Lépett a Google, a Huawei elvesztette az Androidot

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Május 20.

Melitta - 2019 Május 20, 08:48
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Nem férhetnek hozzá ezentúl az Android frissítéseihez és az új verziókhoz.

  A Google amerikai távközlési vállalat felfüggeszti több együttműködését a kínai Huawei óriásvállalattal, utóbbi ezentúl például nem férhet hozzá az Android operációs rendszer frissítéseihez és az új veziókhoz - jelentette New Yorkból a brit hírügynökség bennfentes forrásra hivatkozva helyi idő szerint vasárnap. Az értesülés szerint a Google ezentúl csak a nyílt forráskódú fejlesztéseit osztaná meg a céggel, és a jogosultságok elvesztése a gyakorlatban azt jelentheti, hogy a készülékekről elérhetetlenné válhat a Gmail, a Google Maps vagy a Play áruház alkalmazás, mostantól ilyeneket nem lehet telepíteni a Huawei készülékekre.

  A korlátozás később kiterjedhet más szolgáltatásokra is. Az amerikai cég arra hivatkozva döntött így, hogy Donald Trump elnök csütörtökön rendeletet írt alá az amerikai telekommunikációs hálózatok védelméről. A rendelet szövegezői megemlítik, hogy az Egyesült Államok külföldi ellenfelei kihasználják az amerikai távközlési technológia és szolgáltatások bizonyos fokú sérülékenységét, és ezzel összefüggésben különösen aggasztónak tartják a gazdasági és az ipari kémkedést is.

  A jogszabály nem nevezi néven, de elemzők szerint egyértelmű, hogy a kínai Huawei óriásvállalatról, vagy a szintén kínai ZTE telekommunikációs cégről van szó.

  [​IMG]
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Május 20.

  1. setni
   setni
   Élesedik a helyzet.
   Már az Intel is bojkottálja.
   Kína által magának tartott tengeri területeken haladt át az amerikai hadihajó.
  2. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Ezt már eljátszotta egy párszor az USA és mire mentek vele ?
  3. setni
   setni
   Valamit csak elérnek mert akkor miért csinálnák?
  4. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Kb. annyit, mint amikor két pasi vetélkedik melyiknek nagyobb a farka....aztán vagy lesz belőle verekedés, vagy nem.
  5. prominor
   prominor
   A válasz: Közben a nő a ráérő harmadikkal megy el...
   varázsdoboz kedveli ezt.
  6. prominor
   prominor
   B válasz:
   Számos amerikai cég elköltözik.... Vagy Kína folytatja a bevásárlásokat... pl. a Mercedesnek is rövidesen 15 % körüli kínai tulajdonosa lesz (már most több mint 9%).. Amerika teljesen kiszorul az ázsiai és afrikai piacról, s kénytelen visszakozni mert amerikát még csak most akarnák újra naggyá tenni, de ez csak kínai pénzből tudják megcsinálni...
   setni és ladybug7spots kedveli ezt.
  7. prominor
   prominor
   Nem eszik olyan forrón a kását..
   Tegnap Trump bejelentette, hogy a kínai -amerikai tárgyalások része lesz a Huawei elleni szankciók, annak ellenére, hogy nemzetbiztonsági okokra hivatkoztak idáig... Nyilvánvaló Trump eleve a Huawei-el akarta Kínát zsarolni, csak elmérte magát..... Szemléletes példa ez arra, hogy tulajdonképpen milyen korlátozott is a nagyhatalmak vezetőinek saját döntései. A politikát valójában azok határozzák meg akik személyes hasznot húznak a döntésekből.... A politikai döntés luxusát csak olyan jelentős gazdasággal rendelkezők engedhetik meg maguknak ,mint Oroszország és Kína..
   A sosemvolt politikus Trump úgy látszik ezt még csak most kezdi kapisgálni....
   setni kedveli ezt.

Megosztás