Kurz kancellár: Ez nem keresztények és muszlimok, nem osztrákok és migránsok harca

Sebastian Kurz, Ausztria jobbközép kancellárja kedd délelőtt tévébeszédet tartott a hétfő esti terrortámadást követően, miután kiderült, ki volt a lelőtt merénylő: egy albán gyökerekkel rendelkező, de Bécsben született és felnőtt, nyáron még az ISIS Szíriában harcoló csapataihoz csatlakozni akaró fiatal.

A kancellár azzal kezdte, hogy brutális terrortámadás áldozata lett Ausztria:

egy idősebb úr, egy idősebb hölgy, egy fiatal járókelő és egy pincérnő a támadás négy, hidegvérrel meggyilkolt áldozata,

az a rendőr, aki bátran útjába állt a támadónak és emiatt megsebesült, azóta is intenzív osztályon fekszik, közölte. Ezen felül 14 ember sérült meg súlyosan, közülük többek életéért most is küzdenek a kórházakban.

Kurz szerint ugyan Ausztriát sokan az áldott emberek békés országaként festik le, a szomorú valóság viszont az, hogy a körülötte lévő világ bizony nem ilyen. Mint mondta, bebizonyosodott, hogy a hétfői támadás egy iszlamista támadás volt, ami „az alapértékeink, az életmódunk, a minden embert egyenlő jogokkal és méltósággal felruházó demokráciánk iránti utálatból” fakad, így szerinte a támadás a komplett szabad osztrák társadalmat érte, vagyis mindenkit. Ezeket határozottan meg fogják védeni, a terroristákat és társaikat pedig minden rendelkezésre álló eszközzel le fogják vadászni, közölte, viszont mindeközben nem szabad feladni semmit sem életmódunkból, sem a demokráciából, sem a szabadságunkból, a terroristák ugyanis éppen ezt akarják, ez a céljuk.

Mint a jobbközép kancellár fogalmazott: az ellenség soha nem valamelyik vallás hívei, soha nem valamelyik ország lakói, hanem a szélsőségesek és a terroristák, akiknek semmi keresnivalójuk a szabad osztrák társadalmat, éppen ezért nem lehet tolerálni az intoleranciát.

„Ez nem keresztények és muszlimok, osztrákok és migránsok küzdelme, hanem azon sokaké, akik a békében hisznek, és azon keveseké, akik háborút akarnak. Ez a civilizáció és a barbárság küzdelme” – így Sebastian Kurz.

upload_2020-11-5_14-40-11.jpeg
 
Kedves Eddy56, bocsánat, ha megsértettelek volna,
úgy tűnt egy pillanatra mintha a rövid mondattal te is a rasszista fórum társunk mellett álltál volna.
El kellene dönteni, hogy politizál-e valaki, vagy történészkedik.
A mult bünei nem adnak felmentést senkinek azokra a bünökre, amiket a mában követnek el!


Magistra vitae - irta Cicero! - de azzal a szándékkal, hogy a történelemnek tanulsággal kell szolgállnia a jövő számára, és nem okként kell megjelennie!
 
A válasz az hogy mert egy albán szülőktől származó személy.
Nem kell agyon variálni a dolgokat kivéve ha jogászkodni akarsz, beleszülettél egy vallási közegbe megkapod az íránymutatást....ezt hallod otthon, ezt hallod a baráti körben.
Ezt így nem tudom elfogadni, mert a megsérült bécsi rendőrt két török nemzetiségű ketrecharcos mentette meg, akikről, csak igazán nehezen tudnám elképzelni, hogy mélyen vallásos, hithű katolikusok volnának.
Ha esetünkben egyfajta vallási közegű "iránymutatás" volna a törvényszerű, akkor a két MMA-snak a gyaurok iránti megvetésük kifejezéseképpen minimum sarkon kellett volna fordulniuk, de nem ez történt.
 
Ezt így nem tudom elfogadni, mert a megsérült bécsi rendőrt két török nemzetiségű ketrecharcos mentette meg, akikről, csak igazán nehezen tudnám elképzelni, hogy mélyen vallásos, hithű katolikusok volnának.
Ha esetünkben egyfajta vallási közegű "iránymutatás" volna a törvényszerű, akkor a két MMA-snak a gyaurok iránti megvetésük kifejezéseképpen minimum sarkon kellett volna fordulniuk, de nem ez történt.
Nem tudom hogy a ketrecharcosok milyen vallásúak. (lényegtelen) De, az elkövető muzulmán. Balkáni gyökerekkel. Valószínű elég erős ortodox képzettel . Mivel a kerszténységben sincs egység ugyanúgy a muzulmán vallás sem egységes. Egyik hitszónok harcias a másik nem....
 
El kellene dönteni, hogy politizál-e valaki, vagy történészkedik.
A mult bünei nem adnak felmentést senkinek azokra a bünökre, amiket a mában követnek el!

Azzal a szándékkal, hogy a történelemnek tanulsággal kell szolgállnia a jövő számára, és nem okként kell megjelennie!
A múlt példái és bűnei valóban épp úgy nem adnak felmentést mint a "másik is lopott"
A múltnak tanulságul és kerülendő példának kell szolgálnia még a hasonlósági jegyek alapján is.
Okkal való félelemre adnak képet a jelek
pl:
1611478705386.png

 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Vörös Klára wrote on Ancsapancsa's profile.
Kedves Ancsapancsa!
És ezeket a Kis Éva könyveket eladod, vagy fel tudnád tölteni?? Egyik topicban olvastam, hogy az írónő újra kiadja bővített formában, es el is küldi annak, aki kéri. Ezèrt érdekelt volna a címe, hogy hova lehetne írni neki.
De nagyon köszi a válaszodat!!
Minta Mordaly wrote on Bubus13's profile.
Nagyon tetszik
vajdakati wrote on Judit mama's profile.
Valahol fent van a minta, de most nem találom ezért inkább átküldöm!
Kőházi-Kis Margit wrote on edinalokkos's profile.
Kedves Edina! Ne haragudj, ha zavarlak Kőházi-Kis Margit tanító vagyok. Megköszönném, ha nekem is el tudnád küldeni a Számolás 3 Tálas Józsefné könyvet. Sni
-s diákomnak kéne. Nagyon keresem még a Számtól számig sorozat 3. és 4. kötetét. Címem: [email protected]
Hálás köszönettel: Margitka
P.Sandor wrote on Melitta's profile.
Sziasztok info kellene hogy most hogy tudnek Kanadaba menni, mert lehet azt mondani hogy a Magyar megelhetes az egyellö a nullaval probaltam mas Orszagokban de sajnos semmire nem jutottam mert felcigany vagyok es Magyar is. orszagombol is:(:mad2:. Teljesen nullara kerültem semmi mas nincs csak a meneküles. Ha valaki tud jo infot adni azt megköszönnem.
Elöre is köszi

Statisztikák

Témák
36,314
Üzenet
4,370,048
Tagok
588,709
Legújabb tagunk
Anapt
Oldal tetejére