Mai Párválasztás Magyarországon ( is )

agostini81 témája a 'Nő és férfi' fórumban , 2007 November 5.

 1. Annabelluska

  Annabelluska Állandó Tag

  Sajnos én azt tapasztalom,hogy a férfiak nem mernek kezdeményezni az igazán csinos ,szép nőknél, mondván, biztos,hogy csak a pénzre utazik, vagy szóba sem áll velük.
   
 2. Annabelluska

  Annabelluska Állandó Tag

  A szórakozóhelyi kalandokból,pedig valóban nem lesz hosszútávú kapcsolat
   
 3. owner

  owner Állandó Tag

  találd meg a társad....

  A hozzászólásokat olvasva arra a következtetésre jutottam,hogy mig ember létezik -a párválasztásra- nem talál egy megfogható és elmondható receptet és tanácsot sem.
  Akár az utcán akár a munkahelyen akár a neten találhatunk jó társat.
  Én közel 40 éve ismerkedtem meg a férjemmel Debrecenben a Nagyerdőn egy padon ülve.Teljesen véletlenűl ...a barátja küldte mert ott adott randit egy lánynak aki nem én voltam.Miután ezt tisztáztuk,beszélgettünk és elmentünk vacsorázni.Öt hónap múlva elvitt magával Bp-re és két hónapon belül összeházasodtunk és ma is tart.kiss
  De a mai fiatalok közül is ismerek hasonló történetet...de nagyon durvákat is.Mindenki a maga sajátos módján és silusában tudja kiválasztani a felkinált lehetőségekből a neki megfelelőt/nem megfelelőt.
  A mai fiatalok is olyanok mint a régiek...csak a környzet más ahol felnőttek.
  De ebben kell Nekik élni és eligazodni...és biztosan meg is tudják tenni.De ha azon síránkozunk,hogy milyen rossz a világ és csak a pénz számit,meg egy bankár szeretője kellene lenni,vagy ehez hasonló...még el is hisszük és hitetjük ,hogy valóban nem tud senkit jó társat választani...:(
  Meg kell próbálni...és biztosan sikerülni fog....I hope!
   
 4. owner

  owner Állandó Tag

  :(..egyetértek Veled.A mi lányunk Bp-en él,már elvált.Mindent kitaláltam,hogy lebeszéljem a "pasiról" akihez hozzáment ,de hiába!
  Vele "jó" mondta...de az kevés...mert a hétköznapok a gyerek és
  a müveltségbeli különbözőség egyszercsak felszínre kerül..:(
  Én örülnék ha singli lenne és várna egy jobb férfira.
  A lányod boztosan okos lány és megtalálja a párját...!Nagymamám szerint "mindennek eljön az ideje"
  (bocsánat nem akartam nagyon személyes lenni,de tudom,milyen egy lányos anya érzése)
   
 5. Lillus000

  Lillus000 Új tag

  Szóhoz se jutok:(
   
 6. juditmacska

  juditmacska Állandó Tag

  Kedves Owner!
  Elolvastam amit írtál... én azt csináltam, amit a lányod. Anyukám mondta, hogy nem lesz jó vége... nem hittem neki... aztán a saját káromon tapasztaltam, hogy mennyire igaza volt. De legalább tapasztalatot nyertem... fájókat az igaz, de azt hiszem nem tudjuk megóvni a gyerekekeinket attól, hogy érzelmi butaságokat tegyenek... Megint más kérdés, hogy nem is anya, aki meg se próbálja...
   
 7. Icuss

  Icuss Új tag

  Olvasom a hozzászólásaitokat, és egyetértek minden olyan véleménnyel, mely szerint nagyon nehéz a pártalálás, de a párkeresés is nálunk Magyarországon. De úgy gondolom, ez nemcsak magyar probléma, ez a mai kor problémája, és megkockáztatom, hogy ez túllépi az országhatárt. Különösen vonatkozik ez az idősebb korosztályra, az 50-60 felettiekre. Nekik már a fiatalkori barátaik többnyire elfogytak, sok közülük szó szerint egyedülálló. Egyrészt, mert nincsenek barátaik, ezért a baráti társaság már kiesik, másrészt sokan társuk korai halála miatt maradnak egyedül. Az e csoportba tartozó ember - amikor már túltette magát a gyász évein - hol keressen magának társat? Biztosan sokan próbálkoznak az egyetlen, az internetes társkereséssel. Környezetemben van mindkét nemből egy-két ilyen korú ember, de még nem hallottam olyanról, aki hosszabb kapcsolatot tudott volna kialakítani internetes ismerkedéssel. És azt hiszem, a nők helyzete itt is rosszabb. Az "arc nélküli" emberek azért nem mutatják meg arcukat, nehogy lelepleződjenek ismerőseik előtt, ugyanis többnyire nem a valós adataikat tüntetik fel az internetes társkereső oldalakon. Most, a Karácsony közeledtével különösen előtérbe kerül az egyedülléttől való félelem, és ez az idősebb korosztályt viseli meg jobban.
   
 8. ecetsav

  ecetsav Állandó Tag

  sokszor a véletlenen múlnak a dolgok. csak nincs mindig türelmünk kivárni
   
 9. haho2u

  haho2u Állandó Tag

  Ha Te vagy az az igazán csinos, szép nő, én szívesen megismerkednék Veled.
   
 10. Dorkoó

  Dorkoó Állandó Tag

  Manapság a párválasztás egyik formája a szerelmi kapcsolatok, melyek az idő múlásával, tartósságuk esetén átalakulnak üzleti kapcsolattá, házassággá.
   
 11. atomvakond

  atomvakond Kormányos Kormányos

  Nem durva ez egy kicsit ? Nem az első, hanem a második megállapításod. Üzlet ? Portfolio, apport,tőkebefektetés, házassági szerződés? Akkor minden házas egyben üzletember is?
   
 12. TH6777

  TH6777 Vendég

  no akkor igen sok sok "Vállalkozó" tarkitja a világ minden szegletét...ahol is tartos kapcsolatban és ennek jogutodaként...házasságban élnek...az emberek...

  oszt azé sztem attól még....,hogy a szerelem átalakul egy idő után szereteté...még egyáltalán nem veszit az értékéből....és sztem csak abban az emberben alakul át a szerelem...."üzleti kapcsolatá"....akiben és akinek a bensőjében ez igy tudatosul....

  még ha a szerelmi kapcsolatok bizonyos formáinál irtad volna az "üzletiséget"...hát ott még elmegy...no de egy házasságban....:rolleyes:


  "A szerelmesek egykor lángoló szerelme idővel megtisztul. A szerelem egymás tökéletes megértésévé válik. Az ész és szív évről évre haladó tisztulása: ez az igazi házasság."
  Ralph Waldo Emerson   
 13. dhork

  dhork Állandó Tag

  Miből gondoljátok, hogy manapság nehezebb párt találni, mint régen?

  Régen a faluban mindenki ismert mindenkit, ha Józsika beégett egy lánynál, akkor mindenkinél elvágta magát...
  Most meg a nagyvárosokban millió hely van, ahol ismerkedni lehet, ott vannak a párkereső oldalak stb. Ha elutasítanak senki nem tudja meg, lehet próbálkozni tovább, gyűjteni a tapasztalatot, amíg meg nem találod az igazit. Soha nem volt olyan egyszerű a párválasztás mint manapság.
  A probléma inkább ott van, hogy az iskolában a haszontalanabb tárgyak helyett gyakorlatiasabb dolgokat kéne oktatni, mint pl. pénzügyi alapismeretek és nemek közti kommunikáció, párválasztás.
   
 14. TH6777

  TH6777 Vendég

  No Kedves Barátom sztán át kellene nyargalnod az Ufok cimű topikba....:D
  azé a magam részéről és éltes korommal...csak amondó vagyok...,hogy ha nem is teljesen tőkéletes az mai oktatási rendszer...de inkább maradjon igy...mintsem bőviteni az általad emlitetekkel...

  egyéb iránt ugye számtalan formája... és iskola létezik itt lent a Földi halandók világában...,
  ahol is szert lehet tenni pénzügyi ismeretekre...oszt még az ismérvek megszerzése közben...mod és lehetőségek vannak a fakultásokon...a másik nemmel való kommunikációk "elsajátitásához"....és ezen fakultáson bellül pl:jó kis anyag a "Kudarcelviselés technikái "című tantárgy....,
  melynél választható a "Pénzügyeink és potenciazavar elviselésének technikái"...kiemelt anyag...:D
  ha már emlités került az elutasitásra...no még csak akkor kerül a kör közepébe a dolog...ha egy jó pénzes dagadt pocakos Dagobert bácsi...nem jön be elsőre az ismerkedéskor.... egy jóbb érzésű és tisztességes lelkületű Hölgynél-Nőnél...,mert ugye nem minden Nőnél a pénz számit!
   
 15. benny83

  benny83 Állandó Tag

  Sajnos a mai világban a párválasztás elsődlegessége a pénz. :(
   
 16. isticsabi

  isticsabi Állandó Tag

  azért a párválasztásban nem az elsődleges a pénz - legalábbis nekem. Persze sajnos ezzel is kalkulálni kell, de nyilván nem ettől függ, h ki lesz az ember párja. Mert az ember végiggondolja, hogyha egyik félnek sincs pénze, akkor hogyan tudnának később egy normális rendes egzisztenciát kialakítani? Ettől még nem ez az elsődleges szempont, nagyon szomorú lenne, ha ez lenne. Az embernek olyan társat kell választania, akivel lehetőség szerint évtizedeket el tud tölteni, aki intellektuálisan is a társa tud lenni. és lehet, h a statisztikák azt mutatnák, h a pénz az első szempont (nem tudom mit mondanak), de erről azért lehetne vitatkozni, hogy vajon mennyivel nagyobb arányban végződik válással egy ilyen kapcsolat mint egy olyan, ami egyéb értékeken alapul?
   
 17. TH6777

  TH6777 Vendég

  oszt melyik része:confused:...mert ez igy egy naggyábóli ki-mit-gondol fejtörőhőz hasonlitó frappáns válasznak tűnik...oszt jutalom hangszoró:p
   
 18. istenajandeka9

  istenajandeka9 Állandó Tag

  Van egy jóbarátom. Ő még független pasi, így sokat jár bulizni. Elmesélte nekem, hogy ma már nem a pasi megy oda a nőhöz, hogy felkérje táncolni, hanem a kislányok billegnek oda hozzá, és csábítják őt.... Így rengeteg 1 éjszakás kalandja van, azt se tudja egyik, ki a másik, de mire az éjszakának vége, addigra árkon bokron túl vannak, hogy Besenyő Pista bácsitól idézzek, "még a legyet is a reptéren"!
  Én annyira örülök, hogy már 40 éves vagyok!:D
   
 19. atomvakond

  atomvakond Kormányos Kormányos


  No ennek mondjuk nem sok köze van a párválasztáshoz, de létező dolog...az én időmben is így működött, csak akkor több volt az eszkimó kevesebb a fóka, most meg a fókák vannak többen...nem dicsekvésképpen, de meglehetősen sikeres eszkimó voltam , és rendesen húzogattam a strigulát, de a mai bulizós világban, lősz egyet vaktában és ott a fóka :D..a barátod meg valószínűleg a szemmel látható korbeli különbség "áldozata", a lányok feltételezik a jó hátteret és rárepülnek...ez nem vadászat, csapdázás../savanyú a szőlő:p/...majd kitombolják magukat és akkor jön a párválasztás...vice versa fiúk lányok..
   
 20. vadsziklmnn

  vadsziklmnn Állandó Tag

  Ha két ember szereti egymást,akkor nincs probléma.Nem az anyagiakra kell gondolni rögtön.
  -Igaz mióta én párt választottam évtizedek múltak el,de én úgy gondolom,hogy a fent leírtak nem jellemzőek a mai pár keresőkre.
  Aki az anyagiakat nézi,annak nem pár kell hanem anyagi biztonság minden áron,attól függetlenül,hogy a társ és közte 20-30 év korkülönbség van.
  De ezek meg is érdemlik a sorsukat.
   
  atomvakond kedveli ezt.

Megosztás