Hírek Lemond a miniszterelnöki megbízott Orbán „tiszta náci” beszéde miatt

Orbán Viktor fajkeveredést elítélő kijelentései miatt kedden benyújtotta lemondását Hegedüs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott, aki már 2010 óta a miniszterelnök tanácsadója a társadalmi felzárkóztatás területén.


Az Orbánnak írt levelét a hvg.hu közölte: „Őszintén sajnálom, hogy egy ilyen szégyenteljes állásfoglalás miatt kell megszakítanom azt a kapcsolatot, ami, bár az illiberális fordulatod óta egyre nehezebben volt kezelhető számomra, még rövidtávon fenntarthatónak látszott. Egy ilyen, az összes alapértékemmel ellentétes beszéd elhangzása után azonban nem maradt más választásom: annak ellenére, hogy az eredeti felkérésedben szereplő, teljes szabadságomat soha semmiben nem korlátoztad, most nyilvánosan kell szakítanom veled a Tusnádfürdőn elhangzottak miatt.”


Hegedüs azt is írta, mindeddig biztos volt benne, hogy az antiszemitizmus olyan távol áll Orbántól, mint Makó Jeruzsálemtől, ezért is védte meg többször, amikor ilyen vádakkal illették. És bár ezt ma is így gondolja, mármint hogy Orbán magánemberként nem antiszemita, de a tusványosi szereplése „egy nyíltan fajgyűlölő beszéddé fajult”.


„Nem tudom, hogy’ nem vetted észre, hogy a korábbi migráns- és Európa-ellenességből egy Goebbels-hez méltó, tiszta náci szöveget adsz elő, amikor, szokásod szerint átolvastad a beszédet. De ettől, a tény súlyossága miatt, még közel 20 éves barátságunk okán sem tudok ezúttal eltekinteni.”

Levelét azzal zárja Hegedüs, hogy reméli, „ez a tusványosi, a legvérmesebb fajgyűlölőknek is tetszeni tudó beszéd csak egy kisiklás volt”, és a jövőben Orbán lemossa magáról „a ma már a nyugat-európai szélsőjobboldal számára is vállalhatatlan, nyíltan fajgyűlölő politikát hirdető miniszterelnök vádját; ami, legalábbis számomra, szöges ellentétben áll azzal a Viktorral, aki 2002 novemberében beállított hozzám, és akivel egészen 2013-ig öröm volt együtt dolgozni.”


Orbán nyilatkozatát egyre többen és egyre hevesebben bírálják. A Mazsihisz elnöke aggodalmát fejezte ki, és találkozót kért Orbántól, de még a NER-be tagozódó Köves Slomó is óvatosan eltartotta magától a fajkeveredés elleni kirohanást, és „kifejezetten szerencsétlen szóhasználatról” beszélt.

Urfi Péter

6lsquU9xJddqKeMIs-lg.jpeg
 

Csatolások

  • 1658856916804.png
    1658856916804.png
    3.6 MB · Olvasás: 3,447
Ügyes,nagyon ügyes,milyen remek figyelem elterelés, a 100 vagon púposan megrakott fával várakozott a határátlépésre.....
Itt többen jelezték,hogy nem lehet fát rendelni,bezzeg szomszédnak jut....
 
Ügyes,nagyon ügyes,milyen remek figyelem elterelés, a 100 vagon púposan megrakott fával várakozott a határátlépésre.....
Itt többen jelezték,hogy nem lehet fát rendelni,bezzeg szomszédnak jut....
Hol van szo farol a cikkben?

20 ev 1920-ban kezdodott a megkulonboztetes ,ra 20 evre 1940 .haboru nepirtas 6 millio zsido megolese. Orban aki tanult ember, diplomas, csak nem hianyzott a tortenelmi orakrol..
Hova vezet ez a naci duma?
 
A kormánypropaganda egyik embere, Deák Dániel röviddel azután, hogy leközöltük Hegedüs Zsuzsa lemondást bejelentő levelét, amelyben Goebbelséhez hasonlította és náci beszédnek nevezte Orbán Viktor tusnádfürdői beszédét, gyorsan megmutatta, mit kell gondolni a táborban arról, aki elveszíti Orbán Viktor iránti hűségét.
"Nem nagy veszteség: lemondott az elmúlt években a munka helyett inkább a pénzszóró botrányoktól hangos Hegedüs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde miatt, amit Gyurcsányhoz hasonlóan „nácinak” minősített."
(vagyis Gyurcsány!!! )
(Gyurcsány nélkül nincs fidesz)
 
A

Nos, az értelem arányát jól mutatja, hogy 1 valaki fordult meg és ment el, a tömeg viszont tapsolni kezdett.
Nem igazán, mert az elején volt elég nagy zúgolódás, amit Orbán igen "megfontoltan" még szított is. Nemes egyszerűséggel narkósokhoz hasonlítva a népeket. A tiltakozókat valamelyik szélen ülő, nemes egyszerűséggel erdélyi románoknak titulálta őket. Úgy látszik, hogy ott sok román jól beszéli a magyar nyelvet, és jól is érti...
 
Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével kedd reggel a Karmelitában megalakult a Védelmi Tanács – ezt Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár közölte az MTI-vel.
A Védelmi Tanács megalakulását Orbán sajtófőnöke azzal indokolta, hogy „az elhúzódó ukrajnai háború és a nyomában járó európai gazdasági válság, valamint a fokozódó migrációs nyomás miatt a következő években különös figyelmet kell fordítani Magyarország biztonságának és szuverenitásának megvédésére”.
(erre aztán volt szükség...)
 
Azért vannak pozitív visszhahangok is...;)

Miért kell ily messzire tekinteni?
Itthon van valami felháborodás féleség?
Nincs,
A kormány támogatói teljesen egyetértenek a miniszterelnökkel. Az ellenzék (szerintem) szintúgy. Persze csinálnak egy kis cirkuszt de, ilyen a politika.
A választók minden rétege érti hogy mit mondott a miniszterelnök. Azért is fogalmazott ilyen sarkalatosan (szerintem).
De, ha utána olvasunk az elemzéseknek akkor érthetőek a szófordulatok.
 
Honnan is vette Orbán a beszéde alapjául szolgáló szófordulatokat?
Remek könyvet adtak ki a napokban Magyarországon, egy 1973-ban íródott francia könyvet, amely erről a kérdésről szól, és a Szentek tábora címet viseli. Mindenkinek ajánlom, ha meg akarjuk érteni azokat a lelki folyamatokat, amelyek a nyugatiak önmaguk megvédésére képtelensége mögött húzódnak meg magyarázatként
– fogalmazott Orbán Viktor.
A történet szerint egymilliónyi nehéz sorsú ember indul el a harmadik világ nyomornegyedeiből rozsdásodó és túlterhelt hajókon, ladikokon egy jobb élet reményében, hogy aztán Franciaország déli részén szálljanak partra húsvét másnapján. Míg az úgynevezett „Gangesz-flotta” eléri a célját, több szereplő szemszögéből ismerhetjük meg az eseményeket, a társadalmi folyamatokat.

Kezdetben a bevándorláspárti, a bevándorlást ünneplő és köszöntő hangok határozzák meg az ellenvéleményt nem tűrő hozzáállást. Humanitárius segítségnyújtási lázban ég a világ: politikusok, újságírók, műsorvezetők, híres zenészek, a pápa és a katolikus egyház is a toleranciát, illetve a befogadást tűzi a zászlajára.
A későn jövő felismerést, mit is jelenthet az eltérő kultúrájú népek tömegeinek érkezése, inkább elhessegetik, és azzal hitegetik magukat, hogy „meg kell szelídíteniük a nyomorúságot”. A bekövetkező agónia a Szentek táborában is megrázó és brutális.
Egyértelmű, hogy a francia író Charles de Gaulle államfőt tartotta pozitív példának, aki az idézete szerint arról beszélt, hogy „Franciaország minden faj számára nyitott és egyetemes elkötelezettséggel rendelkezik”, de azért a franciák „mégiscsak és mindenekelőtt a fehér fajhoz tartozó, görög és latin kultúrájú és keresztény vallású” nép.

Mivel Orbán Viktor a tusványosi beszédében saját maga ajánlotta Jean Raspail regényét, nem nehéz összefüggésbe hozni az általa elmondottakat a francia író magyarul megjelent gondolataival.
....
.....
 
Miért kell ily messzire tekinteni?
Itthon van valami felháborodás féleség?
Nincs,
A kormány támogatói teljesen egyetértenek a miniszterelnökkel. Az ellenzék (szerintem) szintúgy. Persze csinálnak egy kis cirkuszt de, ilyen a politika.
A választók minden rétege érti hogy mit mondott a miniszterelnök. Azért is fogalmazott ilyen sarkalatosan (szerintem).
De, ha utána olvasunk az elemzéseknek akkor érthetőek a szófordulatok.
Hegedűs Zsuzsa nem, Köves Slomó sem annyira...
Nem egészen ez a téma, de valahol mégis, Jaksity keddi beszéde a Corvinuson, ami kikerült a médiába. Érdemes meghallgatni. Többek között olyasmit mond, hogy nem lehet ezt a generációt IS becsapni, hogy ezeknek a fiataloknak kell helyreállítani a demokráciát, kivívni Mo. szabadságát, stb.
 
Hegedűs Zsuzsa, Köves Slomó...
Kik is ezek?
...Kitől kaptak pénzt eddig?...
(hidd el az üzenet elérte a célját ami a megosztás. vagyis vannak bevándorlás pártiak és ellenzők....ez az amit nem szabad a kormány szerinte elengedni. itt meghúzzák a választóvonalat)
 
- Szerintem Deutsch Tamás gondolatait lenne érdemes mértékadónak tekinteni:
A politikus egy Facebook bejegyzésben üzent a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének.
Korábban az ATV is beszámolt róla, hogy a szervezet elnöke bejelentkezett a miniszterelnökhöz, mert szerintük „komoly aggodalmat keltett a zsidó közösségen belül Orbán Viktor Tusványoson elmondott beszéde”.
Erre reagálva írta most Deutsch Tamás, hogy „a baloldali fülük siket a náci szövegekre, a jobboldali fülükkel meg állandóan azt hallucinálják”.
- Egyébként, ha a demokráciát zászlajára tűző Nyugat nem lenne ilyen képmutató és szemforgató, akkor rendezne egy minden uniós országra kiterjedő népszavazást a jelenkori bevándorlásról. Az 50+1 százalék igenlő szavazati arányt elérő országok fogadják be a számukra kedves migránsokat, azokat az országokat pedig, akik elutasítják az illegális migránsok erőszakos bezúdulását az országukba hagyják békén és ne fenyegessék őket retorzióval.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,666
Tagok
615,329
Legújabb tagunk
Amberer
Oldal tetejére