Hírek Litvániában rendkívüli állapot lépett hatályba a fehérorosz határon

Rendkívüli állapot lépett hatályba kedd éjféltől Litvániában a fehérorosz határ térségében az ott kialakult migránsválság miatt.

Az egyelőre csak egy hónapra szóló rendkívüli jogrend bevezetéséről a litván parlament hozott döntést. Az intézkedés a határ menti öt kilométeres sávra vonatkozik, illetve azokra a befogadóhelyekre, ahol a Fehéroroszországon át érkezett afrikai és ázsiai illegális bevándorlókat szállásoltak el.

A határövezetbe csak külön engedéllyel lehet belépni (ez nem vonatkozik a helyi lakosokra), és tilos ott gyülekezni. A befogadóhelyeken tartózkodó migránsok nem használhatnak elektronikus távközlési eszközöket és internetet, kizárólag a hatóságokkal való kapcsolattartáshoz lehet azokat igénybe venni.

Viktorija Cmilyte-Nielsen parlamenti elnök azt mondta, hogy


az illegális migráció elleni harchoz már nem elegendőek a kormány rendelkezésére álló eszközök olyan körülmények közepette, amikor a Lengyelország elleni "hibrid támadások" erősödése Litvánia nyugalmát is fenyegetik.

Az éve eleje óta a litván-fehérorosz határon több mint négyezer illegális bevándorlót vettek őrizetbe, ötvenszer többet, mint a tavalyi év egészében.

A Fehéroroszországgal szomszédos uniós tagállamok, Litvánia, Lengyelország és Lettország határaihoz hónapok óta érkeznek illegális bevándorlók, legtöbbjük Irakból. Az Európai Unió azzal vádolja Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnököt, hogy az ő rendszere szervezi a migránsok szállítását a határra, megtorlásul a Fehéroroszország ellen elrendelt nyugati büntetőintézkedésekért.

A lengyel hatóságok szerint jelenleg több ezer migráns tartózkodik a határ fehérorosz oldalán, és ők újabb támadást akarnak indítani a sikertelen hétfői tömeges határátkelési kísérlet után. Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő kedden arra figyelmeztetett, hogy a lengyel-fehérorosz határon uralkodó helyzet az egész Európai Unió stabilitását veszélyezteti.

A dpa német hírügynökség közölte, hogy a lengyel hatóságok kedd este feltartóztatták a Seebrücken Deutschland és a LeaveNoOnBenihd nevű szervezet aktivistáit szállító buszt. A két szervezet humanitárius segélyt szállított a határnál összegyűlt migránsoknak, akiket Németországba akar szállíttatni. A német belügyminisztérium arra figyelmeztetett, hogy ennek büntetőjogi következményei lehetnek.

MTI

migransok.jpg
 
Elhagyják a menekültek a kuznicai lengyel-fehérorosz határátkelő környékén létesített tábort – közölte szerdán a lengyel határőrség. A határátkelő közelében, a fehérorosz oldalon táborozó külföldiek összecsomagoltak, és ismeretlen helyre távoznak fehérorosz tisztviselők kíséretében – olvasható a lengyel határőrség Twitter-oldalán.
 
Természetesen erről is van véleménye és iránymutatása a főnöknek.
„több mint 100 ezer migránst állítottunk meg idén a határon, ez jóval több mint az elmúlt években" – hívta fel a figyelmet.

Ők nem jelentkeztek, kopogtattak, hanem be akartak törni Magyarországra
Ez bűncselekmény, be kell őket zárni, na de akkor hova teszünk el 100 ezer börtönlakót – tette fel a kérdést Orbán Viktor. „Mi visszavisszük őket a határ túloldalára, az Európai Unió ezzel szemben azt szeretné, ha ez a 100 ezer ember itt lenne Magyarországon – szerintük ezeket az embereket be kéne fogadnunk."
A miniszterelnök hangsúlyozta, vannak bevándoló országok, mint például Németország, de Magyarország nem akar közéjük tartozni, „mi ebből nem engedünk."
 
A Lengyel határon nem egy menekült-tragédia játszódik le hanem egy ördögi bűncselekmény.
Akkor a francia angol határon mi zajlik?
Ott tucatjával halnak meg az emberek!!!
Levélben javasolt intézkedéseket a brit miniszterelnök a francia elnöknek, hogy elkerüljék a szerdaihoz hasonló tragédiákat. Aznap 27 migráns fulladt vízbe, köztük nők és gyerekek is, miközben az Egyesült Királyságba próbáltak átjutni a két országot összekötő csatornán keresztül. Egy iraki és egy szomáliai túlélőről tudni, őket kórházban ápolják.
Boris Johnson szerint Franciaországnak vissza kellene fogadnia az embereket, akik ilyen módon próbálnak átkelni. Tárgyalna egy brit-uniós visszafogadási megállapodásról is, írja a BBC.
(ennyit a menekültekről mint szóról!! ezek a JÓLÉTET keresik - ami érthető- de, ne tüntessék magukat menekültnek!!!)
 
(ennyit a menekültekről mint szóról!! ezek a JÓLÉTET keresik - ami érthető- de, ne tüntessék magukat menekültnek!!!)
Honan tudod?
HAnyat ismersz kozuluk?
HAnnyal beszeltel?
A "jolet"-ert nem hiszem, hogy az eletuket kockaztatnak.
Millioszamba menekultek a magyarok , azok se voltak menekultek?
Ugyan mondjal mar olyant akit akinek menekulni kellett es te megtudtad vedeni? vagy a magyar torvenyek megvedtek volna a menekuljeinket?
Fogalmad sincs a menekultek eleterol, joletrol beszelsz mikor az eletuket mentik.

Ugy mellesleg egesz Eu el van oregedve, demokrafia stagnal hanem minuszos a jarvany szazezres pusztitast vegez , hogy a fenebe lesz a kovetkezo 80-100 ev bevandorlok nelkul?
 
Honan tudod?
HAnyat ismersz kozuluk?
HAnnyal beszeltel?
A "jolet"-ert nem hiszem, hogy az eletuket kockaztatnak.
Millioszamba menekultek a magyarok , azok se voltak menekultek?
Ugyan mondjal mar olyant akit akinek menekulni kellett es te megtudtad vedeni? vagy a magyar torvenyek megvedtek volna a menekuljeinket?
Fogalmad sincs a menekultek eleterol, joletrol beszelsz mikor az eletuket mentik.

Ugy mellesleg egesz Eu el van oregedve, demokrafia stagnal hanem minuszos a jarvany szazezres pusztitast vegez , hogy a fenebe lesz a kovetkezo 80-100 ev bevandorlok nelkul?
Egyet sem ismerek közülük.
Eggyel sem beszéltem.
Lehet hogy nem hiszed hogy az életüket kockáztassák a jólétért de, még is azt teszik!!! Franciaországból angliába kishajókkal mennek akkor miért teszik?? franciaországban üldözik őket??
A magyarokról most nem tudok ezért próbálok a cikkhez hozzá szólni és a véleményemet leírni lehet hogy tévedek de, amit olvasok akár jobbról akár balról mindenhol döbbentek a vélemények.
-- A hét nagydíjas kérdése: A migránsokat (több milliót !) tengeren utaztató NGO-k mennyivel különbek, mint a migránsokat utaztató beloruszok?---(ilyen és hasonló kérdések merülnek fel a fórumozóknál.)
Öregszik a kontinens....van aki befogad van aki helyben próbálja a populációt növelni ami sokkal lassabb , és vagy be válik vagy nem.
Fogalmad sincs a menekultek eleterol, joletrol beszelsz mikor az eletuket mentik.
Hogy mentenék mikor franciországból illegálisan akarnak angliába hajókázni és ott halltak meg!!!!!
Ki kényszeríti őket hogy ezt vállalják???
Itt vannak az EU-ban és nem törvényesen akarnak hanem a halálba mennek. Miért???,
Úgy beszélsz mintha én küldtem volna őket a tengerbe NEM ÉRTEM!
 
NYilvan nem te kuldted oket de , minden lelkiismeretfurdalas nelkul meg csak papiron se emelsz szot az erdekukbe. HA nincs semmi kozunk a francia menekulugyhoz akkor miert is hozod szoba?
Mo menekult kezelese siralmas es meg jogtalan is folyamatosan meszelik is el erte az orszagot.
TUdomasul kell venni a menekultek kozott nem lehet valogatni, mert az egyik haboru elol menekult vagy a masik etnikai tisztogatas elol menekul, ezek nem olyan menekultek /fehergalleros politikusok/mint akiket Orban befogad.
A minimum elvaras egy human embertol , hogy ilyen tragedia ahol gyerekek nok csaladok fulladnak vizbe a reszvetet keltse az emberbe.
Te meg nem voltal olyan helyzetbe hogy menekulj igy nem tudod igazabol aterezni a helyzetuket.
VAnnak mindig haborus gocok ahonan menekulnek az emberek, de a lakossag kis % aki nekivag az ismeretlenek es nem a " joletnek amit meg nem latott" csak almodozott rola.
Mindenhol a lakossag nagyresze otthon marad bizik a sajat orszagaba hogy jobbra fordul az elet. HA a felelem a haboru stb miatt a legtobbjuk a kornyezo orszagokba , szomszedos orszagokba mennek es probaljak kivarni a haburuskodas veget, hogy haza tudjanak terni. A menekultek kis szazaleka ami ugyan szamszakilag eleg sok , keres mas kontinensen befogadast.
 
NYilvan nem te kuldted oket de , minden lelkiismeretfurdalas nelkul meg csak papiron se emelsz szot az erdekukbe. HA nincs semmi kozunk a francia menekulugyhoz akkor miert is hozod szoba?
Ha nem foglalkoznék ezzel a megdöbbentő és borzalmas esettel akkor nem írógatnék. Hidd el nem értem hogy ha franciaországig eljutottak akkor onnan miért kell ilyen halálos utat választaniuk.?
Mit igérhettek nekik hogy az életük árán is átakartak jutni angliába!!!
 
1001ok lehet, mi csak talalgatni tudunk, pl a csalad egy resze mar Agliaba van lehet ott dolgoznak is van munka lehetoseg nekik, lehet nem kaptak meg a menekult statuszt kenytelenek tovabb menni, lehet angolul beszelnek franciaul nem es ez egy uj hazanal nagyon fontos tenyezo. stb
 
Mi itt nem fogunk megfagyni télen, ők ott meg szülhetnek férfiként, kinek mit intézett a kormánya.
(ez egy jól hangzó vicces szlogen. népszerűsíti a kormányt )
Október eleje és november közepe között 25-en hunytak el fagyhalál következtében Magyarországon – adott hírt róla a Magyar Szociális Fórum ( MSZF).
Az elhunytak többségükben idős, magányos, beteg emberek voltak, és fűtetlen lakásokban hűltek ki végzetesen, illetve kórházba szállításuk után, mert már nem tudtak rajtuk segíteni. Mindazonáltal nemcsak idősek vannak a fagyhalál áldozatai között – hívta fel a figyelmet az emberjogi szervezet .
 
Lehet hogy kellemetlen egyeseknek de, orbán ezt is előre látta....évek óta támadják a menekült kérdés megoldására kitalált módszer miatt és íme...ez van mindenhol.
A lengyel határnál...
A francia határnál..
A spanyol határnál
Stb
De, orbánt kell keresztre feszíteni.
Ráadásul sajnos a többi helyen már halálos áldozatokat is követelt a meggondolatlanság.
Németország, Belgium, Hollandia és Franciaország megállapodott abban, hogy megerősíti az embercsempészek elleni fellépés összehangolását, ugyanakkor „javítja az együttműködést az Egyesült Királysággal”.

A belügyminiszter szerint az illegális bevándorlók megfékezéséhez „az angol vonzerő ellen is küzdeni kell”. Példaként említette azt a tény, hogy „az angol munkaerőpiacon személyi papírok nélkül is lehet munkát vállalni”, valamint azt, hogy „nincs legális út az angliai menedékkérelem benyújtására” a La Manche csatorna európai oldalán.
Az illegálisan érkező bevándorlók gumicsónakokon próbálnak átkelni a La Manche csatornán 2018 óta, amikor a calais-i kikötő és az alagútba vezető infrastruktúra védelmét megerősítette Franciaország. Korábban elsősorban gépkocsikban és teherautókban elbújva jutottak át a brit oldalra.
(halló hol vannak ilyenkor azok akik szerint engedni kell a menekülteket hisz ez a szabályos emberséges hozzáállás?)
 
Sajnos ismét szomorú híreket olvastam.
Felborult egy illegális bevándorlókat szállító autó hétfőn éjszaka Mórahalom belterületén, az 55-ös számú főúton. A balesetben heten meghaltak, többen pedig megsérültek, köztük a sofőr is.
A szerb autót rendőrök próbálták igazoltatni, emiatt a sofőr megpróbálta gyorsan elhagyni a helyszínt. Az egyterű ekkor háznak csapódott és felborult. Az autóban a sofőr mellett tíz illegális bevándorló utazott. A sofőr ellen embercsempészés és halálos tömegszerencsétlenség okozása miatt indul eljárás a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságon.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,601
Tagok
615,326
Legújabb tagunk
redbaron77
Oldal tetejére