Kutyafajtak

Smaragd

Állandó Tag
Állandó Tag
Joco1114
Járj tána, ott ahol laksz a hatályos állattartási törvénynek. Kertesház révén elképzelhető, hogy engedélyezett a két kutya, de lehet, hogy ez kivétel mivel mint mondtad sorházban laksz. Ha ez az út nem járható akkor is fel tudod őket jelenteni a szag miatt a másik közvetlen szomszéddal összefogva, már amennyiben ez őket is zavarja. Ha ez sem jön össze akkor javaslom szerezz be te is egy kutyát ami majd ingerli az ő két kulyájukat és akkor majd esetleg elgondolkodnak.
 

Smaragd

Állandó Tag
Állandó Tag
Szép is a magyar vizsla, de ha vizslám lesz biztosan drótszörű, mert sajnos ez a fajta lassan kihal :( és akkor annyi az egyik fajtánknak.
 

viwyenn

Új tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni abban hogy van egy 3 hónapos shar-pei kutyusom(tündér mackó) és azt hallottam hogy van amelyiknek le kell vágni a farkincáját mint pl a rotiknál!"Szakkönyvben"(net) olvastam!Most ez tényleg így van?Ha igen hány hónaposkorában?Muszály?Szegénykémnek már így is 3x varrták fel a szemét!!Mert kis eleven volt és mindig kiszedtte a varrratot!:)
Előre is köszönöm a segítséget!
 

viwyenn

Új tag
Ja és ha tudna valaki hozzáértő egy tényleg igazi szakkönyvet(eket) ajálani shar-peikhez nagyon hálás lennék!Nem gond ha angol nyelvű a könyv!!
 

fakaresz

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm a kuvaszos leírást!

Nekem volt egy pár gyönyörű kuvaszom, sajnos már 10 éve, hogy elmentek.
Jól esett újra felidézni az emléküket.
 

sergit23

Új tag
Sziasztok!

Tud valaki típusbetegségről a vizsláknál?
Volt egy egy éves gyönyörűséges vizslám. Többször magára kellett hagynunk, de nem volt vele sose baj. Majd mikor elutaztunk nyaralni, a második napon hívtak az ismerőseink, hogy elpusztult, nem mérgezés, tutira, nem tudott külsős hozzá férni. Nem látszik rajta semmi külsérelem, és kb. 2 óra leforgása alatt történt.
Csak arra tudtunk gondolni, hogy mivel volt egy furcsa kotyogó hangja kölyökkorában, hogy tüdőproblémája volt. Imádtuk, nekünk a legszebb volt...:( Nem tudom segítene-e, ha kiderülne, hogy van ilyesmi típusbetegségük... Az állatorvosok nem találtak semmit, és mikor kölyökkorában vittük, akkor is azt mondták nem értik, miért "kotyog", de nem veszélyes!
 

2xB

Állandó Tag
Állandó Tag
hál'istennek az én kutyám nagyon szófogadó és egyáltalán nem hangos, néha amikor ad ki magából valamicskét meglepődöm, mert azt hinném hogy néma:D
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Én sajnos csak múltidőben beszélhetek róla. Volt egy Füles nevű vizsla kutyánk, de sajnos a szomszéd megmérgezte. Nem tudom, hogy mi baja volt vele, mert csak akkor ugatott, mikor valaki vagy be akart jönni, vagy megállt előttünk az utcán. Nagyon szerettük, mert okos volt.
Volt régen egy rajzfilm, amiben a vizsla időnként kabátot öltött, és emberré változott. Szerintem a valóságban ilyen a vizsla kutya. Majdnem ember.
Nagyon sok szeretettel Erzsi.kiss
 

lacey1024

Állandó Tag
Állandó Tag
A kedvencem
another-picture-husky.jpg
 

bogib

Állandó Tag
Állandó Tag
kedves viwyenn!
nem igaz az a "hír" hogy le KELL vágni a farkát akármilyen kutyának is. Legalábbis ezt abból gondolom, hogy nekem rotim van és amikor nézegettem kölyköt sok helyen "farkas" kutya volt, mivel tőlünk nyugatra már nem is engedig vágni a farkakat!
 

bogib

Állandó Tag
Állandó Tag
kedves dicklips!
nekem is rottwiler kutyáim vannak. nem könnyű velük, de nem lehetetlen semmi. rendszeresen következetesen kell foglalkozni a kutyával és így nagy eredmények érhetők el. az idősebb kutyámnak két vizsgája is van, sokáig jártam kutyaiskolába vele, sőt kiképzéssel is foglalkoztam más kutyáknál.
ha kérdésed van szívesen válaszolok.
 

bogib

Állandó Tag
Állandó Tag
hmm, nem egyszerű a dolog. a kutya ugyanis nem ugat ok nélkül. sokszor előfordul hogy ő hall valamit érez valamit amit mi nem.
az is lehet, hogy a bezártságot bosszulja meg ugatással. sajnos sokat nem tud tenni a szomszéd. a lelocsolás még jobban ingerelheti a kutyát és már attól is ugathat ha meglátja a szomszédot mert arra gondol hogy jön a hidegzuhany ami nem igazán tetszik neki.
esetleg az állatvédőket lehet kihívni, hogy nézzék meg milyen körülmények között tartják a kutyát.
attól is ugathat hogy egyáltalán nem foglalkoznak vele "unatkozik". szóval ez egy elég összetett dolog, és félő, hogy a kedves szomszéd csak ront a helyzeten és idegesíti a kutyát, minek következtében nem lesz csendesebb.
 

kisfar

Állandó Tag
Állandó Tag
Multkor szólt a szomszédon, hogy ugatott a kotyám. Én a következőket mondtam neki:
- ez így jó, mert ha macska lenne akkor nyávogna.
 
Oldal tetejére