LMO

Sziasztok! :)

Remélem nem csak az én figyelmem kerülte el, és valóban nincs még topik a témában, amit egyébként furcsállok, lévén ez mostanság egy igen kényes téma a kanadai munkavállalást illetően.

Torontói születésű / ottélő barátom ajánlott nekem egy munkát a cégénél mint independent sales contractor.

Szállásom / egyenrangú fizetésem / tréningem mindenem biztosítva lenne, ellenben temporary work permitet (meg úgy egyáltalán semmiféle lehetőséget munkavállalásra) nem adnak LMO nélkül.

A Human Resources Department Canada és a CIC közös eljárása ez, kutatok azóta is hogy visszafordítottak e miatt a torontói point of entry-nél, sőt:

hataratkelo.blog.hu/2012/10/29/allami_szinten_vertek_at

itt az utolsó 5 kommentben meg is bizonyosodhattok róla, hogy egyébként baromira igyekszem szabályosan és szakszerűen hozzáállni a legális munkavállaláshoz.

Az LMO-n kívül jelenleg sincs semmi akadálya annak, hogy ha egyelőre csak ideiglenesen is, de ott élhessek és dolgozhassak, ellenben az LMO-t jelenleg irtózatosan nehéz megszerezni.

Mondhatni kb. lehetetlen, ugyanis ez egy olyan munkakör, amivel kapcsolatban nem lehet bebizonyítani, hogy kanadai nem tudja elvégezni, továbbá az sem teljesíthető kritérium, hogy meghirdették de nem jelentkezett rá senki és én kellek, lévén annyi embert vesznek fel amennyi jelentkezik, nincs nagyon recruitment, aki nem felel meg vagy nem tetszik neki azok úgy is kikopnak az első x körben.

Tökéletesen beszélek angolul, erős társalgási szinten franciául, nincs kizáró tényező ami miatt ne engedhetnének be (pl. criminal record, eü problémák stb..), jogász végzettségem van (tudom ez most max ethnic profiling szinten lehet esetleg némi bizalmi plusz), bejelenhető lakcím / munkaajánlat megvan, SIN nr is meglesz amint eljutok oda,.., egyben kérem a segítségeteket:

Vesézzük ki az LMO témát, májusig (mire a most élesben tesztelt és nem túlzottan működőképes, elméletben szép új rendszert újratárgyalják) még rengeteg idő van, és nem feltétlen szeretném kivárni vele a jövő nyarat, hogy kijussak, így is áll most ilyentén ebben a körben kb. 2.500 dolcsim allin.

Kb. 1 hónapja kutatok hivatalos dokumentumokban, hogyan lenne keresztül vihető ez a "satisfying HRSDC officer", nagyon fúrja az oldalam, tudtok-e nekem ez ügyben újat mondani!

So, kérek szépen minden kedves fórumuzót:

Share LMO experiences, we might learn something in the end. :)

További infó: végigcsináltam az online work permit eljárást, minden fitti volt, kivéve egy dolgot, az 5 oldalas listából csak ez volt bepipálva mint elutasító ok:

"You have not demonstrated that you come within the exceptions under section 186 of the regulations exempting you from the requirement to obtain a work permit or that your employment in Canada comes within the exceptions to section 203 of the regulations. As a result, your offer of employment must be the subject of an economic effect determination before a work permit can be issued to you. Your employer in Canada should contact the local office of the Department of Human Resources and Skills Development Canada to begin this process."

Same crap, elméletileg! a NOC2011-es lista szerint a Furniture / Cooling System Contractors & Supervisors, Maintenance sales agents alatt dolgozók self employment kategóriába esnek, mégis kérnek hozzá LMO-t, pedig exempt kategória.. (az egyetlen amibe bele esnék)

Válaszaitokat előre is nagyon köszönöm, további jó fórumozást!

Üdv:

Gery
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Bár én nem követem ezt az alfórumot, de a két bevándorlás, a kanadai munkalehetőség, meg vagy fél tucat téma ezt (is) taglalja. Ha a téma kormányosa nem zárja le a témát, akkor szerencsésen folytathatod, de javaslom olvasd át az előbb említett témákat, ha nem is 6-8 évre visszamennőleg, de legalább az utolső 12-15 oldalt.
 
Köszönöm a figyelmeztetést :) , és elnézéseteket kérem, nem találtam egyértelműen ezzel a témával foglalkozó beszélgetést.

Természetesen nem szeretném floodolni a fórumot, a site keresőmotorjával kerestem, hol van leginkább szó az LMO-ról, Bevándorlás Kanadába II /2012/, esetleg Kanadai munkalehetőség fórumokban találtam elhintett, de az én helyzetemre nem túl informatív hozzászólásokat.

Amennyiben ez a topik nem találtatik életre valónak, kérek javallatot a törlés előtt, hol kellene az LMO témakört részletesebben tárgyalni.

Segítségeteket előre is köszönöm! :)
 

Pandora's Box

Állandó Tag
Állandó Tag
Halkan megjegyzem, csak az LMO-ról regényeket lehetne írni, imho megérdemelhet egy önálló témát. :dr_9:

Gergely ,
Ezt az egész LMO-témát valóban ki lehetne tárgyalni, de mivel az esetek, körülmények, személyek, cégek, feltételek mind-mind mások, EZÉRT személyre szabott az eljárás is.
A másik nem túl jó döntés, hogy társalgásra kitalalált Fórumok(blogok) segítségével nem lehet kiokosodni!!!!

Az Ön levelét többször elolvasva felfedeztem, hogy a kérdések felvetésében a helyes válaszok is benne vannak...!!!

A csatolt blog aktuális tartlama is mutat téves felismeréseket és következtetéseket is, ezért ezek az írások sem alkalmasak a "bölcselkedésre".

Végül, a "tisztánlátáshoz" elég lenne a saját levelét "kivülállóként"(tárgyilagosan) elolvasni és felfedezné benne a megoldást is...
A másik lehetséges "felvilágosodás" például egy pohár sör az Erzsébet Étteremben(fizetem a sajátomat), ahol nagyjából 10-15 perc elég lenne, hogy MINDEN idevágó kérdést világosan megértsen...

Üdv: Pandora's Box
 
... mivel az esetek, körülmények, személyek, cégek, feltételek mind-mind mások, EZÉRT személyre szabott az eljárás is.

Pontosan! :D

Ez messzemenőkig így van.

Ezért is reméltem, hogy ezen a fórumon az esetet feltárva találok első kézi, hasonló esetből származó információt.

A másik nem túl jó döntés, hogy társalgásra kitalalált Fórumok(blogok) segítségével nem lehet kiokosodni!!!!

Nem is első sorban ezekre számítok ;) , ellenben ezek a fórumok nem kevéssé magas prioritásban a tapasztalatcserére (is) szolgálnak, gondotam én naivan.

A másik lehetséges "felvilágosodás" például egy pohár sör az Erzsébet Étteremben(fizetem a sajátomat), ahol nagyjából 10-15 perc elég lenne, hogy MINDEN idevágó kérdést világosan megértsen...

Nevezett étteremből van egynéhány, de természetesen törekszem a felvilágosult gondolkodásra. :rolleyes:

Arra pedig, hogy a kérdéseimben benne van a válasz, nos, tippnek jó, szoktam is visszaolvasni magam, most így hirtelen két egyértelműség jöhet le:

1, Erre a munkára az életben nem fognak nekem LMO-t adni ha megnyekkenek sem. o_O

2, Valahogy le kellene nyomnom a torkukon az önfoglalkoztatást, ehhez viszont van egy sandám, hogy nem elégednének meg ennyivel (kutatom még az önfoglalkoztatás feltételeit, egyelőre nem találtam kizáró tényezőt).
 
Oldal tetejére