Kutyafajtak

Feri T témája a 'Háziállatok' fórumban , 2003 Február 23.

 1. AndiC

  AndiC Kormányos Fórumvezető Kormányos

  husky
  [​IMG]
   
  fodorzsuzsi kedveli ezt.
 2. les.mures

  les.mures Állandó Tag

  én portugál vízikutyát szeretnék majd nagyon, de a beszerzése kicsit bonyolultnak tűnik, mert nem találtam Magyarországon...
  valakinek van esetleg?
   
 3. Joly72

  Joly72 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Most egy másfél éves westie lányzó gazdája vagyok, de a korábbi kutyusom dobermann volt. Tudom kicsit nagy a váltás. Egyébként mindig a nagy testű kutyákért voltam oda, de most ez a kis energiabomba levett teljesen a lábamról. Nem tudom, hogy egyedi-e de ilyen okos kutyám még nem volt.
   
 4. Tylerson

  Tylerson Állandó Tag

  Csakis a Boxer. Szerintem a kegkülönlegesebb tulajdosnásgú kutya. És állítólag a legtöbb arckifejezése is neki van :)
   
 5. Mon Cherry

  Mon Cherry Állandó Tag


  barátom ugyanezt mondja.. ezért is van bobtail-ünk :)
   
 6. Mon Cherry

  Mon Cherry Állandó Tag

  igen én is hiányolom, szeirntem nem sokunknak van bobtail-je itthon. Nekem egy 5 éves kislány van, ő is bent alsziik, de amúgy kinti kutya, imádnivaló kishercegnő.
   
 7. Steve0128

  Steve0128 Állandó Tag

  Kedvenc kutyafajtám: Rottweiler
   
 8. woboka

  woboka Új tag

  A spánielről esett már szó?
  Esetleg az olasz griffon? Igaz az nagyon ritka kutyafajta,de én egyszer szerétnék. :)
   
 9. Baby2010

  Baby2010 Állandó Tag

  Kedves Feri!
  Az Amerikai Staffordshire terrier-ről és a beagle-ről tegyél fel légy szíves!
   
 10. showfor

  showfor Állandó Tag

 11. szisza90

  szisza90 Állandó Tag

  Én boxer gazdi vagyok. Itt a fórumba is írtátok kedves vidám szeleburdi kutya.
  Ez mind igaz rá. És egy jó hír 2011-ben Németországba újra vissza hozták a tenyésztésbe a fehér boxert.Tehát most már nem csak a tigris csíkos és a sárga boxert lehet tenyészteni és törzskönyveztetni hanem a fehér boxert is.
   
 12. jkjcsenge

  jkjcsenge Állandó Tag

  Sziasztok!

  Imádom a kutyákat. Már sok fajtát tartottunk, fajta tisztát, keveréket. Hozzám legjobban a dobim ragaszkodott, bár a bátyámé volt, ő nem foglalkozott vele, így én maradtam neki, teljesen úgy kezeltem, mint egy gyereket, mindenfelé vittük magunkkal(szőlőbe, nagymamámhoz). Ennyire szeretetre méltó kutyám nem volt, amikor elment nagyon megsirattam, még most is nagyon hiányzik, pedig már 14 év telt lassan el az elvesztése óta. Azóta már a második kutyánk van, egy drótszőrű tacskó, szeretem őt is nagyon, de ilyen rossz kislánnyal még nem volt dolgom, sőt alkalmi süket is, de a lányom imádja, meg a család is. Úgy hívják:Syssy.
   
 13. Karesz10

  Karesz10 Új tag

  Nemrég hozzájutottam egy fajtiszta Magyar Vizslához. Azóta én vagyok a legboldogabb.
  Szeretnék társalogni más "Vizslásokkal".
   
 14. nyogam

  nyogam Állandó Tag

  Nekünk tacskóink vannak. Szerintem igaz az a mondás, hogy a kicsi testbe szorult "nagy kutya lélek". Imádni való fajta.
  Nekünk ugyan vizslánk nincs, de szüleimnek mindig volt, aktív vadászkutyák voltak. Valóban kivételes fajta, igazi társ.
   
 15. csillagpontos

  csillagpontos Állandó Tag

  Dr. Gyökeres Sándor - Az állatorvos tanácsai - A tacskó kór

  Dr. Gyökeres Sándor - Az állatorvos tanácsai - A tacskó kór

  A szerzői jogi törvény értelmében csak olyan e-book tölthető fel, ami már nem jogvédett, vagy, aminek a sokszorosítására Önnek a mű szerzője engedélyt adott. A CandaHun nem vállal felelősséget semmilyen feltöltött anyagért. A felelősség a feltöltőt terheli.
   
 16. vwdorci

  vwdorci Állandó Tag

  Van itt valakinek csivavája? Azt hallottam hogy önismereti gondokkal küzdenek... ez mennyire igaz és miben nyilvánul meg?
   
 17. rozi53

  rozi53 Állandó Tag

  Nekünk szálkás tacskó és skót terrier keverékünk van.Ő a mama és van egy lánya ,aki már tovább keveredett. Hát a tacskó és a terrier összes tulajdonságát magukban hordozzák! Olyan hangosan ugatnak, ha idegen akar bejönni, hogy még a holtak is felébrednek. :) Tündériek, szeretetre méltók.
  Ebből a szempontból mellettük nyugodtan alszom.
   
 18. zsuzsamama13

  zsuzsamama13 Állandó Tag

  Roti

  Nekünk Rottweiler kutyánk van,8 hónapos imádnivaló rosszaság.;)
   

  Csatolt fájlok:

 19. Juci102

  Juci102 Állandó Tag

  Flat coated retriever
  Kialakulása az 1800-as évekre tehető. A simaszőrű retriever valószínűleg a labrador retrievernek, a collie-nak és bizonyos spánielféléknek köszönheti kialakulását. Egy időben mint a göndörszőrű retriever egy változataként ismerték, és úgy vélik collie-vér bevitele révén hozták létre sima szőrzetét. Az I. világháborút megelőzőleg talán Britannia legismertebb vadászkutyája volt, ám a háború utáni időszakban háttérbe szorította az arany és a labrador retriever, amely fajták népszerűsége mára állandósult, ámde nem a simaszőrű retriever rovására. A sima szőrű retriever ismét nagy népszerűségnek örvend, amióta 1980-ban a Cruftson elnyerte az áhított "Kiállítás Legszebb Kutyája" címet. Született apportőr, az elejtett vadak (főként nagymadarak) összegyűjtésére használják. Szívós, könnyen kiképezhető. Nagyszerű házi kedvenc, igen jól elvan a gyerekekkel.
  A sima szőrű retriever testének hosszúsága valamivel nagyobb a magasságánál.Lágyéka rövid és széles.Egyenes,viszonylag rövid farkát felemeli,de nem sokkal a hátvonala fölé.Mellkasa mély és viszonylag széles;a szügye szép.Mellső lába egyenesek,a térd és a csánkízület elég jól kirajzolódik.A lábak függőlegesek,a dongalábúság nem megengedett.A mancsok kör alakúak,zárt,ívelt lábujjakkal és vastag talppárnákkal.A könyököknek szabadon kell mozogniuk.A nyak meglehetősen hosszú és feszes;ferdén ül a kutya vállán.A fej hosszúkás,szép formájú;a koponya mérsékelten széles és lapos,a szemek közt enyhe stop látható.A stopnak kissé lejtősnek kell lennie,és nem lehet túl hangsúlyos.A sima szőrű retrievernek jókora orra van,tág orrlyukakkal.Fülei kicsik,a fej mellett lelógók.Szemei közepes nagyságúak;nem lehetnek ferde metszésűek.A kerek,kiugró szem komoly szépséghibának számít.A sima szőrű retriever harapása ollószerű.
  Marmagasság: kan: 58-61 cm, szuka: 55-58 cm Testtömeg:kan: 25 kg, szuka: 23-30 kg Várható élettartam: 11-13 év

  Kennelben és lakásban egyaránt tartható
  Könnyű kiképezni
  Jól megfér a gyerekekkel
  Szívós
  Született apportőr
  Jó házőrző
  Figyelmes, barátságos
   
 20. Borsi78

  Borsi78 Állandó Tag

  Egy kivételes intelligenciájú kutya

  Az Uszkár előkelő megjelenése életvidám, kíváncsi természetet takar, figyelemreméltó intellektuális képességekkel. Minden helyzethez remekül alkalmazkodik, mely akár életmentő is lehet – az Uszkárnak ugyanis megvan az a különleges képessége, hogy érzékeli az epilepsziás roham legkorábbi figyelmeztető jeleit is.

  Imádom őket. És nem kell elkényeztetett szobakutyának lennie. Nekem 3 uszkárom is volt, és mind vérbeli vadász volt.
   

Megosztás