Kutyául fázom...

Hilda1949 témája a 'Háziállatok' fórumban , 2005 December 3.

 1. Hilda1949

  Hilda1949 Állandó Tag

  Itt van a tél. Ezt bizony én is megérzem.

  Elhatároztam, hogy felöltözöm.

  Mit néztek? Nem láttatok még felöltözött "vagyány" kutyust??? Divat a pepita!
   
 2. kata53

  kata53 Állandó Tag

  Hilda ! dehogy van, csak ugy zuhog az eső!! Vidd a melegre szegény párát!!!Vagy eső akarmi az rajta? A mienk egy klasz Német juhász arra nem kell ruha,és még hamis is!
   
 3. andika

  andika Állandó Tag

  A harcra kész kutyák csapatát képviselem, uram!
  Vauuuuuuuuuuuuuu
   
 4. auntanna

  auntanna Állandó Tag

  bár cica vagyok, de én is kutyául fázom:
  katt a képre
   
 5. arian85

  arian85 Állandó Tag

  akkora bagy köd van és hideg, ffáázzoomm
   
 6. villanto

  villanto Állandó Tag

  "kutyául fázom"
  Felidéz a múlt egy csodálatos emléket,-egy ködös délután, apám munkából jön haza, halk nyűszítést hoz felé a szél,-te jó ég az öreg kút, hányszor mondtam, hogy temessék be, még egyszer odavész valaki, zsörtölődött és futásba eredt, hogy érzése igaz ne legyen. A kút bár le volt fedve, de deszkáját az idő elenyészte,-mielőtt odaért lelassította lépteit és fülelt, már azt hitte, hogy csak a képzelet játszik vele mikor ismét neszezés, bugyborékolás, élethalálharc,-lehasalt, hogy kúszva érje el a kút peremét, látni nem látott semmit, de tudta, hogy odalant egy picinyke élet,-a hangokból erre következtetett. A szerencse a szerencsétlenségben, hogy kút terméskőből volt kirakva, így lemenni és kimenteni akiről azt sem tudta ki fia-borja, nem volt nehéz. Arra sajnos nem emlékszem, hogy milyen fajta volt, hatalmas, fekete bundájú komondorforma jószág lett belőle. Rajongot a családért, különös képpen apámért. Pontosan tudta, hogy mikör jön haza és ott várta, fogadta nyelvelve a kapuban télen nyáron egyaránt. Volt sokszor, hogy munkája maraszalta apámat, Betyár, mert hogy ezt a nevet kapta apámtól, soha sem nyugtalankodott, türelmesen vát míg imádott gazdija haza nem ért. Történt egyszer egy szigorú, kutyahideg télen,-kötésig érő hó -15fok,-apám nem jött haza a szokásos időben, Betyár várt türelmesen,-egyszer csak vad csaholásba kezdett, anyám kinézett és látta, hogy a kutya minden áron ki akar menni a kapun kívülre. Addig nem hagyott békét anyámnak míg ki nem engedte,-úgy elszelet, hogy a puskagojó sem érte volna utól. Az ok mely a kutyát e tettre kényszerített az az ősi ösztön, mely a szeretet mályén ver gyökeret. Érezte, hogy gazdija bajban van, bár a járást nem ismerte, de az orra pontosan tudta, hogy kit kell megtalálnia,-megis lett, lábát törve feküdt az út szélén az árok peremén (oda vonszolta magát, nehogy elüsse valami), és a kutya tudta, hogy bajban van, óvatosan megnyelvelte az arcát (mintegy jelzésként, hogy itt van és segít). Apám előre nyújtotta a kezét, Betyár negfogta a csuklójánál és mint egy pejhet, óvatosan megállás nélkül hazahúzta apámat, egésszen az ajtóig. Kutyául fáztam emlékezett vissza apám és ez a kutya úgy siklatott a havon mint egy szánkót, semmibe sem akadtunk meg, mintha tudta volna mi a hol és helyes.
  Betyár már nincs köztünk, áldassék a lénye!
   
 7. Niki92

  Niki92 Állandó Tag

  ez igazán szép történet!!!
   
 8. sode

  sode Állandó Tag

  Szerintem csak az emberek fáznak kutyául. Azok a kutyák akiket az ember kivett megszokott környezetéből fáznak emberül.
   
 9. Wildcath

  Wildcath Állandó Tag

  Sziasztok!
  Én ugyan kertes házban lakom, de nem visz rá a lélek, hogy a kutyusokat kitegyem éjszakára a lakásból! Lehet, én vagyok a hüle?:p
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 10. falikep

  falikep Állandó Tag

 11. Rézike

  Rézike Állandó Tag

  Édes a Málti selyemszörű
   
 12. mamóca

  mamóca Állandó Tag

  Tényleg nagyon hideg van

  Ma reggelre már fagyott. :( Irigykedve néztem kedvenc macsekomat Mormit amint szép vastag bundájában szaladt elém a kertben.:) Nézzétek meg, hát nem aranyos?;)
   
 13. sandor76

  sandor76 Állandó Tag

  ??

  jo kerdes!!
   
 14. Martin0228

  Martin0228 Állandó Tag

 15. wafelini

  wafelini Állandó Tag

  Ma reggel sem volt a legmelegebb az biztos.
  Nalunk a kutyusnak ilyenkor bent van a helye... hiszen arrol o nem tehet, hogy nincs kabatja es megfagyna ha kint lenne
   
 16. Tényő

  Tényő Állandó Tag

  beni is fázik, kicsi a szóre
   
 17. samba63

  samba63 Állandó Tag

  Nekünk juhász kutyus van kint a kertben, ő nem igen fázik, sőt ha hűvösebb van akkor érzi csak igazán jól magát. Viszont van egy csepp a lakásban is, és bár ő is kijár bizony, ha nincs felöltöztetve hamar abba hagyja a játékot a naggyal. A kicsi majd nyáron fogja igazán élvezni a kinti létet.
   
 18. *Rya*

  *Rya* Állandó Tag

  Aranyos a felöltöztetett kutyus, és amelyiken nincs megfelelő bunda, szőrréteg, annál érthető is, hogy felöltöztetik, de ilyenkor mindig arra gondolok, hogy a kutyusnak is annyira tetszik ez, mint a gazdájának? :S Nem érzi vajon kényelmetlenül benne magát? Persze, első a védekezés a hideg ellen, de hát akkor is...
  A kutyusainknak van saját kis kibélelt házikójuk (apum még a németjuhásznak is fabrikált egy tök jó kis házat :D Cseréppel a tetején, linóleummal van lerakva a "padlója", és egész puha és otthonos az egész), szóval nekik van hová bekucorodniuk télen is. :)
   
 19. Snooker

  Snooker Állandó Tag

  Az én kutyámnak (Csili) is van kabátja :) Valósággal öl érte, mondjuk tél óta már sok idő eltelt, egy picit elfelejtette... De nemsokára itt a hideg :)
   
 20. Szaszeszka

  Szaszeszka Állandó Tag

  nem is szabad
   

Megosztás