Mai Párválasztás Magyarországon ( is )

agostini81 témája a 'Nő és férfi' fórumban , 2007 November 5.

 1. amazonaszenekar

  amazonaszenekar Állandó Tag

  itt ajánlok egy könyvet, érdekes, kortárs: Újnőkorszak a címe.
  http://www.szozenekep.hu/ujnokorszak.html
   
 2. triglav

  triglav Állandó Tag

  Érdekes téma! Főleg annak fényében, hogy az újonnan kötött házasságok több, mint 50%-a 3 éven belül válással végződik...
   
 3. marslako

  marslako Állandó Tag

  Ez sajnos teljesen így van, nőként helyettük szégyellem magam. Bár tőlem is kérdezték már meg férfiak, milyen autóm van. (Semmilyen - el is tűnt az illető.) Volt, akinek az nem tetszett, hogy nincs tetoválásom, piercingem és nem dohányzom = nem vagyok trendi. Egyszer pedig nem hasonlítottam arra az arcra, akit álmában látott a feleségeként. Fura dolgok, az biztos... és biztos nekem is vannak fura dolgaim, amit ők mesélnek valaki másnak...
   
 4. tundike11

  tundike11 Állandó Tag

  Hát mai világban talán anyagi oldalt nézik!
   
 5. Nyusza1028

  Nyusza1028 Állandó Tag

  Én 40 éves vagyok,a férjemet 15-éves korában ismertem meg. Akkor voltam 18 éves. 3 hónap után kijelentette hogy én leszek a felesége. A mai napig a legnagyobb boldogságban élünk együtt. Akinek ezt elmesélem csak ámul hogy ilyen még van? A lányomra már tuti más élet vár,a mai kapcsolatok nem holtodiglan szólnak.
   
 6. Moncsee02

  Moncsee02 Állandó Tag

  Mindkét oldalra tudok példát a közvetlen közelemből. Egyik ismerősöm nőjének is a pénz a lényeg. Sok fiatal lány is keresi a pénzes pasikat. Nekem nem számít a pénz. Sőt...nem is szeretnék pénzes barátot. Nekem többet ér a szerelem, mint pár fém- és papírdarab.
   
 7. Kami59

  Kami59 Állandó Tag

  Ez nem igaz. Én még olyan nővel nem találkoztam, aki ezt hitte volna és én sem gondoltam egy nőről sem, hogy a pénzem kellene neki.

  A legtöbb ember realista, ahogy én sem feküdnék le pénzért nekem nem tetsző nővel, az átlag nő sem tenné ezt.
   
 8. fradiata

  fradiata Állandó Tag

  Sajnos veled ellentétben az én tapasztalataim túlnyomó részt azt mutatják, hogy ismerkedésnél 3 percen belül előjön, hogy mit dolgozol, milyen kocsid van és hol laksz.Ha ezekre a válasz nem olyan ami a hölgy elvárása, akkor a jóképűség, kisportoltság vajmi keveset számít, lapáton vagy.:!:
   
 9. tancolo

  tancolo Állandó Tag

  neten viszont mindenki azt hazudik, amit akar. Kell a személyek kontaktus. és utána mehet a dolog. :)
   
 10. tancolo

  tancolo Állandó Tag

  irigyellek érte. és gratulálok hozzá. Legyen még nagyon sok boldog évetek
   
 11. tancolo

  tancolo Állandó Tag

  és erről mi emberek tehetünk, mert nem vagyunk elég megértőek
   
 12. tancolo

  tancolo Állandó Tag

  szerintem sokkal nehezebb, pont a net miatt. ott mindenki azt mond amit akar. A kis faluban meg ismerték és tudták milyen ember.
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 13. tancolo

  tancolo Állandó Tag

  és erről mi nők is tehetünk
   
 14. Rolling67

  Rolling67 Tag

  Egyet értek, nagymamám generációjában sem volt kevesebb
  torzsalkodás de mégis kibékültek, leélték az életüket egymással.
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 15. Malex

  Malex Állandó Tag

  Nagy baj, hogy sok fiatal úgy megy bele a házasságba, hogy "ha nem jön be, majd elválunk". Az ilyen házasság nagy része valóban válással végződik. Egy házasságot úgy kell elkezdeni, hogy az örökre szól, és ha végképp nem működik, még akkor is el lehet válni.
   
 16. kurikuri

  kurikuri Vendég

  Sziasztok!

  Sajnos én is úgy látom, h a legtöbb nő a pénzre hajt.. én is nő vagyok, de nekem vannak a pénznél fontosabb dolgok is, amiket megnézek egy pasin: a legfontosabb: az ápoltság, valamint az , hogy normálisan nézzen ki, azaz ne lógjanak rajta a ruhái, férfiasan öltözködjön. A kettes számú dolog, hogy legyen érdeklődési köre, legyenek céljai az életével. A harmadik, hogy tisztelje a nőket, meg úgy általában a többi embert is, legyen kedves, figyelmes. A negyedik, hogy legyen valamennyi pénze (nem kell miliomosnak lennie), vagy munkája- mert ez fontos a megélhetéshez... nincs szükség luxuscikkekre, csak annyi, h be tudjon vásárolni néha, meg ugye ha gyerek is a képbe kerül akkor keressen annyit, h a kettőnk keresetéből megéljünk.
  Sztem amiket írtam egyik sem olyan egetrengető dolog, mégis a legtöbb pasinál általában hiányzik a kedvesség, figyelmesség, vagy csak nekem vannak rossz tapasztalataim.
   
 17. Báttya611

  Báttya611 Új tag

  Szerintem egy házasság akkor lehet többé-kevésbé harmonikus, ha három dolog szinkronizál, vagy legalább is nem tulzottan ellenkezik a felek gusztusával. Világnézeti, anyagi és szexuális gondolkodás.
   
 18. terblan

  terblan Állandó Tag

  én sokmindenkit ismerek, aki utcán ismerkedett!!és tartós kapcsolat lett belőle...
   
 19. Iza206

  Iza206 Állandó Tag

  nekem egy ideje nem sikerül sehol találnom... pedig talán még csúnyácska sem vagyok - lehet, hogy csak válogatós?
   
 20. Krema

  Krema Állandó Tag

  Igen is legyél válogatós,nem mindegy,hogy ki mellett kötsz ki,és ha még el is válsz...most komolyan,ugye nem hiányzik 2-3 válás az igazi előtt? kiss Az senkinek sem jó.

  Hasznos dolognak tartom azt,ha az ember fia/lánya tart egy nagyon alapos önismeretet,mielőtt felkészül egyáltalán-(nem a házasságra!!!már az ismerkedésbe való belelendülés előtt meg kell ezt tenni)-arra,hogy ismerkedjék!

  Fontos,hogy tisztában legyél önmagaddal,az értékeiddel.

  Ez az önismerkedési szakasz szerintem akkor alapos,ha eltart 2-3 hónapig.Néhány könyv,teszt,gyakorlat segít ebben.

  Nagyon fontos az is,hogy írd le:milyen társra vágysz!Ne csak érezd magadban,hogy:"hmm,ja hát igen asszem ő olyan,mint akik nekem bejönnek"-Hogy mi? Kik jönnek be? Írd le!

  Ha mobiltelefont,számítógépet,,bútort,autót, házat vagy mittudoménmit vásárolsz,előtte pontosan meghatározod magadban,hogy mire van szükséged:"Mekkora is a konyhám?Hány edényem van?Mire használom a mobiltelefonomat?Kertes házat szeretnék,vagy társasházba költöznék?Szeretek terepen kocsikázni,vagy el sem hagyom az autópályát?"

  Ha az életünket megkönnyítő tárgyakat ennyire pontosan meghatározzuk,akkor miért nem vagyunk képesek körbeírni azt a személyt,akivel le akarjuk élni az életünket???:shock:

  Írjuk csak le egy lapra,hogy pontosan kire és őbenne mire vágyunk!
  "Kedves,helyes pasi"-ez kevés.Még pontosabban írd le!

  "Egy olyan pasit szeretnék,aki határozott,megbízható,férfiasan viselkedik,vannak életcéljai,akit nem lehet befolyásolni össze-vissza,sportos,kék szemű,van egzisztenciája,jó vele beszélgetni,szereti a gyerekeket,tud táncolni és vérpezsdítően jót lehet vele szeretkezni"

  Ugyanígy leírni ezt férfi oldalról:milyen nőre vágsz?
  Tudjon főzni? Legyen kedves arca? Szeresse a gyerekeket és az állatokat? Legyen alacsony,vagy magas?

  Írd le magadnak,hogy tisztában legyél vele!

  Felejtsd el az amerikai filmek által sugárzott "első látásra szerelem"-dolgot.Ez az életben nem működik.Persze,hogy van ellenpélda,de kb minden 10 000-ik válásra jut 1 vagy 2;te ne erre alapozz!
  Az ilyen első látásos,fellángoló szenvedélyen alapuló házasságok nagyon hamar megköttetnek és a rózsaszínfelhős időszak után jön a válás.Te kerüld el ezt a hibát!

  Ha tisztában vagy azzal,hogy mit akarsz,akkor nagyon hamar rá fogsz találni arra,akire vágysz,mert az agyad erre áll rá,keresni fogja.

  És szakadj el az általánosításoktól:"minden pasi..." "minden nő..." :cool:
   

Megosztás