Kutyafajtak

Feri T témája a 'Háziállatok' fórumban , 2003 Február 23.

 1. attila7807

  attila7807 Állandó Tag

  Törpe pincser

  Törpe pincser

  Elegáns megjelenésű, a dobermannhoz hasonlító, de annál lényegesebben kisebb kutya. Feje elkeskenyedő, orrtükre fekete, ill. barna. Szeme sötétbarna színű, fülét kupírozzák. Nyaka izmos, háta egyenes, fara kissé csapott. Mellkasa mély, hasa felhúzott. Végtagjai viszonylag rövidek, egyenesek. Mancsa hosszúkás, ovális alakú. Farkát rövidre vágják. Szőrzete rövid, sima, testhez simuló. Bundája fekete-barnás, sárga jegyekkel, ill. feketésen rőt, kékesszürke, csokoládébarna vagy őzbarna.Tulajdonságai: Energikus, éber, bátor kis kutya. Feltűnően értelmes, tanulékony, gazdájához ragaszkodik.
  Alkalmazása: Valaha nevezetes patkányvadász volt, de manapság inkább kedvencként tartják. Apró termete ellenére éber és lelkes házőrző, jó jelzőkutya.
  Marmagasság: 25-30 cm
  Testtömeg: 2-4 kg
  Alomszám: 2-4 kölyök
  Várható élettartam: 10-13 év


   
 2. maxe333

  maxe333 Tag

  Kedvenceim a magyar vizsla és a benáthegyi .
   
  editkekosa kedveli ezt.
 3. hernyik77

  hernyik77 Állandó Tag

  Imádom a kutyusokat!!
  Itt sokat meg lehet tudni róluk!
   
 4. Trisundari

  Trisundari Állandó Tag

  Köszönöm a Tacskóról szóló leírást, nekem is tacsim van. 8 hónapos, és nagyon akaratos, ha nem kap meg valamit sír és ugrál. Nehéz a vendégekkel is, mert ilyenkor mindenkire felugrálna, örömében össze-vissza pisil (szerencsére ez az udvaron történik):). Ezt szeretném kinevelni belőle, de semmi képpen nem agresszióval.:) Előzőleg is tacsink volt, 14 éven át, ő nem volt ilyen "nehéz" eset. Tudnátok tapasztalataitokból átadni, estleg tanácsot adni?
   
 5. borembukk

  borembukk Állandó Tag

  Trisundari: Egyszerűen ne végy róla tudomást. :) Hívj meg pár barátot, mondd el nekik, hogy ne törődjenek a tacsival, bármit csinál. Ha felugrik, fordulj el. Előbb-utóbb megunja. Akkor lehet szeretgetni.
   
 6. kozmapuci

  kozmapuci Állandó Tag

  Nekünk, a családnak, mindíg Német juhász kutyánk volt. Mi, úgy gondoltuk, hogy elég értelmes ,hűséges,és az idegenekre /nem kívánatos / elemeket, is távol tartja a háztól.Miden kutyusunk, amikortól el lehetett választani, a szülőktől azóta vannak nálunk,.Már családtagnak tekintjük őket . Akkor a legrosszabb amikor ők is elérik a " nyugdíjas " -kort és egy családtagot ,aki tizen.........-valahány évig velünk volt jóban- rosszban elveszítjük .De ez a világ rendje.
   
 7. Zelda1112

  Zelda1112 Állandó Tag

  Nekem Nápolyi Masztifom volt.Mit mondjak, egy tünemény, egyszerűen imádnivaló a maga 60-80 kg-jával. Teljes odaadással vigyáz a családra és arra ami a telken van.Bár a nyálas pusziját meg kell szokni.Könnyen nevelhető. A problémák abból adódnak, ha idegen jön a házhoz, mert ha a gazdi nincs otthon és úgy megy be az udvarra, akkor a masztif fellöki és ráűl, ha pedig mozogni mer a "vendég" akkor morog, ha az sem elég, akkor ráfog a nyakára és nem ereszti.Szerencsére nekünk ilyenben nem volt részünk.Elég ilyensztő lehet.De én akkor is imádom.
   
 8. koncica

  koncica Állandó Tag

  keverék

  nekem menhelyes keverék kutyám van. Nagyon cuki
   
 9. koncica

  koncica Állandó Tag

  kutya

  az előző kutyám egy nagy írszetter volt
   
 10. koncica

  koncica Állandó Tag

  kutya

  volt már német juhászom, egy spániel keverékem. Most meg egy golden retriwerem is van
   
 11. Desty

  Desty Új tag

  Sziasztok! Szuper, hogy itt is van kutyás fórum.:))
   
 12. betti81

  betti81 Állandó Tag

  Szia Feri!
  Tényleg nagyon részletesen leírtad az egyes kutyafajokat. Szép és nem kevés munka, elismerésem. Jómagad is nagyon szeretheted őket.
  Köszönöm a Németjuhász leírását.
  Üdv betti81
   
 13. Macika

  Macika Állandó Tag

  Bulldog

  Engem is érdekelne minden információ az angol bulldogról. Allergiás valamire de nem tudjuk mire. Az állatorvos is találgatja hogy mire. A füle állandóan be van gyulladva, a mancsai meg tele piros hólyagokkal.
   
 14. borembukk

  borembukk Állandó Tag

  Macika: egy csomó bulldog allergiás a csirkehúsra, ami a tápban van. Válasszatok olyan tápot, amiben bárányhús van, de nézd meg az összetételét, mert sokba pluszban is tesznek csirkét!
   
  Macika kedveli ezt.
 15. Macika

  Macika Állandó Tag

  Csirke hús a kutyáknak…

  Csirke hús a kutyáknak…!?
  Nagyon de nagyon meg köszönöm ezt a jó tippet, ajánlatot. Szegény drága kis állatba, én minden formába az elmúlt hónapban szeretetből nyomtam bele sajnos a finom csirke húsit, száraz (övé), fölt, sovány csirke sültet, bele dugtam a szájába, mert ö akart főzni helyettem…
  Ö meg napról napra rosszabb lesz-lett. Nem segített gyakori az állat orvos járás sem, akinek az célja hogy adja a drágábbnál drágább tablettákat, fül cseppeket…
  Sajnos már ott tart, hogy mancsai közt, van egy hatalmas nagy piros hólyag. Van amikor az ki fakad és vérzik is. Füliből a jön sürü sárgás - barnás váladék. A kis pofiját mossuk, naponta kenjük be, ami most gyógyul lassan
  Kezd nagyon lusta is lenni! De ez ugye egy tipikus bulldog tulajdonság! (erre nincs orvosság) Ö boldog egész nap aludni az Író asztalom előtt /alatt, szorosan kedvenc macikát át ölelve…
   

  Csatolt fájlok:

 16. hsedit

  hsedit Állandó Tag

  A legerősebb kutyám egy német juhász volt, nagyon okos, de önfejű. Aztán jött egy közép schnauzer, ő volt a legokosabb, de ő velünk élt a lakásban és az egészen más kapcsolat. A mostani egy border collie, de úgy fogadtuk be öt hónaposan, nem volt szocializálva, sok munkánk van benne, hogy már nem retteg. Imád focizni, nagyon kedves, intelligens. És nagyon szeretetéhes, ami nem csoda az előzmények után. Most két hónapja befogadtunk egy kis tacskókeverék kölyköt, helyes kiskutya, ráadásul a már öregedő border kicsit fiatalodott mellette. Sokat játszanak, és ha hideg van, akkor a tacsi ráfekszik a collie hátára, mert ott melegebb van.
   
 17. Hawerke21

  Hawerke21 Állandó Tag

  Nekem cocker-em van és néha őrületbe kerget.
   
 18. tunderbaba

  tunderbaba Állandó Tag

  Sziasztok !
  Segítséget kérek!
  Nekünk már két németjuhászunk is volt.Imádtam Őket.Sajnos 2005-ben kellett elaltatni a második kutyusunkat.Azóta nincs.
  Most újra szeretnék egy kiskutyust, de azt is szeretném, ha hasonlítana az eddigi kutyusaimhoz.
  Olyan kutyust keresek, akinek a háta nem lejtős, az orra egyenes és rövid, és nagyon nagy termetű, széles fenékkel.
  Próbálok fényképeket csatolni a régi kutyusomról, hogy milyen formájút szeretnék.
  Köszönöm a segítségeteket!
  Évi

  Ezen a honlapom vannak képek:
  http://gallery.site.hu/u/tunderbaba/Castor/
   
 19. Mis47

  Mis47 Állandó Tag

  Fekete-sárga, német juhász.;)

  Kezdem nem érteni, hogyan is lehet módosítani ?
  A kedvenc kutyafajtám, akkor is a fekete-sárga német juhász és kislány.:D
   
 20. ferofero

  ferofero Állandó Tag

  Gombóc kutyánk

  engedjétek meg, hogy bemutassam
   

  Csatolt fájlok:

Megosztás