Kutyafajtak

Feri T témája a 'Háziállatok' fórumban , 2003 Február 23.

 1. Aoimomo2

  Aoimomo2 Állandó Tag

  Kedves Feri!

  Nem tudom mennyire lehet ez aktuális, de engem a tacskó úgy általában és a szálkás szőrű tacsi nagyon is konkrétan érdekelne. Most egy zsemle és egy fekete-cser tacsi él velünk, ők anyósom kutyusai, de a saját házunkhoz szálkásat szeretnék. Szomszédok leszünk, így bővítjük a tacskó verziókat is :)
   
 2. lorett

  lorett Állandó Tag

  Képzeld nekünk egy leonbergi kutyusunk van!
   
 3. zsuzsika37

  zsuzsika37 Állandó Tag

  Sziasztok. Nekem a német juhászom fülét és orrát eszi a légy. Nincs valakinek használható infója?
   
 4. zsuzsika37

  zsuzsika37 Állandó Tag

  Lehet, hogy volt már erről szó, de most nincs időm végigolvasni mind a 107 oldalt.
  Köszönöm előre is a segítséget.
   
 5. barieszti

  barieszti Új tag

  Tacskókról is jöhetnek információk! Imádom őket! ;)
   
 6. katica01

  katica01 Állandó Tag

  Szai Feri! Szuper a téma, nekem 5 kutyám van, egy angol cocker spaniel (blue roan), egy Belga juhász (malinois), 2 németjuhász (1 fekete, 1, rajzos), és egy kaukázusi. Szívesen olvasom a fórumodat, valamelyest én is értek a kutyákhoz.
  Még több ilyen témát ha lehet! :)
   
 7. katica01

  katica01 Állandó Tag

  A tacskó nagyon szuper, társ meg házőrző is, igazán jó választás :)
   
 8. katica01

  katica01 Állandó Tag

  szia zsuzsika37! nagyobb állateledeles boltokba lehet kapni rá ilyen olaj félét, ami gyógyítja is a sebet, és el is űzi a legyeket!
   
 9. katica01

  katica01 Állandó Tag

  A belga juhászkutya elnevezés négy különböző alfajtát takar, amelyek kinézetre és viselkedésben is eltérnek egymástól. Ezek a következők:


  • groenendael;
  • tervueren;
  • malinois;
  • laekenois.
   A belga juhászkutya elegáns, arányos, közepes méretű kutya. A harmonikus felépítése és fenséges testtartása elegáns megjelenést biztosít. Önálló kutya, az idő során megszokta a szabadban való életet, ellenálló a zord és gyakran változó időjárással szemben. A belga juhászkutya felépítéséből adódóan figyelemreméltóan gyors. Rendkívül nagy mozgásigénye van. Eredeti munkájából adódóan képesnek kell lennie egész nap a nyájat őrizni a támadóktól. Kitartó és bátor védelmezője a gazdájának és az egész családnak. Nagyon éber és kíváncsi fajta. Akit ismer és szeret, ahhoz nagyon lojális, de idegenekkel szemben meglehetősen tartózkodóan viselkedik.
   [h=2]Történet[/h] Már a XVIII. század végén megtalálható volt Belgium területén számos különöző típusú és szőrzetű juhász- és terelőkutya. Hogy ebbe az össze-visszaságban "rendet teremtsenek", pár lelkes kynológus elhatározta különböző fajták elhatárolását/kialaktását. A csoport vezetője professzor A. Reul volt, a Curegehm-i állatorvosi iskola docense. Ő tekinthető a fajta kialakítójának, de legalábbis az irányelek első meghatározójának. 1891 szeptember 29-én megalakult a Belga Juhászkutyaklub, és még ugyanebben az évben, november 15-én prof. A. Reul megszervezett egy találkozót, ahol 117 kutya jelent meg a gazdáival. Az elkövetkezendő években végbenet egy erős szelekció, ahol csak a típusos, erős wesen-ű kutyákat vonták be a modern Belga juhászkutya megteremtésébe.
   [h=2]Szőrzet[/h] Groenendeal: A fejen és a fül külső részén a szőr rövid. A mellső lábak hátsó felén zászlószerű szőrzet található, a hátsó lábakon, a comb felső részén vastag szőrből álló "nadrág" van. A nyakon és mellkason levő hosszú egyenes szőr sörényt alkot. A test többi táján hosszú egyenes szőr található. A groenendeal színe fekete, de a mellkason és a mancsokon kis fehér folt megengedett, de nem preferált.
   Tervueren: A szőrzet általános leírása megegyezik a groenendeal-ével. A tervueren alapvető színe azonban vöröses-barna, fekete tűzéssel (charbonage) és a fejen fekete maszkkal.
   Malinois: A fejen, a fül külső részén és a végtagokon alsó részén a szőrzet nagyon rövid. A combok felső részén enyhén zászlós szőrzet található. A szőrzet kicsivel lehet hosszabb a nyaki részen és a farkon. A malinois is vörösesbarna színű és fején fekete maszkot visel.
   Laekenois: A laekenois szőrzete bozontos és durva, szinte mindenhol 6cm hosszúságú. A szem- és fartájon nem lehet hosszú. Az alsó állkapcson kis szakáll található, ami durva és kemény. A szőrzet színe a barna minden árnyalatát felveheti.
   
 10. katica01

  katica01 Állandó Tag

  Csak, hogy érdemben én is hozzájárulhassak a témához :)
   
 11. Enci_ke

  Enci_ke Állandó Tag

  mi a velemenyetek a vizslarol?
   
 12. Eri cica

  Eri cica Új tag

  Pulit kérek!!! a fenti leírásban a komondorra irta: gubancos magyar juhászkutya
   
 13. Eri cica

  Eri cica Új tag

  az én pulimat nem véletlenül neveztem el Gubancnak
   
 14. telinyo

  telinyo Állandó Tag

  Köszi a leírásokat!
   
 15. nyuszibaba25

  nyuszibaba25 Állandó Tag

  Westie: "Kis testben nagy szív lakik" :)
   
  JKBK77 kedveli ezt.
 16. gbaresz

  gbaresz Állandó Tag

  A mi kis Marcipánunk! ;)
   
 17. balazs123456

  balazs123456 Állandó Tag

  Sziasztok!!
  Nálunk a gyerekek kutyát szeretnének. Mi a véleményetek a kuvaszról?
   
 18. Balatas

  Balatas Állandó Tag

  Nem ajánlanám gyerekek mellé. Egy gazdás, erős kezet igényel. Sokáig jól elvan a családdal, de fajtajellemző a korai látás és hallásromlás, ami miatt agresszívabb lesz. Nálunk volt, anyósoméknak, csak apósomat vette komolyan, és 8 évesen megharapta a gyerek kezét, mert bóbiskolt, és nem hallotta, hogy odament mellé, felriadt, és harapott. Gyerek mellett nekünk német-juhászunk volt, azt viszont merem ajánlani, birkatürelemmel tűrte a fül - farok cibálást, szájban turkálást.
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 19. agnus09

  agnus09 Állandó Tag

  Üdvözletem! Nekünk egy fajtatiszta kuvasz szukánk van és nagyon aranyos! Nagyon szófogadó és eddig nála jobb házőrzővel még nem találkoztam. A tenyésztőjével jó a család kapcsolata. Ez a kutya egygazdás, tehát pl. a napi főétkezéseket is gyakorlatilag egy embertől fogadja el. Amikor sétáltatva van, szépen viselkedik. Persze itt is, mint minden kutyusnál, szépen meg kell tanítani mindenre. Ütni, verni nem szabad. Nem tudom, mennyit segítettem? Lehet nem sokat, de ha kérdésed van, tedd fel nyugodtan. De tanácsolom, hogy ha tényleg kuvaszt szeretnének/nétek, akkor mindenképpen valamelyik tenyésztőt keressétek fel! Mi az Ikladkerti Kennelből hoztuk a mienket (például).
   
 20. 1958

  1958 Állandó Tag

  Sziasztok!

  Nekünk is volt kuvasz és bizony látásromlás nálunk is volt így a lehullott ételt fölakartam venni és oda adni de a kezemet finoman megfogta jelezve ne nyúljak az ételéhez. Ha ételt ásott el akkor bizony senkinek nem volt ajánlatos arra a helyre menni. Amikor már nagyon öreg volt a lábát megsebezte és be gennyesedett, kezeltem bekötöttem és amikor mentem átkötni Ő nyújtotta. Mindentől függetlenül nagyon szerettük. 17 évig volt velünk. Jelenleg egy német juhász rajzos is van, 9 éves. Hatalmas a szíve, a legfinomabb falatot is kivehetem a szájából, okos, gyerekszerető, játékos, kitűnő jelző, könnyen tanul. Csodálatos egy jószág.

  Fénnyel teli áldott szép napot kívánok.:Kati
   
  rituevu kedveli ezt.

Megosztás