LOVAK és PARIPÁK...

Szende témája a 'Háziállatok' fórumban , 2007 Február 27.

 1. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  A szem a Lélek tükre, mekkora Lélek van itt! De mekkora?! Ezt csak egy állatszerető EMBER tudja megérezni és értékelni.
   
  vandorcsillag kedveli ezt.
 2. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  A szeretet soha nem múlik el...

  A hölgynek el kellett adnia a lovak egyikét csikó korában, de négy év elteltével visszavásárolta azt. A következő öt perces kisfilmben megnézhetjük hogyan is reagálnak a régi jó barátok az újbóli találkozásra. Még a gazdi sem gondolta volna, hogy ennyire megható és csodálatos felvételek születnek, a lovak egyből ölelkezni kezdtek és kommunikálni egymással. Ezek után bebizonyosodott, hogy a lovak sem felejtenek és hatalmas szívük van.

   
  laeman és sorcier kedveli ezt.
 3. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Romániában történt a következő eset, hogy a vad ló elülső lábait lánccal kötötték meg, hogy az ne tudjon elfutni. Szerencsére egy állatorvos férfi észre vette ezt, és kiszabadította őt a fogságból. A lánc súlyos sérüléseket okoz az állatnak, de akár meg is hallhatott volna, ha elesik és nem tud felkelni. Figyeld, hogy köszöni meg az állat, amikor tudatosul benne, hogy újra tudja mozgatni az elülső lábait. Könnyfakasztó felvételek! Oszd meg, ha szerinted is minden állat megérdemli a szabadságot!
  Read more http://eztnezdmeg.com/lancon-tartottak-a-vad-lovat-figyeld-hogy-reagal-miutan-megszabaditottak-tole/

   
  laeman kedveli ezt.
 4. kágyula

  kágyula Kitiltott (BANned)

  Szervusz Vándorcsillag,
  tulajdonkép ez béklyó lenne csak ugye az nem láncból készül .
   
 5. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Szervusz kágyula!

  Szomorú,hogy ennyi rosszindulatú ember létezik ezen a szépséges Földbolygón.
  Nagyon sajnálok minden állatot ,a legkisebbtől a legnagyobbig.
  Azt szeretem amikor boldog egy állat,örömében táncol,ugrándozik ,hempereg.
   
 6. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  No ilyenkor támad fel bennem a szunnyadó vadállat. Azok ellen fordulnék, akik ezt és így tették. Nem is írom le, mit tennék velük, kegyetlenül megtorolnám. Elfelejtem ilyenkor azt a bibliai tanítást, ha megdobnak kővel, stb. stb. dobd vissza...
  Nem, feltámad bennem a kínai horoszkópom szerinti tigris, aki ilyet tesz nem neveznék embernek... Állati módon végeznék vele...

  [​IMG]
   
  vandorcsillag kedveli ezt.
 7. kágyula

  kágyula Kitiltott (BANned)

  Szervusz Vándorcsillag ,
  sajnos tudod az ember a legkegyettlenebb állat aki nem csak az "alacsonyabb rendüekkel" hanem a saját fajátájával sem bánik Tiszteségesen :(
   
  vandorcsillag kedveli ezt.
 8. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Kedves KáGyula!
  Az ilyen elvetemült némbert - NÉMBERNEK nevezném. Az állat csak okkal öl. Vagy azért, mert éhes, vagy félelmében, esetleg harc miatt. Az ilyen némberek beteg lelkűek, sajnos nem lehet mindet bezárni a diliházba, mert annyi hely nincs. Itt ahol élek, valamelyik nap kétségbe esve mondták a boltban, hogy a "gyerekek viccből" leöntöttek olajjal egy macskát és meggyújtották. Ott röhögtek rajta. Egy arra járó ember szó szerint rávetette magát az égő, lángoló, síró állatra és rádobta a pulóverét. Vitte az állatorvoshoz, de már nem lehetett megmenteni. A "gyerekek" meg csak röhögtek. Szerencse, hogy nem én voltam ott, nem tudom, mire vetemedtem volna. Elképzelhető, hogy már nem tudnék írni, mert börtönben lennék életveszélyes támadás miatt. Ki tudja, mit hozott volna ki belőlem az indulat?! Ilyenkor nem nézek, nem látok, működik bennem a szerb vér rendesen.
  S, a mi cicánk?! Boldogságos élete van... Nézd, milyen aranyosan alszik a monitor és a billentyűzet között. Röfffffi kuttyusról nem is beszélve. Csak annyit, ha van valamilyen finom falatom s csak annyi, hogy Röfffnek jut, akkor én lemondok róla. Minden gond nélkül. Hiszen ők olyanok, mint a "gyerekek"... Ők nem értik meg azt, hogy miért nem kapnak ezt vagy azt... No igen, nem mindenki ilyen.
  *
  Képtelen volnék egy kis kecskét, vagy egy bocit megölni. Van aki minden gond nélkül megteszi, megfőzi. Én meg sem eszem. A csirkét is csak darabokban szeretem megvásárolni a Tescoba vagy a Pennyben, vagy a baromfi boltban. Úgy, hogy én nevelném és én ölném meg, azt hiszem, akkor örökké éhen maradnék - mármint ilyen hús soha nem kerülne a tányéromra. Tudom, ez nem normális, mert az állatok ezért vannak. De. Igen itt van ez a "de"...
   

  Csatolt fájlok:

 9. kágyula

  kágyula Kitiltott (BANned)

  Szervusz Georgina ,
  tudod megint más a "Hús fogyasztása" meg megint más az állatokkal való bánásmód ! Amig egyeseknél az csak egy darab , a háznál levö "eszköz" illetve pénzt hozó valami lást az ipari állattenyésztést , addig a volt "háztályiba" másként kezelték azt az 1-2 tehenet vagy más lábasjószágot ! Tudod a "darabos" csirke is pontosan ugy élt mint a kis kecske vagy boci csak neki ugye tolla van ! Nagyon sok gyerek nem is tudja hogy azok a részek egy élölénytöl származnak , hasonlóan nem hogy tej nem tetrapackból terem vagy a Milka tehén adja :(
   
  vandorcsillag kedveli ezt.
 10. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Ezeket mind tudom. Pontosan tudom. De! Életem egy részét úgy éltem, hogy minden pénteken délutántól - hétfő hajnalig vidéken, hétvégi feleségként éltem. No meg szabadságom alatt... Én voltam a "pesti asszony", s ezzel minden elképzelhető "rosszat" képzelj el. Lüke voltam/vagyok a kapáláshoz, a t. Férjem szépen megkért, mondván, addig is együtt leszünk, dolgozzunk a kukoricásban együtt... No én beálltam a kukorica közé kapálni, s mindent kikapáltam, amit nem kellett volna. A növő tököket is. Szerencséjére időben felfedezte a fene nagy szorgalmamat és azonnal leállított. Mondván, jobban járunk mind a ketten, ha a konyhában tüskénkedem. No ott nem hoztam a saját - no meg elődeim - fejére a szégyent, mert kenem-vágom a főzést/sütést, befőzést.
  De soha nem tudtam megbarátkozni a vidéki léttel. Mivel tudtam autót vezetni, így amikor nem volt otthon, bármi dolog miatt elment a tanyáról - különben diplomás agronómus volt.Vezetőként dolgozott az ország egyik legnagyobb mezőgazdasági cégénél/vállalatánál. Felépített egy tanyát, hozzá megvásárolt egy hatalmas földet, viszonylag gyorsan megteremtett egy nagy gazdaságot és gazdálkodott gépekkel stb. Nem részletezem, de mindenhez értett, no igen autószerelő vizsgája is megvolt stb. ezen kívül ezermester...
  No szóval, amikor bármi okból elment hazulról, bepattantam az autómba és bementem a faluba -TEJET- vásárolni. Zacskós tejet(!) - ez főben járó bűnömnek számított. Mivel a szépen megépített istállóban 20-22 tehén volt, t. Férjem géppel fejte le a tejet, s azt is leadta, no meg túrót készített (azt szerettem), de a tejfölt, tejet meg nem ettem volna. Pedig az volt ám az igazi (mások szerint).
  No szóval voltak botlásaim. Azonkívül, ha rám maradt volna, minden tyúk élve marad. Egyet nem tudtam volna levágni, megkopasztani.
  Néhai Anyósom kárálta is, mert ő ugye beleszületett a paraszti életbe, hogy bezzeg a pesti asszony... No ez voltam én, a "bezzeg" asszony. De mentségemre legyen mondva, volt bizony olyan, amit csak én tudtam elkészíteni, s voltam olyan megátalkodott, hogy hiába kérte tőlem a receptet, meg nem mondtam volna. S, ráadásul ki is jelentettem, hogy ez olyan "családi pesti recept, amit nem adok ki" (még neki sem! - no ez utóbbit csak gondoltam, de nem mondtam ki). Aki a Pesten született-nevelkedett-élt-él - azt nem lehet átnevelni...
  Pláne, ha olyan megátalkodott nőszemély, mint én voltam/vagyok.
   
  vandorcsillag kedveli ezt.
 11. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag

  Egy igaz történet, ami a legjobb bizonyíték arra, hogy szeretni szavak nélkül is lehet  Sokszor felfoghatatlan, hogy az állatok milyen érzékenyek és még inkább milyen elképesztő érzékkel reagálnak bizonyos helyzetekben.

  Az alábbi történetben egy Williams szindrómában szenvedő 4 éves kisfiú odasétál egy lóhoz és a ló valami hihetetlen szeretettel reagál.

  A Williams szindróma egy ritka genetikai állapot, mely egészségügyi és fejlődési problémákat okoz.

  A Williams-szindrómás gyerekek rendkívül szeretetreméltó egyéniségek. ​
   
  laeman és Georgina Bojana kedveli ezt.
 12. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  A lovak, - ha megtanítják őket - kommunikálni tudnak, a velük foglalkozó, dolgozó emberekkel...

  Az lovaknak és a gazdáiknak is nagy segítséget jelenthet ez a tudományos kutatás. Mindig is tudtuk, hogy a lovak nagyon értelmes állatok. De ezt olvasva, megdöbbentem és nagy örömmel fogadtam a hírt, hogy a lovakat 2 hét alatt be lehet tanítani arra, hogy alapvető információkat "közöljenek" a velük dolgozó, őket gondozó emberekkel.
  Egy norvég kutatás világított rá: a lovak is azon állatok közé tartoznak, akik kommunikálni is tudnak emberekkel. Kísérlettel bizonyították, pár héten át tanítottak be 23 lovat, akiknek más és más volt az "előképzettségük", hiszen voltak köztük díjugratók és lovaskocsiknál használt állatok is.
  Először arra tanították meg őket, hogy az orrukkal érintsenek meg táblákat, ehhez jutalomfalatokat használtak.
  Ezután három táblát mutattak nekik: az egyikre egy függőleges, a másikra pedig egy vízszintes vonal volt rajzolva, a harmadik pedig üres volt. Betanították a lovakat, hogy a vonalak mást jelentenek:
  - az egyik vonalas táblával azt kérhették a lovak, hogy vegyék le róluk a pokrócot, mert melegük van,
  - a másikkal azt, hogy tegyék rájuk, mert fáznak,
  - az üres táblával pedig azt, hogy ne legyen változás.
  A lovak két héten át mindössze napi 10-15 perces oktatásban részesültek, a tréning végére pedig már minden ló önállóan jelezte, ha fázik vagy melege van. Ezek a jelzések az időjárás változásával indokoltak is voltak, tehát tudatosak voltak a kéréseik.

   
  TmintTibi és Csillagözön kedveli ezt.
 13. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Ő is nagyon szereti ha simogatják :)
   
  Csillagözön és Georgina Bojana kedveli ezt.
 14. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Egy jó gazda, egy felelős ápoló a lovát minden áldott nap lecsutakolja. Emlékezetemben még mindig felsejlenek, azok a ma már nem élő parasztemberek, amikor munka után (ekézés, fuvarozás után) bekötötvén lovaikat az istállóba, azonnal lecsutakolták, majd tele is rakták a jászolt sőt friss vízet is adtak a "munkatársaiknak", a lovaiknak. Csak ezek után következett az, hogy a többi állatot megetették, s végül, a legvégén következett be az, hogy saját magukkal is törődhettek. Ma már de sokszor piszkos, ápolatlan lovakat látok, amint húzzák a megrakott kocsit maguk után. De még a tévében is ha mutatnak bármilyen magyarországi, vidéki istállót, a tehenek piszkosak, nem csutakolják le. S, ilyenkor bizony átgondolom, talán a fejésnél lemossák azt amit ilyenkor elvárna az ember?
  Nem általánosítok, csak elszomorítanak az olyan dolgok, amikor egy gazda nem felelősséggel bánik a hasznot adó, munkát végző, vagy éppen "csak" szeretetet adó állataival. Most kicsit "bezzegezek" az osztrák tehenek tiszták, jártam arra, láttam. Igaz ez már régen volt, de sejtem, hogy a helyzet máig ez ügyben változatlan. Svájcról nem nyilatkozom, arra nem jártam, de vannak sejtéseim a tisztaságról, az ottani állattartásról.
   
  Csillagözön és vandorcsillag kedveli ezt.
 15. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag

 16. Vumenke

  Vumenke Állandó Tag

  Ezt megmutatom a lóbolond lánykámnak :)
   
  Csillagözön kedveli ezt.
 17. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Sírva búcsúzott halott gazdájától egy ló

  A megdöbbent hozzátartozók még egy videót is készítettek arról, ahogy a hűséges patás búcsút vesz imádott gazdájától. Nagyon megható!
  „Még hogy az állatoknak nincsenek érzéseik! Itt az élő bizonyíték” – nyilatkozta nem sokkal barátja temetése után Francielio Limiera. A fiatal férfi hozzátette, ha nem a saját szemével látta volna a gyászoló hátasló reakcióját, egész biztosan nem hitte volna el a dolgot. „A temetőbe vezető úton végig kísérte a koporsót, és nyöszörgő hangot hallatott, mintha csak fájt volna valamije.”
  rancielio elárulta azt is, 34 éves barátját, Wagner de Lima Figueiredót nem sokkal karácsony után érte súlyos motorbaleset, miközben a szüleihez sietett. „Súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett a baleset miatt. Miután kórházba szállították, kétszer is életmentő műtéten esett át, de hiába minden, az életét nem tudták megmenteni.”


  A barát a Daily Mail című brit lapnak elmondta, a hátas nagyon sokat jelentett barátjának, szinte minden létező szabadidejét a lovardában töltötte. „A családja úgy gondolta, mivel ilyen sokat jelentett neki az állat, elhozzák őt is a temetésre, hogy elbúcsúzhasson. Senki sem gondolta, hogy a ló tényleg így is tesz majd.”

  Íme a felvétel a megható eseményekről:
   
 18. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Ha az emberek szívvel, lélekkel és nemcsak racionálisan gondolkoznának, bizony többször volna okuk a meglepődésre.
   
 19. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Lóval próbált felszállni a pécsi buszra
  A ló akart busszal utazni - legalábbis ezzel érvel az állatot vezető férfi.

  Lóval próbáltak meg felszállni a 4Y-os pécsi buszra, a buszvezető azonban nem engedte fel az állatot.

  A videóból nem sok minden derül ki, de annyi viszont igen, hogy a Facebookra szánták a rendhagyó utas kalandját, és a férfi szerint a ló akart felszállni. Ezért kérte a sofőrt, hogy engedje fel.

   
 20. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Lovak és paripák...
  Ezt a videót de sokszor megnéztem és meg is nézem. Ha ezt látom, szinte ujjong a lelkem, s olyan jókedvem lesz, hogy azt nem tudom leírni. Hallgatom a zenét és nézem a paripák "táncát", mert táncolnak, s úgy rakják, teszik a lábaikat, mint egy balerina. Hálás vagyok azért, hogy vannak olyan emberek, akik tudják és értik a lovak nyelvét. S, ilyen látványban részesülhetek.
   
  Beka Holt kedveli ezt.

Megosztás