Méz és méhek kontra környezetszennyezés

dreamaya

Kitiltott (BANned)
Kedves Dramaya!
Esetleg benne hagyták a mézben annak készítőjét a méhet is?;)
Ebben az esetben valóban érthető, hogy bedagad a mézevő szeme.
Nagyon sok szeretettel Erzsi.kiss
Nagyon érdekes, hogy Radványával együtt másképpen látjátok ezt, mint én.
Szerintem ez - mézevőnek szeme bedagad -ugyanazt jelenti, mint a 'nincsen rózsa tövis nélkül'.
Nincsen fény árnyék nélkül.
Vagyis ez 1 igazi jin -jang jelkép!
A Ji Kingben pedig a 11. TAJ / A BÉKE Kuának, Jelnek felel meg a méh szerintem :)
Felül a Föld, alul az Ég...


 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon érdekes, hogy Radványával együtt másképpen látjátok ezt, mint én.
Szerintem ez - mézevőnek szeme bedagad -ugyanazt jelenti, mint a 'nincsen rózsa tövis nélkül'.
Nincsen fény árnyék nélkül.
Vagyis ez 1 igazi jin -jang jelkép!
A Ji Kingben pedig a 11. TAJ / A BÉKE Kuának, Jelnek felel meg a méh szerintem :)
Felül a Föld, alul az Ég...




Bocsánat, én ezt az idézetet nem ismertem. Én a tényleges méhekre gondoltam. Abban az esetben viszont helytálló az eszmefuttatásom. Egyéb esetben, neked van igazad.
Nagyon sok szeretettel Erzsi.kiss
 

Radványa

Állandó Tag
Állandó Tag
Neves radiesztéziai kutatók – köztük dr. Hernádi Mihály ismert orvos – tapasztalatai is igazolták, hogy a földsugárzás erős befolyásolást gyakorol nemcsak az emberi szervezetre, hanem az állatokra is. Saját méhészetemben ezt már évekkel ezelőtt megtapasztaltam.


<!-- START: Adverticum zóna: 25409 (billboard) (js) --><SCRIPT type=text/javascript>// <![CDATA[ var ord=Math.round(Math.random()*100000000); document.write('<sc'+'ript type="text/javascript" src="http://ad.adverticum.net/js.prm?zona=25409&ord='+ord+'"><\/scr'+'ipt>');// ]]></SCRIPT><SCRIPT src="http://ad.adverticum.net/js.prm?zona=25409&ord=44731202" type=text/javascript></SCRIPT><NOSCRIPT> </NOSCRIPT><!-- END: Adverticum zóna: 25409 (billboard) (js) -->

2/1. oldal
Érdekes megfigyelés, hogy az államalkotó rovarok, köztük a méhek is eltérő módon reagálnak a földfelszín alatt futó vízerekre és egyéb geopatikus hatású sugárzásokra, főként azok kereszteződési pontjaira. Méhészeti körökben ismert tény, hogy egy méhállomány vegyes erősségű méhcsaládokból áll. Régi tapasztalat, hogy egyes méhcsaládok állapota nagymértékben függ az anyaméh, vagyis a méhkirálynő korától, fejlettségétől, petézőképességétől.
Ahol valamilyen oknál fogva a család legyengül, népessége lecsökken, szükség van a méhész beavatkozására. Ilyenkor a méhész idejében fiatal, termékeny anyára cseréli a régit.
Örökletes védekezőképesség
Mi a helyzet a szabad természetben? A vadon élő vagy a kirajzott méhek szívesen keresik fel az öreg fák odvas üregeit. Így volt ez sok ezer évvel ezelőtt is, amikor az ember még nem foglalkozott intenzív méhészkedéssel. Jól tudjuk, hogy ezek az odvas, bütykös és csavarodott törzsű fák a vízerek, az intenzív földsugárzás kereszteződéseiben találhatók. Mégis a méhek és egyes vadon élő állatok kedvenc tartózkodási helyei a faodúk. Nyilvánvaló, hogy az úgynevezett geopatikus sugárzások által előidézett állapot, illetve a szabad elektronok intenzív áramlása ezen zónák felett összefügg egyes élőlények viselkedésével.
Az évezredek során a méhek szervezetében olyan örökletes védekezőképesség alakult ki, melynek segítségével képesek elviselni a faodúban uralkodó földsugárzás hatását, sőt az életműködésük is élénkül a földsugárzás egyébként depolarizáló hatására. Ugyanez figyelhető meg a méhkaptárak hasonló körülmények közé helyezésénél. Az ilyen kaptárakban valamilyen titokzatos erő serkentően hat a méhkirálynő szaporító képességére éppúgy, mint a dolgozó méhek szorgalmára.
Akár 50%-kal több akácméz
Megfigyeltem, hogy tavasszal az úgynevezett geopatikus kereszteződési pontokra helyezett kaptárakban a viszonylag gyengén telelt családok is – hasonló tavaszi serkentő etetés mellett – hamarabb megerősödnek, és az akácvirágzás idejére termelőképes családokká fejlődtek. Azonos erősségű méhcsaládok is eltérő mennyiségű, gyakran 50%-kal is több akácmézet gyűjtöttek. Például 1992-ben a tavaszi szárazság miatt az akác nektártermelése csak a virágzási időszak végére, mintegy 5-7 napra korlátozódott. Ennek ellenére az akkori 12 kilogrammos átlagos hordási teljesítmény mellett az ilyen földsugárzás által befolyásolt méhcsaládoknál 18 kilogrammos hordást is tapasztaltam, ami a pergetéskor derült ki.
Érdekes módon a sugárzónák kereszteződési pontjai a méhek telelését negatívan befolyásolják, ezért ilyenkor ajánlatos a kaptárak áthelyezése.
További összefüggések tapasztalhatók a méhészeti termékek felhasználása és a földsugárzás ártalmainak elhárítása között.
A méz táplálkozási értéke közismert. Emellett apiterápiás szerepe sem szorul bizonyításra.
A méhészek alig ismerik a civilizációs betegségeket
Ismeretes, hogy a fizikai munkát végzők, a szabadban mozgó, természetes életmódot követő emberek kevésbé szenvednek a geopatikus sugárzások ártalmaitól. Ezek közé tartoznak a méhészet kedvelői is, akik a szabad levegőn végzett tevékenységük során állandó kapcsolatban vannak a méhekkel, illetve azok termékeivel. Sok olyan úgynevezett civilizációs betegség ismeretlen vagy alig fordul elő körükben, mint amilyen az infarktus, a keringési, a légúti vagy a tumoros megbetegedések. Mindez összefügg magasabb bioenergia szintjükkel, erősebb vitalitásukkal.
A radiesztézia foglalkozik az egészségkárosító földsugárzások hatásaival, melyek korlátozzák a gyógyulási folyamatot. Mindezek mellett a betegek számára fokozódó veszélyt jelentenek az úgynevezett telepített mesterséges sugárforrások. A gondok ugyanis az alacsony bioenergia szintű, sérült immunrendszerű egyéneknél jelentkeznek hamarabb.
Gyógyító méz, lépesméz, virágpor, méhpempő, méhméreg, propolisz és méhkenyér
Az apiterápiás kezelés lényege, hogy természetes anyagokkal gyakorolunk pozitív befolyást a szervezet immunrendszerére, így az öngyógyító mechanizmusok segítik, gyorsítják a gyógyulást. Ilyen hasznos termék a méz, a lépesméz, a virágpor, a méhpempő, a méhméreg, a propolisz és a méhkenyér. Ezek hatékonyan befolyásolják az egyén bioenergia szintjének alakulását, elősegítve az energiaáramok (jang és jin) egyensúlyának fenntartását. Gondoljunk a légzésterápiára, a jógára. Fokozhatjuk a pránájáma energiaszabályozó hatását a lépesméz rágásával, amely segíti tisztítani az orrjáratokat, gyógyítva a gyulladt nyálkahártyákat.
Gyakran hallunk az egészségkárosító földsugárzás árnyékolásának lehetőségeiről. Egyik ilyen erre alkalmas természetes anyag a méhek által termelt viasz. Terápiás hatása mellett érvényesül az a tulajdonsága, hogy semlegesíti, illetve elnyeli a káros földsugárzás hatását.
A kaptárak rejtélyes hatása
Végezetül ide kívánkozik a méhkaptárak egy rejtélyes hatásának megemlítése. Ez abban nyilvánul meg, hogy a kaptáraknak – mint a méhészeti termékek természetes laboratóriumainak – olyan sajátos kisugárzásuk van, melynek erőterében (a méhszúrások kizárása mellett) kellemes a tartózkodás. A méhészek mindig szívesen aludtak, pihentek a méhesházban vagy a szabadban a kaptárak mögött. Munka közben a kaptárak fölé hajolva jólesik belélegezni a kaptár levegőjét, amely telített, illatos méztől, viasztól, propolisztól, és a méhzümmögés idegnyugtató hatása kíséri. Ezek összessége felér egy gyógyító inhalálással.
A méhek zümmögő hangjának alacsony frekvenciája hatásában hasonló az alfa-agyhullámok rezgéséhez – szellemileg, fizikailag egyaránt tökéletes kikapcsolódást nyújtva a méhészkedő embernek.
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Pontosan erre gondoltam, erről beszéltek a műsorban a múltkor. Nagyon elgondolkodtató. Néhány év múlva talán saját kezüleg kell beporoznom az otthoni gyümölcsfák virágait??!! Eszméletlen. :-?

Hacsak környezetvédő méheket nem szerzünk be, sajnos egyenlőre úgy néz ki, hogy ez fog bekövetkezni.
Már tényleg itt lenne az ideje, hogy elkezdjük valóban a környezetvédelmet, és ne csak beszéljünk róla.
Nagyon sok szeretettel Erzsi.kiss
 

Casidy

Állandó Tag
Állandó Tag
Hacsak környezetvédő méheket nem szerzünk be, sajnos egyenlőre úgy néz ki, hogy ez fog bekövetkezni.
Már tényleg itt lenne az ideje, hogy elkezdjük valóban a környezetvédelmet, és ne csak beszéljünk róla.
Nagyon sok szeretettel Erzsi.kiss

Teljesen igazad van. Nem értem az embereket. A természet az, ahol élünk, az tesz minket olyanná, amilyenek vagyunk. És mégis tiszta h*lyének néznek, ha például megnézem, hogyan mászik be egy szép dongó a tátikába. És azok, akik ráadásul ezért annak néznek... lásd méhek, hogy csak egyet említsünk. Nem muszáj mindenkinek szeretnie a természetet. De illene legalább tisztelni. Mindenesetre ha igazság lenne a Földön, azok mennének virágot porozni, akik miatt erre kell kényszerülni. Persze, ezt hiába is várnám.
Ezt találtam a méhekről:
"Sokféle kasztjaik a legtökéletesebb munkamegosztásban élnek egymással". Lenne mit tanulni tőlük...
 

Radványa

Állandó Tag
Állandó Tag
Most nincs időm cikket szerezni, de a méh családok úgy működnek hogy mindenkinek meg van a feladata, de.. korfüggő. a kicsik a sejtek körül tevékenykednek. vannak tisztogatók, vannak akiket a szellőzésre használnak.. ha találnak nagy méhlegelőt, akkor mindenkit oda küldenek ki.. akkor a kisebbeket is kizavarják gyűjteni... reggel kirepül valaki és felderiti a terepet.. ha borus az idő maradnak bent és a raktákból esznek, ha jó az idő mennek dolgozni a felnőtt dolgozó méhek.. nőstények... mind.. a heréket csak tartják arra az időre amikor szükség lesz rájuk..
Vannak akik csak az anyát etetik méhpempővel.. aztán cserélődik a gárda ahogy nőnek.. tehát a kicsik mindig a kaptáron belül dolgoznak.. ha nincs sok gyűjteni való..
 

dreamaya

Kitiltott (BANned)
Most nincs időm cikket szerezni, de a méh családok úgy működnek hogy mindenkinek meg van a feladata, de.. korfüggő. a kicsik a sejtek körül tevékenykednek. vannak tisztogatók, vannak akiket a szellőzésre használnak.. ha találnak nagy méhlegelőt, akkor mindenkit oda küldenek ki.. akkor a kisebbeket is kizavarják gyűjteni... reggel kirepül valaki és felderiti a terepet.. ha borus az idő maradnak bent és a raktákból esznek, ha jó az idő mennek dolgozni a felnőtt dolgozó méhek.. nőstények... mind.. a heréket csak tartják arra az időre amikor szükség lesz rájuk..
Vannak akik csak az anyát etetik méhpempővel.. aztán cserélődik a gárda ahogy nőnek.. tehát a kicsik mindig a kaptáron belül dolgoznak.. ha nincs sok gyűjteni való..
Ez nagyon klassz lenne :)
Ha független módon megfigyeljük a méhek viselkedését, a testük működését: akkor fogunk rájönni a megoldásra.

1 biztos: bűnbak-képzéssel nem lehet ezt a problémát orvosolni :idea:

A géntechnológiai ötleteket pedig határozottan néphülyítésnek tartom.
A DNS 1 egyetemes adóvevő. Ha ebben úgy módosítok, hogy dominánssá teszek 1 tulajdonságot, akkor az egyrészt adóvevő volta miatt távolba is hat; másrészt a mikroszintű hatalomtöbblet makroszinten is meg fog nyilvánulni!!!!
A génmódosított faj mindenáron uralomra fog törni és ezzel felborítja a természetben működő kényes és dinamikus egyensúlyt a fajok között.

Mindez mintegy megtestesülése a nagy konszernek gigahódítási terveinek.
Meg lehet nézni: melyik cég forgalmaz pl. nagy mennyiségben génmódosított vetőmagot és érdekes módon ezzel közel azonos arányban allergia-és asztmaellenes szert :cool:
A kisemberrel elhitetik, hogy a GMO az ő érdeke, közben 1 óriási profittermelő gépezet tetszetős köntösbe öltözteti a sajátjait.

A génpiszka önmagában eléggé kérdéses tevékenység.
Az teszi igazán veszélyessé, hogy nincsen tényleges társadalmi és szakmai kontroll, nem végeznek független teszteket:
lopakodva tör be az életünkbe és tudtunkon kívül mi magunk vagyunk a kísérleti alanyok.
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez nagyon klassz lenne :)
Ha független módon megfigyeljük a méhek viselkedését, a testük működését: akkor fogunk rájönni a megoldásra.

1 biztos: bűnbak-képzéssel nem lehet ezt a problémát orvosolni :idea:

A géntechnológiai ötleteket pedig határozottan néphülyítésnek tartom.
A DNS 1 egyetemes adóvevő. Ha ebben úgy módosítok, hogy dominánssá teszek 1 tulajdonságot, akkor az egyrészt adóvevő volta miatt távolba is hat; másrészt a mikroszintű hatalomtöbblet makroszinten is meg fog nyilvánulni!!!!
A génmódosított faj mindenáron uralomra fog törni és ezzel felborítja a természetben működő kényes és dinamikus egyensúlyt a fajok között.

Mindez mintegy megtestesülése a nagy konszernek gigahódítási terveinek.
Meg lehet nézni: melyik cég forgalmaz pl. nagy mennyiségben génmódosított vetőmagot és érdekes módon ezzel közel azonos arányban allergia-és asztmaellenes szert :cool:
A kisemberrel elhitetik, hogy a GMO az ő érdeke, közben 1 óriási profittermelő gépezet tetszetős köntösbe öltözteti a sajátjait.

A génpiszka önmagában eléggé kérdéses tevékenység.
Az teszi igazán veszélyessé, hogy nincsen tényleges társadalmi és szakmai kontroll, nem végeznek független teszteket:
lopakodva tör be az életünkbe és tudtunkon kívül mi magunk vagyunk a kísérleti alanyok.

Kedves Dremaya!
Ez a génmanipulácó nagy dolog. Én ha tehetem nem veszek a nagy bevásárló boltokban sem nagy paprikát, sem a szemnek tetszetősebb árut, mert felmerül bennem, hogy valószínű, genetikája megvan buherálva.
Ezért zavar, hogy otthon csak az amerikai toklász rizst lehet kapni, nem az igazi gömbölyű formájút. Azt olvastam valahol, hogy ez is génkezelt.
Én nem szeretnék idővel levelet növeszteni, vagy csápokat, esetleg szárnyat. Nem tudni mit váltanak ki ezek a termékek az eberből.
Nagyon sok szeretettel Erzsi.kiss
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Teljesen igazad van. Nem értem az embereket. A természet az, ahol élünk, az tesz minket olyanná, amilyenek vagyunk. És mégis tiszta h*lyének néznek, ha például megnézem, hogyan mászik be egy szép dongó a tátikába. És azok, akik ráadásul ezért annak néznek... lásd méhek, hogy csak egyet említsünk. Nem muszáj mindenkinek szeretnie a természetet. De illene legalább tisztelni. Mindenesetre ha igazság lenne a Földön, azok mennének virágot porozni, akik miatt erre kell kényszerülni. Persze, ezt hiába is várnám.
Ezt találtam a méhekről:
"Sokféle kasztjaik a legtökéletesebb munkamegosztásban élnek egymással". Lenne mit tanulni tőlük...

Teljesen igazad van Casidy.
Én is ezeket küldeném virágot porozni. De inkább arra kötelezném őket, hogy megoldást találjanak erre az áldatlan állapotra. Annak még idejében a hasznát is látnánk.
Nagyon sok szeretettel Erzsi.kiss
 

dreamaya

Kitiltott (BANned)
Kahlil Gibran - Az öröm

Menjetek földjeitekre és kertjeitekbe, és meglátjátok majd, hogy a méh örömmel gyűjti a virágok mézét, ám a virág is örömmel engedi át a mézét a méhnek.
A méh számára a virág az élet forrása, és a virág számára a méh a szeretet követe, és mindkettőjük számára, méhnek és virágnak egyaránt, örömöt adni és kapni egyszerre szükség és boldogság.

 

dreamaya

Kitiltott (BANned)
Hoztam 1 cikket arról:
Hogyan gyógyítanak a méhek spirituális módszerrel?

Az öngyilkosság legborzasztóbb módja a sclerosis multiplex betegség.
Az önpusztítási parancsot gyakran nem maga a beteg, hanem 1 általa mélyen szeretett személy adja ki tudat alatt.
Legtöbbször látászavarral kezdődik, mert a beteg nem akar ezzel a ténnyel szembenézni.
Sejti szinten ez maga a borzadály, mert az idegsejtek megnyúzódnak ezáltal :shock:

Vannak un. szellemvasút betegségek, amikről mindenki borzasztó okosakat ír, csak éppen gőze nincs az egészről.

Ezek látszólag nem közös gyökerűek.
Beindul 1 folyamat, az elme 1 kényszerpályára kerül és miközben szörnyűségeket kell átélnie: nem tud kiszállni.
A pánikbetegség, a depresszió, a hiperaktivitás és igen: a sclerosis multiplex is ilyen.

Ezekben a kórismékben jótékony lehet a kizökkentés: ilyenkor ellennyomatékot adunk az elmének és kizökkentjük a kényszerpályára kerülőt.

Ez konkrétan mozgás formájában is történhet: pl. hiperaktív gyerekeknél roham esetén jótékony lehet a földön történő pörgetés (ezt 1 mozgásterapeuta harcművésztől tudom, aki Shirayan Vajramutthival is gyógyítja ezeket a gyerekeket).

Csatolás megtekintése 184221
/ a kép illusztráció! /

Depresszióra 1 filmbeli példa jut eszembe: 1 nőt elhagyja a szerelme.
Napokig hever csak mosdatlanul, semmi életjelet nem mutat és a fia elviszi 1 lánnyal együtt hőlégballonos utazásra...


A méhek kis pontra fókuszált jelképei az Élet legszebb dolgainak.
Termékenység (szerelem, születés), táplálás, munka, virágok színek...
A csípésük sokkterápiásan közli ezt a sok szépséget a sclerosis multiplexes beteggel.
Ébresztő: térj már le a lassú haldoklás útjáról és élj :idea:


A cikkben erről 1 szó sem hangzik el: mindezt a méhektől tudom :)
Eltáncolták nekem ;)

Apiterápia (Méhek a gyógyításban)

A sclerosis multiplex kezelése apiterápiás módszerekkel
Szerkesztette: Kristóf Éva
http://www.gportal.hu/gindex.php?pg=4418928&nid=883869
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Hoztam 1 cikket arról:

Hogyan gyógyítanak a méhek spirituális módszerrel?

Az öngyilkosság legborzasztóbb módja a sclerosis multiplex betegség.
Az önpusztítási parancsot gyakran nem maga a beteg, hanem 1 általa mélyen szeretett személy adja ki tudat alatt.
Legtöbbször látászavarral kezdődik, mert a beteg nem akar ezzel a ténnyel szembenézni.
Sejti szinten ez maga a borzadály, mert az idegsejtek megnyúzódnak ezáltal :shock:

Vannak un. szellemvasút betegségek, amikről mindenki borzasztó okosakat ír, csak éppen gőze nincs az egészről.

Ezek látszólag nem közös gyökerűek.
Beindul 1 folyamat, az elme 1 kényszerpályára kerül és miközben szörnyűségeket kell átélnie: nem tud kiszállni.
A pánikbetegség, a depresszió, a hiperaktivitás és igen: a sclerosis multiplex is ilyen.

Ezekben a kórismékben jótékony lehet a kizökkentés: ilyenkor ellennyomatékot adunk az elmének és kizökkentjük a kényszerpályára kerülőt.

Ez konkrétan mozgás formájában is történhet: pl. hiperaktív gyerekeknél roham esetén jótékony lehet a földön történő pörgetés (ezt 1 mozgásterapeuta harcművésztől tudom, aki Shirayan Vajramutthival is gyógyítja ezeket a gyerekeket).

Csatolás megtekintése 184221
/ a kép illusztráció! /

Depresszióra 1 filmbeli példa jut eszembe: 1 nőt elhagyja a szerelme.
Napokig hever csak mosdatlanul, semmi életjelet nem mutat és a fia elviszi 1 lánnyal együtt hőlégballonos utazásra...


A méhek kis pontra fókuszált jelképei az Élet legszebb dolgainak.
Termékenység (szerelem, születés), táplálás, munka, virágok színek...
A csípésük sokkterápiásan közli ezt a sok szépséget a sclerosis multiplexes beteggel.
Ébresztő: térj már le a lassú haldoklás útjáról és élj :idea:


A cikkben erről 1 szó sem hangzik el: mindezt a méhektől tudom :)
Eltáncolták nekem ;)

Apiterápia (Méhek a gyógyításban)

A sclerosis multiplex kezelése apiterápiás módszerekkel
Szerkesztette: Kristóf Éva

http://www.gportal.hu/gindex.php?pg=4418928&nid=883869

Drága Dramaya!
Sok csodálatos dolgot találsz az interneten.
Rendkívül jó ez a cikk. Köszönöm.
Nagyon sok szeretettel Erzsi.kiss
 

dreamaya

Kitiltott (BANned)



<!-- BEGIN: CONTENT -->Valami történik a magban: pólusátfordulásra utaló jelek
http://www.auranka.hu/tudomany/75/137-valami-toertenik-a-magban-polusatfordulasra-utalo-jelek.html


HOGYAN FOGNAK TÁJÉKOZÓDNI A MADARAK ÉS A MÉHEK?<SCRIPT language=javascript type=text/javascript> function countlengthcomment(field, countFieldId, maxlimit) { if (document.getElementById){ target = document.getElementById(countFieldId); if (field.value.length > maxlimit){ // if too long...trim it! field.value = field.value.substring(0, maxlimit); // otherwise, update 'characters left' counter } else { target.innerHTML = "Felhasználható karakterek: " + (maxlimit - field.value.length); } } } function showInputField(field, relative, maxlimit) { if (document.getElementById){ target = document.getElementById(field); target.style.display = "block"; target.innerHTML = "Felhasználható karakterek: " + (maxlimit - relative.value.length); } } </SCRIPT><STYLE type=text/css>.article_seperator{display:none !important;}</STYLE>
 

dreamaya

Kitiltott (BANned)
TÖMEGES MÉHPUSZTÍTÁSÉRT KERÜL BÍRÓSÁG ELÉ A BAYER

Egy német környezetvédő szervezetekből álló koalíció pert indított a Bayer vegyipari vállalat vezetője, Werner Wenning ellen.

A csoport szerint a Bayer által forgalmazott mérgező növényvédő szerek világszerte hozzájárultak a méhek tömeges pusztulásához.
A német méhészek is támogatják a keresetet, hiszen a Bayer által
előállított klotianidin permetszer okozta mérgezés miatt májusban több ezer méhcsaládot vesztettek el.

Az 1991-es bevezetése óta széles körben elterjedt, elsősorban
vetőmagcsávázásra használt imidaklopridot a Bayer 120 országba exportálja.
Az imidakloprid szabadalmi védelmének letelte után a Bayer a hasonló hatású klotianidint használta fel termékeiben.
Azonban mindkét hatóanyag a kezelt vetőmagból felszívódik a növénybe, és végül bekerül a pollenbe és a nektárba is károsodást okozva a hasznos, megporzó rovaroknak, így a
méheknek is.

A Bayer termékei ellen fellépő koalíció szerint az említett
csávázószerek piacra kerülése egybeesett az Amerikát és Európát is sújtó tömeges méhpusztulások megjelenésével.
A méhcsaládok több mint 70 százaléka érintett. Franciaországban az elmúlt 10 évben közel 100 milliárd méh pusztult el, ami a méztermelés 60 százalékos visszaesését okozta.

A két hatóanyag a rovarok idegrendszerének károsításával éri el mérgező hatását. A környezeti problémák miatt a civil társulás azt szeretné elérni, hogy a cég az egész világon szüntesse be ezen agyagok előállítását és forgalmazását.

A káros hatások miatt Franciaországban az imidakloprid felhasználását 1999-ben a napraforgó, 2003-ban pedig a csemegekukorica esetében is betiltották. 2003-ban a francia kormány Tudományos és Technikai Bizottságának (Comité Scientifique et Technique) jelentése szerint az imidakloprid használata jelentős kockázatot jelent a méhekre nézve.
A vegyületek csávázási célú felhasználását idén májusban Németország is betiltotta.

A kanadai hatóságok szerint a neonikotinoidok közé tartozó hatóanyagok lebomlása olyan lassú, hogy még a felhasználást követő következő évben is szennyezhetik a környezetet.
A Bayer szerint a környezeti problémák oka, hogy a felhasználók nem alkalmazták a szükséges adalékanyagokat a csávázás során.

http://www.ens-newswire.com/ens/aug2008/2008-08-25-01.asp
(Environment News Service)
VEGYI ANYAG HÍRLEVÉL
LEVEGŐ MUNKACSOPORT - MTVSZ. 2008. SZEPTEMBER

 

dreamaya

Kitiltott (BANned)
A MÉHEKKEL MI IS KIPUSZTULUNK

A képviselők azonnali intézkedéseket sürgetnek a méhek pusztulása ellen.
A Föld méhpopulációjának nagysága az 1970-es évek óta mintegy 60 százalékkal csökkent. Környezetszennyezés, klímaváltozás, a mobiltelefonok elterjedése? A jelenség pontos okai mindmáig feltérképezetlenek. A méhek mindenesetre rendkívül fontosak az ökoszisztéma fenntartásához, kipusztulásuk akár az emberi faj végét is jelentheti.
:arrow:
http://www.mernokbazis.hu/index.php?link=olvas&id=176
Csatolás megtekintése 214715
 

vlasko

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon izgalmas a témád dreamaya. 1 éve mis is a méhek szerelmesei vagyunk sokat tanulhatunk emberek tőlük.
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni. a national geograpicon láttam tegnap a méhek hallgatnak című kisfilmet. A gondom az, hogy feléről lemaradtam. Meg tudnátok mondani, hogy hol tudom megnézni, esetleg el tudnátok küldeni, amennyiben meg van.

A fórum egy régebbi hozzászólásában a méz és méhek kontra környezetszennyezés című írásra hivatkoztatok. Az egész honnan tölthető le?

Ha tudnátok segíteni megköszönném.

F. Kriszti

Január 22-én ismét lejátszák.

Mindenesetre hátborzongatóan összecseng az egyéb információkkal a világunkról:(:

"Valami nagyon nincs rendben a Föld nevű bolygón, a tudósok szerint globális katasztrófa közeleg. Az elmúlt hat hónapban a méhek 80%-a eltűnt az Egyesült Államokban, és a rémálomba illő tendencia immár Európára is átterjedt. Lehet, hogy a méhek a “természet lakmuszpapírja” szerepét töltik be, és eltünésük egy globális ökológiai összeomlás előhírnöke? Az izgalmas film meghökkentő makroszkópos felvételek segítségével bemutatja, hogy a méhek miért oly nélkülözhetetlen részei az élővilágnak, és utánajár, hogy mi állhat viharos – és beláthatatlan következményekkel járó – pusztulásuk hátterében."


Sajnos én sem néztem meg a filmet, de arra felfigyeltem, amikor arról beszéltek, hogy a rengeteg mobil telefon is ludas lehet ebben, mert azt vették észre, hogy a méhek egyszerűen nem találnak vissza a kaptárokhoz. Megemlítették, hogy valaki végzett egy ilyen vizsgálatot, de gyorsan le is zárták azzal, hogy ez biztos nem igaz és ennek a tudományos megalapozottsága további vizsgálatokat igényelne.;)

Einstein jóslata szerint, ha a méhek eltűnnek, az emberi fajnak négy éve van hátra a kipusztulásig.
 

dreamaya

Kitiltott (BANned)
2785063984_dfc33d28ee.jpg

 
F

fülesmaci93

Vendég
Méz és fahéj

A méz-fahéj párosról találtam az alábbi anyagot, itt a tvn-en. Mivel én imádom a mézet és én is nagyon egészségesnek találom, ezért bemásoltam magamnak. Talán érdemes elolvasni, vagy akár kipróbálni.
Ha csak a fele igaz, már akkor is kész csoda . . .



A kanadai World News hetilap egyik számában jegyzéket készített azokról a betegségekről, amelyek mézzel és fahéjjal kezelhetők. Mi is ezek között válogattunk. Többek között felerősíti az immunrendszert, megvéd a vírusoktól, baktériumoktól, erőssé, munkabíróvá tesz...

Szívbetegség
A mézet keverje össze törött fahéjjal, és lekvár helyett ezt kenje a kenyérre. Fogyassza rendszeresen. Csökkenti a koleszterinszintet, és véd az infarktus ellen. Akik már átestek infarktuson, és rendszeresen fogyasztják ezt a a keveréket, nagy az esélyük arra, hogy a következő roham nem, vagy csak később következik be. Ezenkívül könnyíti a légzést és erősíti a szív munkáját. Amerikában és Kanadában ezzel gyógyítják azokat a betegeket, akiknek koruk miatt ereik már nem annyira rugalmasak. A méz és a fahéj visszaadja az erek rugalmasságát.

Artritisz
Az ízületi kopásban szenvedő betegek reggel, délben és este egy pohár meleg vízbe tegyenek két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat. A krónikus artritisztől is megszabadulhatnak, ha rendszeresen fogyasztják. A copenhaveni egyetemen végzett felmérés szerint 200 beteg közül az ital fogyasztása után 73 beteg teljesen megszabadult a fájdalomtól, és azok, akik nem tudtak járni, fájdalom nélkül közlekedtek.

Hólyagfertőzés
Egy pohár langyos vízbe tegyen két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat. Megszünteti a húgyhólyag és a húgyutak fertőzését.

Fogfájás
Öt kanál mézet keverjen össze egy kanál törött fahéjjal, naponta háromszor tegyen a masszából a fájós fogra. A fájdalom elmúlik.

Koleszterinszint
Két kanál mézet és három teáskanál törött fahéjat keverjen öszsze 2 dl forró vízzel. Két órán belül 10 százalékkal csökkenti a koleszterinszintet. Ha naponta háromszor alkalmazza, a krónikus magas koleszterinszint lecsökken. Ha naponta fogyaszt mézet, megakadályozza a koleszterinszint emelkedését.

Megfázás
Ha gyakran megfázik, három napon keresztül naponta háromszor egyen egy kanál mézet és negyed kanál törött fahéjat. Gyógyítja a megfázást, a krónikus köhögést és megtisztítja a légcsövet.

Gyomorpanaszok
A méz és a törött fahéj keveréke gyógyítja a gyomorfájdalmat és megakadályozza a gyomorfekély kialakulását.

Túlzott gázképződés
A japán és indiai tapasztalatok szerint a méz és a fahéj megakadályozza a túlzott gázképződést.

Az immunrendszer erősítése
A méz és a fahéj rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert, védi a szervezetet a vírusok, baktériumok ellen. A mézben nagyon sok vitamin és vas van. Rendszeres használata erősíti a fehér vérsejteket a baktériumokkal és a vírusokkal folytatott harcban.

Nehéz gyomor
Egy kanál fahéj 2 kanál mézzel keverve megakadályozza a gyomorsav túlzott termelődését.

Nátha
Spanyol tudósok rájöttek, hogy a méz olyan természetes anyagokat tartalmaz, amelyek megölik a nátha baktériumtörzseit.

Hosszú élet
Négy kanál mézet és egy kanál fahéjat forralja fel három pohár vízzel. Naponta háromszor igyon belőle egy pohárral. A kúrát hosszabb ideig végezze, hogy a hatás nagyobb legyen. A keverék állítólag meghosszabbítja az életet.

Pattanás
Három kanál mézet és egy kanál fahéjat keverjen össze. Lefekvés előtt kenje be vele a pattanásokat, majd mossa le meleg vízzel. Ha naponta elvégzi ezt a műveletet, egy héten belül eltűnnek a pattanások.

Bőrfertőzés
A méz-fahéj páros gyógyítja az ekcémát, az övsömört és a bőrfertőzés minden formáját.

Fogyás
Reggel éhgyomorra fél órával a reggeli előtt, este pedig lefekvés előtt igyon meg egy mézes fahéjas italt. Rendszeres fogyasztása csökkenti a súlyt a rendkívül kövérek esetében is. Még akkor is megakadályozza a zsírlerakódását, ha nagyon zsíros ételeket fogyaszt.

Krónikus fáradtság
A testi erőt legjobban a mézben lévő cukor regenerálja. A mézet és fahéjat fogyasztó idős emberek erősebbek és mozgékonyabbak. Ha délután három óra körül fogyasztunk el ilyen italt, egy héten belül helyreáll a szervezet vitalitása.

Szájszag
A dél-afrikai emberek reggel egy kanál mézet és egy kanál fahéjat forró vízzel kevernek össze, s ezzel öblítik ki a szájukat. Leheletük egész nap friss marad.


10065281.jpg
 
Oldal tetejére