincz Jenőt: édesanyja és testvére is elhunyt a koronavírus-járványban. Most azonban nem csak gyászol: hadakozik is.
Húga a zalaegerszegi kórházban hunyt el koronavírusban, ám ezután az intézmény nem engedte meg neki, hogy elbúcsúzzon szerettétől. Ráadásul annak ellenére is felszámolta az öltöztetési költségeket, hogy
a Covidban elhunytakat nem öltöztetik fel, mielőtt kiadják őket, hanem csak nejlonzsákba teszik őket.
A felszámolt díj persze nem a kiadás összegszerűsége miatt bántja a férfit, sokkal inkább azért, mert úgy érzi, méltatlan ez az eljárás.–

Édesanyám a kanizsai kórházban halt bele a koronavírusba, ott, ha csak egy üvegablakon át is, de megengedték, hogy egy utolsó pillantást vethessek rá, elbúcsúzhassak tőle – magyarázta. – Zalaegerszegen ugyanakkor erre nem volt lehetőség, miután értesítettek róla, hogy meghalt a húgom, bementem a kórházba, de addigra átszállították a patológiára, ahol viszont nem engedték, hogy elköszönhessek tőle. Így aztán azt sem tudom, hogy a hamvai, melyeket megkaptam, valóban az övé, vagy esetleg elcserélték. Az országban több helyen előfordultak halottcserék, így valódi bizonyosságot nem kaphatok. Panaszait leírta a Szent Rafael kórháznak is, amelynek főigazgatója, Gasztonyi Beáta válasza szerint a patológián a covidosokra vonatkozó különleges fertőtlenítési eljárás különösen nagy terhet róna az ott dolgozókra, ezért ott már nem lehet elbúcsúzni a hozzátartozó elhunytakról. Ezzel szemben a főigazgató szerint a Covid-intenzív osztályon lett volna lehetőség a végső elköszönésre.

Az esetleges halottcserével kapcsolatban Gasztonyi Beáta állította, a többlépcsős, szigorú belső protokoll miatt ez nem fordulhat elő. A halottkezelési díjról pedig kijelentette: a vonatkozó jogszabályban vaklóban nincs leírva, hogy a kórház ezért anyagi ellentételezést kérhet, viszont ennek lehetőségét sem zárja ki. Ferincz Jenő viszont úgy vélte, a kórház saját belső rendelkezései, jelen esetben a díjszabályzata nem írhatja felül a törvényt, ami, ha nem rendelkezik róla, hogy díjat kérhet az intézmény, akkor saját hatáskörben nem dönthet ilyenről, hiszen nem jogalkotó.
– A végstádiumban lévő betegekre nem vonatkozik a látogatási tilalom, hozzájuk be kell engedni a hozzátartozókat
– mondta Vissy Beatrix, a Társaság a Szabadságjogokért Magánszféra projektjének szakértője.
– Amikor látszik, hogy visszafordíthatatlan a folyamat, értesíteni kell őket. Természetesen előfordulhat, hogy közben meghal a beteg, s akár az is, hogy átszállítják a patológiára, de a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlása szerint akkor is biztosítani kell a búcsú lehetőségét, ez a kegyeleti jogból következő alkotmányos jog. Ehhez amúgy az alapvető jogok biztosa 2004-es ajánlása szerint minden kórháznak biztosítania kellene kegyeleti helyiséget, úgynevezett búcsúszobát, más kérdés, hogy ezt sok helyen figyelmen kívül hagyják.

A Covidban elhunytakra valóban szigorú előírások vonatkoznak, ám ez nem lehet kizáró ok a hozzátartozói búcsúra, ahogyan az sem, hogy aránytalan terhet ró a személyzet bizonyos tagjaira. Vissy Beatrix szerint egy 1999 és 2005 között volt érvényben egy olyan szabály, mely szerint a halottkezelési szolgáltatás díját és feltételeit az egészségügyi intézmények állapíthatták meg, és azokat átháríthatták a hozzátartozókra. Ez alapján a holttest hűtésének költségeit mindenképp a hozzátartozó viselte. Az olyan szolgáltatások viszont, amelyek nem szükségszerűek, mint amilyen az öltöztetés, mosdatás, borotválás, már ekkor is csak megrendelésre történhettek, és a díjakról előzetesen kellett tájékoztatni az eltemettetésre köteles hozzátartozót. Ezt a szabályt 2005-ben eltörölték, helyette olyan rendelkezés van érvényben, amely szerint a halott-tárolás és -hűtés költségeit a halotti bizonyítványt követő első munkanap a kórháznak kell állnia. Az öltöztetés és mosdatás költségeiről nem rendelkezik jogszabály, de a TASZ szakértője szerint, ha ilyen szolgáltatást a hozzátartozó nem rendelt meg, mi több, ha meg sem történt, akkor azt semmiképp sem lehet a hozzátartozóra hárítani.

Beperli a kormányt​

Ferincz Jenő nem csak testvére miatt hadakozik: feljelentést tett a magyar kormány és Orbán Viktor miniszterelnök ellen édesanyja halála miatt. A Transparency International által az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettől (OGYÉI) kiperelt iratok alapján úgy véli, kétséges volt, hogy nyújtott-e megfelelő védelmet az idősek körében a kínai vakcina. – Édesanyámat Sinopharm-mal oltották be, így meglehet, nem kapott valós védelmet a fertőzéssel szemben, amelybe belehalt.

Amikor megkapta ezt a kínai szert, nem volt olyan jogi helyzetben, hogy választhatott volna más vakcinát, csakis és kizárólag ezt a kaphatta meg – érvelt a férfi. Az pedig Ferincz Jenő szerint egyértelmű, hogy mindezért a kormány a felelős. Ennek alátámasztására pedig idézte a kormányfő 2020. szeptember 18-án a Kossuth Rádióban tett nyilatkozatát: „Szükség szerint, ugye, minden döntést a kormánynak kell meghoznia, következésképpen a felelősséget is a kormánynak kell viselnie, leginkább persze nekem. Ezt én vállalom is természetesen, mégiscsak ez a dolgom, mondhatnám, ezért kapom a fizetésemet”.


1642633583824.png
 
Ez nagyon szomorú egy hír, sajnos rengeteget hallani hasonlót.
Egyedüli a per ami elég ritka vagyis keveset hallani róluk.
Kísérleti oltóanyag (mind a mai napig az!!!), erre mindenkinek felhívják a figyelmét, mint ahogy arra is, hogy különösen a vakcina hosszú távú hatásairól (ami lehet a teljes hatástalanság is) nem rendelkeznek információval az eltelt idő rövidsége miatt.
Ezért jutottunk el a kezdetben beígért kb. 95%-os hatékonysággal megvéd a megfertőződéstől a mostani semmire nincs garanciáig.
Volt is, van is választási lehetőséged: IGEN vagy NEM kéred.
 
Kísérleti oltóanyag (mind a mai napig az!!!), erre mindenkinek felhívják a figyelmét, mint ahogy arra is, hogy különösen a vakcina hosszú távú hatásairól (ami lehet a teljes hatástalanság is) nem rendelkeznek információval az eltelt idő rövidsége miatt.
Ezért jutottunk el a kezdetben beígért kb. 95%-os hatékonysággal megvéd a megfertőződéstől a mostani semmire nincs garanciáig.
Volt is, van is választási lehetőséged: IGEN vagy NEM kéred.
Igen de, amikor elkezdődött azt hírdették hogy megvéd a fertőzéstől most már a tüneteket enyhíti.
Majd csak elkészül egy kimutatás hogy kiknek jó és kiknek nem.
Csak várom hogy előre lépjenek azok az emberek akik mára eltüntek hogy bemondják hogy nem épp így van ahogy mondtam....
 
Bocs, de a Sinopharm egyetlen percig sem hirdette, hogy megvéd 60 év felett bármitől is, ilyet nem is tehetett, hiszen mindenki tudta, hogy 60 év felett egész egyszerűen nem tesztelték. Ezt nálunk kizárólag a kormány, élén hős vezérünkkel szajkózta, bősz oltásellenességgel vádolva mindenkit, aki meg merte kérdőjelezni a szakmai szempontok mellőzésével megszületett nyilvánvalóan politikai döntést.
 
Bocs, de a Sinopharm egyetlen percig sem hirdette, hogy megvéd 60 év felett bármitől is, ilyet nem is tehetett, hiszen mindenki tudta, hogy 60 év felett egész egyszerűen nem tesztelték. Ezt nálunk kizárólag a kormány, élén hős vezérünkkel szajkózta, bősz oltásellenességgel vádolva mindenkit, aki meg merte kérdőjelezni a szakmai szempontok mellőzésével megszületett nyilvánvalóan politikai döntést.
Kínában a 60 év alattiakat oltották, hogy a gazdaság a lehető legkevesebb kárt szenvedje el. Nem évekig oltakoztak és főképp nem csináltak belőle minden médiára kiterjedő véget nem valóságshowt!
A világ többi része azóta is bizonyítja, hogy cirkusz kell a népnek, nem hatásos oltóanyag.
Ott a 60 éven felülieknek a "maradj otthon" mint védekezési mód nagyon jól bevált.

Európa nem a Sinopharmnak köszönheti a 4. oltási hullámot.
 
Már akkor lehetett tudni, hogy a kinai vakcina nem elég hatásos, maguk a kinaiak se ajánlották 60 év felettieknek. Ennek ellenére viktátor és bandája pont a legsérülékenyebb idős korosztályt oltatta ezzel a szarral, hullottak is szegény nyugdijasok mint a legyek. De ez a cinikus embertelen fideszcsürhe gondolom úgy kalkulált, nem baj, rengeteg pénz marad a TB-kasszában (jó 30 000 ember nyugdija, és minden egyéb TB költségét "megtakaritották" ami bizony már rövidtávon is rengeteg pénz), abból tudunk osztogatni az életbenmaradott nyugdijasoknak, kilóra megvéve őket ezzel a választásokra 13-14. havi nyugdijakkal. Azok persze hálásak ezért, ami önmagában szégyen, de ahogy az ötvenes években mondta egy akkor már nyugdijas úriember (még a komenisták is alkalmazták tudása miatt) édesanyámnak, az ostobák és gazemberek is megöregednek és nyugdijasok lesznek ...
Meg példaképp, én az utazások miatt rettenetesen örültem, hogy Pfizereket kaptam, de szerintem a nálam idősebbeket és betegebbeket kellett volna ezzel oltani, nem épp engem (bár ez beleillik a fentebbi fideszes kalkulációba, én termelek pénzt, nem pedig viszem)
 
Az idei halálozás ezért egyenesen brutális, 1949-óta nem haltak meg annyian mint tavaly, a háborús éveket kivéve pedig 1930 előtt volt ennyi halott egy évben :(.
A népességarányos is hasonló, a 20-as évekig kell visszamenni hasonlóan szomorú halálozási adatokig. És ha kivesszük az akkor még borzasztó csecsemőhalálozási számokat, ténylegesen az első VH előtt lehetett hasonló halálozási adat a felnőtt lakosságra, TBC-stől, torokgyikostól együtt az antibiotikumok és korszerű EÜ nélküli világban.
Valahol már olvastam is, jelent meg róla cikk, amióta van megbizható népességstatisztika, azaz az 1880-as évek óta nem csökkent annyival az ország lakossága egy év alatt békeévben, mint tavaly :(
A kormány "kitünő" járványkezelésének eredményét emberéletekben láthatjuk - ráadásul a gazdaságot se tudták megvédeni, ez tipkus lose-lose járványkezelés: hullottak az emberek minta legyek, ráadásul qrva sokan elszegényedtek, megroggyant a gazdaság.
 
Azt egyedül Orbánék mondták, hogy "az oltás a megoldás".
Egy fertőzést (járvány vagy sem) más módokon is kell gátolni.

Utazásaim során azt látom, hogy ezek "a más módok" hidegen hagyják az embereket.
Olthatsz ott, ahol szinte semmi mást nem csinálsz.
Mintha az orvos azzal vonulna be a műtőbe: "Be vagyok oltva minden ellen! Nem mosakszunk, nem maszkozunk! Marhaság!"

A gyerekek kötelező oltása azért szükséges szerintem, mert velük lehet a legkevésbé betartatni ezeket az egyéb óvó rendszabályokat.
1642669316119.png


Felelős felnőttnek azonban másképp kellene gondolkodnia.

A kínai oltóanyag gyakorlatilag nem véd 60 felett - ez már sok eset alapján kiderült.
 

Csatolások

  • 1819_II_AOKgy03_Légúti-fertőző-betegségek_friss.pdf
    2.4 MB · Olvasás: 77
Biztos nem gondolt bele Orban, mikor kezdetben a kinai oltast es az orosz ajalgatta, raadasul az idosek szamara mert elsosorban ok voltak a legjobban kiteve hogy elkapjak a virust.
Se referencia se hisztori, se engedely Eu-s nem volt ennek ellenere nyomta ezerrel.
NEm kell ahoz se jobb se baloldali politkai hovatartozas ,hogy arra a kovetkeztetesre jusonak az emberek hogy bizony o a felelos azokert akik meghaltak mert valahogy nem dolgozott sokuknal a kinai oltas foleg az oregeknel.
Dicsosegrol aradozott a kormany a legtobb beoltotrol, azt most mi is a helyzet? Tovabbra se ajanljak a kinait az idoseknek.
Mely magyar urasag, Karinko tudosunk meg se tudta meggyozni hogy Pfizert alkalmazzak es nyomjak ezerrel hisz magyar feltalalohoz csatlakozva a vilaghirnevre szamithatott volna, de hat a kinai az kinai penz az penz. A hirnev negativba ment hisz az elso 10 ben benne vagyunk a hallalozasi mutatokba.
Valoszinu lesz meg egy par per ez ugyben.
 
Ha jól emlékszem egy nap távlatából is, tegnap éppen te hoztad a hírt, hogy Ausztráliában kizárólag és csakis az oltást fogadják el.
Ausztráliában nagyon komoly védő (és egyben korlátozó) intézkedések vannak érvényben, ahogy látom.
Oltatlanokat be sem engednek (a kivétel nem szabály), az oltás csak a védekezésük egy része.

Erről beszélek: itt szinte semmilyen korlátozás nem volt ősszel sem, pedig lehetett látni, hogyan terjed egyre gyorsabban a járvány.

Tiszta szerencse a rosszban, hogy az omikron kevésbé súlyos lefolyású, mint a delta volt. Már 50.000 fölött járnánk.

Minimum havi ingyen 2-3 FFP2-es, patikában, TB-szám alapján járó maszkra pénzt kellene áldozni a kormánynak, de még mindig a meccsekkel, s a stadionok látványával etetik a népet.

Az látszik: nem számítanak az emberek.
 
Utoljára módosítva:
Tiszta szerencse a rosszban, hogy az omikron kevésbé súlyos lefolyású, mint a delta volt. Már 50.000 fölött járnánk.

Minimum havi ingyen 2-3 FFP2-es, patikában, TB-szám alapjánjáró maszkra pénzt kellene áldozni a kormánynak, de még mindig a meccsekkel, s a stadionok látványával etetik a népet.

Az látszik: nem számítanak az emberek.
enyhébb, de ha nagyon sok ember kapja el a virust, az a kórházakat megint végletekig leterheli majd, a pár területen már most is 1,5-2 vagy hosszabb éves várólistákat tovább növelve.

az emberek egészsége fordított költségekből nem lehet milliárdokat ellopni, mig egy stadionra fordított költségvetési pénzből igen. no meg a későbbiekben is a fenntartásra, karbantartásra fodított pénzből is és ne legyenek senkinek illuziói, ezeket is haveri cégek "nyerik el" (ráadásul jelentősen túlárazva, mondhatni extraprofittal számolva).
 
Minden előítélet nélkül, már a hangjától égnek áll a hajam.:D
nem az a baj, hogy ilyen igénytelen (a hangja v. a kinézete), hanem hogy tömegek odavannak érte. ilyenkor gondol az ember arra, ezeknek a népeknek kár volt igazából a rendszerváltás, nekik az kell, hogy legyen egy "jóságos" gondviselő, anno kádár, most orván elvtárs, aki megmondja mit kell tenni, mit kell gondolni és még gondoskodik róluk - nem túl jó minőségben és nem túl bőkezűen, fényévekre attól, ami Nyugaton van, de az se az ő feladatuk. Ez a pármillió ember ténylegesen alkalmatlan a demokráciára is, nekik jó lenne Lukasenka belarussziája is ...
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Lucan0 wrote on Evila's profile.
Én sem tudom kibontani a csomagot.
A mikulás csomagot.
vorosmart wrote on sziporka78's profile.
Köszönöm szépen a Ilona Andrews könyvet.
KA0215 wrote on sziporka78's profile.
ÚÚÚ! Csodálatos vagy! Imádlak, imádunk! *-* Az összes munkádat nagyon köszönjük!
Kedves Tagok! Segítségeteket szeretném kérni!
9.osztályos OH kémia munkafüzet megoldásait szeretném, ha valakinek esetleg megvan. Előre is köszönöm szépen.
ametiszt99 wrote on bsilvi's profile.
Szia,az lenne a kérdésem, hogy nem tervezed e a Halhatatlan Őrzők folytatásainak a fordítását is, sajnos nagyon úgy tűnik, hogy Ajuda nem folytatja tovább(legalábbis régóta nem jelentkezik fordításokkal), én és még sokan hálásak lennénk érte ,szerintem (annyira szeretném Cliff történetét elolvasni):):):). Köszönöm szépen az eddigi fordításaidat is:):):)

Statisztikák

Témák
37,475
Üzenet
4,623,844
Tagok
604,574
Legújabb tagunk
AnasztaziaEmese
Oldal tetejére