Levelezőpartner keresés

tejfog témája a 'Traccsoljunk!' fórumban , 2004 Augusztus 22.

 1. supernagyi

  supernagyi Állandó Tag

  Sziasztok lányok ! látom ti aztán utazgattok mikor fiatalabbak voltunk mi is utazgatrtunk, de a férejem már nem szeret ugy vezetni nekem meg gyorsan elfárad a szemem igy minden hétvégén amig rossz idő van Kec skemétre megyünk a bolhapiacra szeretünk böngészni ebéd után meg Csongrádi fürdőbe. De majd a nyáron messzebbre is elmegyünk nyaralni Görögországba megyünk busszal mert már eggyikünk sem akar vezetni, utánna meg gyógyfürdőket látogatunk meg. Sok puszi nektek Supernagyi Supernagyi
   
 2. Hilda1949

  Hilda1949 Állandó Tag

  Oké, küldöm őket. Igen, kocsival. Van egy Ignisem, s ha a papát rá tudom bízni valakire, vagy 4-5 óránál tovább nem vagyok el, akkor máris uton vagyok.
  Ma teletankoltam, mert holnaptól drágább lesz megint a benzin. Sajnos, már 300.- Ft-nál is több lesz... nem tudom, hogy mi lesz ennek a vége. A gázolaj még drágább...
  A zászlós kép a Pákozdi Emlékműnél készült, ahonnét remekül lehet látni a Velencei- tavat.
  Még egy-két kép nektek!kiss
   
 3. Hilda1949

  Hilda1949 Állandó Tag

  Jaj, én is imádok a régiségek között turkálni!!
  Egy szép idei pipacs!
   
 4. icelady

  icelady Állandó Tag

  RE CanadaHun

  kiss Szia kedves Supernagyi,nna végre Te is előkerültél:-DMa egy kicsit több időm van mertmár nemkell helyettesiteni a kolléganőmet és végre ki élhetem magam a számitógép társaságában - úgy is mondhatnam a Ti társaságotokban -Nagyika hogy én Téged mit össze kerestelek,nem figyeltem meg az itteni nevedet amit Te z nélkül irsz és találtam egy "szupernagyit" de az nemTe voltál;)Na a lényeg hogy Te is meg vagy.Nagyika olvasom a nyári terveket,haát nem mondom...?A jó Isten engedje,hogy megvalósuljanak terveitek és nyár végén egy szép uti beszámolót tartasz nekünk(ha lehet fényképeket is ).Ha észre vettétek ma irtam egy CICUS12 nevű új tagunknak,fogadjátok Őt szeretettel:Dmár nem is tudom hány éve ismerjük egymást,nagyon sokat lógtunk együtt mint bará
  tnők.Felfedeztem valamit aha tudok szinesen irni - Nagyika haladunk hi hi:D Na mostmár elég a mókából,szeretettel üdvözöllek MártakissJa és kivánok nagyon szép álmokat.
   
 5. icelady

  icelady Állandó Tag

  RE CanadaHun

  Jaaj kedves Hilda,ha át számolom a koronát forintra nálunk kb.330 Ft körül mozog,a gázolaj meg kb.35o körül hát ez nem semmi.A képeket elmentettem mert nagyon tetszik,a Velencei-tónál már szintén jártam mindig nosztalgiával gondolok vissza mert az első nagy szerelmemmel jártam ott 1 napos kiránduláson voltunk ott Bp-ről;)Rég volt, szép volt,igaz sem volt:DHilda kedves kissjó éjszakát.
   
 6. Hilda1949

  Hilda1949 Állandó Tag

  Igen, kb. annyiba kerül! Na, de nem iszom, nem dohányzom, nem nőzöm... (ez csak vicc volt!) valami szevedélyem nekem is legyen... Igaz?
  Valamelyik nap elmegyek egy kiállításra, ahol a Felvidék népviseletéről lesz szó, babakiállítás. Imádom ezeket a dolgokat is!
  Szeretettel gondolok lányok rátok!!
  Küldöm a májusfát nektek!! kiss
   
 7. Andris1982

  Andris1982 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Nemrég jöttem az oldalra és szeretnék levelezni, barátkozni, ismerkedni valakivel !
  25 éves vagyok, Hajdú-Bihar megyében lakom, közeli városok Debrecen, Hajdúböszörmény, Polgár és Tiszaújváros.
  Most elég ennyi, ha valaki ráér, esetleg egy lány, szívesen venném, de végülis mindegy levelezés szempontjából :)
   
 8. Hilda1949

  Hilda1949 Állandó Tag

  Szia Andris!

  Kívánom, hogy találd meg a levelező partneredet! Sajnos, mi egy kicsit "öregek" vagyunk hozzád!!:)
   
 9. Hilda1949

  Hilda1949 Állandó Tag

  Szép napot!

  Szép, tartalmas napot kívánok

  A hosszú hétvégén gondoltam egyet, elindultam világgá. Egészen pontosan kedvenc hegységembe a Bakonyba.

  Csak úgy, gondolkodás, térkép nélkül. Tényleg a sürű Bakony erdejébe. Orrom után egyenest.

  Jó sok km-t megtettem. Utamon végig kísért a madarak füttye, csacsogása. Kirándulók sem törték meg a szent csendet. Egy-egy eltévedt pillangó színes ruhájának vizsgálata megtörtént, de sajnos lefotózni nem hagyta magát.

  Szép virágok borították az erdő rengeteg fáinak alját. Tarka szín költözött be a fák közé, alá. Gyönyörű látvány volt. Néha egy-egy bokor megrezzent, de hogy mi okozta nem láttam.

  Óvatosan, vigyázva lépkedtem, nehogy egy-egy sétáló csigára rálépjek véletlenül. Én még arra is vigyázok, hiszen olyan aranyos tud lenni, ahogy kinyújtja rosszvacskáit...

  Csend, nyugalom, jó levegő. Távol a világ zaja, az autók berregése. Szóval igazi mennyország!! Nem tehetek róla, de imádom a természetet.

  Ahogy ott sétálok gyanútlanul, egyszer csak egy tényleg mennyországi látvány tárul a szemem elé. Csak álltam, s néztem nagyokat.

  Egy cseppnyi utcácska, pár házzal. Embert nem láttam, csak egy kakas hangját hallottam a fák között.

  Körülnéztem. A térképen gondolom rajta van, de én még soha nem hallottam ezt a nevet: Hétházpuszta olvastam a táblán. Elindultam a szűk kis utcán. Egy embert most már láttam, aki a vadászház előtti pihenőágyon aludt édesdeden. A nap szépen sütött, a virágok nyiltak, szóval idilli környezet. Hagytam, hogy aludjon tovább, - gondolom vadász ember lehetett. -

  Körbejáram. Azért a hét háznál több volt, de új építésű házakat is láttam. Elképzelhető, hogy régen csak hét ház volt itt, arról kapta a nevét. Igazán találó az elnevezés!

  Szépen körbejártam e kis földi mennyországot. Eddig sem voltam ideges, de ezután még a legnagyobb probléma sem mozdíthatott volna ki a nyugalmamból.

  Miután körülnéztem, megnyugodtam, elindultam más irányba!

  Búcsúzóul hátrafordulván igy köszöntem: Viszontlátásra! Hatházpuszta! Máskor is jövök!
   
 10. supernagyi

  supernagyi Állandó Tag

  Üdvözöllek Kedves HIlda Nagyon szép helyen jártál szépek a képeid egykis irigység is van bennem. Mi sajnos most az épitkezés miatt nem tudunk annyit menni. de már gyönyörü a fürdőszobám, a többit majd később mert a férjemnek máshová is kell menni dolgozni. Egyszer majd csak készen leszünk és öreg korunkra szép lessz a lakásunk. puszillak))))))))))))))
   
 11. icelady

  icelady Állandó Tag

  Sziasztok lányok,Hilda kedves, Supernagyi kedves kiss hogy vagytok ebben a változékony időben?Nálunk délelőtt gyönyörű napsütés,du pedig borongós napi rendszerességgel.Hilda Te megint nagyon szép helyeken jártál,áruld már el egyedül vagy van barátnőd akivel "csatangolsz " az ország minden részén?Komolyan mondom kicsit "irigykedem"mert a fényképek alapján nagyon szép helyeket ismersz meg szép hazádban.Nálunk is van nagyon sok szép látni való - akár a környékünkön is -de annyira kényelmes lettem,hogy nem igazán járok sehova.Igaz nincs is kivel nagyon,meghát a munkám is köt.Van egy kertecske,édesanyám gondozza,de ha kell besegitek neki.Mig a férjem itt volt akkor is a kert rabjai voltunk,mert mindennap öntözni kell,stb.Aztán valahogy megszoktam,hogy sehová sem megyek.Kedves Hilda most merre lesz az úticél?Remélem lesznek fényképek:)már várom.
  Supernagyika biztos nagyon szép lesz a lakásotok,én is készülök festetni meg azt hiszem parketta lerakás is lesz,nehezen szánom magam el.Szinte félek a felfordulástól,nem tudom hogy fogom átélni....?Kivánok Nektek további szép hétvégét és tartalmas új hetet kiss Márta
   
 12. Hilda1949

  Hilda1949 Állandó Tag

  Szia Drágám!
  Ki itt az öreg? Micsoda beszéd ez kedves supernagyi! Azt a kutya fáját!
  Ellenben kívánom, hogy legykissetek nagyon szépek és éljetek boldogan benne!
   
 13. Hilda1949

  Hilda1949 Állandó Tag

  Szia Mártika!
  Most a jövő héten nyilt nálunk egy babakiállítás a Felvidék népviseletéből. Oda szeretnék elmenni legközelebb. Nem, nem egyedül megyek, mindig van aki hozzám "csapódik"! Holnap a legkisebb unokám Márkuska lesz velem, s megyünk egy arbarétumba, reméljük az idő is azt akarja.
  Tegnap nagyon szépen feldíszítették a városunkat pünkösd alkalmából. Arról is mesélek. Sok sok műsor, szórakozás volt. Akkor az énekkaros lányokkal voltam, még roptuk is az utcabálon...
  Sziasztok!
   
 14. Hilda1949

  Hilda1949 Állandó Tag

  Folytatom a mesémet...

  Szép napot mindenkinek!

  Ahogy mentem, mentem tovább a Bakony erdejében, megint csak egy ismeretlen helyre kerültem.

  A varázs nem szünt meg, sőt! 450-500 m magasan "összetalálkoztam" Királyszállás nevű gyönyörű fekvésű kirándulóhellyel, ahova el lehet menni ha valaki magányra, csendre vágyik.

  Elgondolkodóba estem: Miért nevezik ezt a pár házacskából álló helyet Királyszállásnak? Utánanéztem, s az alábbiakat tudtam meg. Megosztom veletek is! Tudjátok, hogy a jó pap is holtig tanul!

  A Bakony Fejér-Veszprém megyei határán, a Királyszállást övező erdőkben is vadászgatott Mátyás királyunk. Egy ízben egyedül bóklászott, - jé, úgy ahogy én - s elmaradt társaitól. Fáradt volt meg éhes is, amikor megpillantott egy kicsi, rozzant házikót. Bekopogott illendően. Görnyedt hátú anyóka nyitott ajtót, aki örömmel fogadta a fiatalurat. Mivel étellel nem tudta megkínálni, gyorsan levágta egyetlen tyúkocskáját és jó húslevest főzött neki.

  A vendég - tudjuk Mátyás király - megszámolta hány zsírcsepp gyöngyözött a levesen, és annyi aranyat adott fizetésül a szíves vendéglátásáért.

  Másnap reggel a társai bekopogtattak a házikóba, nem járt-e erre őfelsége. Igen meglepődtek, amikor kipihenten, jóllakottan rátaláltak.

  Elmesélte a király, hogy mi történt vele, s amikor az udvari szakács meghallotta, hogy a zsírcseppekért arannyal fizetett, elhatározta ő is főz a királynak húslevest. Ám annyi zsírt tett bele, hogy ehetetlen, undorító lett. Mátyás ráripakodott: "Te szakács! Ez a leves ehetetlen. Egy csurom zsír!" Tudta, hogy honnan fúj a szél. Mivel a szakács kapzsi volt, sokat akart, nem adott neki semmit, csak szogorú bírálatot.

  Eddig tartott a mesém. Van igazság is benne!
   
 15. supernagyi

  supernagyi Állandó Tag

  sziasztok lányok nálunk modt nagyon szomoru az idő pedig pünkösd másnapján jó volna ha jó idő lenne. Már az ember kedve is más lenne jó lenne kirándulni de olyan esőre áll. Kedvers Hildácska te gyönyörü helyeken jársz. és nagyon szépen le is tudod irni mindazt amit látsz. További jo kirándulásokat kivánok nekded.Mindebkinek jo egészséget és szép napot puszi mindenkit ))))))))))))
   
 16. Hilda1949

  Hilda1949 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Felénk gyönyörű, már mondhatni meleg idő volt tegnap! Elmesélem szóban és írásban merre voltunk!

  Szép Pünkösd Hétfőt kívánok mindenkinek!

  Tegnap kora délelőtt elindultunk legkisebb, majdnem három éves kis unokámmal Márkuskával Pákozd irányába. Tudtunk, hogy sárkányokkal fogunk találkozni a Sárkány-hegyen... De, hogy ennyivel? Fogalmunk sem volt.

  Könnyű volt a dolgunk, mert amerre kellett mennünk, mindenhol stílzerűen kis sárkányok mutatták az utat orrukkal az irányba, ahol leledzenek. Újongva mondta a kis Márkus:
  - Mama, arra, arra... látod...
  Persze, hogy láttam.
  Az út a hegy tetejére nem volt sztráda minőségű, de felértünk!

  Már elkezdődött a XVIII. Nemzetközi Sárkányeresztő Találkozó.

  Ezek a sárkányok már nem is nagyon hasonlítanak az "igazi" sárkányokra. Felnőtt létemre a kicsivel együtt szinte én is szájtátva figyeltem őket. Hatalmas sárga Micimackót felkapta a szél, a kék "kedves öreg medve" másik példánya vidáman repült a másik mackó felé. Az idő kellemes, enyhe, napsütéses, és ami fő: a szél úrfi boldogan szaladgált a hegy tetején.

  A nagyszabású rendezvényre 249 sárkányeresztő jelentkezett. Nevezhető nemzetközinek nyugodtan, mert jöttek a "reptetők" Németországból, Ausztriából, Hollandiából s Magyarország szinte minden részéből.

  Gondoskodtak a sárkányozók élelmezéséről is. Bőven volt minden ami szemnek és szájnak ingere. Sőt olyan is volt, hogy bográcsban rotyogott a finom gulyás. Illata messze érződött... Talán a sárkányok is a felszállt illatok miatt voltak olyan fürgék, játékosak! Nem tudom.

  Néptáncosok gondoskodtak a "bemelegítő" jó hangulat megteremtéséről. Mi is vásároltunk magunknak egy kisebb sárkányt, s boldogan rohangáltunk a szél irányába. A mama is gyermek lett, de nem csak én, szinte mindenki! Kisebb, nagyobb gyerekek próbálgatták a játék örömét. Megilletődve néztük a "nagyok" készülödését, na meg persze a "profik" ténykedését!

  Megrendezték a pákozdi szürkebarát sárkányos iadalt "Öreg" Miki Sárkányos Nagyúr jóvoltából. A verseny során a terepen elhelyezett teli üveg pákozdi nemes bor tetejére tett parafa dugót kellett lelökni a sárkánnyal. Volt szaltótrükk-sárkánybemutató, rokkaku párbaj, s összecsaptak a harci sárkányok is.

  Kedves program volt mikor magasba engedték az újszülöttek sárkányát, rajtuk a legifjabb polgárok neveivel!

  Késő délután indultunk hazafelé Márkuskával. Elfáradtunk bizony Isten igazából! Becsületére legyen mondva ennek a pöttöm legénykének: állta a sarat, - bocsánat! szelet!
   
 17. supernagyi

  supernagyi Állandó Tag

  Kedves Hilda nagyon szép helyen jártatok én nem tudom hogy hol van a sárkány hegy.furrcsa mert én is Sárkány Erzsébet vagyok szép lehetett ahogy engedték fel a sokszinü sárkányokat. Te még elég jól birod a strapát én már nem birom igy én inkább elöcsörögtem egy jó kis meleg vizbe a legkissebb unokámmal olyan bölcs hogy az egész fürdőt szóvá tartotta. Ma már gyönyörü meleg volt nálunk is. lehet hogy a hét végén elmegyünk Komlóra a férjem nővéreihez, ha nem lessz nagyon fáradt a férjem mert rengeteget dolgozik igy az itthoni munkák most szünetelnek. De egyszer majd csak készen leszünk. Puszillak Erzsike
   
 18. Hilda1949

  Hilda1949 Állandó Tag

  Szia te kedves super "Sárkány!"
  Hogy mik vannak! Készek lesztek nem sokára ne izguljál!
  Nálunk már virágzik az akác! Imádom az illata miatt!
  További szép hetet kívánok mindenkinek!

  Na, veletek se lehet levelezni!!!:):)

  Miért is nem???
   
 19. supernagyi

  supernagyi Állandó Tag

  Te kis állandóan kiránduló gyönyörü képeket készitő aranyos Hildácska!))))))))))) Lehet velünk levelezni csak éppen a gépemmel valamio probléma van még most is próbálom rendbe hozni.Tegnap takaritottam mert kész lett a fürdőszobánk. Nem tudom hogíy mondtem e hogy szét vsan bombázva a házunk egy része. nagyon elfáADTAM . Ma egy jó meleg fürdőbe voltunk és kezdek job b hangulatba lenni. Puszillak)))))
   
 20. Hilda1949

  Hilda1949 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Meg van bocsátva minden! Csak tréfáltam ám!!
  Lustikázzál csak, megérdemled!!
  Puszi nektek!kiss
   

Megosztás