Hírek Koronavírusban meghalt az édesanyja, Orbán Viktort is feljelentette miatta


Két hozzátartozóját is elveszítette el egy férfi, aki úgy véli, édesanyja nem kapta meg a megfelelő védelmet, húgának pedig méltatlanok voltak halála körülményei.​

Kettős csapás érte a nagykanizsai Ferincz Jenőt: édesanyja és testvére is elhunyt a koronavírus-járványban. Most azonban nem csak gyászol: hadakozik is.
Húga a zalaegerszegi kórházban hunyt el koronavírusban, ám ezután az intézmény nem engedte meg neki, hogy elbúcsúzzon szerettétől. Ráadásul annak ellenére is felszámolta az öltöztetési költségeket, hogy
a Covidban elhunytakat nem öltöztetik fel, mielőtt kiadják őket, hanem csak nejlonzsákba teszik őket.
A felszámolt díj persze nem a kiadás összegszerűsége miatt bántja a férfit, sokkal inkább azért, mert úgy érzi, méltatlan ez az eljárás.–

Édesanyám a kanizsai kórházban halt bele a koronavírusba, ott, ha csak egy üvegablakon át is, de megengedték, hogy egy utolsó pillantást vethessek rá, elbúcsúzhassak tőle – magyarázta. – Zalaegerszegen ugyanakkor erre nem volt lehetőség, miután értesítettek róla, hogy meghalt a húgom, bementem a kórházba, de addigra átszállították a patológiára, ahol viszont nem engedték, hogy elköszönhessek tőle. Így aztán azt sem tudom, hogy a hamvai, melyeket megkaptam, valóban az övé, vagy esetleg elcserélték. Az országban több helyen előfordultak halottcserék, így valódi bizonyosságot nem kaphatok. Panaszait leírta a Szent Rafael kórháznak is, amelynek főigazgatója, Gasztonyi Beáta válasza szerint a patológián a covidosokra vonatkozó különleges fertőtlenítési eljárás különösen nagy terhet róna az ott dolgozókra, ezért ott már nem lehet elbúcsúzni a hozzátartozó elhunytakról. Ezzel szemben a főigazgató szerint a Covid-intenzív osztályon lett volna lehetőség a végső elköszönésre.

Az esetleges halottcserével kapcsolatban Gasztonyi Beáta állította, a többlépcsős, szigorú belső protokoll miatt ez nem fordulhat elő. A halottkezelési díjról pedig kijelentette: a vonatkozó jogszabályban vaklóban nincs leírva, hogy a kórház ezért anyagi ellentételezést kérhet, viszont ennek lehetőségét sem zárja ki. Ferincz Jenő viszont úgy vélte, a kórház saját belső rendelkezései, jelen esetben a díjszabályzata nem írhatja felül a törvényt, ami, ha nem rendelkezik róla, hogy díjat kérhet az intézmény, akkor saját hatáskörben nem dönthet ilyenről, hiszen nem jogalkotó.
– A végstádiumban lévő betegekre nem vonatkozik a látogatási tilalom, hozzájuk be kell engedni a hozzátartozókat
– mondta Vissy Beatrix, a Társaság a Szabadságjogokért Magánszféra projektjének szakértője.
– Amikor látszik, hogy visszafordíthatatlan a folyamat, értesíteni kell őket. Természetesen előfordulhat, hogy közben meghal a beteg, s akár az is, hogy átszállítják a patológiára, de a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlása szerint akkor is biztosítani kell a búcsú lehetőségét, ez a kegyeleti jogból következő alkotmányos jog. Ehhez amúgy az alapvető jogok biztosa 2004-es ajánlása szerint minden kórháznak biztosítania kellene kegyeleti helyiséget, úgynevezett búcsúszobát, más kérdés, hogy ezt sok helyen figyelmen kívül hagyják.

A Covidban elhunytakra valóban szigorú előírások vonatkoznak, ám ez nem lehet kizáró ok a hozzátartozói búcsúra, ahogyan az sem, hogy aránytalan terhet ró a személyzet bizonyos tagjaira. Vissy Beatrix szerint egy 1999 és 2005 között volt érvényben egy olyan szabály, mely szerint a halottkezelési szolgáltatás díját és feltételeit az egészségügyi intézmények állapíthatták meg, és azokat átháríthatták a hozzátartozókra. Ez alapján a holttest hűtésének költségeit mindenképp a hozzátartozó viselte. Az olyan szolgáltatások viszont, amelyek nem szükségszerűek, mint amilyen az öltöztetés, mosdatás, borotválás, már ekkor is csak megrendelésre történhettek, és a díjakról előzetesen kellett tájékoztatni az eltemettetésre köteles hozzátartozót. Ezt a szabályt 2005-ben eltörölték, helyette olyan rendelkezés van érvényben, amely szerint a halott-tárolás és -hűtés költségeit a halotti bizonyítványt követő első munkanap a kórháznak kell állnia. Az öltöztetés és mosdatás költségeiről nem rendelkezik jogszabály, de a TASZ szakértője szerint, ha ilyen szolgáltatást a hozzátartozó nem rendelt meg, mi több, ha meg sem történt, akkor azt semmiképp sem lehet a hozzátartozóra hárítani.

Beperli a kormányt​

Ferincz Jenő nem csak testvére miatt hadakozik: feljelentést tett a magyar kormány és Orbán Viktor miniszterelnök ellen édesanyja halála miatt. A Transparency International által az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettől (OGYÉI) kiperelt iratok alapján úgy véli, kétséges volt, hogy nyújtott-e megfelelő védelmet az idősek körében a kínai vakcina. – Édesanyámat Sinopharm-mal oltották be, így meglehet, nem kapott valós védelmet a fertőzéssel szemben, amelybe belehalt.

Amikor megkapta ezt a kínai szert, nem volt olyan jogi helyzetben, hogy választhatott volna más vakcinát, csakis és kizárólag ezt a kaphatta meg – érvelt a férfi. Az pedig Ferincz Jenő szerint egyértelmű, hogy mindezért a kormány a felelős. Ennek alátámasztására pedig idézte a kormányfő 2020. szeptember 18-án a Kossuth Rádióban tett nyilatkozatát: „Szükség szerint, ugye, minden döntést a kormánynak kell meghoznia, következésképpen a felelősséget is a kormánynak kell viselnie, leginkább persze nekem. Ezt én vállalom is természetesen, mégiscsak ez a dolgom, mondhatnám, ezért kapom a fizetésemet”.


1642633583824.png
 
na, már a hvg is megírta, amit már másfél hete írtam mert utánanézve az adatoknak kiszámolható volt, hogy sose volt ilyen rosszak a halálozási adatok Magyarországon és egy év alatt kb. 60 000 fővel csökkent az ország lakossága.
Mindeközben a hivatalos propaganda szerint "sikeresen" védekeztünk a járvány ellen ...
persze a sötét fidesz-hivek úgyse olvasnak hvg-t meg egyéb komolyan vehető érdemi hirforrást :(
Ha már hírforrás...az egyik legszomorúbb hogy az ÁLLAMI média sem foglalkozik vele.
Ugyanazok a válaszok vannak most is mint a kádár rendszerben...˝pártunk és államunk ˝...
 
Meg kell nézni az Orbán-média, mert ez nem állami, az mindenkihez szólna, s mindenkit megszólaltatna, mit ír a Völner-ügyről.
Ez az origo.hu
A Híradóban még ennyi sincs - tömény kormánypropaganda.

Ez a sok lapuló ember, akik azt várják, ki lesz a főnök, ugrásra készen, ha mégis változna a szél ...
A többiek pedig, megelégedve Fidesz-országgal, még azokat nézik le, azokra tesznek megjegyzéseket, akik nem nyalják Orbán lábanyomát ...
Mert ez a földi kánaán!

Akiknek annyi sem tűnik föl, hogy csak fideszesek beszélnek a köztévében, ne magyarázzanak arról, milyen frankó itt minden.
 
Biztos nem gondolt bele Orban, mikor kezdetben a kinai oltast es az orosz ajalgatta, raadasul az idosek szamara mert elsosorban ok voltak a legjobban kiteve hogy elkapjak a virust.
Se referencia se hisztori, se engedely Eu-s nem volt ennek ellenere nyomta ezerrel.
NEm kell ahoz se jobb se baloldali politkai hovatartozas ,hogy arra a kovetkeztetesre jusonak az emberek hogy bizony o a felelos azokert akik meghaltak mert valahogy nem dolgozott sokuknal a kinai oltas foleg az oregeknel.
Dicsosegrol aradozott a kormany a legtobb beoltotrol, azt most mi is a helyzet? Tovabbra se ajanljak a kinait az idoseknek.
Mely magyar urasag, Karinko tudosunk meg se tudta meggyozni hogy Pfizert alkalmazzak es nyomjak ezerrel hisz magyar feltalalohoz csatlakozva a vilaghirnevre szamithatott volna, de hat a kinai az kinai penz az penz. A hirnev negativba ment hisz az elso 10 ben benne vagyunk a hallalozasi mutatokba.
Valoszinu lesz meg egy par per ez ugyben.
Bocs, de mindenki tudta mikor elkezdték oltani a 60felettieket Magyarországon hogy a kínai oltóanyagot pont nem ajánlják 60 felettieknek, met ott 60 éves korig tesztelték csak a szert.
Orbán viszont pont a 60 feletti koosztálynak írta elő a kínai oltást, mi ez ha nem tudatos emberölés, szerencsétlenek nem is választhattak, tetszik nem tetszik csak ezt kapod.
Sokan biztak Orbánban, az oltásban és a végén koporsóban végezték.
 
OK nincs miert ezerszer leirni.

Minimum 50-75% folott van a nem oltottak aki meghaltak a coronaba.
Kenytelen vagyok cafolni a fals infokat.
Az én ismerőseim közük nagyon sokan nen oltatták be magukat, és még el sem kapták ezt a valamit, érdekes módon egyik kolléganőm és férje beoltatta magát kétszer is, láss csodát már 1,5 hónapja nem dolgoznak - a család heti szinten lesz koronás így mivel van 3 gyerkőc 1,5 hónapja otthon vannak.
 
Az én ismerőseim közük nagyon sokan nen oltatták be magukat, és még el sem kapták ezt a valamit, érdekes módon egyik kolléganőm és férje beoltatta magát kétszer is, láss csodát már 1,5 hónapja nem dolgoznak - a család heti szinten lesz koronás így mivel van 3 gyerkőc 1,5 hónapja otthon vannak.
Visszaesés a háromszor oltottaknál is előfordul.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Amortisha wrote on sziporka78's profile.
Fantasztikus vagy, ezer köszönet. :)
vorosmart wrote on sziporka78's profile.
Köszönöm szépen a Ilona Andrews fordítását, már nagyon vártam .
Sziasztok! Keressek 4 osztályos nyelvtan és szövegértés felmérőket.
Köszi ha valaki tud segíteni!
Csilinkóné Lulács Éva wrote on Ajuda67's profile.
Sziasztok! Keresem Thea Harrison Ősi fajok sorozatát. Az utolsó ami meg van az a Devi's Gate. Még 5 könyv van hátra a sorozatból. A címek: Az úr bukása, Megtört, Éjszakai becsület, Éjféli csók és az utolsó Az árnyék vége. Ha valakinek meg van vagy tud róla, legyen szíves írjon nekem.
Előre is köszönöm, Éva
KE1221 wrote on nomi2's profile.
Szia!
Bocsánat, hogy zavarlak csak érdeklődni szeretnék, hogy a 5. osztályos történelem tudásszintmérőt sikerült -e megszerezned, és ha igen esetleg elküldenéd-e?
Nagyon köszönöm. :)

Statisztikák

Témák
37,379
Üzenet
4,601,710
Tagok
602,535
Legújabb tagunk
Mondok Attiláné Tünde
Oldal tetejére