Kutyák-macskák

Noé témája a 'Háziállatok' fórumban , 2005 Február 22.

 1. Beka Holt

  Beka Holt Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Az a baj, hogy ha átsiklanak a baj fölött előbb utóbb olyan szintre jut a betegség, hogy megharapja, megrágja a saját végtagját a kutya. Aztán már csak az amputáció (vagy már az sem) segít rajta. Kezelés, gyógyszerek nélkül a vége az altatás lesz!
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 2. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Halovány lila gőzöm sem volt, hogy ilyen pszichiátriai kutya-betegség egyáltalán létezik?! Köszönöm, hogy leírtad.
   
  Beka Holt kedveli ezt.
 3. Beka Holt

  Beka Holt Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Minél stresszesebben él a család annál nagyobb stressz éri a velük élő állatokat is. Az egyedül élők többet foglalkoznak az állataikkal, beszélnek hozzájuk, ha kirándulni mennek, vagy nyaralni viszik magukkal a kutyát, néhányan a cicát is. Belföldi nyaralásnál egyéb állatkák is együtt nyaralnak a gazdival. Az egyedül élők hagynak a kedvenceiknek magánéletet élni, nyugodtan pihenhetnek, nincs aki kénye kedve szerint nyúzza. A családoknál főleg ahol a gyerekek még kicsik ez már gondot okozhat. Hol az egyik hol a másik gyerek nyúzza a kutyát vagy a cicát, ettől ingerlékenyek lesznek egy idő után, a ricsaj, a hangoskodás egy újabb stressz náluk, és ha nem tudják kipihenni magukat előbb utóbb viselkedészavar lép fel náluk. Sokszor mondják, hogy semmi szokatlan nem történt, a gyerek játszani akart a kutyával, és a kutya megharapta. Igen, odakap, vagy csúnya sebet ejtve harap is, de ennek oka van! Nem tud elhúzódni sehova, nem tud pihenni! Nem biztos, hogy kedve van játszani!
  Nagyon sokszor mondjuk, hogy háziállattartásból le kellene az embereknek vizsgázniuk mielőtt bármiféle állatot hazavisznek. Úgy tudom ez már Svájcban kötelező! Nálunk soha a büdös életben nem lesz az!
   
  ladybug7spots és Georgina Bojana kedveli ezt.
 4. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Sajnos nekem is vannak - emberekkel, családokkal - rossz tapasztalataim. Csak azért vásároltak méreg drága kutyát, hogy a gyereknek legyen ÉLŐ JÁTÉKSZERE. S, amikor a kiskutya bepisilt a félelemtől, mert a gyerek nyomkodta a szemeit, húzta a fülét, bele is rúgott, a szülők vihogtak. Én pedig felemeltem a hangom, sőt akkor a kutyát is felkaptam, el is hoztam. Nem is tudtam, hogy ilyen idióta család, csak amikor szembesültem ezzel, sejthetitek, hogy a kiskutyát felkaptam és azonnal el is hoztam. (Különben azért hívtak, mert valamilyen hivatalos levelet kellett volna megfogalmaznom, de sejthetitek, hogy sorsukra hagytam őket, ezek után). Első utam az állatorvoshoz vitt, de sajnos, már nem tudta megmenteni. A belei sérültek a sok csirkecsonttól, amit adtak a szerencsétlennek, no meg csokoládét is fogyasztott, az tette be a "kaput",. Sajnáltam, hogy nem előbb jártam ott.
  Széles ívben elkerülöm ezt a családot, még az utcába sem megyek be. Nagyon állatszerető vagyok, mert egy kutya, cica u.olyan kiszolgáltatott, mint egy gyerek v. egy idősebb ember. Így neveltek, sőt a gyerekeimet én is ilyennek neveltem. A fiamnak nagy termetű kutyája van, a neve Soma, a lányomnak kiskutyája van a neve: Mira. Az én kutyámnak a lábát megoperálták, daganat volt rajta. Szerencsére az operáció jól sikerült. Nem ez okból, de másból, a két hátsó lába, most már másod ízben, nem működik. Bitang nehezen cipelem, mert 12-13 kiló között van, s a gerincem, no hagyjuk... De viszem ki és hozom be, ápolom, kötözöm, KÉK KENŐCCSEL kenem, gyönyörűen gyógyul. A két hátsó lábára most már a második fajta gyógyszert kapja, jövő hétig. Remélem talpra áll. Az is igaz, hogy a 12. évében van, és fr.bulldog. Végtelenül okos, erős akarata van, húzza magát, fókázik. Látom rajta az akaratot, bár sok emberben lenne annyi erő és határozottság, mint ebben a kutyában. Max. megbízik bennem, nyújtja a lábát, tudja, hogy nem dörzsölöm, de szinte érintve mosom le, érintve krémezem. Vettünk neki a nyakába felfújhatós nyakra valót, ez sokkal jobb, mint a tölcsér. Erre rá tudja fektetni azt az okos fejét. Sokat alszik, igaz, ha beszorozzuk a 12 évet 7-tel, akkor már eléggé idős öreg úr. De nagyon szeretem, a hortyogása nekem muzsika, szó szerint. Minden szót megért. Azt is, ha elmondom, hogy "mamuska most elmegy vásárolni és hozok haza finomat". Tudja, érti, soha nem csapom be, ha ígérem, mindig kap valami csemegét. Itt küldöm a fotóját, ő az én Röffffögém=Röfim=CsiliViliMalacVirágom és még sok más neve is van... De persze a macsek is a szívem csücsöke. Ő pedig a MicóCicó névre hallgat. Ráadásul nagyon szeretik egymást, mert Röfi max. elfogadta a cicát, amikor az még picike volt. Az első fotón MicóCicó farka lóg le a szekrény tetejéről. Olyan vastag, mintha mosómedve lenne... Már írtam róluk az állatos fórumban, de szerettem volna ha elolvassnátok itt is. Köszöntem.
   

  Csatolt fájlok:

  aryes, ladybug7spots és Beka Holt kedveli ezt.
 5. Beka Holt

  Beka Holt Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Gerincbeteg, mint a gazdi. :(
  Gerincműtétről nem volt szó nála? A tacskóbénulást a korai szakaszban szépen helyrehozzák műtéttel.
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 6. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Válaszod megköszönöm. Ez a két hátsó lábas probléma, tavaly jött elő, aztán kapott szirupot, az használt. Most jött elő ez a probléma, már a második kúrát kapja tablettából este, szirupból - ami tavaly hatott - reggel. Most már 1/2-1/2 perceket tud állni. A kutyának a kora, ami eléggé problémás elmúlt 12 éves. Nincs elhízva, de a kor az kor... Amíg nem panaszkodik, nem sír, nincsenek fájdalmai, addig él. Addig cipelem, mert nagyon szeretem. Olyan akarat van benne, hogy sok emberben nincs meg. Amikor levittem a lépcsőn, elvégezte a dolgát. Majd "kepeszkedett" vissza a lépcsőn. Csak 2 lapos lépcsőm van, de van. S, azon feltornázta magát, az elsőn. Persze, hogy felemelem, ne horzsolja le a bőrét. Vigyázok rá.
  Olyan hálás, már nyújt a lábát, hogy krémezzem be a Kék kenőccsel. Ez valóban nagyon használ. Sőt! Nekem a lábamon, a sípcsontomnál olyan apró hólyagok keletkeztek. Víz volt bennük, volt amelyik kinyílt és folyt belőle a víz. Annak ellenére, hogy rendesen szedem a vízhajtót és a keringés javítót. Igaz, már megemelte az orvosom a keringés javítónak az adagját. Ezt a Kék kenőcsöt használtam a lábamra. Teljesen beforrt, gyorsan és olyan jó érzésem lett. Nem is jött elő a probléma. Rá is van írva, hogy felfekvésre, nyílt sebre tökéletes gyógyulás. Az ára eléggé húzós: 5.800.- Ft (szállítással együtt), ez a nagyobb kiszerelés. Akinek ilyen gondja van, valóban ajánlom.
   

  Csatolt fájlok:

 7. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

 8. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

 9. JónásImre HU

  JónásImre HU Állandó Tag

  IMG_20171030_162117.jpg Házi kedvenc!! (persze a macska)
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 10. JónásImre HU

  JónásImre HU Állandó Tag

  IMG_20171030_162126.jpg Következő mozzanat!
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 11. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  A kutyusom meghalt, simogattam, úgy ment el. A lábán a daganat, már az operációt követően az orvos anno' felvilágosított, hogy a kutyusom rákos. Aztán gyógyult, de rövid idő múltán a hasán is sebek keletkeztek. Végig a kék kenőcsöt használtam, de az úgy bírkózott meg ezekkel a bajokkal, hogy itt meggyógyult, ott új seb keletkezett. Sajnos, a rák végzett a kutyusommal. S, mint az állatorvos utólagosan megbeszélte velem, a csontjaiban is elburjánzott.
  Nekem - szerencsémre - nem ez a bajom, nekem más jellegű, ezzel eléldegélhetek. Úgy értem, az én bajom nem halálos.
  De a fájdalom így utólag is érthető volt számomra, u.akkor - elfogadhatatlan - de vannak helyzetek, amikor szeretett hozzátartozónkon, v. kedves állatainkon nem tudunk segíteni, bármennyire is akarunk. A veszteségeket soha nem tudom megemészteni, fájdalmas pontjai ezek az életemnek, mint ahogyan mindegyikünknek.
   
 12. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

 13. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Ismét megnéztem, VARÁZSLATOSAN SZÉP, sőt gyönyörűséges ez a kert. Igazi "paradicsom".... Legyen jó egészséged, hogy tudjad ápolni féltett és szeretett virágaidat, fáidat, hogy ilyen gyönyörűségesek maradjanak, szépen fejlődjenek. Legyen benne sok, nagyon sok örömed. Nekem még az is problémát jelent, hogy normális embert szerezzek, aki lepermetezi és többször a diófáimat. Tavaly nem sikerült. Minden szem dió befeketedett. Nagyon szeretem a diófákat, féltem őket. Az idén ismét megkísérelem. De akinek van olyan erős, motoros permetezője, mely felviszi irgalmatlan magasságba a permetet, az vagy nem ér rá, vagy annyira fáradt, hogy nem vállalja, mivel a saját élete, tényleg hétről-hétre 7 napig tart... irgalmatlan sok munkával. De én nem tudok megbírkózni a feladattal. Ezzel legalábbis nem.
  Nekem nincs ilyen paradicsomom, nekem olyan van, mintha egy park lenne, benne a csodálatos diófáim, óriásira nőtt mogyoró bokrom és nagyon öreg és termő szilvafáimmal... No meg a fű, amire szerencsére tudtam embert szerezni, rendben tartja, levágja, rendszeresen. Igaz, tavaly kétszer is megleptek a lányomék és jöttek, levágni a füvet, fűnyíróval. Szeretek itt élni, szeretem itt kezdeni és zárni a napjaimat... Békés a lelkem, az életem. Ezt kívánom mindnyájunknak.
   

Megosztás