Kutyák-macskák

katakarcag

Állandó Tag
Állandó Tag
Ő Félix. 5 kg-os. Egy perzsa apától és egy brit anyától származik, az első alomból. Nyáron töltötte be a 3. életévét. Ivartalanítva van, kani macska. Általában lusta, de néha rájön az "5 perc" és akkor szaladgál le fel. Házban van tartva, 3 havonta fürdetem, de szegénykém ezt a fürdést is túl sűrűnek találja. Csak éjszaka hízeleg, akkor is csak akkor, ha aludnék. Szeret enni nagyon. A kedvenc szekrényemet agyonkarmolta, és a kezemet is "játékból". Mogorva nagyon , 1 perc simogatás után megtámad. :d
 

Grace_Raid

Állandó Tag
Állandó Tag
Akkor nekem nagy mázlim van, mert az én maine coonom béketűrő, még egyszer se fújt rám, nem hogy karmolt vagy harapott volna!
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
a bekga juhászunknak epilepsziás rohama volt. nem tudjátok, milyen gyakori eza kutyáknál?

Hogyan érted a kérdést: hogy milyen gyakori az epilepszia kutyáknál, vagy az epilepsziás kutyáknál milyen gyakori a roham?

Ha az első, akkor tapasztalatom szerint egyre gyakoribb az epilepsziás kutya, amit szerintem a szaporítók lelkiismeretlensége miatti túltenyésztés okoz, mert a betegség genetikai. Ezért főleg fajkutyáknál fordul elő. Sajnos mostanában sok epilepsziás kutyával találkoztam mindenféle fajtából, míg kb 20-30 éve alig fordult elő.

Hogy az epilepsziás kutyánál milyen gyakran van roham, ez egyéni. Az én német juhászomnak egész életében csak kétszer fordult elő. Ismertem egy labradort, nála szinte havonta. Létezik egy kúp, amit ha ilyenkor beadsz a kutyának a roham enyhébb és hamarabb elmúlik. Beszélj az állatorvossal, úgy tudom van megelőző gyógyszer is, amit rendszeresen kell szedetni a kutyával, hogy ne legyen rohama (de ezt nem tudom biztosan).
Hasznos fényképezőgéppel videóra venni a rohamot, és ezt megmutatni az állatorvosnak (akkor pontosan látja, miről van szó).
Sajnos meggyógyítani nem tudják, ezért bármikor előjöhet a roham, akár teljesen ok nélkül is, de néha valamilyen izgalom vagy stressz hatására.
Sajnálom a kutyidat, de megfelelő kezeléssel teljes életet élhet.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
De jó nektek, hogy van kis házi kedvencetek. Én a 3. emeleten éldegélek, így olyan állat, amit nagyon szeretnék pl. kis kutyus vagy kis cica, nem lehet.

Egy lakásba életfogytig bezárva szerintem sincs biztosítva egy macska számára a neki való életfeltétel. A macska lételeme a csavargás, fára mászás, vadászás, stb, még akkor is, ha ez sokszor veszélyes a számukra.
Kutyát viszont lehet tartani a 3. emeleten is, ha biztosítva van neki a szükségletének megfelelő mozgásmennyiség a napi séták alkalmával, és nincs egész napra bezárva, magára hagyva napközben.
Persze az ideális a kutya számára is az, ami a macska számára, hogy egyaránt lehessen a lakásban is, és a kertben is, ahová bármikor kedvére kimehet. Bár a sétákat még így is igényli. Viszont sokkal boldogabb egy kutya egy 3. emeleti lakásban a gazdájával szoros közelségben, mint egy kertben elkerítve, kizárva a családtól. A kert végében láncra kötni egy kutyát pedig egyenesen állatkínzás. Ezerszer inkább a 3. emeleti lakás, és a gazda öle, vagy a fotelja melletti szőnyeg!!!

Sok gazda tapasztalja, hogy elviszi nyaraláskor vagy máskor a lakásban tartott kutyáját kertes házba, ám a kutya ügyet se vet a kertre, ott is egész nap odabenn trónol a kanapén, a gazda közelében. És a kertben tartott kutya is szívesen tartózkodik a lakásban. Mert a kutya a gazdája mellett a legboldogabb, még egy tizedik emeleti, miniatűr, lakótelepi galambdúcban is.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Ilyen kutyákat még nem látott

Pávának látszó pudlikra és rózsaszín csivavákra készüljön.

kutya(1).jpg

Képek forrása: Northfoto
Állítjuk, mi sem értjük a dolgot, pedig szeretnénk. Csakúgy, mint az internet összes harcos állatvédője, akik egy emberként kiáltották ki állatkínzónak a fotóst, aki a képeket készítette, pedig ő pont nem tehet róla. Ő csak fényképez.
A floridai ex-tengerészgyalogos, Ren Netherland 24 évvel ezelőtt döntött úgy, hogy az egyenruha helyett a fényképezőgépet választja és állatfotósnak áll. Azóta keresztül-kasul bejárta már az Államokat, hogy lencsevégre kapja a legkedvesebb, legszebb és persze legextrémebb négylábú fazonokat.
kutyatetko.JPG

A gazdik nem ismernek lehetetlent: minél színesebb, annál jobb
A most következő képeket egy olyan szépségversenyen készítette, ahol véleményünk szerint a legnagyobb az egy kutyára eső megszállott gazdák és a festékszóró pisztolyok száma. A képeket elnézve csak az jut eszünkbe: miért?
kutya(3).JPG

Nem őszinte az öröm
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Ehetővé tette a kutyahúst egy új törvény?





Haszonállattá minősítette át a kutyákat egy pár napja kihirdetett törvény, ezért mostantól élelmiszerként is lehet tenyészteni őket – állítja egy állatvédelmi ügyekre szakosodott ügyvéd, aki emiatt uniós szervekhez is fordult. A földművelési minisztérium ezt cáfolja, szerintük elég, ha egy másik jogszabály kimondja, hogy ez tilos.

„Minden ellenkező híreszteléssel szemben” tilos a kutyát és a macskát élelmiszerként vagy prémként felhasználni Magyarországon – szögezte le hétfőn kiadott, "Kedvenc háziállatunk a kutya és a macska" címet viselő közleményében a Vidékfejlesztési Minisztérium sajtóosztálya. Mint írják, az állattenyésztésről szóló törvényből nem következik, hogy „kedvenceinket” élelmiszer céljára is lehetne tenyészteni, de ezt az állatvédelmi törvény is egyértelműen megtiltja, „amit semmilyen más jogszabály nem ír felül”.
A hvg.hu megkérdezte a tárca sajtóosztályát, miért volt szükség arra, hogy kinyilvánítsák a kutyaevés Magyarországon eddig evidensnek tűnő tilalmát, mire a közleményt megfogalmazó munkatárs annyit árult el, hogy a Facebookon terjedtek ezzel ellentétes információk. Ez jutott el hozzájuk, amire reagálva kiadták hivatalos állásfoglalásukat, de a forrást kérésünk ellenére sem tudták megmondani.
Kiderítettük, hogy az interneten terjedő információ Pozsonyi Anikó állatvédelmi ügyekre szakosodott ügyvédtől indult el, aki a tárcával szemben állítja: az állatok tenyésztéséről szóló törvény pár héttel ezelőtti módosításával létrejött egy jogi kiskapu, így a kutya most már haszonállatnak számít, vagyis lehet élelmiszer készítésére is tenyészteni. „A június 25-én kihirdetett, már hatályos törvénymódosítás alapján a kutya mint állatfaj most már a gazdasági haszonállatok tenyésztéséről szóló törvény hatálya alá tartozik, azaz gazdasági célzattal tenyészthető” – mondta a hvg.hu-nak az ügyvéd. Ráadásul a kutyák tenyésztési hatóságának – ami nálunk a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hatóság (Nébih) – ellenőrzési hatáskörét ez a jogszabály most már minden ebtenyésztési tevékenységre kiterjesztette.
image.aspx


Társállat vagy kaja? (képünk illusztráció)
Fotó: Stiller Ákos
„Más jogszabályok sem gátolják meg, hogy ebek élőállatként elhagyhassák az országot, és élelmiszerként, vagy prémállatként hasznosuljanak” – mondta az ügyvéd. Vagyis szerinte a módosítás veszélye elsősorban az, hogy a jogi lehetőség adott arra, hogy a Magyarországon tenyésztett kutyákat élőállatként kivigyék olyan országokba, ahol élelmiszerként van rájuk kereslet. Mivel ez a magyar törvénymódosítás szerinte uniós jogszabályokba ütközik, Pozsonyi Anikó az Európa Tanácshoz fordult.
A hvg.hu eljuttatta a minisztériumhoz az ügyvéd Európa Tanácshoz is benyújtott jogi elemzését, és kértük reagálásukat. Pár órával később erre válaszul megismételték, hogy az állatok védelméről és kíméletéről szóló másik törvény alapján eb és macska tekintetében az élelmezési cél, illetve a prém termelése "nem minősül az állat életének kioltására feljogosító elfogadható oknak". Mint írták, a most módosított törvény a tenyésztés szempontjából meghatározza a gazdasági cél fogalmát, és itt valóban egymás mellett szerepel az élelmiszer-termelés és a sport- vagy szabadidős tevékenység céljára történő állat-előállítás, de "butaság" ebből arra következtetni, hogy "ez feljogosítana ebek élelmiszer-célú tartására".
A vitatott törvénytervezetet a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, Budai Gyula terjesztette be, a parlament pedig egy hete fogadta el. A hírarchívumokban egyébként nem találtunk olyan esetet, hogy valaha Magyarországon előfordult volna kutyaevés, vagy kutyák élelmiszerként való tenyésztése.
Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga kurátora szerint viszont sem számít a jogszabálymódosítás, mert más törvények alapján egyértelmű, hogy nem lehet kutyát tenyészteni élelmezési vagy prém felhasználásra. „Hiába híresztelik egyes állatvédők, hogy haszonállat besorolást kapott a kutya, ez csak egy téves jogszabály-értelmezés. Az állatvédelmi törvény egy magasabb rendű jogszabály, és ez határozottan kimondja, hogy ilyen célból nem lehet társállatot tartani, vagy levágni”.

HVG.
 

Kaszazsu

Állandó Tag
Állandó Tag
Jelenleg egy kutyusunk van, Tücsök és egy cicánk, Puszika. Mindkettőt menhelyről fogadtuk örökbe és állítom, hogy velük teljes az élet!
Tücsökről már írtam egy blogban.
Puszika a lányom cicája, akit egy egész délelőtt során választott vagy két tucat jelölt közül. A cél egy kényeztetésre alkalmas, jól gyömöszölhető, buksizó, a gazdiján folyton lógó szobacica lett volna. Szerintem több ilyen is volt akkor ott, őt viszont elvarázsolta egy kis süvölvény cirmos kandúr, aki függőlegesen felmászott a nyakába, ezerrel dorombolt és abszolút hízelgőnek mutatta magát.
A macskák személyisége azonban bonyolult, így aztán nem csoda, hogy Puszikának csak a neve felelt meg az eredeti elvárásnak!Rá kellett jönnünk, hogy a mi cicánk vadmacskák utóda, egy igazi nagy vadász, egerek, madarak, sőt gyíkocskák réme. Rafinált kis szabadságharcos aki mindig eléri, amit akar. Ha bent van, ki akar menni, ha kint van, be akar jönni. A kamraajtót könnyedén kinyitja és egy falat ételért parancsszóra leül mint egy kutya. Nem éri be a mi kertünkkel, bejárja a szomszédokat is. Utálja ha ölbe vesszük, bár ha kaját tarhál, ezt is elviseli.
Régebben többször eltűnt éjszakára is míg egy tavaszi vasárnap reggelen szörnyű nyivákolásra ébredtünk. Puszikát az oldalkertben találtuk összetörve! Vérzett a pofácskája és lifegett az egyik lába. Verebeket kergethetett a tetőn és a járdára zuhant kb. 7 m magasról. Az állatorvosunk soron-kívül fogadott és a röntgen szerint az állkapcsa három részre törött, a lábában pedig elszakadt az ideg. Műtét és rehabilitáció után a mi Puszikánk felépült, még a lába is helyrejött. Az állatorvos remek munkát végzett, de a beteg is hihetetlenül jól viselkedett a kezelés során! Láttam rajta, hogy a kellemetlenségeket is elviseli, mert bízik bennünk. Remélem még sokáig velünk marad. Íme a Kutya macska 010.jpg kutya-macska 006.jpg Kutya macska 001.jpg kutya-macska 013.jpg kutya-macska 016.jpg puszika fotelban.jpg képek:
 

NPE

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos új kutya érkezett a házhoz, aki üldözi a cicust. Nagyon sajnálom a kis kandúrmacskámat, nagyon jó cica.
 
Oldal tetejére