Kutyafajtak

csaba1528

Állandó Tag
Állandó Tag
Mivel csak most kapcsolódtam az oldalhoz, kissé megkésve reagálok, de, hátha még nem késő, íme néhány tapasztalat. Lassan már 9 éve nevelek egy goldent. Rendkívül nyugodt, kiegyensúlyozott, kimondottan gyerekek mellé való faj. Vadászkutya, így igényli a napi mozgást. Imád úszni (kitenyésztésének elsődleges oka: vízből aportírozzon apróvadat). Könnyen tanítható, nagyon ragaszkodó. Igazi "kislánykutya". Egészsége: fajtavonás, hogy a bűzmirigye nehezen ürül, ezért évente egyszer állatorvossal tisztíttatjuk. Lelógó fülei miatt időnként tisztítani kell azokat. Hajlamos a kötőhártya gyulladásra. A szőrét legkönnyebben úgy lehet tisztítani, hogy alaposan megúszatom, másnap kikefélem.
Ha igényled, még írok
 

csaba1528

Állandó Tag
Állandó Tag
Elfelejtettem valamit. Kedvenc íróm, Desmond Morris, valahol azt írta (lehet, hogy nem szószerint idézek) a legnagyobb kár, amit egy golden retriever egy betörőben tehet, ha jól összeszőrözi, amikor örömében ráugrik. Egyébként is, ha egy kutya összesározza szép ruhádat, amikor hazatérve rád ugrik, sose haragudj rá, gondolj arra, van egy lény a világon, amely fenntartások nélkül, és hátsó gondolatok nélkül szeret, és mindig örül, ha veled lehet.
 

Unicorn19

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Egy fontos kérdéssel fordulnék hozzátok!
Egy teljesen új ember vagyok itt de mindenki véleményére számítok!
A kérdésem a következő:
Az akinek rottweiler-e van és egyszer engedi hogy legyenek kölykei az ezzel tönkreteszi a rottweiler fajtát? Persze csak is olyan embernek adná a kölyköket akinél jó helyük lehet és nem csak nagyzolásból veszi meg!
Szerintetek is rossz gazda az olyan?

Előre is köszönöm a válaszokat!
Bocsi hogy ilyennel zavarkodtam de a napokban ez a kérdés merült fel egyik nagyon jó ismerősömnél és most aggódik hogy ő ezzel rossz gazdává válik!
Segítsetek!
Köszi mégegyszer mindenkinek!
 

dyvolie

Állandó Tag
Állandó Tag
Én személy szerint az Akitákat kedvelem.
A párom az amerikait és a japánt.
Most azon marakodunk, hogy milyen legyen. :D
 

zséné

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem is magyar vizslám,nagyon szeretem,mert rendkívül okos ,játékos és nagyon gyerek centrikus kutya.
 

hugi1023

Új tag
Üdv köszönöm a kuvaszhoz kapcsolódó írásodat,szerintem ez egy remek fajta nekünk is mindig ilyenünk volt ill.van a mai napig is.Sajnos a cikk utolsó néhány sora túlzottan is helytálló és ennek a remek fajtának csak az előnytelen oldalát ismeri az emberek nagy többsége.
 

diko4

Állandó Tag
Állandó Tag
Nálunk is van egy idegesítő kutya a szomszédban, és ő "csak" hajnalban kezd el veszettül ugatni, amikor épp aludnék. :(
 

sacicica

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem ugyan nincs kutyám, de minden élőlényt szeretek,és fáj, ha szenvedni látom.Gyakran nézem Nacionál geographic műsorát és irígykedve látom, mennyi mindent megtesznek az állatokért és szigorúan érvényt szereznek az állattartás törvényeinek.M.o.-on még nagyon kezdetlegesek ezek a törvények,ha egyáltalán vannak.Valamit hallottam fél füllel, miszerint: a jövöben nem szabad majd a halakat gömbakváriumban tartani és a papagájokat sem kerek kalitkában.!Ez az állatok lélektanára épít, de mi van azoknak az embereknek a lelkével, akik kínozzák, vagy minimum nem törődnek állataikkal?Azoknak van lelkük,?---Sacicica
 

acert

Állandó Tag
Állandó Tag
Pl. egy pulit soha az életbe nem lehet leszoktatni az ugatásról, ösztönösen benne van, hogy a legapróbb szöcskét is teljes beleéléssel ugatja kb. 10 percig... akinek csendes kutya kell vegyen valami csivavav féleséget, vagy mopszot, ezek a túltenyésztett, elgyámoltalanított valamik önállóan sz...i se tudnak:)
 

BSzajnik

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,

bár én személyszerint nem vagyok BC tartó, azért volt pár kutyám, többnyire óriás schnauzerek. A szomszédom tartott BC-t és mindig úgy sajnáltam, mert igazából olyan kutyafajta, amely nagy mozgásigényű. Ő pedig csak a rácsos kapu mögül ugatgatta a járó kelőket jobb híjján. Agility kutyának is kiváló, nagyon okosak mindamellett borzasztó fürgék. Én olyan állatbarátnak ajánlom ezt a kutyafajtát, aki a mozgásigényét ki tudja elégíteni folyamatosan. Gyönyörűek és szeretnivalók!
 

Teddy1

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,

En a Kutyaszalloban lattam eloszor BC kutyust, s nagyon megtetszett. Most pillanatnyilag nem alkalmasak a korulmenyek kutyatartasra, de kesobb remelem ...
Addig is orulok e topiknak, s remelem egy csomo hasznos info osszegyulik.
 

bkata

Állandó Tag
Állandó Tag
magyar vizsla

Boglárka 12 éves lett. Igazi szülinapi party-val köszöntöttük (vizsikkel és gazdikkal) :p:p:p
 

bkata

Állandó Tag
Állandó Tag

Csatolások

  • Bogi 2010.05.23. 068.jpg
    Bogi 2010.05.23. 068.jpg
    456.6 KB · Olvasás: 4
  • vizsis kirándulás 2010.06.27. Fancsika 030.jpg
    vizsis kirándulás 2010.06.27. Fancsika 030.jpg
    685.2 KB · Olvasás: 4
Oldal tetejére