Kutyák-macskák

platon

Állandó Tag
Állandó Tag
Az állatvédelem hírei lehetne egy külön topik is. Most találtam ezt a hírt, amelyet közzé tennék elrettentésül azoknak, akik az állatvédelmi törvényeket semmibe veszik.

2007-01-30 18:18
Börtönbe került a francia állatkínzó

Tizenhárom hónap börtönre ítélte egy francia bíróság azt a férfit, aki agyonvert egy kutyát. Metz városának bírósága ezen felül 1500 euró (csaknem 400 ezer forint) bírságot is kirótt a férfire, valamint örökre eltiltotta attól, hogy háziállata legyen.



A 48 éves férfi elismerte, hogy kocsijával elütött egy kutyát, amikor a háza elé kanyarodott, majd a sérült ebet egy fahasábbal agyonverte. Mentségül azt próbálta csak felhozni, hogy részeg volt.

Az ítélet szigorúsága mindenkit meglepett, még az ügyészt is, aki csupán felfüggesztett börtönt kért a kegyetlen férfire. A bíró azzal indokolta az ítéletet, hogy a francia igazságszolgáltatás tudatosítani akarja a polgárokban, hogy az állatkínzást is szigorúan büntetik. Ebben a szellemben hoztak már több ítéletet az elmúlt hónapokban Franciaországban.

Független Hírügynökség
 

kutyapest

Új tag
A kutyák, mint környezet károsítók

Most olvastam a www.budapest.hu fórumán:

A kutyatartók, mint temészet károsítók!!!

Ime a bizonyíték:

Egy kutya napi energia fogyasztása testméretétöl függöen 100-900 kcal körül van, legyen szerényen számolva átlagosan 200 kcal.
Van Magyarországon kb. 3 millió kutya, ami azt jelenti, hogy a kutyáknak naponta összesen 600.000.000 kcal energiára van szükségük, évente pedig 219.000.000.000 kcaloriára, ami teljes egészében hövé alakulva a környezetbe kerül.
Ez az energia 3000 kcal/kg fütöértékű szén esetén 73.000.000 kg, vagyis 73.000 tonna szén elégetésével felszabaduló energiának felel meg, vagyis a hobbi-kutyatartók csak Magyarországon ilyen mértékben járulnak hozzá a globális felmelegedéshez, vagyis a természet tönkretételéhez.
Ha ehhez hozzátesszük, hogy a kutyák is széndioxidot és metánt termelnek a kajából, akkor nem csak a felszabaduló hö által, hanem az üvegházhatás elösegítésével is nagyban hozzájárulnak, és mindezt kedvtelésböl.

A magyarországi ebtartók jobban károsítják a környezet magával az ebtartással, mint amennyivel károsítja az összes más hobbi együttvéve, beleértve az autóversenyzöket is.

Vagyis a kutyák: ugatásukkal zavarják mások nyugalmát, veszélyeztetik mások testi épségét, egészségét, bemocskolják a közterületeket és ráadásul számottevő mértékben hozzájárulnak a globális felmelegedéshez, mindezt egyes emberek kedvtelése miatt.

Nesze nektek, környezetkárosító kutyások.......
 

pallgabi

Állandó Tag
Állandó Tag
Szasztok!!
nekem van 1 macskám , akit vandálnak hívunk...ebből gondolom tudtok következtetni:D Szóval nem egy könnyű eset;)
 

sztzs

Állandó Tag
Állandó Tag
28333944.jpg
 

julia000

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem veszek állatot pénzért,amíg tele vannak a menhelyek.
Kettő keverék kutyánk van,az utcáról fogadtuk be őket.Nagyon hálásak.
 

ritus0105

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezek a befogadott kutyusok, tényleg nagyon hálásak tudnak lenni...annak idején mi is fogadtunk be egy macsekot...nagyon szerettük...és az is nagyon barátságossá vált...
 

ritus0105

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is szeretnék egy spánielt, zsemleszínűt, de egyenlőre nem lesz sajnos, mert nem kertesházba fogunk költözni, így meg nem akarom lakásba tartani..úgy gondolom az állatnak az udvaron a helye...pedig már a neve is megvan: dió
 
Oldal tetejére