Hírek Lemond a miniszterelnöki megbízott Orbán „tiszta náci” beszéde miatt

Orbán Viktor fajkeveredést elítélő kijelentései miatt kedden benyújtotta lemondását Hegedüs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott, aki már 2010 óta a miniszterelnök tanácsadója a társadalmi felzárkóztatás területén.


Az Orbánnak írt levelét a hvg.hu közölte: „Őszintén sajnálom, hogy egy ilyen szégyenteljes állásfoglalás miatt kell megszakítanom azt a kapcsolatot, ami, bár az illiberális fordulatod óta egyre nehezebben volt kezelhető számomra, még rövidtávon fenntarthatónak látszott. Egy ilyen, az összes alapértékemmel ellentétes beszéd elhangzása után azonban nem maradt más választásom: annak ellenére, hogy az eredeti felkérésedben szereplő, teljes szabadságomat soha semmiben nem korlátoztad, most nyilvánosan kell szakítanom veled a Tusnádfürdőn elhangzottak miatt.”


Hegedüs azt is írta, mindeddig biztos volt benne, hogy az antiszemitizmus olyan távol áll Orbántól, mint Makó Jeruzsálemtől, ezért is védte meg többször, amikor ilyen vádakkal illették. És bár ezt ma is így gondolja, mármint hogy Orbán magánemberként nem antiszemita, de a tusványosi szereplése „egy nyíltan fajgyűlölő beszéddé fajult”.


„Nem tudom, hogy’ nem vetted észre, hogy a korábbi migráns- és Európa-ellenességből egy Goebbels-hez méltó, tiszta náci szöveget adsz elő, amikor, szokásod szerint átolvastad a beszédet. De ettől, a tény súlyossága miatt, még közel 20 éves barátságunk okán sem tudok ezúttal eltekinteni.”

Levelét azzal zárja Hegedüs, hogy reméli, „ez a tusványosi, a legvérmesebb fajgyűlölőknek is tetszeni tudó beszéd csak egy kisiklás volt”, és a jövőben Orbán lemossa magáról „a ma már a nyugat-európai szélsőjobboldal számára is vállalhatatlan, nyíltan fajgyűlölő politikát hirdető miniszterelnök vádját; ami, legalábbis számomra, szöges ellentétben áll azzal a Viktorral, aki 2002 novemberében beállított hozzám, és akivel egészen 2013-ig öröm volt együtt dolgozni.”


Orbán nyilatkozatát egyre többen és egyre hevesebben bírálják. A Mazsihisz elnöke aggodalmát fejezte ki, és találkozót kért Orbántól, de még a NER-be tagozódó Köves Slomó is óvatosan eltartotta magától a fajkeveredés elleni kirohanást, és „kifejezetten szerencsétlen szóhasználatról” beszélt.

Urfi Péter

6lsquU9xJddqKeMIs-lg.jpeg
 

Csatolások

  • 1658856916804.png
    1658856916804.png
    3.6 MB · Olvasás: 3,447
OV Bécsben ezt mondta: „nem ravaszkodok, utalok, kerülgetem a forró kását, világos, direkt álláspontom van, magamat migráció- és bevándorlásellenes politikusként definiálom. Ez nem faji kérdés, ez kulturális kérdés. A civilizációnkat úgy akarjuk fenntartani, ahogyan az most van”.

Egy szociológus diplomával rendelkező szerint ez rendben van. (nyelvtanilag is :)) :o

Sajnos, egy elmegyógyász sem unta meg az életét, a nyilvánvaló szakmai sikertelenségek ellenére sem.
A kutatóorvosok viszont örülhetnek: ipari méreteket öltött azoknak a vizsgálható alanyoknak a száma, akik gerinc nélkül is kihordták lábon az agyhalált.
 
Akarhogy nezed is, Orban nyilatkozata volt ami kiverte a biztositekot. Semmit nem jelent hogy Becsbe mar maskep fogalmazott. Lemosni ezt a nyuati vilagba nem tudja, mert az egesz media es a politikusok lathattak hallhattak a naci dumajat.
Egy számit: a gyulolkodes
Orban nyilatkozata a gyulolet keltes. fajelmelet szintiszta gyulolkodes rasszizmus, antiszemitizmus.
Tobb helyen irtak, a nemeteknel,hogy magyaroknak nem adnak ki szallast. A rasszimus bumerang kent jon vissza a feladonak.
 
Tehát egyet érthetunk abban, hogy az egyik kutya, a másik eb!
..és bocs de számomra tényleg rohejes, hogy azok akik tegnap még istenitetták, ma ellene fordulnal és éehordjak mindennek!
Én ezt a nőt sosem szerettem, de az ami most elindult itt is és a facen is hányingerkelto, mert egyértelmuen megmutatja azt, hogy emberek, vélemények, gondolatok nem szamitanak.
Egy számit: a gyulolkodes!
Gyűlölködés ide vagy oda, a kiderült túlköltekezése miatt a fidesz áll itt letolt nadrágban.
Évek óta kritizálják a nőt esztelen pénzelverése miatt. Fideszes barátai a fülük botját se mozgatták.
Mivel ilyen gyorsan előkaparták a számokat, ez azt jelenti, hogy tudták és falaztak neki vagy feleztek vele.
Ahol a fidesz keze beteszi a lábát, ott csak korrupció és tolvajlás megy.
 

Hegedüs Zsuzsa válasza Orbán Viktor válaszára:

............
Én örülnék a legjobban, ha ezt a beszédet és az én, tudom, neked is fájó döntésemet, valahogy korrigálni lehetne
......

Nem teljesen értem én ezt a cirkuszt:

Kedves Viktor! Most olvastam a mai, Bécsben adott nyilatkozatodat, amivel nyilvánosan elhatárolódtál a »nem tudom, hogy« a szövegbe került inkriminált mondatoktól.

Ennél nagyobb örömet semmi nem tudott volna okozni, mert, mint ezt Neked is leírtam tegnap és mindenütt el is mondtam, 20 év alatt egyetlen egyszer sem volt az a benyomásom, hogy bármilyen diszkrimináció, vagy etnikai előítélet megfordulhat a fejedben.

20 évi ismeretségünk és barátságunk következtében azt is tudom, hogy ez a nyilvános korrigálás mibe került neked, ezért még annál is jobban értékelem a mai lépésedet, mint amit maga a téma indokol. Olyannyira, hogy az első reakcióm az volt, hogy ezzel a nyilvános megszólalással a lemondásom is okafogyottá vált. De ami még fontosabb, ezt, némi gondolkodás után, néhány órával később is így gondolom, azaz okafogyottnak tartom.

Ezt természetesen a nyilvánosság előtt, már ma este (csütörtökön – a szerk.) el is fogom mondani, nevezetesen az ATV Egyenes beszéd c. műsorában.

Hasonlóképpen a nemzetközi sajtóban is. A legnagyobb örömömre az szolgál, hogy ezért a mai kiállásodért megint azt mondhatom, mert így is érzem: büszke vagyok Rád.

Úgyhogy, ahogy 2010 előtt is és természetesen utána is, függetlenül attól, hogy hivatalosan a főtanácsadód vagyok vagy nem, a segítségemre a továbbiakban is, az elmúlt 20 évhez hasonlóan, számíthatsz.

Szeretettel: Zsuzsa
Jeleztem már az első válaszánál is, hogy kezd visszatáncolni - szerintem nem gondolta, hogy ilyen könnyen elfogadják a felmondását - hiába, a pénz nagy úr.
 
Az, hogy síkhülye legyen a kesztyűbáb, úgy látszik, alapkövetelmény:

Hegedüs Zsuzsa: Nem vonom vissza a lemondásomat, már szóltak, hogy ki kell pakolni

 
1659171199942.png


1659171644160.png

1659171488502.png


CSAK AZÉRT, MERT AZT MONDTA, HOGY NEM AZT MONDTA, NEM AZT MONDTA????

Van itt bárki, aki elhiszi????

Náci tanokat görget folyamatosan, de egyben egyetértek vele:
"De arra kértem a kancellár urat, hogy legyen kedves minden ezzel kapcsolatos információt kulturális kontextusba helyezni, mert Magyarországon ezek a kifejezések, mondatok és az a pozíció, amit én képviselek, az egy kulturális, civilizációs pozíció."

Bizony, mégpedig meglehetősen alacsony szintű!!!
Még annyit sem tud, hogy az ember maga egy faj. Ahogyan a kutya is az, a ló is, és még sokan mások.

Vagy tudja, s ez az a miniszterelnök, aki Hitler értelmezésében használja a FAJ szót nem fehér bőrű emberekre!!!

El lehet dönteni, hogy csak ostoba, esetleg náci, vagy egy ostoba, hatalommániás náci.
Én ez utóbbira szavazok.

Szégyen, hogy nem tudtuk leváltani április 3-án!!

1659172141855.png


Nincs mit mellédumálni, ebből nem lehet kimosdatni!!
 
Utoljára módosítva:
OV Bécsben ezt mondta: „nem ravaszkodok, utalok, kerülgetem a forró kását, világos, direkt álláspontom van, magamat migráció- és bevándorlásellenes politikusként definiálom. Ez nem faji kérdés, ez kulturális kérdés. A civilizációnkat úgy akarjuk fenntartani, ahogyan az most van”.

Egy szociológus diplomával rendelkező szerint ez rendben van. (nyelvtanilag is :)) :o

Sajnos, egy elmegyógyász sem unta meg az életét, a nyilvánvaló szakmai sikertelenségek ellenére sem.
A kutatóorvosok viszont örülhetnek: ipari méreteket öltött azoknak a vizsgálható alanyoknak a száma, akik gerinc nélkül is kihordták lábon az agyhalált.
Mi is az a Kulturkampf?
 
Mi is az a Kulturkampf?
Kozelrol és konkrétan egy 19 századi ellentétforma, ami elsosorban az állam és egyház kozti konfliktusoktol volt meghatározott.

Szálesebb értelemben ma már használják a kulturák és a kulturak altal elfogadott viselkedésformák utkozése kozti ellentétekre is
 
Én pont azzal találkoztam a neten, hogy szidják az ellenzéket, mert semmit sem reagált a nénire.
Igen, azt mondják, nem használta ki az ellenzék. Nos, valaki itt azt írta, hogy ezek belső villongások, szerintem meg az egész fasiszta jellegű Orbán szöveg terelés volt, esetleg kedvezés a rasszistáknak, Mi Hazánkosoknak. Hogy erről dumáljanak, ne a rezsiemelésről, arról, hogy a választások előtt elszórtak 2000 milliárdot és most behajtják a birkákon meg rajtunk. Orbán mindig pontosan tudta, mit beszél. Egyébként nem tartom őt nácinak, ez is csak néphülyítés a részéről. Bár tény, hogy a posványosi dumája elég képzavaros, zavaros volt.
HZs-t sosem dicsértem, ő is sokat lenyúlt /l. repiköltség/, és szinte semmit sem tett a szegényekért, de naiv módon mindig örülök, ha úgy látom, hogy egy fideszcsicskának elege van az atyuskából, aztán mindig kiderül, hogy én voltam a lüke, amiért elhittem, hogy bármelyiküknek van gerince.
A gyűlölködés pedig Orbán beszédéből árad. Unió, Ukrajna, ellenzék, stb.
 
Kozelrol és konkrétan egy 19 századi ellentétforma, ami elsosorban az állam és egyház kozti konfliktusoktol volt meghatározott.

Szálesebb értelemben ma már használják a kulturák és a kulturak altal elfogadott viselkedésformák utkozése kozti ellentétekre is
Nem volt valami ilyesmi a náci Németországban?
 
Nem volt valami ilyesmi a náci Németországban?
Nem.
Ez eredetileg Bismarc kancellár és az akkori pápa - fene emlékszik a nevére, oregszem és huléyulok ugy latszik - kozott volt elsosorban.
De késobb átterjedt szinte az osszes europai államra, foleg a házasság intézménye miatt!
Az emberek egy része a polgári házasság intézményét ismerte volna el, mig az egyház ezt saját elojoganak tekintette

Ma már vfoleg az átvitt értelmét hasznaljak, foleg a zsido-kereszteny és az iszlam kultura szembenállására
 
Egy bator no, mert egyedul o robbantott az Orban kornyezetebol mostanaban.
Hogy visszalepet, es "megbocsajtott" a fonoknek ezer oka lehet, pl megfenyegettek, jol megfizettek, beigertek meg jobb allast...stb...
 
A

Nos, az értelem arányát jól mutatja, hogy 1 valaki fordult meg és ment el, a tömeg viszont tapsolni kezdett.
A "műsor" elején, volt némi felháborodás. Azt gondolom, hogy ez, ott, abban az évek óta jellemző masszában eléggé új, és szokatlan megnyilvánulás volt, és valakinél csak később esett le a tantusz...
 
Utoljára módosítva:
Igazabol nem kell ezeket bantani!
Tegnapelott is egy szegeny afgant ugy mentettek ki a rendorok a balatonbol egy lopott csonakon, mert a pasi olaszorszagba akart evezni, de valami gondja lett zamardinal.
Meg volt gyozodve rola, hogy Cserhorszagban van, és onnan a tengeren eljut olaszba.
(azt hittem csak kamu, de nem mar hivatalos rendori kozlemeny is volt rola)
 
Igazabol nem kell ezeket bantani!
Tegnapelott is egy szegeny afgant ugy mentettek ki a rendorok a balatonbol egy lopott csonakon, mert a pasi olaszorszagba akart evezni, de valami gondja lett zamardinal.
Meg volt gyozodve rola, hogy Cserhorszagban van, és onnan a tengeren eljut olaszba.
(azt hittem csak kamu, de nem mar hivatalos rendori kozlemeny is volt rola)
Igen nagyon jó lehet a tanulatlan emberen nevetni, gúnyolódni hisz mi annyira képzettek vagyunk.....
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,609
Tagok
615,326
Legújabb tagunk
redbaron77
Oldal tetejére