Mától napi 9 órát dolgoznak a köztisztviselők

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Március 5.

Melitta - 2019 Március 5, 19:25
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Március 1-től lépnek életbe a köztisztviselőkre vonatkozó új szabályok, köztük az, hogy ezután sokaknak a hét minden munkanapján 6 óra 45 perckor kezdődik a munkaidő, napi 9 órát kell dolgozni és ebbe nem számít bele az ebédszünet - írja a Népszava.

  A további megszorítások közé tartozik, hogy a megyei és fővárosi kormányhivatali dolgozóknak már nem jár cafeteria, az alapszabadság 25 napról 20 napra csökken, és már nem a munkában töltött idő, hanem a pozíció határozza meg a további szabadnapok számát.

  Ezután nem fizetik ki számukra a túlórákat sem. Nemcsak a nyugdíjfolyósítónál dolgozóknak, hanem a Magyar Államkincstár valamennyi kormánytisztviselőjének, ügykezelőjének, a minisztériumok és háttérintézményeik, valamint a kormányhivatalok, járási hivatalok dolgozóinak is megváltozik a jogviszonya március 1-től. Mától kormányzati szolgálati jogviszonynak nevezik azt.

  A kormányzati igazgatásról szóló jogszabály úgy lép életbe, hogy a beígért 38 végrehajtási rendeletből mindössze egy, a tavalyi szabadságok megváltásáról szóló készült el. A hivatali vezetők is csak most kapnak tájékoztatást arról, mit is mondjanak a teljesen tanácstalan beosztottaiknak.

  Megvonják az eddigi címeket is, nem lesznek már szakmai tanácsadók, főtanácsadók, közigazgatási tanácsadók.

  upload_2019-3-5_13-25-43.jpeg
   
  Vilus kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Március 5.

  1. danilo
   danilo
   Szerintetek az okosabbak mit fognak csinálni pl. egy német nyelvvizsgával ?
   Kissné Székely Judit és setni kedveli ezt.
  2. Beka Holt
   Beka Holt
   Elmegy Hollandiába epret szedni.
  3. Hoppsza!
   Hoppsza!
   2,5 hónapig. És utána? :pPP
   setni és analema kedveli ezt.
  4. Beka Holt
   Beka Holt
   Mehet tovább 9 hónapra a spanyolokhoz. Ott lassan többen beszélnek németül, mint spanyolul.
  5. setni
   setni
   Mindent meg lehet csinálni itt...
   Semmi összefogás csak kárörvendezés.
   Szomorú hogy idáig jutottunk és vidáman mennek a fideszre szavazni...
  6. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Ők ? Ezek után ? Bajosan....
  7. setni
   setni
   Nem akartok idegeneket?
   Akkor dolgozzatok két ember helyett.
  8. ladybug7spots
   ladybug7spots
   A csóringer hivatalnokok már eddig is kettő helyett dolgoztak pl. az ügyfélszolgálatokon...
   cat34, Ridita, setni és 1 másik tag kedveli ezt.
  9. setni
   setni
   Így jártak...menjenek szülni és akkor nem kell munkahelyre járkálniuk....
   Annyira szeretetre méltó ez a család barát kormány....
   (ezek cinikus szavak nehogy valaki komolyan vegye őket tudom itt is vannak megrögzött kormánypártiak)
   CasaLoma és Éva Kismadar kedveli ezt.
  10. hombárfej
   hombárfej
   Egy holland ismerősöm fia már évek óta azt csinálja, hogy évente októbertől január végéig egy kenyérgyárban dolgozik állandó éjszakai műszakban. Forró zsemléket pakol nagy ládákba, kiszállításhoz. De lehet, hogy ezt ma már robotok végzik. Ha nem, akkor biztos van valami éjszakai rabszolgamunka ...
   A keresett pénzből márciustól szeptember végéig a Földközi tengeren mellett sütteti a hasát.
   Kissné Székely Judit kedveli ezt.
  11. MagyarCan
   MagyarCan
   Egyébként, konkrétan nálunk, ez úgy nézett ki, hogy csütörtök éjjel körlevél érkezett a HR-től a vezetőknek, hogy péntektől akkor az új munkarend szerint kéne megjelenni...
   Nem egy, nem két ember jelenleg szinte sehogyan sem tudja megoldani a gyerekei felügyeletét - hála a családbarát intézkedéseknek (gyk.: keress már egy bölcsődét/óvodát, ahol le lehet adni reggel 6 előtt a kölköt, és el lehet vinni 17 óra után).
   Emellett, még a családdal tölthető szabadidőt is megkurtították napokkal.
  12. sidavoq
   sidavoq
   Mindazonáltal, hogy valóban nem családbarát rendelkezések ezek - de csak ezekben a régiókban új.
   A termelői szférában eddig is bevált gyakorlatként működött, hogy a nyolc órás nyolc és felet, a tizenkét órás pedig tizenhármat dolgozott az étkezési idők miatt, és a kutyát sem érdekelte, hogy hány kilóméterről utazik be, vagy hogyan oldja meg az ovit, bölcsit.
   Hát bizony az úri huncutságokhoz sok pénz kell és ez előbb utóbb a rabszolga réteg szélesítéséhez vezet.
   Volt erre már több példa a történelemben, hogy aztán még hova vezethet - na erre is volt már példa.
   setni kedveli ezt.
  13. setni
   setni
   De, az a döbbenetes hogy az emberek vállat vonnak és mennek tovább, mert ha elégedetlenek lennének akkor annak meg kellene látszódnia a választások eredményein.
   Ridita és Kissné Székely Judit kedveli ezt.
  14. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   A köz-tisztviselők, akik megtarthatták az állásukat ennek csak örülhetnek.
  15. setni
   setni
   Nagyon jól látod!! Hát még milyen boldogok lennének ha szombaton is dolgozhatnának!!!
   (......)
  16. CasaLoma
   CasaLoma
   Akkor már arra az egy napra nem is érdemes otthon maradni. Dolgozzanak vasárnap is!
   Kissné Székely Judit és setni kedveli ezt.
  17. Beka Holt
   Beka Holt
   Sok évvel ezelőtt ismerős család a nagyobb katolikus ünnepek idején koldulni járt. Eleinte Ausztria, Németország, majd jött az ötlet: az olaszok, spanyolok, portugálok sokkal vallásosabbak, irány Olaszország, aztán Portugália, végül Spanyolország. Annyira megtetszett nekik a spanyol élet, éghajlat, hogy ottmaradtak gyümölcsszedőnek. 1-2 szezon után állandó munkásnak számítottak, bejelentették őket, adót fizetnek, 8-9 hónapot dolgoznak egy évben, 3-4 hónapot pihennek. Ők azt állítják megtalálták a tökéletes munkát, jó fizetésük van, és még nyugdíjra is számíthatnak majd.
   Egyébként érdekes, hogy a spanyolok nem csinálják, románok, lengyelek, ukránok, afrikaiak dolgoznak, helyieknek a zöldség és gyümölcsszedés alantas munka!
   hombárfej, setni és CasaLoma kedveli ezt.
  18. danilo
   danilo
   Kíváncsi leszek hová vezet majd ez. A MÁV-nál már nem menetrend szerint, hanem menetrendszerűen közlekednek a vonatok. Majd ezután a nyugdíjakat nem havonta, hanem lehetőleg évente 12x kell majd fizetni. Ahogy sikerül azután majd ráfogjuk az információs rendszerre.
   masi11 kedveli ezt.
  19. Thaleia69
   Thaleia69
   Sajnos az igazi szavazókör nem tudja mi az a túlóra, mert vagy munkanélküliként évek óta otthon van vagy határon kívüli magyar...A másik pedig, hogy annyira naivak ne legyünk, hogy foggal-körömmel , manipulációval a hatalomhoz ragaszkodó kormány éppen a választások során lenne becsületes...Meg hát a magyarok torkán mindent le lehet nyomni...S az idézet, ami ide illik: "Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen...A nemzet nagysága, boldogsága mindig csak magában a nemzetben rejtezik.Népek kormányaikkal való diszharmóniáját harmóniába hozni mindig nehéz, még akkor is, ha a vezetők és a vezetettek – amennyire lehet – világosan látnak. Ha azonban a népek rövidlátással vannak megverve, a hatalmon lévők pedig egyenesen vakok, akkor a harmónia megteremtése némiképp bizony meghaladja az emberi erőt, s ilyenkor dönt a véletlen, a világszellem, a magasabb fény, a fátum, az Isten."
   setni kedveli ezt.

Megosztás