Kressz!!!!!!

Daniel74

Állandó Tag
Állandó Tag
A budai felső-rakpart a legjobb példa arra hogy hogyan NE fessünk fel a járdára kerékpárutat, mégis mennek a bringások mint az állatok. A hülye gyalogosnak meg hátul nincs szeme.
 

neptunus100

Állandó Tag
Állandó Tag
A kresz-ben leírtak betartása, vagy megszegése, szerintem visszatükrözi a való mindennapi életeben való viselkedést. Aki toleráns, és tiszteletben tartja a mások jogait, és saját magát megfelelő módon deklarálja a többi ember között, az betartja a szabályokat, és vigyáz az embertársaira, aki eröszakos, és agresszív, az sok bajt okoz, pláne ha iszik, vagy kokózik. Meg sok a jogsi nélküli vezető is, nem zavarja őket a dolog. Én már nagyon meggondolom, hogy mikor ülök kocsiba, nemcsak azért mert drága a benzin, hanem mert elsősorban abban változott meg a közlekedés sajnos, hogy egyre kisebb százalékban vagyok biztonságban, egyre kevésbé függ tölem, hogy mi történik velem a forgalomban. Az a baj, hogy sok ember az egzisztenciális sikertelenségeiért a többi autóson áll bosszút, amikor közlekedik
 

mrt123

Állandó Tag
Állandó Tag
Az országúti ámokfutókat helikopterekről kellene levadászni, ha már autóról képtelenek. Bár sokkal egyszerűbb kiállni valahová, bírságot szedni mondvacsinált okokkal, kevesebb üzemanyag is fogy.
 

zolejka

Állandó Tag
Állandó Tag
Nemrég történt velünk, hogy szabályosan, megfelelő távolságra a főúton haladóhoz, kihajtottunk a főútra. A mögöttünk haladó fiatalembernek ez nem igazán tetszett, mert ahelyett, hogy levette volna a lábát a gázról, vagy netán enyhén a fékre lépett volna, előzésbe kezdett. Ezzel nem is lett volna gond, ha nem jönnek szemből. Mondanom sem kell, hogy 6 hónapos terhesen bennem és a páromban is meghűlt a vér. Kb. 1-2 másodpercen és a szembejövőn múlt a dolog, hogy nem lett baleset, amibe persze mi is bele kerültünk volna, hiszen túl közel lett volna a csattanás és biztos, hogy elsodortak volna. A pláne az egészben, hogy annyira sietett az illető, hogy pár perc múlva utolértük és kényelmes 80-as tempóban haladt. Mondanom sem kell, hogy a guta majd meg ütött minket. Vajon eszébe jutott, hogy hány ember életét veszélyeztette? Nagyon remélem.:neutral:
 

atek27

Állandó Tag
Állandó Tag
Hirtelen 3 bosszantó dolog jut eszembe a kresz-szel kapcsolatban:
1. az egyirányú utca a kerékpárosokra is vonatkozik. Ki nem állhatom, amikor szlalomozik velem szemben valaki a szűk utcában, és még ő integet, hogy vigyázzak már, mert nem fér el.
2. én a rendőrök helyében feszt a teherautósokat büntetném. Millió helyről ki vannak tiltva táblák által, de csakazértis behajtanak, mert arra rövidebb, tönkretéve ezzel az aszfaltot.
3. könyörgöm, ahol lehet haladni 50-nel, ott ne tötymörögjünk harminckával. A túl lassan haladókat is büntetném.

És még egy (de most már lenne több is, csak nem akarok kisregényt írni):
+1: először parkolni kellene megtanítani az embert. Eszméletlen, hogy szinte senki nem tud két vonal közé betalálni a nagyáruházak parkolóiban, elvéve ezzel egy csomó helyet másoktól.
 

be01dö

Állandó Tag
Állandó Tag
Ne menj át a sárgán. Az is százezerbe kerül!

Ötvenezerbe kerül. De ha a mögöttem jövő még a piroson is szeretne átmenni akkor mit is csináljak?
Álljak meg a sárga lámpa előtt, és ha belém jönnek azt a kárt a kedves szabályhozó fogja megtéríteni?
 

miggy67

Állandó Tag
Állandó Tag
És 14 év alatt hol kertékpározzon a gyerek? Amikor kerékpárral elkarikázol a nagyszülőkhöz, vagy a boltba, vagy kirándulni, a gyereked kizárnád ebből? Az igaz, hogy az általános iskolába én is bevezetném a közlekedési ismeretek tanitását, vizsgáztatását! Mindezek mellett a szülő felelőssége is megtanitani a gyerekét a helyes közlekedésre! Talán ha jó példát látna a gyerek mind kerékpárral, mind ha utasként a gk.-ban ülve, nem lenne annyi agressziv, másokat lenéző vezető, mert sajnos azzal egyet kell értenem, hogy a magyar közlekedési morál: katasztrofális!
Nálunk már jó pár éve úgy kerülnek ki az általános iskolából a gyerekek, hogy a technika óra keretein belül megszerzik a kerékpáros igazolványt az alapvető kresz ismeretekkel együtt.
 
Oldal tetejére