Hírek Már 20 gyanúsítottja van a Pénzügyminisztériumban kipattant vesztegetési ügynek

A gyanúsítottak közül hét volt vagy jelenlegi minisztériumi tisztviselő ellen folyik nyomozás.

A nyomozást végző főügyészség a mai napig 20 személyt hallgatott ki gyanúsítottként, akik közül 12 személy gazdálkodó szervezet képviselője, 7 pedig jelenlegi vagy volt minisztériumi tisztviselő – írta Polt Péter legfőbb ügyész pénteken Hadházy Ákos országgyűlési képviselő a Pénzügyminisztériumot és a Miniszterelnökséget is érintő vesztegetési ügyben feltett kérdésére.

Polt azt is elárulta a levelében, hogy nem az OLAF kezdeményezésére indult a nyomozás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal feljelentésére. Emlékezetes, áprilisban vettek őrizetbe, majd tartóztattak le öt pénzügyminisztériumi pályázatkezelőt hivatali vesztegetés elfogadása bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt. Hivatalos személyektől ekkor
több mint kétszázmillió forint készpénzt, hatvanmillió forint összegű értékpapírt foglaltak le gépjárművek és ingatlanok mellett.
A lefoglalt pénz nagy részét, 190 millió forintot egy, a Pénzügyminisztériumban dolgozó kormánytanácsosnál találtak meg. Az illető széfjében 3,5 millió forintot, közel tízezer amerikai dollárt, és több mint nyolcezer eurót találtak. A kormánytanácsosnál trezorkulcsokat is találtak, ezekről azt mondta, hogy a hozzájuk tartozó széfeket apósa, anyja és az ő nevén bérelték.
Az ügy a Kormányinfón is szóba került, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ott azt mondta, hogy a gyanúsítottak pályázatok elbírálásánál azt ígérték, elintézik az eredményes pályázatokat, vagy a fellebbezés során az eredmény megváltoztatását, és ezért pénzt kértek. A vesztegetői oldalról magángazdasági szereplőktől, és Ginop-pályázati pénzekről van szó – tette hozzá.

1651917811101.png
 
A választásoknak vége most egy kis takarítás hogy legyen hely az újabb elkötelezetteknek. (megmutassuk hogy lehetsz kiskakas a szemétdombodon de, nem kaparhatsz annyit hogy az öreg kakasnak tele menjen a szeme ...)
 
Csodálkozom hogy csak húsz embert találtak sárosnak. Hiszen hosszú évek óta a nem pártközeli pályázok szinte nem is nyerhettek el semmit. De ettől függetlenül ebből sem lesz semmilyen ügy. kicsit felfújják, szellőztetik, aztán végül egy két katonát beáldoznak, akik elviszik a balhét. A legsárosabbak megússzák, ahogy eddig.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

femaga wrote on farkasodu's profile.
Kedves Róbert! A 2. osztályos informatika anyaghoz fel tudná tölteni a 2. prezentációt? Véletlenül a 2. óra anyagát nem töltötte fel. Helyette az 1. került fel kétszer. És a feladatlapot is fel tudná tölteni hozzá? Köszönöm szépen!
glisser- wrote on QQCS842's profile.
De jó hogy felteszed a megára is
És külön köszönet a fejezet-fájlos szerkezetért
Arisztid2008 wrote on Harth Balázs's profile.
Kedves Balázs, Edgar Allan Poe - Az elveszett lélegzet link cserélve 2020. nov. 21-én. Nekem simán lejött és ki is csomagoltam. A hangoskönyv III -ban a #1,035 hozzászólásnál megtalálod. Üdv. Arisztid2008
Arisztid2008 wrote on Kolonel0708's profile.
Előre is köszönöm a segítségedet, remélem egyszer viszonozhatom. Minden jót kívánok neked, baráti üdvözlettel, Arisztid2008.
Arisztid2008 wrote on Kolonel0708's profile.
Az általad feltöltöttek közül szeretném kérni Albert_Schweitzer_-_Egy_orvos_az_oserdoben_-__Szoboszlai_Eva.z01, Bernhard_Kellermann_-_Az_alagut_--_Korompai_Vali.z02 és Bertrice_Small_-_Tengerek_asszonya_-_Korompai_Vali.zip pótlását, ha lehet. Sajnos angel1208 által korábban feltöltöttek is törlésre kerültek.

Statisztikák

Témák
37,242
Üzenet
4,570,690
Tagok
601,026
Legújabb tagunk
gizmosmitha86
Oldal tetejére