Mai Párválasztás Magyarországon ( is )

agostini81 témája a 'Nő és férfi' fórumban , 2007 November 5.

 1. atomvakond

  atomvakond Kormányos Kormányos

  No csak, még egy hozzám hasonló "őskövület"...;)./.meglehet ebben Eger a ludas mert én ott születtem/..na de a téma ...a mindent elsöprő, és megoldó szerelem helyett ma inkább/ a tombolás után/ a megfontolt sokszor számító párválasztás idejét éljük...akár meg is érthetném ,mert az új időknek új dalai vannak...előtérbe került az anyagi biztonság és a jólét megteremtése,...még ha ezzel érzelmeket áldoznak is fel az emberek... és még ennek is van értelme, mert manapság az átlag nagyobb létbizonytalanságban él mint akár 30 évvel ezelőtt, és az igények nem igazodnak a lehetőségekhez..ergo, bármi áron a jólétet kell választani, megszerezni...aztán ki tudja ? még az így kialakított kapcsolat is jól sülhet el...de azért örülök hogy nekem nem kellet ilyen dilemmákkal gyötrődnöm...
   
 2. Diomayo

  Diomayo Állandó Tag

  Szomorú a tény, de igaz. Ma már nem a hosszú, éjszakákba menő beszélgetés és az ebből adódó borsos telefonszámla idejét éljük. Arccal a vagyon felé választanak párt, akár egy éjszakásat is fiúk és lányok vegyest.
  Amire gyermekeimet nevelgetem, az egy egyszerű dolog. Csak azzal kezdj komoly, - értsd ágyban végződő,- kapcsolatot, akivel tudsz beszélgetni!
   
  atomvakond kedveli ezt.
 3. atomvakond

  atomvakond Kormányos Kormányos

  Helyesen neveled a gyermekeidet,...kérdés mit fogadnak meg a későbbiekben, mert gondolom azért direktben nem szólsz bele a választásukba...az ember csak reménykedik, megfogadják a tanácsukat...a vagyon nem feltétlenül kizáró ok a jó kapcsolatban, de tapasztalatom szerint sok házasság ment rá, ha nem is váltak szét, éppen a vagyon miatt...ismerős házaspár, még a kacsaláb is kacsalábon forog, és csak azért áll az udvaron a kocsi, mert nem fér a másik kettő mellé a garázsba,...és látom rajtuk hogy nem boldogok...és hallok róluk ezt azt , amit azért megszűrök, mert az irigység sokat lódít, de még így is boldogtalannak tűnnek...
   
  Diomayo kedveli ezt.
 4. Diomayo

  Diomayo Állandó Tag

  A remény hal meg utóljára, tartja a mondás. Én bízok a gyerekeimben.


  Ismerősökről:
  A gazdagságot megszerezték, és most csak azért dolgoznak, hogy megtartsák úgymond az életszínvonalat amit elértek. Ez lélekölő tud lenni.
  Kiveszett a közös cél, a közösen elért siker öröme.
  Valóban szomorú.
   
 5. Intentwork

  Intentwork Állandó Tag

  Nem a pénz számít?????? Ha nem vagy a legtrendibb cuccokban looser vagy ! Ha nem tudsz felmutatni egy menő mobilt looser vagy! Ha nem a legtrendibb helyekre jársz looser vagy! Ha egy kicsit is több a súlyod az átlagnál losser vagy mert nem jársz kondizni !!!! Kérem ne gyertek azzal , hogy a pénz nem számít 10 csajból 9 minimum azt nézi! Ha te csaj vagy és úgy gondolod nincs igazam legközelebb dumálj el egy - két órát egy olyan pasival egy discoban akiről lerí a pénztelensége !!!!!!!
   
 6. Intentwork

  Intentwork Állandó Tag

  Gondolom nem igen fog menni !!!!!! Égő a haverok előtt !!!!
   
 7. Intentwork

  Intentwork Állandó Tag

  Ja de csak ha te is trendi vagy !!!!
   
 8. Diomayo

  Diomayo Állandó Tag


  Jó duma!
  De csak duma! Rosszúl választasz csajszit. Pláza cicával beszélgetni? Futurisztikus elgondolás.
   
 9. Kalapom

  Kalapom Állandó Tag

  Intenwork-nek igaza van. En egy 60000 ezres városban lakom.
  Eszméletlen, hogy az embereket mennyire lehet irányítani. Van egy disconak- nevezett hely, ahol butítják az embereket a 15-45 éves korosztályig, vagy akár följebb. Az utcákon mindenki egyforma.....nincs egyéniség az emberek mögött.
  Mindenki "trendi", aki meg nem, vagy otthon ül, vagy elhagyja a várost.
  A disco pedig csak termeli ki magából a sok "agysebészt"...
   
 10. atomvakond

  atomvakond Kormányos Kormányos

  Picit túldramatizálod a helyzetet...lehet életkorbeli sajátosság, de 30 feletti emberkék a discóban nem nyüzsögnek, talán ha 5 %, és akkor a többi hol van ...? nem hinném hogy kihaltak, inkább megváltoztak...az egyéniség meg nem születik veled, azért tenned kell, alakítanod önmagadat, ami nem könnyű, s ha nem megy akkor beleszürkülsz a masszába...a fiatalok pedig lassan kikopnak a discókorszakból,.. munkát, hivatást választanak és családot alapítanak...kezdenek valamit magukkal, legalább is nagyrészük,...és később értetlenül nézik az új generáció furcsa dolgait...
   
  cat34 kedveli ezt.
 11. cat34

  cat34 Állandó Tag

  Igen ez így van 20 év alatt és ha úgy nevelkedttél, hogy lenézd a dolgozó embert
   
 12. cat34

  cat34 Állandó Tag

  kiss
   
 13. Gilgalang

  Gilgalang Állandó Tag

  Én fiatalon lettem szerelmes, és a párom máig megvan. Akkoriban még sehol jövőkép, nem számított a pénz sem. Nem vártam el, hogy a párom pénzeljen, pénzeltek a szüleim. :) Most hogy felnőttem bizony hiányzik a pénz. Hol lakhatnák, miből vegyük meg (szocpol, mint önerőhöz segítség is megszűnt), hogyan is vállalhatnék be egy gyermeket?! De persze nem hagyom el sok pénz hiánya miatt a páromat. A küzdelmek csak jobban összekovácsolnak minket, elvégre ha egy kapcsolatban nincs közös cél, az egész romba dőlhet.
   
 14. nagyúr

  nagyúr Állandó Tag

  Valóban nem mindenkire igaz, de az arány szerintem valós.
   
 15. kuncurka

  kuncurka Állandó Tag

  Én is fiatalon ismertem meg a férjem, már több mint 10 éve, így elkerültek engem azok a nyomasztó évek, mikor 30 egynéhány évesen próbálsz egy párt találni, akivel gyereket vállálhatnátok, nehogy kifuss az időből... ugyanakkor az ismerőseim között feltűnően sok az ilyen lány... nagyon szomorú.
   
 16. nagyúr

  nagyúr Állandó Tag

  Ezek nagyon okos meglátások.
   
 17. anita612

  anita612 Állandó Tag

  párválasztás

  Mi alapján? Szerintem ez nagyon változó. Én szerencsés vagyok, mert végül barátságból lett szerelem és nem hiszem, hogy ennél jobb lehet, mert ekkor már nem egy elképzelt embertípusba leszel szerelmes. Persze vannak tulajdonságok ami alapján az ember választ, de ezt embere válogatja, kinek mi a fontos és mi teszi boldoggá. Nekem fontos volt a külső és a belső is egyaránt, és hogy tiszteljen és mindenről lehessen a párommal beszélni. Szerintem ki kell egészítenie két embernek egymást és ezért nem jó ha nagyon hasonlóak, de persze bizonyos dolgokban meg hasonlóan kell gondolkodniuk. pl. nyugodt természet-idegesebb típus: együtt tutira működik
   
 18. szabotoma

  szabotoma Állandó Tag

  A "régi" időkben úgy házasodtak, ahogy ma keleten: érdekből, a családok által. Aztán jött egy gyors felvilágosodás, iparosodás, fejlődés ezerrel, és a szerelem egyre nagyobb teret kapott a párválasztásban. Manapság pedig a kettő keveréke figyelhető meg: a gazdagabbak, vagy gazdagságra vágyók azonban ma is csak elit családból házasodnak. Vagy szép modelleket vesznek el. :) Egyre kevésbé lehet érvényesülni a világban - mindenhol - így nyilván akinek fontos a külsőség, meg a státusz, az továbbra is így csinálja majd, aki meg csak boldog akar lenni luxus nélkül, az szerelemből teszi.
   
 19. amazonaszenekar

  amazonaszenekar Állandó Tag

  úgy látom, az örökzöld téma most is aktuális. szerintem a nők magukhoz tértek több ezer éves ájulatból, amivel leteperték őket 8közélet), és kezdenek a sarkukra állni. nem a férfiak ellen beszélek, hanem a valódi egyenlőségről. üdvözlettel minden nőnek és férfinak!!
   
 20. amazonaszenekar

  amazonaszenekar Állandó Tag

  csakhát a gyermekáldás, az sínyli meg a sok gondolkodást - ami persze mindkét félre igaz. hajrá!
   

Megosztás