Kutyafajtak

dulifuli

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy férfi sétáltatja a dobbermanját a parkban, mikor csatlakozik hozzá a barátja, aki a felesége pincsijével van. Elhatározzák, hogy legyen valami élvezet is a dolgban, beugranak egy sörre a sarki bárba. Az egyik azonban felveti, hogy kutyával nem fogják őket beengedni, mire a másik megnyugtatja, hogy csak jöjjön utána és csinálja azt amit ő.
Feltesz egy sötét szemüveget és belép a bárba. Mire a csapos:
- Sajnálom uram, ide nem lehet háziállatot behozni.
- Téved uram, ez nem háziállat, hanem vakvezető kutya.
- Dobbermanokat is alkalmaznak már?
- Igen, nagyon alkalmasak erre.
- Rendben, akkor természetesen jöhet.
Látja a másik is, hogyan megy a dolog, de gondolja, hogy azért az ő kutyájával ez hihetetlenebb, de felteszi a sötét szemüveget és belép. Mire a csapos:
- Sajnálom uram, ide nem lehet háziállatot behozni.
- Téved uram, ez nem háziállat, hanem vakvezető kutya.
- Pincsiket is alkalmaznak már?
- Micsoda?? - Ezek egy pincsit sóztak rám??
 

bogyomama

Állandó Tag
Állandó Tag
Feri!
Kerlek,ha egy mod van ra,irjal valamit a Miniatur Schnauzerrol.
Tavaj vettuk a kutyuskankat.Most 7 honapos.Csodalatos kis teremtes.
Nem oleb,egy kis egyeniseg.
Elore is koszi
 
F

Feri T

Vendég
Drága Bogyomama !!!

Ezer éve nem láttunk ! Bocs` hazudok. :oops: Az ünnepi köszöntődet láttam ! :idea:
Végeztél már a költözéssel ?? :D

Most hirtelen csak egy kis fajtaismertetö, de megpróbálok több infot szerezni.

A törpe schnauzer

A törpe schnauzer története összemosódik a majompinscherével. J. Berta ösztönzésére - aki a Pinscher-Schnauzer Klub elsö elnöke volt 1895–1921 között -, 1899-től a kiállításokon külön osztályban indulhattak a durva szőrü törpe pinscherek és a majompinscherek; ez az évszám nevezhetö az elsö jelentős mérföldkőnek a törpe schnauzer történetében. A XIX. század végén, a XX. század elején tűnt fel a törpe schnauzer elnevezés. 1906-ban a frankfurti kiállításon hét új típusú, tetszetős kutya jelent meg, megindítva a méretváltozat elterjedését.

Berta olyannak képzelte a törpe schnauzert, mint nagyobb testvére kicsinyített mása, vagyis alakját, fejét, szőrzetét és viselkedését is olyannak szerette volna látni, mint a schnauzerét, de ez akkoriban még egyáltalán nem volt magától értetődö. Bírói tevékenysége során a gyakran almafejü, mopsz-szerü kutyák kavalkádjából megpróbálta az elképzelésének megfelelö egyedeket kiválasztani. Áldozatos munkájának köszönhetően a PSK törzskönyvének II. kötetében 1910-ben már hivatalosan használták a törpe schnauzer elnevezést. Érdekesség, hogy az Egyesült Államokban a törpe schnauzer a terrierek csoportjába tartozik, míg Európában és az FCI tagországaiban a másik két méretváltozattal együtt a népes kettes fajtacsoport tagja.
 
F

Feri T

Vendég
A Törpe Schnauzer talán a legnépszerűbb fajta a schnauzerek között. Okos és fürge kiskutya.
A Közép Schnauzer kicsinyített változata, a törpés megjelenés hibái nélkül. Kis termet nagy személyiséggel. Jellemvonásait a törpe kutyákra jellemző temperamentum és sajátos egyéniség erősíti.
Az intelligenciája, kitartása, elszántsága és ébersége teszi a Törpe Schnauzert egy kellemes társsá és házőrzővé, melyet egy kisebb lakásban is könnyű tartani.
 
F

Feri T

Vendég
A schnauzer ápolása
A schnauzer számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, lakásban és kertben egyaránt jól tartható, amennyiben biztosítjuk számára a rendszeres testmozgást.Szőrének mindennapos ápolása nem igényel különleges és hosszan tartó foglalkozást a tulajdonostól, bár a szép, dús fejszőr kicsivel több gondot jelent. Naponta egyszer, étkezés után (mivel a szakáll belelóg az ételbe) tisztítsuk le nedves ruhával a pofát, a zsiradékot távolítsuk el és keféljük előre a szőrzetet. Samponnal ne mossuk le, mert kiszárad és letöredezik a fejszőr. Inkább paraffinolajjal kenjük át és keféljük át, ez maximum egy perc. Így meggyőződhetünk arról, hogy séta közben - főképp nyáron - a veszedelmes toklász nem került-e a lábujjak közé, vagy - télen - nem ragadt-e hó, vagy jég (sós lé!) a talppárnák közé. Esős időben várjuk meg, amíg a kutya megszárad a sétáltatás után és keféljük ki, így a sár kipereg a szőrből, nem lesz lucskos a szőnyeg.

A schnauzer standard előírja: “... a szőrzet szálkás, durva, egyenes drótszőrű a háton, a fejen és a lábakon hosszabb, puhább, de nem selymes, vagy göndör...” Ezt a szőrminőséget kell szem előtt tartani a tenyésztésben és tartásban.

Elterjedt kozmetikai beavatkozás a nyírás, de ez a módszer megváltoztatja a schnauzer szőrének minőségét. A szakszerű kozmetika a trimmelés. A szálkás szőrzet a nyírás következtében elpuhul, elveszti drótszőrű keménységét (ezáltal a fajta jellegét), tönkreteszi a szakaszos érést, így a továbbiakban lehetetlenné teszi a trimmelést. Sokan azért választják mégis ezt a módszert, mert így nem kell kivárni, amíg a szőrzet trimmelhető (beérik), hanem bármikor lenyírhatják a kutyát. Mégsem helyeslem ezt a módszert, mivel a nyírott szőr ugyanúgy hullik, mint a hosszú és tele lesz vele a lakás, a bútor. A trimmelés amellett, hogy megőrzi a schnauzer szőrének eredeti jellegét, előnyös, mert a természetes vedlést segíti, így egyáltalán nem hullik el kutyánk szőre. Ez különösen fontos lakásban tartott állatok esetében.

Természetesen előfordulnak olyan egyedek, amelyek szőre nem tökéletes, így hiába is próbálkoznánk a trimmeléssel, csak kínoznánk vele. (Selymes, göndör szőrű schnauzer nem kívánatos a tenyésztésben.)

A schnauzert egy évben kb. 2-3 alkalommal kell trimmelni: tavasszal és nyár végén, esetleg még késő ősszel, ha elég vastag az aljszőre, hogy megvédje a hidegtől, vagy lakásban tartjuk. Hogy eléggé érett-e a szőre a trimmeléshez, azt könnyedén megállapíthatjuk, ha a kutya szőréből az ujjunk közé fogunk egy kisebb tincset (15-20 szál) és ahogy a kutya előrelép, ez a tincs - rántás nélkül - a kezünkben marad. Amennyiben a tulajdonos a kozmetikát otthon, saját maga kívánja elvégezni kutyáján, a következő szerszámokkal kell rendelkeznie:

Trimmelőkés (fogazott, nyeles kis kés, ami életlen)
Nyíróolló (kifejezetten kutyanyíráshoz használható)
Olló (jó minőségű fodrászolló, 18-19-es méret)
Ritkító olló
Körömvágó
Kizárólag tökéletes, e célra készült, jó minőségű szerszámot használjunk, ellenkező esetben csak árthatunk a kutyának.

Trimmelés: A kiállítás előtt kb. 6 héttel (attól függően, hogy addig hányszor volt már trimmelve, milyen gyorsan nőtt össze eddig a szőr), a teljes szőrben levő kutyát tépjük le életen trimmelőkéssel. Alaposan szedjük ki az érett fedőszőröket. Majd a kiállítás előtti hétig (ötször) hetente egyszer nem hegyes acél fűrészlappal gereblyézzük ki a puha aljszőrt. Vigyázzunk! Nem teljesen, csak annyit, amennyi kívánatos, hogy szálkás, szúrós legyen a hát tapintása.
Nyírás: A kiállítás előtt 2-3 héttel (a rajzon jelzett részeken) újra szedjük ki a szőrt a trimmelőkéssel vagy ritkítóollóval egyenletesre, ezzel hangsúlyozva a kutya izomzatát. Ügyeljünk, hogy ne váljék el élesen a trimmeléstől, gondosan készítsük az átmenetet a szőr hosszúságától függően.
Nyírás: A kiállítás előtt kb. egy héttel nyírjuk egészen rövidre a fejtetőt a dús szemöldök vonaláig, a füleket kívül-belül, a nyakat a szegycsonttól felfelé, hogy jól látszódjék a feszes nyakbőr. A farok alatti részt a forgókig nyírjuk egészen rövidre, természetesen itt is ügyelve az átmenetekre a hosszabb és rövidebb szőrök találkozásánál. Különösen vigyázzunk a pofa nyírásakor, elméletileg az arcon található öt szemölcs között kell képzeletbeli vonalat alkotva meghagyni a dús pofaszakállt, de ez függhet kutyánk fejformájától. Figyeljünk arra, hogy akár nyitott, akár csukott a kutyánk szája, egyaránt téglalap alakot mutasson, hogy amikor liheg, a szájzug felett lévő szőrök nehogy oldalra kiálljanak vagy becsukott szájnál a rágóizom élesen kiugorjon.
Ollózás: A kiállítás előtt egy héttel éles fodrászollóval igazítsuk meg, szedjük át a lábakon az esetleges kiálló szőröket, a mancsokat nyírjuk körbe, hogy kerek, zárt legyen, a pofaszőrök közül tépjük ki vagy vágjuk le a kiálló részeket. Az orrháton vagy a szem előtt levő hosszú szőröket is csípjük le. A mellkasszőrt szedjük egyenletesre, a kiálló szőröket vágjuk le. A fülek széleit nyírjuk körül ollóval. A combok belső részén és a hason szintén vágjuk le a szőrt rövidre. Kiállítás előtt legalább három-négy nappal fürdessük meg a kutyánkat és száradás után alaposan keféljük ki, majd az esetleges hosszabb kiálló szőröket az egész testen tépkedjük vagy csípjük le. Később már ne fürdessük a kutyát, mert a fürdetés puhává teszi a szőrzetet.
 
F

Feri T

Vendég
Mária, parancsolj !!! :D


Foxterrier

A foxterrier kétségtelenül kiérdemelhetné a legismertebb terrier címet, bár napjainkban már nem találkozni az utcán olyan gyakran a fajta képviselôivel, mégis a „foxi” benne él a nem kutyás köztudatban is. Reklámfilmekben, divatfotókon ugyanolyan gyakran szerepelt a fajta, mint rajzfilmekben vagy korábban festményeken. A foxterrier nevet elôször XIV. századi feljegyzések említik. Az egyik elsô képi emlék a fajtáról egy 1790-ben készült festmény, mely Colonel Thornton „Pitch” nevű kutyáját ábrázolja. Mint a legtöbb terrier, a foxi is Nagy-Britanniából származik. Neve az angol „fox” és a latin „terra” szóból vezethetô le, elôbbi rókát, utóbbi földet jelent, a terrierek föld alatt, kotorékban végzett munkájára utalva.

A foxterrier igen kedvelt kutyája volt az angol vadászoknak, elsôsorban falkavadászatokon használták. Ez az elsô hallásra meglepônek tűnô feladatkör természetesen nem a kopók munkáját jelentette. A foxit a falka segítôjeként alkalmazták, hogy kihajtsa a rókát földalatti búvóhelyérôl, hogy a falkának legyen mit egyáltalán hajtania. A róka üldözése már a kopók feladata volt, a foxi ezalatt a lovasok nyeregtáskájában utazott. Ha a zsákmány újból bemenekült egy kotorékba, ismét a foxinak kellett kikergetnie, vagy ha úgy hozta a vadászok kedve, megölnie azt. A falkavadászat mellett a fajta hétköznapi feladata a kártevô rágcsálók irtása volt az istállókban.

A vadászok számára természetesen kutyáik munkabírása és teljesítménye volt a legfontosabb, küllemileg csupán a színre ügyeltek annyiban, hogy a fehér jegyekkel rendelkezô példányokat részesítették elônyben, mert ezeket nehezebb volt a vaddal összekeverni és esetleg véletlenül lelôni. Valószínűleg a drótszôrű változat létrehozását az a cél motiválta, hogy az amúgy is szívós kis kutyák még ellenállóbbak legyenek a szúrós, tüskés aljnövényzetet és az idôjárást illetôen, ezért keresztezhették a simaszôrű egyedeket egy már nem létezô terrier-típussal, a Wire-Haired-Terrierel. Egyes vélemények szerint a simaszôrű és drótszôrű foxterrier – bármennyire is egyforma napjainkban a két szôrváltozat – teljesen különbözô ôsökre vezethetô vissza. A simaszôrű foxi ezek szerint inkább Cheshire és Shropshire grófság területén alakulhatott ki különbözô terrier típusú kutyákból, illetve ezek beagle-vel, bullterrierrel, sôt agárral történt keresztezéseibôl, míg a drótszôrű foxi eredete Wales, Derbyshire és Durham területéhez köthetô. A nagyobb testű drótszôrű foxterriereket egy adott alomtól származtatják, a simaszôrű Jock és a drótszôrű Trap párosításából. Trap ismeretlen származású szuka volt ugyan, de egyértelműen drótszôrű.

Nagy-Britanniában 1870-ben ismerték el önálló fajtának a foxterriert. Az 1876-ban alakult Fox Terrier Club egyike volt Anglia elsô önálló fajtaklubjainak. Megalakulásának évében határozta meg a fajta hivatalos standardét, melyen a kanok súlyának csökkentésétôl eltekintve, hosszú évtizedekig nem kellett változtatni. Az Egyesült Államokban sem sokkal késôbb, 1885-ben alapított amerikai fajtaklub is az angolok hivatalos fajtaleírását vette át. Nagy-Britanniában 1877-ben rendezték az elsô foxterrier kiállítást, melyen 220 kutya vett részt. Ekkor már egy éve külön nyilvántartást vezettek a simaszôrű foxterrierekrôl.

Németországban 1889-ben alakult az elsô foxterrier fajtaklub, melyet több is követett, de 1909-ben mindannyian egyesültek a Német Foxterrier Szövetség égisze alatt. A húszas-harmincas években a foxterrier szinte egész Európában a legkedveltebb fajták közé emelkedett. A hatalmas kereslet persze tömegtermeléshez vezetett, aminek számtalan ideggyenge és beteges kutya lett a következménye. Napjainkra a fajta valamelyest kiheverte a népszerűség nemkívánatos mellékhatásait. Pillanatnyilag inkább a drótszôrű változat a kedveltebb, Németországban például simaszôrű foxikat szinte csak kiállításokon látni.

A foxterrier méreténél és szôrzeténél fogva lakásban is kellemesen tartható, bár nagy a mozgásigénye. A foxi kicsi, de kíváncsi, élénk, éber, jó jelzôkutya. A terrierek tipikus képviselôje, azok jellegzetes makacsságával együtt. Mozgásigényét nemcsak hosszú sétákkal, hanem sok-sok játékkal kell csillapítani. Aki egy foxit fogad a házába, az készüljön fel rá, hogy az elkövetkezô 15 évben rengeteg idôt fog labdadobálással eltölteni. Bármilyen kicsi is egy foxi, következetes nevelést igényel kölyökkorától kezdve, ha nem akarjuk, hogy a fejünkre nôjön. A felesleges keménység és szigorúság azonban csak még makacsabbá teszi, így inkább szeretetteljes, de következetes nevelést alkalmazzunk. Megfelelô motiválással és ôszinte dicsérettel kellemes és kiváló családtag válik belôle. Hogy sétálni indulva ne egy kötekedô hörcsöggel kelljen az utcára lépnünk, amint az oltások kialakították a megfelelô védettséget, minél több fajtársával találkozzon kis foxterrierünk, kölykökkel és felnôtt kutyákkal egyaránt. A helyes szocializálás sok kellemetlen kalandtól kíméli meg a gazdát, ugyanis a foxik hajlamosak túlbecsülni magukat, és akár egy falka rottweilerrel is felvenni a harcot, legyen ez bármilyen veszélyes is rájuk nézve. Normális esetben, helyes szoktatás és nevelés mellett a foxik a gyerekektôl is sok mindent elviselnek, fajtársaikkal játszva pedig képesek alkalmazkodni partnerük játékstílusához. Megfelelô motivációval gyorsan tanulnak, nemcsak kiváló agility-versenyzô, de akár mentôkutya is válhat belôlük. Nem szabad azonban lebecsülni a foxterrier veleszületett vadászszenvedélyét, és nagy hangsúlyt kell fektetni a behívás tanítására, hogy bármilyen szituációban magunkhoz hívhassuk kutyánkat.

A foxterrier tehát nem éppen egy kényelmesen tartható kutya, rengeteg foglalkozást és változatosságot igényel. Gazdája sohasem fog unatkozni, minden nap egy új kihívás lesz számára, de cserébe egy kedves, vidám társat kap, aki mindig képes megnevettetni kétlábú falkavezérét.

A simaszôrű és a drótszôrű foxterriert egyaránt könnyű ápolni és tisztán tartani, bár a drótszôrű gondozása egy kicsit több idôt igényel. Elôször is rendszeresen kell fésülni és kefélni, így többek között a szôrzet fôleg hónaljban és a szakállnál elôforduló filcesedéseit is idôben észre lehet venni vagy akár megelôzni. Az esetleges csomókat ne rántsuk meg, mert ezzel fájdalmat okozunk a kutyának, hanem óvatosan bontsuk ki. Ezután egy nem túl sűrű drótkefét használjunk, lehetôleg olyat, amelyiken a fémszálak végén egy kis műanyag „sapka” van, így nem sértheti fel a kutya bôrét, majd egy ritkafogú fémfésűt. Ne használjunk műanyag szárú fésűt, mert az elektromosan feltöltôdhet, és ez a legtöbb kutya számára kellemetlen érzést okoz. Arra is ügyeljünk, fôleg télen, hogy ne szedjünk ki túl sok aljszôrzetet. A végsô simításokat egy sörtekefével végezzük el. Rendszeresen vizsgáljuk át a mancsokat is, mert itt is kialakulhatnak filcesedések. Érdemes egy lekerekített végű ollóval kivágni a lábujjak közötti szôrt. Sok más hasonló szôrzetű terrierrel együtt a foxterrier sem vedlik, a növekedési periódus végén az elhalt szôr nem hullik ki magától, hanem az új szôr löki ki lassan-lassan a régit. Emiatt kell a drótszôrű foxterriert rendszeresen, évente legalább kétszer trimmelni, ami az elhalt szôr kitépését jelenti. A folyamat nem okoz fájdalmat a kutyának, mivel ezek az elhalt szôrszálak már nagyon lazán tartózkodnak csak a szôrtüszôben, az idegrendszerrel nem állnak semmilyen kapcsolatban. A trimmelést nem szabad összekeverni vagy éppen helyettesíteni a nyírással. A nyírást követôen a szôrzet csupán rövidebb lesz, az elhalt szôrszálak továbbra is bent maradnak, ami állandó vakarózásra ingerli a kutyát, sôt az élôsködôk is könnyebben telepedhetnek meg.

A drótszôrű és a simaszôrű foxterrier csupán szôrzetében különbözik, a két fajta amúgy mindenben megegyezik. A kanok marmagassága maximum 39 centiméter, a szukák ennél valamivel alacsonyabbak. Súlyuk körülbelül 7–8 kg. A simaszôrű foxterrier lehet tiszta fehér, illetve fehér barnás vagy fekete jegyekkel, mindenesetre a fehér színű területnek kell dominálnia, akárcsak a drótszôrű foxterriernél. A csíkos, vörös vagy májszínű foltok nem kívánatosak.
 
F

Feri T

Vendég
Basenji


Gyerekek jó társa, játékos, kíváncsi, nagy térre van szüksége.
Az arisztokratikus Basenji kicsi, elegáns, gazella-szerü kutya, melyet eredetileg Közép-Afrikában vadászatra használtak.
Jól ismert tulajdonsága, hogy nem ugat, de rengeteg egyéb hangot ad ki, a "jódlizástól" a "kuncogáson" keresztül a morgásig. A fajta azért is egyedülálló, mert a szukák évente csak egyszer tüzelnek, és gyakorlatilag mindig ugyanabban az időben. Ennek köszönhetően a kölykök májusban vagy júniusban születnek.
Érzékeny és játékos, néha kemény kezet kíván, mivel előfordul, hogy engedetlen (ez nem azt jelenti, hogy engedetlen akar lenni, de kíváncsi, érdeklődö természete arra készteti, hogy mindent megvizsgáljon és kipróbáljon, semmit ne higgyen el addig, amíg meg nem bizonyosodik róla). Tulajdonságai miatt nagyon szórakoztató és intelligens társaság, bár nem az engedelmességre nevelés legjobb alanya.
A Basenji nagyon szereti a gyerekeket, bár talán nem annyira mutatja ki ezt, mint egyéb fajták. Sok mozgásra van szüksége és nem szívesen van zárt helyen. Egy teljesen körülkerített udvar ideális tér a számára, mivel nem képes jól közlekedni, viszont kézben tartja az irányítást amikor a szabadban van.
Egyáltalán nincs kellemetlen szaga, rövid, fényes szőrét pedig olyan alaposan tisztítja, mint egy macska, így olyan tisztán tartja magát, hogy gyakorlatilag szükségtelen fürdetni.
Átlagos magassága 40-43 centiméter, súlya körülbelül 10 kilogramm.
 
C

csocsike

Vendég
Feri T írta:
Duli


Gyerekek jó társa, játékos, kíváncsi, nagy térre van szüksége.
Jól ismert tulajdonsága, hogy nem ugat, de rengeteg egyéb hangot ad ki, a "jódlizástól" a "kuncogáson" keresztül a morgásig. A fajta azért is egyedülálló, mert a szukák évente csak egyszer tüzelnek, és gyakorlatilag mindig ugyanabban az időben. Ennek köszönhetően a kölykök májusban vagy júniusban születnek.
Érzékeny és játékos, néha kemény kezet kíván, mivel előfordul, hogy engedetlen (ez nem azt jelenti, hogy engedetlen akar lenni, de kíváncsi, érdeklődö természete arra készteti, hogy mindent megvizsgáljon és kipróbáljon, semmit ne higgyen el addig, amíg meg nem bizonyosodik róla). Tulajdonságai miatt nagyon szórakoztató és intelligens társaság, bár nem az engedelmességre nevelés legjobb alanya.
A Basenji nagyon szereti a gyerekeket, bár talán nem annyira mutatja ki ezt, mint egyéb fajták. Sok mozgásra van szüksége és nem szívesen van zárt helyen. Egy teljesen körülkerített udvar ideális tér a számára, mivel nem képes jól közlekedni, viszont kézben tartja az irányítást amikor a szabadban van.
Egyáltalán nincs kellemetlen szaga, rövid, fényes szőrét pedig olyan alaposan tisztítja, mint egy macska, így olyan tisztán tartja magát, hogy gyakorlatilag szükségtelen fürdetni.




Feri te honan ismered a Dulit ilyen jol. Gyanus vagy te nekem :evil: :shock:
 

bogyomama

Állandó Tag
Állandó Tag
Hello,Feri!
Nagyon koszonom,a gyors reakciot.Szegyenlem magam,hogy csak most vettem eszre.Legyen mentsegemre,nagyon ritkan megyek fel a netre.(idohiany)
Hala Istennek,mar egy eve tul vagyunk a koltozesen.Mondhatnam,hogy mar be laktuk a hazunkat.Majusban meg jott a hazorzo.Most 8 honapos.Tunderi kutyus.O a haz kozepe....
Annyi minden szepet es jot irtal,de arrol nem tudsz valamit,hogy mit adjak enni,mert nagyon valogatos,es konok,Ha ket napig ugyan azt teszem ele,akkor sem eszi meg,es igy en persze megsajnalom,es kinalgatom evvel avval,es boldog vagyok ha valamit megeszik.
Udv,Mindannyiotoknak,Neked pedig halas koszi....

Irjatok,mar meg,hogy hogy kell kepet betenni.Sehogy sem sikerul...
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Szia Bogyomama!
Hivd fel a Tangot 416-638-6660 a kutya uzletbe es o tud neked mondani jo otleteket, de vidd be a kutyust is ha van idod 904 Wilson ave
 

Tango

Állandó Tag
Állandó Tag
helosztok,Feri koszi hogy a basenjit fel raktad,az uj megmentett kutyank fel baseji,es ugyan olyan rossz mint a tango volt,de azert jo pofa,es nagyon szeretjuk igaz nem lehet Sandy-t kifaraztani egesz nap csak a parkban akkar rohangalni,de sajnos a gyerekeket nem szeretti es az embereket megtamadja,de csak majd kinol belole
 

lulu

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Feri T!

Ha erre jársz még írhatnál a bobtailról. Nekem az volt. Igazi bohóc kutya. Rengeteg mosolyt és kacagást szerzett nekünk. Ha lehetne most is bobtailom lenne...
 

Sztyopa

Állandó Tag
Állandó Tag
Roppantgonosz Kardfogú Mexikói Szánhúzó Pittbull

A Roppantgonosz Kardfogú Mexikói Szánhúzó Pittbullok tenyésztési helye és származása Magyarországon található.
Könnyen felismerhető erős kurta lábairól, izmos nyakáról(ami ugye szánhúzó őseire utal), Büszke fejtartásáról, brutális kinézetű fejéről(harci kutya vérvonal).
Farkától az elejéig 30-40cm testhosszúsága bármelyik pincsit meghazudtolja.
Az ókorban veszedelmes arénákban harci kutyaként használták, menekülő pitlikülő stílusa miatt.
Az Újvilág meghódításakor Kolumbusszal együtt került be Amerikába.Az indiánok hamar maguk közé fogadták és Mexikóban kukoricát és kaktuszt őriztettek vele.
Pár száz év alatt ez a kutyafaj nagyon elszaporodott, divatos kutyafaj lett az Antarktiszon is mint szánhúzó kutya.
 
Oldal tetejére