Hírek Meghalt Alekszej Navalnij

Meghalt Alekszej Navalnij, Vlagyimir Putyin legnagyobb oroszországi kritikusa és ellenfele – írja a Sky News és az orosz Meduza. Az ellenzéki politikus 47 éves volt.


Navalnij halálhíréről az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat helyi adminisztrációja számolt be. A Jamal-Nyenyec Autonóm Körzet 3. számú büntetés-végrehajtási intézetének honlapján olvasható közleményében azt írták, a politikus pénteken séta után rosszullétre panaszkodott, majd szinte azonnal elvesztette az eszméletét. Rögtön orvost riasztottak hozzá, de már nem tudták újraéleszteni. A halál pontos okát még nem közölték, az orosz állami médiához tartozó Russian Today viszont tudni véli, hogy vérrög okozta a politikus halálát.


A Novaja Gazeta kereste Navalnij ügyvédjét, Leonyid Szolovjovot, aki nem cáfolta a híreket, bővebb tájékoztatást azonban a család kérésére nem adott. A Kreml ellenben máris reagált a hírekre. Dmitrij Peszkov szóvivő azt mondta: „Navalnij halála miatt semmilyen különleges intézkedésre nem lesz szükség, amennyire tudjuk, a hatályos szabályoknak megfelelően a Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat minden szükséges ellenőrzést és vizsgálatot elvégez.” Peszkov közölte azt is, hogy tájékoztatják Putyint a történtekről.


Közben Navalnij szóvivője, Kira Jarmysh a Novaja Gazetanak azt mondta, őket nem értesítették az orosz hatóságok a politikus haláláról, ők is a sajtóból értesültek mindenről. Navalnij jogi képviselője útban van a helyszínre, Jarmysh azt ígérte, amint vannak hivatalos információik, tájékoztatják a nyilvánosságot.


Rishi Sunak, az Egyesült Királyság miniszterelnöke együttérzéséről biztosította Navalnij családját és szörnyűségesnek nevezte a tragédiát.


Alekszej Navalnij az orosz demokrácia legádázabb szószólójaként egész életében hihetetlen bátorságról tett tanúbizonyságot. Gondolataim a feleségével és Oroszország népével vannak, akik számára ez egy hatalmas tragédia

jegyezte. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke is méltatta a politikust, aki szavai szerint a szabadság és a demokrácia értékeiért küzdött, ezekért az eszmékért pedig a létező legnagyobb áldozatot hozta. Nála élesebben fogalmazott Stephane Sejourne, Franciaország külügyminisztere, ő azt mondta, Navalnij „az életével fizetett az elnyomó rendszerrel szembeni ellenállásáért. Annak, hogy egy büntetőtelepen kellett meghalnia, emlékeztetnie kell bennünket Putyin rendszerének valóságára”. Edgars Rinkevics lett elnök pedig kijelentette, „Navalnijt a Kreml brutálisan meggyilkolta”.


Francis Scarr, a BBC oroszszakértő újságírója az X-en arról ír, hogy Navalnij tegnap még bírósági meghallgatáson vett részt, videóhíváson keresztül jelentkezett be a büntetőtelepről. Bár a felvételek tanúsága szerint már ekkor is megviselt volt, az újságíró szerint a körülményekhez képest jól volt.Rugli Tamás

1708122664442.jpeg
 
AZért Ő sem volt ám hű de JÓ ember. Ne esünk már bele a halottról csak jót dogmába. Ő is meg akarta tartani a krimet ezt ki is jelentette, továbbá a muszlimokra is tett pár nem kedves kijelentést, ami akár egy újabb kaukázusi háborút is előrevetíthetett. Demokratábbnak tűnt mint Putyin, de éppen a mi Viktorunk példája mutatja, hogy nem azt kell nézni amit mond, hanem amit csinál. Erre nem volt esélye, de ettől még Ő sem hős. Nagyon nem szeretem, amikor kb, zéró eredmény után valakiből világbajnokot magasztalunk, mint pl. Obama béke Nobel-díja, ahogy megválasszák. Navalnij egy politikai vezető volt, rengeteget tett azért, hogy elméletben jobb irányba változzon az országa politikai viszonyrendszere. Sikerült rengeteg ember megmozgatnia az orosz viszonyok között, ami valóban elismerésre méltó. Viszont a nyugat többet nézett ki belőle mint amire képes volt. Sajnos a valódi változáshoz kevés volt a politikai támogatottsága, mert mint anno Lenin is megmondta, forradalmi helyzet kell ehhez. Putyin kb Kádárhoz hasonlóan a társadalom jó részét megvette magának azzal, hogy a 90-es évek káoszét stabilizálta és valamilyen szinten emelkedő pályára tette az életszínvonalat. Lehet a mostani háború majd teremt olyan feltételeket, hogy az majd változást hoz. Addig meg álszentség amit a nyugati sajtó lemüvel. Mint a fehérorosz ellenzéki vezető felesége. Pár hónapig sztárolták, aztán úgy elfelejtették mint a tüntető belorusz nőket.
Ami biztosan levonható, Putyinék már arra a látszatra sem adnak, amire eddig adtak. Ukrajnában éppen az egyik jelenleg fontos, később már jelentéktelennek nevezett (mint mariupol, bahamut) várost elfoglalják az oroszok, Navalnij megölése, persze azért lehet baleset is, bár kicsi az esély, azt jelzi, hogy Putyin teljesen szilárdan tartja a gyeplőt, nem veszélyezteti a rendszert, mert ezt is meg meri lépni. Másrészt a Nyugat már olyan mély szintre vitte a kapcsolatait oroszországgal, hogy a felháborodásuk már nem oszt vagy szoroz.
 
Másrészt a Nyugat már olyan mély szintre vitte a kapcsolatait oroszországgal, hogy a felháborodásuk már nem oszt vagy szoroz.
Vannak értelmes meglátásaid.
De én most épp érzelmi oldalról közelítek.
Nem politikain.
Ehhez pedig kell a kép:

Olyan érzésem van kép láttán.Ez az ember nem fogta fel a helyzetét.
Az pedig bizonyos fajta, esztelen kelekótya bátorságot sejtet.
Ha tudnék róla elő-életet és régebbi beszédeket.
Talán komolyabban venném.
1708176099339.png


Hogy meg akarta tartani Krímet az éppen hogy logikus orosz érdek.
 
Így jár aki ellentmond Putyinnak.
és.
Moszkva bérgyilkosokkal ölette meg a 2023-ban egy Mi–8-as katonai helikopterrel Ukrajnába szökött Makszim Kuzminov orosz pilótát Spanyolországban. A gyilkosok nagy valószínűséggel külföldről érkeztek és már el is hagyták Spanyolországot – közölte csütörtökön az El País című spanyol lap helyi hírszerzési körökre hivatkozva az MTI híradása szerint.
és
1708676997348.png
 
Közben folytatódik az Ukrajna elleni háború sajnos ott is rengetegen halnak meg.
Lassan nyomulnak előre de, óriási áldozatok árán. Nem számít hisz presztizs kérdés.
Ilyet sem látni minden nap. Orosz A-50 légtér ellenőrző gép próbál menekülni hőcsapdák kiszórásával _valami_ elől. Az elsőt meg is ússza, de aztán...
Mindez 250 km-re a fronttól, valahol a Rosztov-Krasznodar-Mariupol háromszögben, mélyen orosz terület felett.
Az oroszok január közepén veszítettek egy ugyanilyen gépet az Azovi-tenger felett. Összesen 40 készült ezekből a gépekből, de egy tucatnyi talán ha üzemképes. Az orosz légvédelmi képességek tovább degradálódnak a Fekete-tenger felett.
1708715530097.png
 
Közben folytatódik az Ukrajna elleni háború sajnos ott is rengetegen halnak meg.
Lassan nyomulnak előre de, óriási áldozatok árán. Nem számít hisz presztizs kérdés.
Ilyet sem látni minden nap. Orosz A-50 légtér ellenőrző gép próbál menekülni hőcsapdák kiszórásával _valami_ elől. Az elsőt meg is ússza, de aztán...
Mindez 250 km-re a fronttól, valahol a Rosztov-Krasznodar-Mariupol háromszögben, mélyen orosz terület felett.
Az oroszok január közepén veszítettek egy ugyanilyen gépet az Azovi-tenger felett. Összesen 40 készült ezekből a gépekből, de egy tucatnyi talán ha üzemképes. Az orosz légvédelmi képességek tovább degradálódnak a Fekete-tenger felett.
Csatolás megtekintése 1984232
Öt hónapnyi intenzív ostrom után az oroszok a múlt héten bevették Avgyijivkát, amely már 10 éve szolgált határerődként Ukrajna és az oroszok által szponzorált donbaszi pszeudoállam között.
Az oroszok sikerét alapvetően három tényező határozta meg, melyek természetesen több ponton is összekapcsolódnak:
1., az elégtelen ukrán hadianyag mennyiség
2., az oroszok veszteségtűrő képessége
3., az orosz hadsereg taktikai fejlődése az ostrom során
1.,
Az egyébként is tétovázó és megúszásra játszó nyugati támogatásnak komoly csapást jelentett, hogy az Egyesült Államok képviselőházában a trumpista Mike Johnson házelnök (akiről még októberben megírták, hogy a kampányának finanszírozásában orosz oligarchák is részt vettek) hónapok óta sikeresen blokkolja azt a pénzügyi csomagot, amiből a további fegyverszállításokat fizetné az USA. A Biden-adminisztráció nem volt képes ettől független, alternatív megoldásokat találni, ami már tavaly év végén érezhetően csökkentette a kulcsfontosságú ukrán tüzérség lehetőségeit.
Az európai partnerek az utóbbi hetekben felismerték a veszélyt, hogy a Donald Trump vezette republikánus kampány a központi elemévé emelheti azt a stratégiát, hogy minden lehetséges módon akadályozzák a demokraták döntéseit, ami a háború szempontjából azt is eredményezheti, hogy a választásokig már az Egyesült Államokból nem érkezik támogatás, Trump győzelme esetén pedig majdnem biztosan kijelenthető, hogy utána sem. Az európai államok sorra hozzák a döntéseket a támogatásaik felgyorsításáról és növeléséről, de ez rövid távon már nem oldja meg a gondokat, középtávon is csak enyhíti.
2.,
Látható volt, hogy a márciusi választások előtt a Kremlnek szüksége van egy értelmezhető propagandagyőzelemre. Ehhez elég időt hagytak, Avgyijivka ostroma még tavaly ősszel kezdődött, de a kezdeti elgondolás a gyűrű bezárására sikertelen volt, miközben óriási veszteségeket szenvedtek el. Ahogy telt az idő, világossá vált, hogy taktikai váltásra és újabb erőforrásokra van szükség.
Az orosz hadvezetés vállalta ezeknek a bevetését. Avgyijivka öt hónapos ostroma alatt a beazonosíthatóan megsemmisült orosz páncélos eszközök (harckocsik és csapatszállítók) száma meghaladta az ezret, a harcképtelenné vált katonák (elesett és megsérült) száma pedig az 50 ezer felé tart. Ma reggel öngyilkos lett az egyik legnagyobb követőtáborral bíró orosz hadi blogger, Andrej Morozov "Murz", miután az avgyijivkai ostrom során elszenvedett helyrehozhatatlan veszteségekről írt, később viszont arra kényszerítették, hogy törölje a bejegyzést.
Ezek a veszteségek az orosz politikai vezetést valószínűleg a legkevésbé sem érdekelték a kitűzött cél elérése érdekében. A csökkenő ukrán tűzerőt így adott pontokon egész egyszerűen túlterhelték a szünet nélküli gyalogos és gépesített támadásokkal.
3.,
A fentieken túl mindenképpen ki kell emelni, hogy az oroszok az ostrom során a korábbi hibákból kiindulva képesek voltak taktikai váltásokra és új képességek bevonására.
Ahogy fentebb említettük, a kezdeni elképzelés a város klasszikus gyűrűbe zárása volt, ami viszont kudarcba fulladt, leginkább azért, mert ahogy nyáron az ukránok, úgy az oroszok sem voltak képesek az aláaknázott nagy nyílt tereken áthatolni a mindenütt jelenlévő szenzorok és az ezt követő drón, vagy tüzérségi csapások következtében.
Ezt követően a város északi részén található koksz üzemre és környékére fókuszáltak, ami továbbra sem vezetett eredményre. Végül egy egészen banális hibát kihasználva a városon kívülről érkező és az ukránok által érthetetlen módon ellenőrzés nélkül hagyott csatornán keresztül juttattak katonákat a városba, ami a fokozódó nyomással párosulva megbontotta az ukrán védelmet. Ennek nyomán ketté tudták vágni a várost, megnehezítve ezzel a keleti rész utánpótlását.
A másik lényeges elem, hogy az orosz légierő a nyugati példát lemásolva régi buta bombákat "okosított fel", azokat siklóbombákká alakítva ezekkel pedig az ostrom utolsó heteiben aktívan és nagy mennyiségben bombázták a védelmet. Az ukrán légvédelem erre csak későn reagált és bár a napokban féltucatnyi orosz vadászbombázót is kilőttek, ez már csak a visszavonulás fedezésére volt elég.
---
Avgyijivka bevételével most már egyértelműen és trendszerűen az oroszok vannak fölényben a háború menetét illetően. Egy éve vették be Bakhmutot, kivédekezték a nyári ukrán ellentámadást, arra visszatámadva pedig sikerrel ostromolták meg Avgyijivkát. Az ukrán hadsereget minden kétséget kizárólag és egyre súlyosabb mértékben a rendelkezésre álló hadianyag mennyisége korlátozza.
Amennyiben a Biden adminisztrációt továbbra is sikerrel blokkolja a republikánusok trumpista szárnya, ennek a problémának a meghaladása nem várható rövid, de középtávon sem, így a következő hónapok kritikusak lesznek Ukrajna szempontjából. Az oroszok érzik a lehetőséget és a front több pontján is fokozzák a nyomást (Bakhmut körül és Robotine mellett). Amennyiben újabb jelentős sikereket tudnak elérni a harctéren, az a nyugati politikát a háború kompromisszumos megoldása felé tolhatja.
(kard)
 
Így jár aki ellentmond Putyinnak.
és.
Moszkva bérgyilkosokkal ölette meg a 2023-ban egy Mi–8-as katonai helikopterrel Ukrajnába szökött Makszim Kuzminov orosz pilótát Spanyolországban. A gyilkosok nagy valószínűséggel külföldről érkeztek és már el is hagyták Spanyolországot – közölte csütörtökön az El País című spanyol lap helyi hírszerzési körökre hivatkozva az MTI híradása szerint.
és
Csatolás megtekintése 1984103
Mint kiderült a barátnője dobta fel. Gondolom nem "30 ezüstért"...
 
Öt hónapnyi intenzív ostrom után az oroszok a múlt héten bevették Avgyijivkát, amely már 10 éve szolgált határerődként Ukrajna és az oroszok által szponzorált donbaszi pszeudoállam között.
Az oroszok sikerét alapvetően három tényező határozta meg, melyek természetesen több ponton is összekapcsolódnak:
1., az elégtelen ukrán hadianyag mennyiség
2., az oroszok veszteségtűrő képessége
3., az orosz hadsereg taktikai fejlődése az ostrom során
1.,
Az egyébként is tétovázó és megúszásra játszó nyugati támogatásnak komoly csapást jelentett, hogy az Egyesült Államok képviselőházában a trumpista Mike Johnson házelnök (akiről még októberben megírták, hogy a kampányának finanszírozásában orosz oligarchák is részt vettek) hónapok óta sikeresen blokkolja azt a pénzügyi csomagot, amiből a további fegyverszállításokat fizetné az USA. A Biden-adminisztráció nem volt képes ettől független, alternatív megoldásokat találni, ami már tavaly év végén érezhetően csökkentette a kulcsfontosságú ukrán tüzérség lehetőségeit.
Az európai partnerek az utóbbi hetekben felismerték a veszélyt, hogy a Donald Trump vezette republikánus kampány a központi elemévé emelheti azt a stratégiát, hogy minden lehetséges módon akadályozzák a demokraták döntéseit, ami a háború szempontjából azt is eredményezheti, hogy a választásokig már az Egyesült Államokból nem érkezik támogatás, Trump győzelme esetén pedig majdnem biztosan kijelenthető, hogy utána sem. Az európai államok sorra hozzák a döntéseket a támogatásaik felgyorsításáról és növeléséről, de ez rövid távon már nem oldja meg a gondokat, középtávon is csak enyhíti.
2.,
Látható volt, hogy a márciusi választások előtt a Kremlnek szüksége van egy értelmezhető propagandagyőzelemre. Ehhez elég időt hagytak, Avgyijivka ostroma még tavaly ősszel kezdődött, de a kezdeti elgondolás a gyűrű bezárására sikertelen volt, miközben óriási veszteségeket szenvedtek el. Ahogy telt az idő, világossá vált, hogy taktikai váltásra és újabb erőforrásokra van szükség.
Az orosz hadvezetés vállalta ezeknek a bevetését. Avgyijivka öt hónapos ostroma alatt a beazonosíthatóan megsemmisült orosz páncélos eszközök (harckocsik és csapatszállítók) száma meghaladta az ezret, a harcképtelenné vált katonák (elesett és megsérült) száma pedig az 50 ezer felé tart. Ma reggel öngyilkos lett az egyik legnagyobb követőtáborral bíró orosz hadi blogger, Andrej Morozov "Murz", miután az avgyijivkai ostrom során elszenvedett helyrehozhatatlan veszteségekről írt, később viszont arra kényszerítették, hogy törölje a bejegyzést.
Ezek a veszteségek az orosz politikai vezetést valószínűleg a legkevésbé sem érdekelték a kitűzött cél elérése érdekében. A csökkenő ukrán tűzerőt így adott pontokon egész egyszerűen túlterhelték a szünet nélküli gyalogos és gépesített támadásokkal.
3.,
A fentieken túl mindenképpen ki kell emelni, hogy az oroszok az ostrom során a korábbi hibákból kiindulva képesek voltak taktikai váltásokra és új képességek bevonására.
Ahogy fentebb említettük, a kezdeni elképzelés a város klasszikus gyűrűbe zárása volt, ami viszont kudarcba fulladt, leginkább azért, mert ahogy nyáron az ukránok, úgy az oroszok sem voltak képesek az aláaknázott nagy nyílt tereken áthatolni a mindenütt jelenlévő szenzorok és az ezt követő drón, vagy tüzérségi csapások következtében.
Ezt követően a város északi részén található koksz üzemre és környékére fókuszáltak, ami továbbra sem vezetett eredményre. Végül egy egészen banális hibát kihasználva a városon kívülről érkező és az ukránok által érthetetlen módon ellenőrzés nélkül hagyott csatornán keresztül juttattak katonákat a városba, ami a fokozódó nyomással párosulva megbontotta az ukrán védelmet. Ennek nyomán ketté tudták vágni a várost, megnehezítve ezzel a keleti rész utánpótlását.
A másik lényeges elem, hogy az orosz légierő a nyugati példát lemásolva régi buta bombákat "okosított fel", azokat siklóbombákká alakítva ezekkel pedig az ostrom utolsó heteiben aktívan és nagy mennyiségben bombázták a védelmet. Az ukrán légvédelem erre csak későn reagált és bár a napokban féltucatnyi orosz vadászbombázót is kilőttek, ez már csak a visszavonulás fedezésére volt elég.
---
Avgyijivka bevételével most már egyértelműen és trendszerűen az oroszok vannak fölényben a háború menetét illetően. Egy éve vették be Bakhmutot, kivédekezték a nyári ukrán ellentámadást, arra visszatámadva pedig sikerrel ostromolták meg Avgyijivkát. Az ukrán hadsereget minden kétséget kizárólag és egyre súlyosabb mértékben a rendelkezésre álló hadianyag mennyisége korlátozza.
Amennyiben a Biden adminisztrációt továbbra is sikerrel blokkolja a republikánusok trumpista szárnya, ennek a problémának a meghaladása nem várható rövid, de középtávon sem, így a következő hónapok kritikusak lesznek Ukrajna szempontjából. Az oroszok érzik a lehetőséget és a front több pontján is fokozzák a nyomást (Bakhmut körül és Robotine mellett). Amennyiben újabb jelentős sikereket tudnak elérni a harctéren, az a nyugati politikát a háború kompromisszumos megoldása felé tolhatja.
(kard)
Sokat bemásoltál és pontokba szedetten értelmezi as helyzetet
A következtetést te is megtehetted volna, mert értelemszerű.
Nem áll jobban az Ukránok "szénája".
Mint a háború kezdetén.
"Rosszul áll a szénája" mondás
Sőt az is kiderül az elemző közvetett kijelentéséből
Ismét megtanultak az oroszok harcolni.
És ez egy rossz tanulság.
cinikusan:
Mert akkor ez egy megerősítő hadgyakorlatként fogható fel
Ezt érték el a háborút elhúzók.
Persze ettől függetlenül az orosz az agresszív.
És mélyen elítéljük.
De melléfogtak akik nem látták.
Nem lehet megakadályozni bármely regionális nagyhatalmat abban, hogy helyi háborúkban a gyengébbek rovására ne tegyenek hódítást.
Csak felháborodva elítélni lehet és mocskos agresszornak nevezni.
Mit érdekli az az oroszokat?
Mit érdekelt bármikor is bármely regionális nagyhatalmat hogy miként háborodnak fel a világ másik felén.
Akkor ha mindez az Ukrajna vereségével zárul.
adódhat a kérdés(kár volt)
Nem nem volt kár, most született meg az ukrán nemzet
Ennek vagyunk tanúi.
Állítja egy elemző.És Zelenszkij az első 7 nap után állította.
1708871268739.png
 
Utoljára módosítva:
Hogy hangzik az a más következtetés?
Például úgy, hogy megtanulta a világ, hogy,az az ország, amelynek atomfegyvere van, a világ minden kincséért se mondjon le róla.
Vagy úgy, hogy tartozhatsz te bármilyen rokoni csoporthoz (szláv nyelv, több évtizedes azonos országhoz tartozás...), semmit sem ér, ha egyéni (vezéri) érdekek mást kívánnak. Még akkor is, ha törvényileg elismerték egymás határait, létjogosultságát.
Vagy, hogy a nyugat annyira szürkehályogos, hogy 2 év nyílt háborúskodás ellenére sem hiszi el az orosz imperialista törekvéseket és a jogállamiság totális hiányát....
Persze ukrán részről is vannak hiányosságok.
(Ne tegyél meg sapkalopásért elítéltet [Janukovics] köztársasági elnöknek!
Avagy a klasszikus:
vagy a saját hadsereget tartod el, vagy egy idegen országét.)
 
Parlament ma.
A Párbeszédtől Tordai Bence szólalt fel, aki szerint Orbán csak terelt és vaskosakat hazudott.
Számonkérte, hogy a kormány nem akart megemlékezni Alekszej Navalnij nemrég elhunyt orosz ellenzékiről, és kérte az országgyűlést, hogy felállva, egy perc néma csenddel emlékezzenek meg róla.
A Fidesz-KDNP ezután a Mi Hazánkkal egyetemben nem állt fel. Tordai azt mondta, sajnálja, hogy a „Putyin zsoldjában” álló Fidesz-KDNP nem emlékezett meg.
(ismét egy gumicsont)
Orbán szerint A bicskei gyermekotthonban elkövetett bűncselekmények súlyos aggályokat vetnek fel, és nem érti, hogy miért csak a második kísérletre sikerült elítélni az intézmény pedofil igazgatóját. Ezért minden intézményben nyomozást rendelt el.
(íme az ellenzék helyett a kormány jött ki győztesen az ügyből)
A Jobbiktól Lukács László György szólalt fel, aki szerint helyesen Novák Katalin lemondása helyes volt, bár lemondhatott volna korábban is.
. Olcsó ázsiai migránsmunkások tömegéről beszélt, akik Lukács szerint tömegesen jönnek Magyarországra, és alacsonyan tartják a magyarok bérét. Szerintük ez fenntarhatatlan, a Jobbik számonkérné a vállalatokat, hogy ne külföldiekkel, hanem magyarokkal töltsék fel a munkahelyeket, és adjanak tisztességes fizetést.
( nem fognak ők senkit sem számon kérni..)
 
Például úgy, hogy megtanulta a világ, hogy,az az ország, amelynek atomfegyvere van, a világ minden kincséért se mondjon le róla.
Vagy úgy, hogy tartozhatsz te bármilyen rokoni csoporthoz (szláv nyelv, több évtizedes azonos országhoz tartozás...), semmit sem ér, ha egyéni (vezéri) érdekek mást kívánnak. Még akkor is, ha törvényileg elismerték egymás határait, létjogosultságát.
Vagy, hogy a nyugat annyira szürkehályogos, hogy 2 év nyílt háborúskodás ellenére sem hiszi el az orosz imperialista törekvéseket és a jogállamiság totális hiányát....
Persze ukrán részről is vannak hiányosságok.
(Ne tegyél meg sapkalopásért elítéltet [Janukovics] köztársasági elnöknek!
Avagy a klasszikus:
vagy a saját hadsereget tartod el, vagy egy idegen országét.)
Igaz nem téged kérdeztelek hanem Setnit.
De a válaszod elfogadom nem kell visszalépned a kezdő mezőre.
A Janukovics szálat meg kellett néznem.
Az atomfegyver mire jó?
Ugye csak visszatartó erőnek?
Mondd csak te légierős.
Miért nincsenek repülőgépes bombázások?
drága? és túl nagy?
Könnyű lelőni?
 
Vagy, hogy a nyugat annyira szürkehályogos, hogy 2 év nyílt háborúskodás ellenére sem hiszi el az orosz imperialista törekvéseket és a jogállamiság totális hiányát....
Ennek semmi értelme.
Szerintem egyből tudták egy természet velük.
Mármint az(imperialista törekvést)
Csak a módszer más.Az se mindig.
 
Igaz nem téged kérdeztelek hanem Setnit.
Te más következtést kértél, én adtam.
De a válaszod elfogadom
Vitatkozhatnánk, de a tények makacs dolgok.
nem kell visszalépned a kezdő mezőre.
Ez most valami társas?
A Janukovics szálat meg kellett néznem.
Segítek, a Juszcsenkò utáni, Poroscsenko előtti elnökről van szó, akit még a szovjet rendszerben többször elítéltek sapka lopásért. Ez lehet hülyén hangzik, de annó egy minőségi szőrme usanka 150-200 rubelt is kóstált, ami több volt, mint egy havi átlagkereset. Aztán ez a Janukovics 9+1 repülőgépnyi cuccal elmenekült az oroszokhoz, csak meg előtte felvett 3 milliárd (nem millió, milliárd!) hitelt, amit az oroszok megpróbáltak (nemzetközi) bírósági úton visszaszerezni Ukrajnától. Mondjuk azt a választ kaptak, hogy pereljék Janukovics öt...
Az atomfegyver mire jó?
Elrettentésnek pé.ldául
Ugye csak visszatartó erőnek?
Mondd csak te légierős.
Miért nincsenek repülőgépes bombázások?
Talán mert a légvedelem lelövi őket, mint a rakétákat?
drága? és túl nagy?
Könnyű lelőni?
A rakétákst nem kell évekig képezni, a pilótákat annál inkább
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Adatbázis hibát jelez a gép, minden olvasatlan üzenetre kattintásnál....
vivant wrote on nadva's profile.
máj 14 péntek 8:47
PaSa1957 wrote on Elek János's profile.
Legalább olvasnád el a játékszabályokat!
Kostenszky Valéria wrote on Olaszné Kovács Andrea's profile.
Helló! (Gábor vagyok.)
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !

Statisztikák

Témák
38,230
Üzenet
4,820,693
Tagok
616,762
Legújabb tagunk
KennethPhymn
Oldal tetejére