Kutyák-macskák

Noé témája a 'Háziállatok' fórumban , 2005 Február 22.

 1. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Írigység...
  Közhírré teszem, hogy a kutyám Röffff, annyira írigy a cicára, hogy még a vízet sem osztja meg. Kénytelen vagyok külön tálkába tenni a vízet, mert a macska ha az egyikhez megy, Röfff azonnal ott terem és őrzi. Mármint a vízet. Akkor a macska a másik tálhoz megy, Röff azonnal toppon van, akkor oda telepszik.
  Most egy kisasztalra tettem a cica vízét és az ételét is, így Röfff hiába írigykedik.
  Most mit csinál a MicóCicó?
  Kiengedem a kertbe, s az ott kikészített itatóból, leissza a vízet, hogy a madaraknak ne jusson.
  :o
  Képtelen vagyok ezt a fene nagy "körbe-karikába" írigységet elfogadni. Természetesen a madarak vízét pótolom, de a macsek változatlanul, csakis oda jár...
  Még jó, hogy a madarakról nem sejtem, hogy ők kire-mire írigyek?!
   
  Kaszazsu, Csillagözön és Ekira kedveli ezt.
 2. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Nem véletlen a mondás, hogy "irigy kutya" :D
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 3. phoenyx

  phoenyx Állandó Tag

 4. Priegl

  Priegl Tag

  Az én kis lieblingejeim <3
  2015.05.20 Ócsa 1.jpg
   
 5. kishenceg

  kishenceg Kitiltott (BANned)

  Nem voltatok bolondok. Magam is macskabarát vagyok, egy 18 éves ragdoll a társam, és a legjobbat adom neki mindenből akkor is, ha amúgy moziba sem megyek, mert jelenleg 85 ezer forint a nyugdíjam.
  [​IMG]
   
  Utoljára módosítva: 2018 Január 1
 6. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Henry kutya és Baloo cica elválaszthatatlan társakká váltak
  Gazdáikkal együtt járnak kirándulni, sőt még kempingezni is. Ha a kis páros gyengébbik tagja, azaz Baloo cica nem bírná a strapát, Henry szó nélkül a segítségére siet, hátára kapja kedves cimboráját. Cynthia Bennett és párja 2014-ben fogadták örökbe Henryt, aki szinte kezdettől fogva kirándulásaikra velük tartott. A cica később került a családhoz. Együtt hajtják álomra kis buksijukat.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
  Forrás: Juno.hu
   
  Botom, Jaszladany és cat34 kedveli ezt.
 7. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Igézően kék szemek! Csodás ez a cica. Ezek szerint elénekelheted a hegyes fülűnek, miszerint : "jaj de szép kék szeme van magának..." Hát igen. Ilyen cicát még nem is láttam.
   
 8. kishenceg

  kishenceg Kitiltott (BANned)

  Ragdoll. Ezt a sziámi vérvonalból tenyésztették ki. Nagyon jó természetű, szófogadó, ragaszkodó, és nagy bohóc. Mindenkit képes megnevettetni.
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 9. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  MicóCicó nagyon "furmányos" macsek. Hízeleg, nagyon kedves tud lenni, de gonosz is. Pl. felugrik a szekrény tetejére, s onnan "stíröli" a nagymamám csodálatos gobelin kézimunkáját, ami be van keretezve, s a falra van felakasztva. A kerete is csodálatos, régi, aranyozott.
  A kézimunka üveg alatt, védve. Ha nem figyelek a macsekra, akkor a szekrény tetején egészen annak a szélére ül és a képnek a keretetét onnan piszkálja. Ki is mozdítja, s közben figyel rám, hogy ordítok-é, avagy nem veszem észre. Kizárt dolog, hogy ne vegyek erről tudomást, mert ha nem figyelek, akkor "brekkegni kezd", erre oda kapom a tekintetem, de égnek is áll a mind összes hajam szála a rettenettől. Képzeletemben már ott van az összetört képkeret, az üveg és a kézimunka. Persze, hogy ordítok, sakál módjára és mindent beígérek, még a macskadarálást is. Erre nagy méltósággal oda jön hozzám, mintegy leereszkedik és hozzám dörgöli azt a nagy busa fejét. Azonnal elrepül a mérgem. Áh' ő nem csinált rosszat, csak a szívbajt hozza rám. Arról nem is szólva, ha nem beszélek hozzá, akkor olyat tesz, hogy magára vonja a figyelmem. Aztán a madarakat bentről szereti - moziként - bámulni. Ablak mélyedésben cserepes virágok, ablakon túl a madáretető, a ki-beröppenő tollasokkal. MicóCicó befurakszik a cserepes virágok közé és folyamatosan brekkeg, békaként. Nem hangosan, de a lüke fejével azt hiszi, hogy majd a kicsiny tollasok eszementen --üvegen keresztül:rohog:-- hozzá beugranak, hogy őt szórakoztassák.
  A vitrinnek az üvegét véletlenül sem szabad eltolva hagynom, mert ha annyi rés van, hogy ha a fejét bedughatja, akkor már be is ül a nippek közé. Ott ül, szoborként, meg sem rezdül. Ez a mániája. Természetesen ezt nem respektálom, rendre behúzom az üveget, hogy ne legyen erre alkalma. De ha véletlenül bármi okból nyitva hagynám, azonnal betelepszik s játssza a szobor-macsekot.
  Amikor kicsi volt hívtam, azonnal szaladt hozzám. Később, amikor már a felnőtt korba lépett, azonnal macska módjára viselkedett. Az van az agyában elraktározva, hogy én vagyok érte és nem fordítva.
  No, hogy ezt áthidaljam, kitaláltam egy módszert, ami a kuttty-nak is bejött, s így neki is. Amikor hívom, nem a nevét mondom, hanem azt, hogy "koooolbász!!!" -ilyenkor ezt meghallva lóhalálban futnak hozzám Röffel együtt, s olyankor kapnak is valami apró csemegét. Pici kenőmájast, füstölt szalonna darabkát, kolbász karikát stb. v. 1-2 szem töpörtyűt. A lényeg, nekik a finomság, az mind kolbász. Így elértem azt, hogy a 7. határból is rohannak, lélek szakadva...
  Ezt a módszert előbbi kutyámnál eszeltem ki, mert 1x a férjemet a kutya kellemtlen, sőt kegyetlen helyzetbe hozta. Dorka, a kutyám kiszökött a kapun, s a közeli temetőben rohangált. A férjem utána eredt, tudta, hogy meg kell fognia, haza kell hoznia a kutyámat, mert kisírom a lelkemet és kiszekálom az övét, ha ezt nem teszi meg. A kutya a sírdombok, akkor még azok voltak, ma már csupa kő és márvány... Szóval Dorkili a sírdombok között rohangált, közben ment egy temetés, sírással, énekléssel, zsolozmázással, gyászbeszéddel. Férjem pedig eszementen, dühösen rohangált a sírok között. Mopsz kuttty a kaján vigyorral az arcán pedig bújócskázott a sírhalmok között. Voltak akik a gyászmenetben, a férjemen vihorásztak. Férjem szerint borzalmaskiszolgáltatott helyzetben érezte magát. Úgy érezte, lángra gyúl a szégyentől. Akkor találtam ki ezt a módszert. Dorkilinél is működött, s így bevált Röfffnél, sőt az előbbi cicámnál Kaczornál és a mostaninál MicóCicónál is. Óriási! Elkurjantom a varázs szót és máris ott lihegnek a lábamnál. Csak egyet kell betartani, jutalom falat az mindig van. Olyan nincs, hogy ne legyen. Ha más nem, egy kiskanál tejföl. Így tudják, nem hiába loholnak hozzám.:dr_26:
   
 10. kishenceg

  kishenceg Kitiltott (BANned)

  Ahány cica annyi egyéniség, annyi kis szokás, és napirendi pont. A mienknek az a heppje, hogy este kilenc körül jön rám nyávog de egy külön erre a célra használt hangocskán, hogy ideje az esti macskakefélésnek, és bevonul a fürdőszobába. Visszanéz rám, és odadugja az orrát a dobozhoz, amiben a cicabunda ápolására való keféket tartom. Ezután tíz perc beájulás míg kefélem. Fireg-forog, hanyatt fekszik szinte mutatja, hol keféljem még. Ezután kezdi összeterelni a családot fürdéshez, mert tudja, hogy fürdés után jön a lefekvés, ami neki a nap fénypontja. Ilyenkor olvasás következik, ő pedig a hasamon dorombolva élvezi a közelségemet. :) Nekünk kutyánk nincs, mert az elmúlt 15 évben egy olyan kertet sikerült kialakítani, amit nem szívesen túratnék szét kutyával. Azért meg nem tartok kutyát, hogy megkössem, vagy kennelben tartsam. Kis rész a kertemből:
  [​IMG]
   
 11. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Bocsánat a szójátékért, de ki nem bírom! :dr_24: Ezzel a kerttel aztán lehet ám "hencegni". Csodaszép! El tudom hinni azt is, hogy a cic - ha van a tóban aranyhal - talán megkísérelte kipecázni? Itt, ahol élek, a barátaimnak vannak halai a tóban, a macskák rendszeresen ott "üdögélnek" a partján és meredt szemmel figyelik a halakat. Éppen tegnap mondták, hogy valamilyen halászó madár szállt le a tóra a nyáron és kihúzott belőle halat és el is repült vele. A közelünkben van egy nagyon szép tó, lehetséges, hogy onnan jött el a barátaim portájára? Éppen azt vitattuk meg, hogy milyen :dr_64:=rémisztő! madárijesztőt kellene készíteni, aztán a tó partjára beállítani.
   
  Zorinka318 kedveli ezt.
 12. kishenceg

  kishenceg Kitiltott (BANned)

  Á, Dolly annyira szobacica, hogy nem érdekli. Sem a madarak (hála Istennek), sem az egerek, ami meg nem baj, mivel velünk alszik. Az udvarra is csak velünk jön ki, és ha visszamegyünk a házba, azonnal csatlakozik ő is. :)
  Itt egy másik szögből készült kép:
  [​IMG]
  Itt meg a Párom olvasgat:
  [​IMG]
  Ez meg a kapubejáró:
  [​IMG]
  15 év munkája van ebben a kertben.
   
 13. CasaLoma

  CasaLoma Állandó Tag

  Gyönyörű! :)
   
 14. kishenceg

  kishenceg Kitiltott (BANned)

  Köszönöm.
   
  CasaLoma kedveli ezt.
 15. kishenceg

  kishenceg Kitiltott (BANned)

  Ha a hátsó kertkapun kimegyek, már a Dél-Borsodi Mezőség természetvédelmi területen vagyok. Olyan helyen van szerencsém élni, ahonnan nem vágyom el sehová. Hozzám bejár a gólya pecázni, de jut is, marad is. Több tucatnyi aranyhalam van. De fotóztam már a tóparton nemes kócsagot és szürkegémet is. :)
  [​IMG]
   
 16. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Kérdezem, valahol itt élt Ádám és Éva?! Ez talán a Paradicsom?! ;)
   
 17. kishenceg

  kishenceg Kitiltott (BANned)

  Én úgy hívom, Völgyzugoly. Ha olvastad a Gyűrűk urát Tolkientől, tudod miről beszélek. Az Utolsó Biztos menedék - Rivendel. Ott él Elrond a féltünde. :) Le nathlon na mâr nín! - Üdvözöllek az otthonomban!
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 18. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  :dr_24:
   
 19. Beka Holt

  Beka Holt Kormányos Fórumvezető Kormányos

 20. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Őrülten jó ez a vidi! :hurra:
   

Megosztás