Megszólalt a Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke: aki nem oltat, fizessen!

A Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke, Daróczy-Gaál Ágnes azt mondja, az egészségügyi dolgozóknak példát kellene mutatniuk, hogy valamennyien beadatják maguknak a koronavírus elleni vakcinát.

Aki pedig nem oltat, fizesse az esetleges intenzív kezelésének többmilliós költségét.

Az egészségügyi dolgozóknak példát kellene mutatniuk, hogy valamennyien beadatják maguknak a koronavírus elleni vakcinát – mondta az InfoRádióban a Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke.


“Mindenképpen, akár szankcionáló módszerekkel is, de érdekeltté kell tenni az embereket abban, hogy beoltassák magukat. Meg kellene értetni az állampolgárokkal, hogy egy koronavírusos beteg intenzív osztályos kezelése, akár 1 millió forintos költséget is elérheti. Amit jelen pillanatban a TB finanszíroz a nagy közös kasszából, amelybe mindannyian beleadunk. Én azt gondolom, hogyha valaki vállalja a kockázatot, hogy nem oltatja be magát, akkor vegye számításba azt, hogy esetleg egy ilyen 2-3 hetes intenzív osztályos kezelést, saját zsebből fog kelleni megfinanszíroznia, ami akár 14-21 millió forintra is rúghat, amennyiben elkapja a vírust és intenzív osztályra kerül miatta

– mondta Daróczy-Gaál Ágens a Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke.
Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő úgy kommentálta a felvetést, hogy
  • egyrészt ez a gondolkodásmód szerintem nem orvoshoz méltó, nekünk nem megítélni és elítélni kell a betegeket, hanem meggyógyítani.
  • Másrészt, ha valamivel még további éket lehet verni az oltást nem elfogadók és az elfogadók közé, azok ezek a mondatok.
  • Harmadrészt szakszervezeti vezetőként nem hozhatja valaki a rábízott tagságot olyan helyzetbe, hogy a közvélemény éles kritikáját, ellenszenvét váltsa ki a tagsággal, jelen esetben az orvosokkal szemben.

Ugyanakkor tökéletesen megértem a szándékot, de ez így akkor sem célravezető, sőt káros, amennyiben valaki a beoltottság mellett kíván érvelni. Sokkal inkább arra kellett volna használnia a rendelkezésére álló adásidőt, hogy a kétkedőket értelmes érvekkel győzze meg és ne fenyegetéssel.

Jabronka Richárd

noi  gaitalo.jpg
 
utazhat >>> anelkul bajos lesz
Itt arra még nem jogosít, mivel az idén végére sem érnek. Éppen az utazgatós korosztály (60 alatti, nem krónikus beteg) várhatóan december előtt nem is kerül sorra. De gondolom, ez is csak akkor lesz igaz, ha a vakcina hatása 1 évnél hosszabb ideig tart, mert ha nem, akkor nyilván megint az eü. dolgozókat stb. oltják újra, nem a pórnépet.
Ha valóban nem lehet utazni oltásigazolás nélkül, akkor "anyánk" szerintem hamarosan még Kínába is megy tárgyalni, függetlenül attól, hogy a patás ördöggel mit sikerült egyezkedni.
 
Érdekes ha valaki afrikába akar menni akkor különböző védőoltásokat kötelezően fel kell vennie.
Az ellen nincs tiltakozás nem mondják hogy nem tudom mi van benne akkor nem kell.
Itthon most jutalom jár ha valaki beoltatja magát kap egy plasztik kártyát és rá ne vonatkozik a kijárási korlátozás.
Hogy mit fog csinálni ???
Csak annyit mondok: van mit előírhatnak rendeletben.pl (világszerte a sárgaláz oltás)
És ne felejtsd: akkor is önkéntes marad az utazás.
Az érdeke és öröme azt kívánja szerezze meg.
Én nem látok ebben annyira "érdekest" mint írod.
Emberek vagyunk.
Sokféle dolog mozgat.
A visszafelé nézettsége az teljesen megmagyarázhatatlan nekem.
Miért hisz olyanban hogy (chip benne).
Az nem lep meg hogy ország eredet szerint a bizalmatlansága más és más.
Hogy Kínait hatástalannak hiszi, hogy a termék körülményeit a józsefvárosi piaci higiéniából asszociálja le.
És hogy a Kínai nyitott társadalomban és igazmondásában annyira bízik mint. Észak Koreában.
Kínai tudjuk még hamisítani is imád az ampulláikban steril víz is lehet.Franc se tudja mivel spórolnak.
És vágnak át hatástalan tesztekkel például.
 
Csak annyit mondok: van mit előírhatnak rendeletben.pl (világszerte a sárgaláz oltás)
Elő is van, most pl. kanyaróoltás, amit ingyen megkaphatok, ha szeretnék feleslegesen oltakozni.
Ha átestem rajta (mert hogy valóban átestem rajta) az pech, mert a labor 60 euróba kerül, és azt fizetnem kell. Tehát ezt felfoghatom úgy is, hogy 60 euróra meg vagyok bírságolva, mert merészeltem megfertőződni kb. 50 évvel ezelőtt, és ezáltal anyagi kárt okoztam a gyógyszergyárnak.
 
Ez utóbbi nem is hangzik rosszul, ha már muszáj lesz választani, én ilyet szeretnék. :)
Látod, minden csak nézőpont kérdése, így az is, ki mitől érzi becsapva magát.
Nem értem jobb egy becsapás neked, mint egy működő védőoltás járvány ellen?
Azt már csak csak látnod kell, bele lehet halni a járványba és korodtól függetlenül.
Az is jó lenne már ha nem volna korlátozás és internetes időpont foglalás nélkül mehetnék okmányirodába. Mehetnék orvoshoz jönne a térdortézises eszközgyártó.
Áll az élet nem látod.
Más meg mehetne mulatni este.Vagy csak moziba
 
Én egy szóval nem írtam, hogy kérj te is cukrosvizet. Valamit nagyon félreértettél. Ha te úgy gondolod, hogy az oltástól nyílik ki a mozi, akkor menj, ne habozz.
Elvi és érvelő beszélgetéskor nem egymást küldözhetjük ide oda.
Én sem küldtelek.
És igen úgy gondolom azoktól történik meg amit írtam.
A járvány hatásairól írtam, mint amit megállított és várhatóan megindul az élet ha megszűnik.
Ha nem jól láttad:

Nem értem jobb egy becsapás neked, mint egy működő védőoltás járvány ellen?
Azt már csak csak látnod kell, bele lehet halni a járványba és korodtól függetlenül.
Az is jó lenne már, ha nem volna korlátozás és internetes időpont foglalás nélkül mehetnék okmányirodába. Mehetnék orvoshoz jönne a térdortézises eszközgyártó.
Áll az élet nem látod.
Más meg mehetne mulatni este.Vagy csak moziba
 
Áll az élet nem látod.
Igen, látom.
De én eközben azt is látom, hogy az elhunytak egy jelentős része kórházakban fertőződik meg, ahová elvileg más betegségeiből kigyógyulni ment be. Továbbá, a halálesetek 86%-a az idősotthonok lakói közül kerül ki, ahová a pórnép megint csak nem úgy járkál ki-be, mint a huzat a nyitott ablakon.
Próbálom összerakni az összefüggést, de nem igazán sikerül. Mivel nem javul az a fránya statisztika, február végéig továbbra is meghosszabbítva minden lezárás, már ami az iskolákat, üzleteket, szórakozóhelyeket, munkahelyeket érinti, tehát csupa olyan helyeket érint, ahová az elhunytak NEM jártak.
Nem inkább azokat a helyeket kellene górcső alá venni, ahová ők jártak/járnak????

u.i. Még annyit fűznék hozzá: A sokat emlegetett "nyájimmunitáshoz" kb. 5 milliárd embert kellene beoltani, kb. 6 hónap leforgása alatt, úgy ,hogy közben az elérhető vakcinák közül tulajdonképpen egy kivételével mindről az sulykolják, hogy a "fogorvosok szövetsége" nagyon nem ajánlja.
Ha valóban egy halálos világjárvány kellős közepén vagyunk, akkor nem mindegy, hogy honnét jön a megoldás?
 
Utoljára módosítva:
Érdekes ha valaki afrikába akar menni akkor különböző védőoltásokat kötelezően fel kell vennie.
Az ellen nincs tiltakozás nem mondják hogy nem tudom mi van benne akkor nem kell.
Itthon most jutalom jár ha valaki beoltatja magát kap egy plasztik kártyát és rá ne vonatkozik a kijárási korlátozás.
Hogy mit fog csinálni ???
Látod ez abszolút így van... :-D
Egyébként tegnap megkaptam a második adagot. Az már keményebb volt, hidegrázás, izomfájdalom 12 órával utána, tehát éjszaka. De ki lehet bírni... :-D És nem mindenkinél jelentkezik. A családból pl. csak én vagyok ilyen mázlista.

Nem most, már jó ideje!

Igen, egy rajzfilm forgatókönyvét követi a világ... Ja, nem.
 
az elhunytak egy jelentős része kórházakban fertőződik meg
Erről van valami statisztikád?

Továbbá, a halálesetek 86%-a az idősotthonok lakói közül kerül ki,
Csak az USA statisztikát találtam meg, ott a halottak 80% 64 éve feletti ugyan, de ez nem egyenlő az idősek otthonával. Nem minden öreg lakik ott. És nézhetjük úgy is, akkor az összes halott 20 százaléka fiatal.

február végéig továbbra is meghosszabbítva minden lezárás, már ami az iskolákat, üzleteket, szórakozóhelyeket, munkahelyeket érinti, tehát csupa olyan helyeket érint, ahová az elhunytak NEM jártak.
De egyrészt azt nem jelentheted ki, hogy akik odajártak, azok között nem volt halott, másrészt akik az otthonokat megfertőzték, azok viszont jártak üzletbe, szórakozóhelyre, iskolába stb. Szerintem neked is van olyan sztorid, ahol a felnőtt volt fertőzött először, és a szülő halt meg.

"nyájimmunitáshoz" kb. 5 milliárd embert kellene beoltani, kb. 6 hónap leforgása alatt
A hat hónap nincs kőbe vésbe. A korlátozások pedig pont azért vannak, hogy időt nyerhessünk, ha lassabban megy az oltás. Ha ez nem lenne, akkor sem biztos, hogy a nyájimmunitás elérhető (nem is sikerült senkinek azok közül, akik próbáltak lazán védekezni), viszont 10x ennyi áldozat lenne és az egészségügynek annyi. Valamit muszáj tenni, figyelembe véve, hogy látszólag egészséges fiatalok és gyerekek is meghaltak már eddig is (nem lehet legyinteni, hogy hadd hulljon a férgese).

az elérhető vakcinák közül tulajdonképpen egy kivételével mindről az sulykolják, hogy a "fogorvosok szövetsége" nagyon nem ajánlja.
Ezt meg honnan veszed?
 
Egyébként tegnap megkaptam a második adagot. Az már keményebb volt, hidegrázás, izomfájdalom 12 órával utána, tehát éjszaka. De ki lehet bírni...
Sajnos, ez vele jár, és minél idősebb valaki, annál erősebben jelentkeznek a tünetek, az utána következő pár napra nem érdemes nehéz fizikai munkát ütemezni (úgysem fog menni).
 
Még nincs kidolgozva, nyilván ez úgy lesz, hogy behívót kapsz oltásra, és ott aláírsz egy papírt, hogy nem kéred. Innentől tiéd a felelősség. Kötelezővé nem merik tenni, de a napi 1 milliós kórházi számla elég nyomós érv lesz sok hezitálónak...
Ez a "behívó" szó nekem valamire emlékeztet : "aki nem lép egyszerre ..."
 
Erről van valami statisztikád?

Szerintem arról sehol nem vezetnek statisztikát, hogy felvesznek egy beteget egy adott osztályra, aztán később a covidon köt ki.

Csak az USA statisztikát találtam meg, ott a halottak 80% 64 éve feletti ugyan, de ez nem egyenlő az idősek otthonával. Nem minden öreg lakik ott. És nézhetjük úgy is, akkor az összes halott 20 százaléka fiatal.

Valamelyik helyi újság hozta le a hírt. Feltételezem, a helyzet máshol is hasonló lehet, különben nem velük kezdték volna az oltást.


Szerintem neked is van olyan sztorid, ahol a felnőtt volt fertőzött először, és a szülő halt meg.

Nem, nincs. Sztorit természetesen többet is olvastam a neten, de az ismeretségi körömben nem volt covid miatt haláleset. Súlyosabb eset is, ami intenzív ellátással végződött, egy. Tünetmentes pozitív, vagy olyan pozitív, akinek "kicsit folyt az orra" vagy "kapart a torka", olyan több is.

A korlátozások pedig pont azért vannak, hogy időt nyerhessünk, ha lassabban megy az oltás.
Minél lassabban? Kb 4 évre lehet saccolni a jelenlegi ütemben. Ha most van járvány, akkor nem 4 év múlva kell oltani, hanem most, vagy sosem. Az a járvány nem járvány, ahol ráérünk éveket várni az oltóanyagra.


Ezt meg honnan veszed?
Kínaitól feláll a szőr ..., az Astraneneca hatékonysága 8%, az orosz vakcinát az orosz orvosok többsége nem adatná be magának.... stb. Csoda, hogy egyáltalán van ember, aki regisztrál az oltásra, ha ezeket elolvassa.
 
Nos ebben a gyors fejlesztésben de főleg a mai világ bizniszmen emberekben elég nehéz megbízni
Ez a járvány a gyógyszergyártóknak úgy kellett, mint éhezőknek egy falat kenyér. Évtizedek óta mindig többet és többet ölnek reklámokba, de mi vagyunk olyan megátalkodottak, hogy már nem vagyunk hajlandók mindig több és több gyógyszert fogyasztani.
Ők annyira érdekeltek az egészségben, mint temetkezési vállalkozó az öröklétben!!! Ezt kell mindig szem előtt tartani!
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,601
Tagok
615,326
Legújabb tagunk
redbaron77
Oldal tetejére