Hírek Lapid elítélte a lengyelországi antiszemita könyvégetést, mint a gyűlölet megdöbbentő demonstrációja

Jáir Lapid külügyminiszter este elítélte a csütörtöki lengyelországi antiszemita eseményt, és intézkedést követelt a helyi tisztviselőktől.


,,A lengyelországi szörnyű antiszemita incidens a világ minden zsidóját emlékezteti a világban létező gyűlölet erejére” – írta Lapid Twitteren. ,,A lengyel tisztviselők részéről az egyértelmű elítélés fontos és szükséges. Üdvözlöm tiltakozásukat, és elvárom a lengyel kormánytól, hogy megalkuvás nélkül lépjen fel azokkal szemben, akik részt vettek a gyűlölet e megdöbbentő megnyilvánulásában”.

Lengyel nacionalisták csütörtökön „halál a zsidókra” szöveget skandálták, miközben elégettek egy könyvet, amely a lengyelországi zsidók jogait védő történelmi egyezményt jelképezi, közölte a Jewish Telegraphic Agency.

A Varsótól 120 mérföldre délnyugatra fekvő Kaliszban, egy körülbelül 100 000 lakosú városban csütörtökön elégetett könyv a nemzeti függetlenség napján, november 11-én, Lengyelország szuverenitása visszaszerzésének évfordulóján (1918) tartott nacionalista rendezvénysorozat része volt.


A közösségi médiában keringő videók és szemtanúk beszámolói szerint Wojciech Olszański szélsőjobboldali aktivista meggyújtott egy piros fedelű könyvet, amely Kalisz statútumát hivatott szimbolizálni. A Szemérmes Boleszláv herceg által 1264-ben kiadott dokumentum szabályozta a Lengyelországban élő zsidók jogállását, és bizonyos védelmet nyújtott az őket ért támadások büntetésével. A statútum évszázadokig a lengyelországi nemzsidók és zsidók közötti kapcsolatok jogi alapjául szolgált.


Olszański gyúlékony folyadékot öntött a könyvre, amely egy éles tárgyra volt felnyársalva, és lángra lobbantotta, miközben a tömeg ujjongott és azt kiabálta: „Halál a zsidókra”. Néhányan azt skandálták: „Nem Polinra, igen Lengyelországra”. A „Polin” Lengyelország héber nyelvű neve és a varsói nagy zsidó múzeum neve is.


A rendőrség vizsgálja a felvételeket – jelentette a PAP hírügynökség.

„Ezektől a képektől végig fut az ember hátán a hideg” – írta Twitteren Katharina Von Schnurbein, az Európai Unió antiszemitizmus elleni harci koordinátora.




1636826787895.png

 
Lengyelországban?
Ezt sohasem gondoltam volna, hogy ott is létezhet zsidógyűlölet! Elfelejthetik az emberek a varsói gettót, a varsói felkelést?
Óriási baj van az emberek fejében!
Nos erről a témáról nem szeretnék itt mélyebben elmélkedni..de, elég sok helyen utána lehet nézni hogy a II. világháború előtt milyen volt a lengyel közélet és az antiszemitizmus viszonya. Meglepődsz.
 
Lengyelországban?
Ezt sohasem gondoltam volna, hogy ott is létezhet zsidógyűlölet! Elfelejthetik az emberek a varsói gettót, a varsói felkelést?
Óriási baj van az emberek fejében
Kielcében 1946 júniusában, egy álhír miatt kialakult pogromban 37 zsidót öltek meg. :-(
 
Szeptemberben ötezer könyvet távolítottak el a kanadai iskolák polcairól, mivel azok károsak lehetnek a diákokra nézve. A könyvek között voltak a Nobel-békedíjas Nadia Murad könyvei is, aki 2018-ban a Yazidik jogaiért folytatott küzdelméért kapott kitüntetést. Murad az ellen az Iszlám Állam ellen harcol, amelynek katonái hónapokon keresztül szexuális rabszolgaként tartották fogva. Ennek ellenére a torontói iskolatanács szerint jelenléte és munkássága iszlámellenes hangulatot válthat ki a diákokból, ezért tiltólistára került.
 
Van-e összefüggés az illegális bevándorlás és az antiszemitizmus közt?
Ha valaki megnézi a hivatalos adatokat egy állandó tendenciát vélhet felfedezni: ahol nő az illegális bevándorlók száma, ott nő az antiszemitizmus is. Ugyanígy látja-e ezt az Új Jobboldal és van-e bármilyen megoldási terve erre?

Természetesen ez a kihívás látható és aggasztó. Sajnos ez nem egy népszerű téma Dániában a migráció összefüggésében. Ennek az oka az lehet, hogy rendkívül sok kihívás lépett fel a bevándorlás kapcsán, melyek látványosságukkal elvonják a figyelmet más problémák elől. Természetesen a pártunk ezt egy hatalmas problémának tartja és támogatja a fokozott rendőri ellenőrzést a koppenhágai és egyéb városi zsinagógák körül.

Komoly veszély fenyegeti a zsidóságot az illegális migrációnak köszönhetően.
Az a kérdés, hogy ezt miképp oldanánk meg már nehezebb. Szerintem ismét a bűnöző migránsok azonnali kiutasítása lenne a legjobb lépés erre. Le kell vágni a fáról az elrohadt almákat. Persze nincsen erre a témára egy „aranyérmes megoldás”, ami csak úgy eltüntetné az antiszemitizmust, sajnos, ugyanakkor mindent meg kell tenni a zsidó lakosság védelme érdekében.
(dán szociáldemokrata vélemény!!) https://neokohn.hu/2021/11/24/komol...is-migracio-interju-mikkel-bjorn-sorensennel/
 
Van-e összefüggés az illegális bevándorlás és az antiszemitizmus közt?
Ha valaki megnézi a hivatalos adatokat egy állandó tendenciát vélhet felfedezni: ahol nő az illegális bevándorlók száma, ott nő az antiszemitizmus is. Ugyanígy látja-e ezt az Új Jobboldal és van-e bármilyen megoldási terve erre?
Hát hogy van e?
Nem tudod de gyárthatunk rá elgondolást ha van, miért van.
Az antiszemitizmus az idegen gyűlöleteknek az a fajtája, amelyik konkrétan ugyanazt a csoportot szereti megjelölni bűnbakképző reflexeként évezredek óta
Nos hát akkor már látod miért a "vélhető" a feltételezés is, mert már ennek állítása is antiszemitizmus.
Amennyiben csak vélhető
Ha kimutatható szakfelmérésekkel akkor az vélhető, átmegy igazoltba és vélhetőt állító nem antiszemita, hanem társadalom kutató!!
Az illegális bevándorlás elutasítása önmagában, se nem idegen gyűlölő se nem antiszemita

Mikor válik idegengyűlölővé? Ha aktívan és agresszívan, úgy lép fel: hogy vagy szavakkal vagy tettekkel megsért, hibáztat bajokért, bevándorló csoportot vagy a csoport egyes tagjait
Ez az ellenséges fellépés: Mindenét ők a hibásak.
Mint most a magyar tv rászállt az Afrikából jövőkre
Ez így ellenséges félepés mi mögött idegengyűlöletre épülő felbujtás van
Hogy az általad emlegetett új jobboldal miben új
Vagy az előbb leírtaim egyszerű ősidők óta fennálló társadalmi csoport reakciói
Hisz mind az idegengyűlölet mind a bűnbak-képző hibáztatás mind az antiszemitizmus
évezres és ugyanabban a formában és oknál előbújik
Ez alól a Dán szociáldemokraták sem kivételek Ők is ugyanazt az utat járják az nem annyira meglepő
Dániában is csak meglovagolnak áramlatokat politikusok
A mélyben lakozik sok minden
A Brevik se most volt (ő is olyan egyszerűen működött mit leírtam)
Az a megdöbbentő ha egy egész nép megkergül mint a náci német időkben
Ők ugyanazt használták fel mi most történik és leírtam.
Na de egy tejes nép?
Akkor se volt könnyű megmenteni országokat teljesen egyszerű ideológiát hirdető politikai pártoktól.Még Angliát is fenyegette.Mert az emberek is hasonló egyszerű ösztönök mentén működnek.
De őtt kilökődött az a gondolkodás, másutt meg kiépült rá egy rendszer
Az alábbi kifejezi jobban
 
Utoljára módosítva:
Kielcében 1946 júniusában, egy álhír miatt kialakult pogromban 37 zsidót öltek meg. :-(
Történelmi ismereted gondolom jobb mint másoké, mert olvasom Magyarországon kevesen tudnak róla
(Arra, hogy e kudarcnak volt-e valami köze vagy éppenséggel meghatározó köze volt ahhoz a drá-mához, amely négy nappal később Kielcében leját-szódott, az elmúlt másfél évtizedben próbáltak vá-laszt adni a történészek és a történeti publicisták. De akár köze volt, akár nem, a lengyel társadalom betegségeként diagnosztizálták-e a történteket? Magyarországon aligha akad, aki tudná, mit je-lent a közép-európai zsidóság történetében Kielce, s van-e valami összefüggés az ott lejátszódó dráma és a miskolci, valamint kunmadarasi pogromok, mi több a Szlovákiában -Pozsonyban, Zsolnán, Tren-csén környékén, Kassán, Nagytopolcsányban -ez idő tájt végigsöprő pogromhullám között?)

De az alap megjegyzés egy része ez volt:
"Óriási baj van az emberek fejében!"
Így erre nem válasz, hanem beismerés.
Ami az örök veszélyére hívja fel a figyelmet.

Ma jobban kell küzdeni ellene mert újjá akar éledni.
például a küzdés része KÁP amit egy üzenettel feljebb betettem
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,650
Tagok
615,329
Legújabb tagunk
Amberer
Oldal tetejére