Hírek Megkóstoltatták a hamburgert afrikai „vademberekkel”, akik döbbenetes dolgot mondtak róla

Nem ez a legtermészetesebb élelem.

A hamburger a gyorséttermek kínálatának elmaradhatatlan része. Gyakran a junk food kategóriába sorolják, pedig elvileg nincs benne semmi különös, a félbevágott zsömlébe húspogácsa, sajt, szósz és zöldségek kerülnek.

Jó ideje keringenek azonban elrettentő felvételek arról, hogyan őrzik meg a sokak által kedvelt hambik a „frissességüket” akár évek múltán is. Feltehetőleg a bennük lévő, nagyobb mennyiségű tartósítószer miatt, amely hosszú távon biztosan nem egészséges.

A modern nyugati világ azonban él-hal ezért a laktató kajáért, emiatt volt különösen érdekes az a közelmúltban elvégzett kísérlet, amelyben új szemszögből próbálták megközelíteni a hamburgert. Egy olyan afrikai törzs tagjaival kóstoltatták meg, amely eddig csak elvétve találkozott a civilizáció „áldásaival”.

Néhány zanzibári maszájról volt szó, akik – sok társukkal ellentétben – nem szegődtek a turisták szórakoztatására. Ragaszkodnak a hagyományaikhoz, ezért elsősorban nyers hússal és tejjel, mézzel és marhavérrel táplálkoznak.
Most azonban egy marhahúsos-sajtos szendvicset adtak nekik, és igazából azt sem tudták, hogyan fogjanak neki a kissé összetett ételnek. Aki evett már hamburgert, az nem csodálkozik rajta, hogy a hozzávalók fele a földön végezte a maszájoknál is, képtelenek voltak normálisan egyben tartani a szendvicset.
„Nagy száj kell ahhoz, hogy megegyük”
– állapították meg végül, de alapvetően ízlett nekik a „civilizált” csemege.
„Olyan íze van, mint a tehén szívének”
– mondott az egyik afrikai olyan hasonlatot, amit sokan alighanem hallani sem szerettünk volna.



1677503545331.png
 
Életemben összesen egyetlen alkalommal kóstoltam meg anno a hotdogot, aztán jóval később, évtizedek múlva a család fő-főzője hamburgert készített, amit a tálást követően -mert nagy volt -szétszedtem, és külön fogyott el a zöldség, a "zsömle" kimaradt a fogysztási rítusból, mint ahogyan a számomra ehetetlennek minősűlő marhahús-pogácsai is. Hozzá kell tennem, hogy a kellékek nem egy hamburgert készítőtől származtak.
Összegezve, szolidáris vagyok a maszáj harcosokkal, és a véleményem az övéktől csupán annyiban tér el, hogy az sokkal durvább. Ők valószínűleg csupán udvariasságból fogalmaztak enyhébben.
A film készítőinek viszon a javukra írom, hogy nem állva, és nem menet közben kellett az alanyoknak az ételt elfogyasztaniuk.
 
Ennyi pénzért, amibe egy ilyen menü kerül, otthon kb. 15 percnyi munkával frissen sült lazacot görög salátával is ehetsz.
Itt az a lényeg hogy semmit sem kell csinálnod készen kapod.
(ugyan ez van amikor azt mondod hogy mosogatsz, mosol, szárítassz...helyette berakod a megfelelő gépekbe a dolgokat és x idő után kiszeded. )
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,686
Tagok
615,329
Legújabb tagunk
Amberer
Oldal tetejére