Hírek Koronavírusban meghalt az édesanyja, Orbán Viktort is feljelentette miatta


Két hozzátartozóját is elveszítette el egy férfi, aki úgy véli, édesanyja nem kapta meg a megfelelő védelmet, húgának pedig méltatlanok voltak halála körülményei.​

Kettős csapás érte a nagykanizsai Ferincz Jenőt: édesanyja és testvére is elhunyt a koronavírus-járványban. Most azonban nem csak gyászol: hadakozik is.
Húga a zalaegerszegi kórházban hunyt el koronavírusban, ám ezután az intézmény nem engedte meg neki, hogy elbúcsúzzon szerettétől. Ráadásul annak ellenére is felszámolta az öltöztetési költségeket, hogy
a Covidban elhunytakat nem öltöztetik fel, mielőtt kiadják őket, hanem csak nejlonzsákba teszik őket.
A felszámolt díj persze nem a kiadás összegszerűsége miatt bántja a férfit, sokkal inkább azért, mert úgy érzi, méltatlan ez az eljárás.–

Édesanyám a kanizsai kórházban halt bele a koronavírusba, ott, ha csak egy üvegablakon át is, de megengedték, hogy egy utolsó pillantást vethessek rá, elbúcsúzhassak tőle – magyarázta. – Zalaegerszegen ugyanakkor erre nem volt lehetőség, miután értesítettek róla, hogy meghalt a húgom, bementem a kórházba, de addigra átszállították a patológiára, ahol viszont nem engedték, hogy elköszönhessek tőle. Így aztán azt sem tudom, hogy a hamvai, melyeket megkaptam, valóban az övé, vagy esetleg elcserélték. Az országban több helyen előfordultak halottcserék, így valódi bizonyosságot nem kaphatok. Panaszait leírta a Szent Rafael kórháznak is, amelynek főigazgatója, Gasztonyi Beáta válasza szerint a patológián a covidosokra vonatkozó különleges fertőtlenítési eljárás különösen nagy terhet róna az ott dolgozókra, ezért ott már nem lehet elbúcsúzni a hozzátartozó elhunytakról. Ezzel szemben a főigazgató szerint a Covid-intenzív osztályon lett volna lehetőség a végső elköszönésre.

Az esetleges halottcserével kapcsolatban Gasztonyi Beáta állította, a többlépcsős, szigorú belső protokoll miatt ez nem fordulhat elő. A halottkezelési díjról pedig kijelentette: a vonatkozó jogszabályban vaklóban nincs leírva, hogy a kórház ezért anyagi ellentételezést kérhet, viszont ennek lehetőségét sem zárja ki. Ferincz Jenő viszont úgy vélte, a kórház saját belső rendelkezései, jelen esetben a díjszabályzata nem írhatja felül a törvényt, ami, ha nem rendelkezik róla, hogy díjat kérhet az intézmény, akkor saját hatáskörben nem dönthet ilyenről, hiszen nem jogalkotó.
– A végstádiumban lévő betegekre nem vonatkozik a látogatási tilalom, hozzájuk be kell engedni a hozzátartozókat
– mondta Vissy Beatrix, a Társaság a Szabadságjogokért Magánszféra projektjének szakértője.
– Amikor látszik, hogy visszafordíthatatlan a folyamat, értesíteni kell őket. Természetesen előfordulhat, hogy közben meghal a beteg, s akár az is, hogy átszállítják a patológiára, de a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlása szerint akkor is biztosítani kell a búcsú lehetőségét, ez a kegyeleti jogból következő alkotmányos jog. Ehhez amúgy az alapvető jogok biztosa 2004-es ajánlása szerint minden kórháznak biztosítania kellene kegyeleti helyiséget, úgynevezett búcsúszobát, más kérdés, hogy ezt sok helyen figyelmen kívül hagyják.

A Covidban elhunytakra valóban szigorú előírások vonatkoznak, ám ez nem lehet kizáró ok a hozzátartozói búcsúra, ahogyan az sem, hogy aránytalan terhet ró a személyzet bizonyos tagjaira. Vissy Beatrix szerint egy 1999 és 2005 között volt érvényben egy olyan szabály, mely szerint a halottkezelési szolgáltatás díját és feltételeit az egészségügyi intézmények állapíthatták meg, és azokat átháríthatták a hozzátartozókra. Ez alapján a holttest hűtésének költségeit mindenképp a hozzátartozó viselte. Az olyan szolgáltatások viszont, amelyek nem szükségszerűek, mint amilyen az öltöztetés, mosdatás, borotválás, már ekkor is csak megrendelésre történhettek, és a díjakról előzetesen kellett tájékoztatni az eltemettetésre köteles hozzátartozót. Ezt a szabályt 2005-ben eltörölték, helyette olyan rendelkezés van érvényben, amely szerint a halott-tárolás és -hűtés költségeit a halotti bizonyítványt követő első munkanap a kórháznak kell állnia. Az öltöztetés és mosdatás költségeiről nem rendelkezik jogszabály, de a TASZ szakértője szerint, ha ilyen szolgáltatást a hozzátartozó nem rendelt meg, mi több, ha meg sem történt, akkor azt semmiképp sem lehet a hozzátartozóra hárítani.

Beperli a kormányt​

Ferincz Jenő nem csak testvére miatt hadakozik: feljelentést tett a magyar kormány és Orbán Viktor miniszterelnök ellen édesanyja halála miatt. A Transparency International által az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettől (OGYÉI) kiperelt iratok alapján úgy véli, kétséges volt, hogy nyújtott-e megfelelő védelmet az idősek körében a kínai vakcina. – Édesanyámat Sinopharm-mal oltották be, így meglehet, nem kapott valós védelmet a fertőzéssel szemben, amelybe belehalt.

Amikor megkapta ezt a kínai szert, nem volt olyan jogi helyzetben, hogy választhatott volna más vakcinát, csakis és kizárólag ezt a kaphatta meg – érvelt a férfi. Az pedig Ferincz Jenő szerint egyértelmű, hogy mindezért a kormány a felelős. Ennek alátámasztására pedig idézte a kormányfő 2020. szeptember 18-án a Kossuth Rádióban tett nyilatkozatát: „Szükség szerint, ugye, minden döntést a kormánynak kell meghoznia, következésképpen a felelősséget is a kormánynak kell viselnie, leginkább persze nekem. Ezt én vállalom is természetesen, mégiscsak ez a dolgom, mondhatnám, ezért kapom a fizetésemet”.


1642633583824.png
 
nem az a baj, hogy ilyen igénytelen (a hangja v. a kinézete), hanem hogy tömegek odavannak érte. ilyenkor gondol az ember arra, ezeknek a népeknek kár volt igazából a rendszerváltás, nekik az kell, hogy legyen egy "jóságos" gondviselő, anno kádár, most orván elvtárs, aki megmondja mit kell tenni, mit kell gondolni és még gondoskodik róluk - nem túl jó minőségben és nem túl bőkezűen, fényévekre attól, ami Nyugaton van, de az se az ő feladatuk. Ez a pármillió ember ténylegesen alkalmatlan a demokráciára is, nekik jó lenne Lukasenka belarussziája is ...
Ez nagyon igaz, és a járvány alatt ütközött ki igazán. Sokan a kormánytól várták/várják az utasítást a maszkhordásra, távolságtartásra, otthon maradásra.
Annyira leszoktak vagy eleve rá sem szoktak az önálló gondolkodásra, hogy eszükbe nem jut, hogy ezt felsőbb utasítás nélkül is meg szabad tenni!
 
Nem. Tavaly télen rekordszámú combnyaktöréses betegünk volt, még a legrosszabb útviszonyok sem tartották otthon őket, nemhogy a covidtól való félelem.
Elnézést, nem minden nyugdíjasnak van darázs a fenekében és semmi a fejében.... én másfél évig ki sem mozdultam, utána is csak a 2 oltásért, aztán fél évig megint nem - most is csak kényszerből (szakorvosi javaslathoz emelt gyógyszer ár támogatasért) és egy évig újra sehová.
Vannak jó szomszédok, barátok, akik bevásárolnak - hol ezt hol azt kéri meg az ember, így nekik sem megterhelő a segítség.
 
Mert igen persze, sose hazudott
Meggyógyítjuk, igen persze.

Talán még a ráolvasás működik
De Kasler 12 parancsolata már nem
Aki nem tudná a ráolvasás:

ráolvasás


mágikus célra használt, hagyományos formában élő szöveg. Egyének adják elő, az egyéni élet befolyásolása céljából. Keletkezésének és fennmaradásának alapja a kimondott szó hatékonyságába vetett hit (szómágia), amely igen régi, és a → mágikus eljárásoknak világszerte egyik alapját képezi. Európa → népi hitvilágában – a magyarságnál is – még a 20. sz.-ban is elevenen élt a ráolvasások sok fajtája. A paraszti mindennapi élet szinte minden területén helyet kapott. A magyar nyelvterületen a közelmúltban elsősorban → gyógyító, kisebb mértékben rontó (→ rontás), szerelmi varázsló



példa:
„Sömölcs, sömölcs, múlj el!”), más esetekben nála hatalmasabb erőre hivatkozik, ill. annak segítségét kéri (pl. „Oszlassa el az Atya, oszlassa el a Fiú!…” vagy „Atyaisten gyógyítsd meg, Fiúisten mulaszd el!…”).
 
Utoljára módosítva:
A kormány "kitünő" járványkezelésének eredményét emberéletekben láthatjuk - ráadásul a gazdaságot se tudták megvédeni, ez tipkus lose-lose járványkezelés: hullottak az emberek minta legyek, ráadásul qrva sokan elszegényedtek, megroggyant a gazdaság.
Ha ki is buknak a milliárdos disznóságok, következmény nincs, csak még inkább elpofátlanodnak.
Rabszolgasors, röghöz kötés az keeeeellll, emberhez méltó élet, szakértelem, jogbiztonság ... ne máááár, az a komenisták trüklye, sorosgyúrcsányimigráncs
a fidesz 4%-kal erősödött
Amilyen tömegben élnek Magyarországon a gerinctelenek és az agyatlanok, ha jönne valaki egy fehér lóval, megkaphatná érte az egész Kárpát-medencét.
 
Ha ki is buknak a milliárdos disznóságok, következmény nincs, csak még inkább elpofátlanodnak.
Rabszolgasors, röghöz kötés az keeeeellll, emberhez méltó élet, szakértelem, jogbiztonság ... ne máááár, az a komenisták trüklye, sorosgyúrcsányimigráncs
a fidesz 4%-kal erősödött
Amilyen tömegben élnek Magyarországon a gerinctelenek és az agyatlanok, ha jönne valaki egy fehér lóval, megkaphatná érte az egész Kárpát-medencét.
a farhát is jó lesz kolompérral.
 
P
Ez nagyon szomorú egy hír, sajnos rengeteget hallani hasonlót.
Egyedüli a per ami elég ritka vagyis keveset hallani róluk.
Számomra az szomorú, hogy a magyar egészségügy ilyen helyzetben van, hogy egy elhunyt hozzátartozójában felmerülhet egyáltalán a gyanú, hogy a személy, akit eltemetett, nem is a hozzátartozója. Az oltással kapcsolatban nem lesz semmi ez előre borítékolható, a regnáló kormánnyal szemben ilyen esetekben mindig a vezetőknek lesz igaza. Másrészt annyiból azért előnyben vagy egy keményebb diktatúrával szemben, hogy még megvan, nem tűnt el, el tudja mesélni, mi történt vele, és milyen megalázó körülmények között veszítette el a hozzátartozóit
 
P
Biztos nem gondolt bele Orban, mikor kezdetben a kinai oltast es az orosz ajalgatta, raadasul az idosek szamara mert elsosorban ok voltak a legjobban kiteve hogy elkapjak a virust.
Se referencia se hisztori, se engedely Eu-s nem volt ennek ellenere nyomta ezerrel.
NEm kell ahoz se jobb se baloldali politkai hovatartozas ,hogy arra a kovetkeztetesre jusonak az emberek hogy bizony o a felelos azokert akik meghaltak mert valahogy nem dolgozott sokuknal a kinai oltas foleg az oregeknel.
Dicsosegrol aradozott a kormany a legtobb beoltotrol, azt most mi is a helyzet? Tovabbra se ajanljak a kinait az idoseknek.
Mely magyar urasag, Karinko tudosunk meg se tudta meggyozni hogy Pfizert alkalmazzak es nyomjak ezerrel hisz magyar feltalalohoz csatlakozva a vilaghirnevre szamithatott volna, de hat a kinai az kinai penz az penz. A hirnev negativba ment hisz az elso 10 ben benne vagyunk a hallalozasi mutatokba.
Valoszinu lesz meg egy par per ez ugyben.
Egy percig nem vitatom, hogy vannak visszás dolgok a magyar kormányban, de hogy szándékossággal vádolja bárki ebben az esetben a vezetőséget az azért nonszensz. Emlékszem, mikor elkezdődött az egész oltási mizéria, (2020 decemberben már tudható volt) a nyugati oltások még sehol nem voltak, tömegesen csak az orosz, és a kínai volt elérhető, mert az EU-nak előbbre való volt, hogy a saját (igencsak jól jövedelmező) keretszerződéseit megkösse a gyógyszercégekkel, és kvóták szerint ossza el a megvásárolt oltóanyagot, minthogy hathatós EU szintű stratégiát építsen fel a védekezésre. A kormány nem csinált belőle titkot, hogy nem ért egyet ezzel az eljárással, élve a döntési jogával elkezdte használni a keleti vakcinával is, csakhogy minél több veszélynek kitett embert (orvost, mentőst, tűzoltót, rendőrt tanárt) beoltathasson, az EU akkor is inkább a gyártó országok politikai hovatartozását, mint a vakcinák hatékonyságát vizsgálta, és az ezeket használó nemzeteket úgy állította be, mint orosz/kinai csatlósokat! Próbálta ezeket is politikai szándékkal, a gyógyszergyártók hasznára fordítani. Miért van az, hogy az amúgy működő Szutnyik V oltás nem kapott európai törzskönyvet? Mert a Putyini diktatúra terméke, nem is vizsgálták. Karikó Katalint inkább ne etőltessük, ismert 3/2-es ügynök volt, erről több helyen is jelentek meg írások, szóval, bár az érdemeit elismerem, lehet az ő múltjában is foltokat találni. A kategorikus elzárkózás, és az akadozó központi ellátás helyett inkább vizsgálni kellett volna minden lehetőséget az oltásokkal kapcsolatban, és nem azon csámcsogni, hogy amúgy Viktor mekkora szemétláda (persze, vita feletti, hogy az, de ebben a helyzetben olyan döntést hozott, ami akkor, abban a pillanatban a legjobbnak látszott) Másrészt a tájékoztatást is a lehető legszélesebb körüre kellett volna nyitni, minden elérhető információt megosztva, ahelyett, hogy (szintén az EU stratégiáját követve) mindenhol csak a legszükségesebb információkat kiadva, a mellékhatásokról mélyen hallgatva különböző, a gyógyszergyárak érdekeit szolgáló, titoktartási, és permentesítő nyilatkozatokat szerkesztve, aláíratva védenék a saját jól jövedelmező érdekeiket. Vagy szerintetek az tisztességes, hogy semmilyen felelősséggel nem tartozik sem az orvos, aki beadja, sem a gyártó aki készítette a vakcinát? Én ezért nem vettem fel az oltást tavaly, mert elolvastam a tájékoztatást, és nem voltam hajlandó aláírni a nyilatkozatot! Milyen világ az, ahol a cégek, és szolgáik érdeke előbbrevaló a polgárok emberi jogainál?
 
Milyen világ az, ahol a cégek, és szolgáik érdeke előbbrevaló a polgárok emberi jogainál?
Velejéig korrupt!
Az egész járványvédelmet egy ócska, de csöppet sem olcsó és főleg nem ingyenes bohózattá fokozták le!
Ausztriában azok, akik részt vesznek az oltakozásban, automatikusan résztvevői lesznek az un. covid-lottónak is. Minél több oltással rendelkezik valaki, a neve annál többször kerül be a sorsoló kerékbe.
(vegyétek, vigyétek, hisz nem kerül sokba, inggggyé van!)
A jutalom nem védelem a fertőzés vagy a halál ellen, hanem "magas találati aránnyal" 500 eurós vásárlási utalvány.

Van még ennél is lejjebb???

 
Egy percig nem vitatom, hogy vannak visszás dolgok a magyar kormányban, de hogy szándékossággal vádolja bárki ebben az esetben a vezetőséget az azért nonszensz. Emlékszem, mikor elkezdődött az egész oltási mizéria, (2020 decemberben már tudható volt) a nyugati oltások még sehol nem voltak, tömegesen csak az orosz, és a kínai volt elérhető, mert az EU-nak előbbre való volt, hogy a saját (igencsak jól jövedelmező) keretszerződéseit megkösse a gyógyszercégekkel, és kvóták szerint ossza el a megvásárolt oltóanyagot, minthogy hathatós EU szintű stratégiát építsen fel a védekezésre. A kormány nem csinált belőle titkot, hogy nem ért egyet ezzel az eljárással, élve a döntési jogával elkezdte használni a keleti vakcinával is, csakhogy minél több veszélynek kitett embert (orvost, mentőst, tűzoltót, rendőrt tanárt) beoltathasson, az EU akkor is inkább a gyártó országok politikai hovatartozását, mint a vakcinák hatékonyságát vizsgálta, és az ezeket használó nemzeteket úgy állította be, mint orosz/kinai csatlósokat! Próbálta ezeket is politikai szándékkal, a gyógyszergyártók hasznára fordítani. Miért van az, hogy az amúgy működő Szutnyik V oltás nem kapott európai törzskönyvet? Mert a Putyini diktatúra terméke, nem is vizsgálták. Karikó Katalint inkább ne etőltessük, ismert 3/2-es ügynök volt, erről több helyen is jelentek meg írások, szóval, bár az érdemeit elismerem, lehet az ő múltjában is foltokat találni. A kategorikus elzárkózás, és az akadozó központi ellátás helyett inkább vizsgálni kellett volna minden lehetőséget az oltásokkal kapcsolatban, és nem azon csámcsogni, hogy amúgy Viktor mekkora szemétláda (persze, vita feletti, hogy az, de ebben a helyzetben olyan döntést hozott, ami akkor, abban a pillanatban a legjobbnak látszott) Másrészt a tájékoztatást is a lehető legszélesebb körüre kellett volna nyitni, minden elérhető információt megosztva, ahelyett, hogy (szintén az EU stratégiáját követve) mindenhol csak a legszükségesebb információkat kiadva, a mellékhatásokról mélyen hallgatva különböző, a gyógyszergyárak érdekeit szolgáló, titoktartási, és permentesítő nyilatkozatokat szerkesztve, aláíratva védenék a saját jól jövedelmező érdekeiket. Vagy szerintetek az tisztességes, hogy semmilyen felelősséggel nem tartozik sem az orvos, aki beadja, sem a gyártó aki készítette a vakcinát? Én ezért nem vettem fel az oltást tavaly, mert elolvastam a tájékoztatást, és nem voltam hajlandó aláírni a nyilatkozatot! Milyen világ az, ahol a cégek, és szolgáik érdeke előbbrevaló a polgárok emberi jogainál?
Csak viccelünk...;)

2 Kopie.jpg
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,588
Tagok
615,326
Legújabb tagunk
redbaron77
Oldal tetejére