Megadta a hatóság az engedélyt Tiborcz István négyhektáros dísztavára

Hiába a Natura 2000-es természetvédelmi terület, a miniszterelnöki vő tavat építhet magának, több mint félmilliárd forintért.

A Magyar Narancs még tavaly novemberben számolt be arról, hogy Tiborcz István egy négyhektáros tavat akar építeni a családi birtoka mellé, a Bicskéhez közeli Csabdi határába.

A birtokunkban lévő tulajdoni lap szerint a tónak helyet adó, 10,7 hektáros földrészletet még 2013 májusában, egy magánszemélytől vásárolta meg Tiborcz István, aki ide egy közel 4 hektáros vízterületet álmodott, amelyen lenne egy kis sziget is. A tervezett tó közvetlen környezetében több olyan területet is azonosítottunk, amelyet Tiborcz István állami földárveréseken vásárolt 2016-ban, ezek összesen közel 100 hektárt tesznek ki, és csak ezekért több mint 115 millió forintot fizetett Orbán Viktor veje.

Az mfor.hu most arról számol be, hogy a környezetvédelmi hatóság (pontosan a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály) megadta az engedélyt az építkezésre. Az indoklás szerint ugyanis a tervezett tevékenységből jelentős környezeti hatások nem származnak, ráadásul egységes környezethasználati engedélyhez nem kötött a tervezett tevékenység.

A beruházás ugyan Natura 2000-es területet is érint, de a hatóság állásfoglalása szerint az építkezés „előreláthatólag” nem eredményez kedvezőtlen hatást, négyhektáros tó pedig „a tájszerkezetet és a táj jellegét lényegesen nem befolyásolja, kialakuló tájseb tartós megjelenésével nem kell számolni”. 
A terület egy részén jelenleg szántó, másik részén pedig gazos, vizes terület található. A tó vízellátását a közeli Csordakúti-árok biztosítaná, amihez duzzasztóművet, zsilipet és egyéb műtárgyakat is építeni fognak

A munkálatok már idén elkezdődnek, és 4 hónap alatt lehetnek készen. A lap szerint a teljes beruházás értéke meghaladhatja az 500 millió forintot, mivel a hatóság felhívta Tiborcz figyelmét, hogy végeztessen előzetes régészeti dokumentációt, ez pedig csak az 500 milliósnál nagyobb értékű beruházásoknál kötelező.

images
 
A Natura 2000 nem látszik üdvözölni
Tehát nem lesöpörni kell, hanem linkkel bizonyítani.
Nem volt ott legnagyobb elismerés
Volt helyette egy mismás mondat: „előreláthatólag” nem eredményez kedvezőtlen hatást,
Miféle hatóság írta?:„előreláthatólag” nem eredményez kedvezőtlen hatást,
A magyar aki fizetést a kormánytól kapja.
A kinevezéseket a kormány teszi.[/QUOTE]

Tornando! Nem kértek és a cikk szerint se, engedély az Ipoly Természetvédelmi területtől, hanem állásfoglalást. Nem is kellett kérniük. Az állásfoglalás pedig elismerő volt, hisz egy elhanyagolt Natura 2000-res területet hoznak helyre. Én nem a cikkből olvastam. Ezt a mondatod se értem, hogy a magyar a fizetését a kormánytól kapja..... Biztos van ilyen is, de nem mindenki állami alkalmazott. Vannak gyári munkások, vannak kereskedelemben dolgozók és a szolgáltatásban és mint az én családom, mezőgazdaságban dolgozók, ők se az államtól kapják a fizujukat, ahogy írod. A kormányhivatalokban de csak a kormányhivatalokban a hatósági emberek valóban az államtól kapja a fizetését, de 2010 előtt is onnan kapta és egyedül és kizárólag a törvényi előírások maximális betartására kell figyelemmel lennie egy a köz szolgálatára felesküdött hatósági embernek. Persze vannak olyan hatóságok is ahol EU-s törvényeket is alkalmazni kell. Ha nem így tenne akkor 4 évente ( választások után) akár le is válthatnák ( kirúgnák) a szakembereket, mert egy választás eredménye a választókon múlik. Az kevés a mai világban ( 2010 előtt még voltak ilyesmik), a törvénytelenség elkövetésére, hogy valaki a miniszterelnök valakije....Ha nem így lenne már feljelentették volna az ügyintézőt, akár az EU-nál is.
 
Melitta nem a Hirtv-re hivatkozott mint hírforrás hanem újságcikkre ami olvasható is ott. Itt egyedül és kizárólag a Natura 2000 és a természetvédelmi terület egyezősége és különbözősége volt a kiegészítő magyarázat, ismertetés részemről, még meg sem említve Magyarország miniszterelnökének a családját akit ennek a cikknek kapcsán Te is olyan nagy elánnal emlegetsz.
Nem értem mit csinálsz adva van egy hír átemelve ide.Ez a hír sok oldalon olvasható
Többek közt ott ahol Melitta hozta Többek közt a Hir tévén is.
Ennyit arról hogy ne a hírekkel hadakozz
Megtörtént dolog

A Tiborcz István pedig az elkövetője a Természetvédelmi területen építendő magántónak.
Ez is tény

https://index.hu/belfold/2018/06/20/tiborcz_engedelyt_termeszetvedelmi_terulet_to/

Mi ellen hadakozol?
A forrás az sok oldal lehet,gyűjthetem neked.
Addig is tettem forrást párat
Most írsz valamit:
Ez a 4 hektár az amit rendbe tesz, no nem Tiborcz István, hanem a cége, különös tekintettel arra ami eredetileg is volt egy madárpopulációt fenntartó és a "vizes területeket" kedvelő élőlények otthonául is szolgáló terület, amihez megfelelően lesz vízforgató lehetőség is.
Ezek a TE szavaid nincs hivatkozás
Sose volt kétséges melyik 4 hektár lesz a magán tó

A te szavaiddal ellentétben:
a hatóság megengedően azt írta, amit a lap idéz, hogy az építés és a dísztó "előreláthatólag" nem eredményez kedvezőtlen hatást, "a tájszerkezetet és a táj jellegét lényegesen nem befolyásolja, kialakuló tájseb tartós megjelenésével nem kell számolni".
Ez semmi garancia vállalást se szankciót nem tartalmaz
a tájseb fogalma:
Ökológiai, termőhelyi, a tájképi adottságok jelentős mértékű megváltoztatásának maradandó nyoma, helye. ~ az anyagnyerőhely, a bányagödör, a bányautótáj, a zagytér, a szemétlerakó hely, a hulladék- és melléktermék-depónia
Tehát egy tó okozhat tájsebet épp úgy mint egy bányagödörből létrejött tó
Aztán van még:
"a törvény szerint bruttó 500 millió forintos értékhatárt meghaladó teljes bekerülési költség nagyberuházásnak minősül."
Régészeti dokumentációt kell készíttetni.(ezt meg is fogja csinálni
https://444.hu/2018/06/20/engedelye...etvedelmi-teruleten-epitsen-maganak-disztavat
Egyszerűen azért adták ki az engedélyt Mert Tiborcz István Orbán Ráhel férje
A Natura 2000 területre esését tagadod?

Mitől állít helyre egy dísztó egy tájsebet?
Mi volt a tájseb előtti állapot?
Mi okozta?
Valami ipari dolog?

Akkor állít helyre ha eredeti állapotra teszi vissza.
Egy vizes terület önmagában nem tájseb az a táj része.

Az oda építendő ipari létesítmények inkább tájsebek mint a mocsár

Egy mocsár lecsapolása ismét természeti károkat okoz.

Volt már rá példa sok.Kisbalaton lecsapolása(1922). Ecsedi-láp(1894)
Itt egyedül és kizárólag a Natura 2000 és a természetvédelmi terület egyezősége és különbözősége volt a kiegészítő magyarázat,
A Natura 2000 Területre esik a tó, érinti így van írva
Ne beszélj mellé nem különböző

Igaz, hogy a beruházás Natura 2000 területet is érint, de a hatóság állásfoglalása szerint "előreláthatólag" nem eredményez kedvezőtlen hatást, "a tájszerkezetet és a táj jellegét lényegesen nem befolyásolja, kialakuló tájseb tartós megjelenésével nem kell számolni".
Ezt az oldal pártkatona létedre is elfogadhatod:
https://mfor.hu/cikkek/befektetes/tiborcz-megepitheti-a-sajat-disztavat--rabolintott-a-hatosag.html
valahol-a-pirossal-jelolt-terulet-kornyeken-epulhet-a-diszto-forras-googlemaps_lg.jpg
 
Utoljára módosítva:
a törvénytelenség elkövetésére, hogy valaki a miniszterelnök valakije...
Röhögtetted magad?
Épp a Tiborc a legjobban él a kapcsolati rendszerével
Elios úgy is egy világbotrány
https://index.hu/aktak/elios_olaf_tiborcz_simicska_kozvilagitas_kozbeszerzes_korrupcio/

Gigabírság elé nézhet a Microsoft, mert magyar viszonteladói sokszor fölösleges kormányzati szoftverbeszerzéseken segítették Orbán vejének gazdagodását.

És egy félpletyka:

“Állítólag Grazban őrzik a TEK emberei Tiborcz Istvánt. Ki akart tálalni mindent!
Kegyvesztett lett az Orbán-családban, mert viszonya lett titkárnőjével. A hír szerint a közvetlen munkatárs meg is szülte a gyereket. Amikor ez kiderült, elszabadultak az indulatok. Kapott az apósától rendesen.
Jelenleg egy ügyvéd csoport dolgozik azon, hogy minden érintett cégből eltűntessék Tiborcz István részesedését.
Ha ezek után sem tud hallgatni, az ELIOS-val vitetik el a balhét.”


Óriási botrány van Tiborcz István körül? | OLKT

Tovább dagadnak a botrányok a Tiborcz-házaspár körül. Ez még az esküvő

egyedül és kizárólag a törvényi előírások maximális betartására kell figyelemmel lennie egy a köz szolgálatára felesküdött hatósági embernek. Persze vannak olyan hatóságok is ahol EU-s törvényeket is alkalmazni kell. Ha nem így tenne akkor 4 évente ( választások után) akár le is válthatnák ( kirúgnák) a szakembereket, mert egy választás eredménye a választókon múlik. Az kevés a mai világban ( 2010 előtt még voltak ilyesmik), a törvénytelenség elkövetésére, hogy valaki a miniszterelnök valakije....Ha nem így lenne már feljelentették volna az ügyintézőt, akár az EU-nál is.
Nos kicsim, érdemes Védened a Tiborcz Istvánt?
6m5ffkxv9brxcg9xs_0.jpg



https://index.indavideo.hu/video/elios_olaf_magyarazat_osszefoglalo_tiborcz_lazar

 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,554
Tagok
615,324
Legújabb tagunk
Vahl Rózsa
Oldal tetejére