Hírek Megvan a döntés: 6,3 milliárd eurónyi magyar uniós forrás felfüggesztését javasolják a nagykövetek

Az uniós országok állandó képviselői szerint Magyarország csak részleges korrekciós intézkedéseket tett a feltételességi eljárásban. A tagállamok között megvan a minősített többség a Magyarországnak járó uniós források egy részének felfüggesztéséhez.

A cseh uniós elnökség bejelentette: megvan a megállapodás a magyar helyreállítási terv jóváhagyásáról és Ukrajna uniós hitelfelvétellel történő megsegítéséről is.

Az uniós tagállamok nagykövetei ma azt javasolták a Tanácsnak, hogy írásbeli eljárás útján fogadjon el végrehajtási határozatot Magyarország tekintetében.

Előzőleg a cseh uniós elnökség bejelentette: megvan a megállapodás a magyar helyreállítási terv jóváhagyásáról és Ukrajna uniós hitelfelvétellel történő megsegítéséről is.

Az Állandó Képviselők Bizottságában létrejött a minősített többség ahhoz, hogy úgymond megvédjék az uniós költségvetést a jogállamiság elveinek magyarországi megsértéséből eredő következményektől.

A nagykövetek által észrevételezett hiányosságok:


- a közbeszerzés,
- az ügyészi fellépés hatékonysága
- és a korrupció elleni küzdelem terén mutatkoznak.


A felfüggesztés mintegy 6,3 milliárd euró uniós költségvetési kötelezettségvállalást érint.
A közlemény emlékeztet rá: az eljárás során Magyarország kötelezettséget vállalt arra, hogy számos olyan korrekciós intézkedést fogad el, amelyeket a Bizottság alkalmasnak tart a felmerült aggályok kezelésére, amennyiben azokat együttesen, helyesen és hatékonyan hajtják végre.

A nagykövetek úgy látják: a Magyarország által eddig elfogadott korrekciós intézkedések hiányosak, és az ebből adódó helyzet komolyan veszélyeztetik az uniós költségvetés érdekeit, ám a Magyarország által eddig megtett lépéseket figyelembe véve az eddigi 65 helyett az érintett uniós alapok 55 százalékának felfüggesztését javasolják.

A közlemény emlékeztet rá: Magyarország a közelmúltban számos korrekciós intézkedést fogadott el. Az uniós tagállamok elismerik a magyar hatóságok által végzett munkát, de úgy döntöttek, hogy ezek a korrekciós intézkedések nem kezelik kellőképpen a jogállamiság megsértésének feltárt eseteit és az uniós költségvetést fenyegető kockázatokat.

A végrehajtási határozatban meghatározott intézkedések ideiglenes jellegűek, és a Tanács a Bizottság javaslata alapján az uniós finanszírozás elvesztése nélkül feloldhatja őket, ha a helyzetet két éven belül teljes mértékben orvosolják – áll a közleményben. Az unió állam- és kormányfői csütörtökön összeülnek, de a Portfolio korábbi értesülése szerint a magyar kormány nem kérte, hogy a legfelsőbb szinten vitassák meg az uniós vezetők a magyar források felfüggesztésének ügyét.

1670907929708.png
 
Index cikk részlete:

A brüsszeli székhelyű Politico szerint Orbán Viktor taktikai vétóival érte el, hogy az uniós országok mérsékeljék a Magyarországnak ígért pénzek befagyasztását.
A Politico írása szerint Orbán Viktor győzelmét jelenti a hétfő esti brüsszeli megállapodás. Amint arra a cikk kitér, két tényező volt, ami a magyar miniszterelnök kezére játszott:

Eldőlt az Európai Bizottság és Magyarország csatája

Felgyorsultak a folyamatok hétfő este Brüsszelben.
  • az uniós rendszer, amely számos fontos döntés meghozatalában egyhangúságot követel meg, valamint
  • „az unió intenzív vágya, hogy megőrizze az egységes EU-homlokzatot”, miközben a közelben dúl a háború.
A döntés azonban továbbra is azt jelenti, hogy Magyarország várhatóan milliárdokat veszít el egy olyan időszakban, amikor gazdasága ingatag. Emellett semmi sem garantálja, Magyarország képes lesz teljesíteni ígéretét a 27 jogállamisági reform elfogadására – vélekedik a lap.
Az Európai Unió számára a megállapodás némi enyhülést jelent az ukrajnai fronton. A hetek óta húzódó ügy végére pont került, így miután az Európai Parlament kedden jóváhagyta a döntést, az unió januárban megkezdheti a kifizetéseket Ukrajnának.

Ezzel kapcsolatban Varga Judit igazságügyi miniszter is közzétett egy bejegyzést közösségi oldalán, amelyben azt írja: „a megállapodás nemcsak Magyarország, hanem Európa győzelme is, hiszen egymás érveit meghallgatva és megértve a tagállamok mondták ki az utolsó szót.”
Maradunk a konstruktív párbeszéden alapuló együttműködés pártján
– vélekedett Varga Judit.
 
Amikor először halottam a rádióban, hogy néhány EP-képviselőt letartoztattak mert korrumpálni hagyták magukat egy idegen ország által, az EU rovására
automatikusan Orbán és az emberei jutottak az eszembe.

18367581_2bb1d523014f69e12c8f5241b098725e_wm.jpg


A cselekmény akár egy átlagos filmből való lehetne, egy jó kinézetű fiatal képviselő nő hagyja, hogy apja aktatáskát hordjon, tele 600 000 euró értékű bankjegyekkel.
Az apát tetten érik miközben elhagy egy szállodát Brüsszel európai negyedének közepén. A nyomok a képviselő úr lányának lakásához vezetnek ahol még több böröndöt találnak.
Mindegyikben pénz 20 és 50 eurós bankjegyekbe csomagolva. Ilyesmit eddig csak a gyogyszeriparban lehetett látni.

Egyesek számára ez különösen keserű. Különösen a kisebb frakciók, a zöldek és a liberálisok fiatal EP-képviselői számára, akik évek óta küzdenek olyan törvényekért, amelyek végre kriminalizálják a korrupciót az olyan tagállamokban, mint Magyarország és Lengyelország.

Most a parlament közepébe érkezett a korrupció – ez több mint keserű. Ma már annál is fontosabb, hogy a parlament szigorítsa az ellenőrzést – nem csak akkor, amikor a parlamenti képviselők lobbistákkal találkoznak, ami már megtörtént, hanem akkor is, amikor a parlamenti képviselők kapcsolatba lépnek autoriter államok képviselőivel.

A gyanú, hogy a pénzekkel kapcsolatban megvesztegetésről van szó, onnan ered, hogy a görög képviselő gyanúsan sokat szólalt fel Katar érdekében.
A magyar miniszterelnök már 12 éve, nyíltan egy Európa ellenes, Keleti érdekeket szolgáló politikát folytat, embercsempészkén bukott államfőt hoz az országba és ad neki magyar állampolgárságot, orosz kémet Amerika helyett Moszkvába ad ki... és még nem léptek a nyakkendőjére.

Nem értem, hogy mit csinál a nyugati kémelhárítás, meddig kell várni amig a felcsúti Agent-et kivonják a forgalomból? :)
A papa és a lánya nagyon amatőrök lehettek, egy miniszterelnöknek több gyakorlata van, ö profi.
 
Felesleges kiadasok sokasaga. Horvatorszag 120 km hatarsavban felhuzott keritest le kell bontani mert a Shengeni atjarot biztositani kell.
Mi lesz a hatarvadaszokkal? Lehet hogy nyulakra ozekre vaddisznora fognak vadaszni?
 
Utoljára módosítva:
Karinthy Tanar ur kérem cimu irása jut eszembe, abbol is a magyarázom a bizonyitvanyom cimu szosszenet...

Az elháritoszervek mukodeserol meg csak annyit: nekik nem a pplitika, és a jelszavak a fontosak. Ha valami van, ok megtalaljak, és ha nincs akkor marad a politizálo duma "lopnak, csak nagyon jol csinaljak"

Ez van!
 
Tegnap ismét bejelentette a nyugdíj emelést... 18%-ot ha jól emlékszem és már előre is ígér jövőre is... Milyen "extra" hiperinfláció" is lesz Mo-on 2023-ban?????
 
Mindaddig, amíg tömegek szopják be az oviféle retorikát és boldogan hagyják, hogy csillámport szórjanak a szemükbe, így is lesz.
A szomorú csak az, hogy az ország fele csendben éhen döglik ...
Akkor sem szavaznak másra csak Orbánra.
Hisz Gyurcsány....meg ...Soros ..meg Brüsszel...
Most az a szójárás hogy minek leváltani őket hisz az újak még többet lopnának..egyik kutya másik eb.
 
Az Orbán kormány mindent el tud hitetni a híveivel, akik nem tudnak vagy akarnak önállóan gondolkodni
- Nemrég még azt hangoztatták, hogy az EU-s pénz, a felzárkózási alapból egy jelentéktelen összeg a Brutto-Szciálprodukthoz (BSP) mérve
- Ma azt haljuk, hogy az EU "ki akar csinálni bennünket, mert nem engedjük az óvodások nemét megváltoztatni; ezért nem tudja Orbán a tanárokat kifizetni... stb."
 
Az EU és a magyar kormány közötti megállapodásról kérdezték az M1 reggeli műsorában Tompos Mártont, a frakcióvezető-helyettesét és szóvivőjét, aki viszont hamar az oktatás kérdésére és a tanárok és diákok tiltakozására terelte a szót. Nemcsak erre terelte a szót, de fel is olvasta a tiltakozásuk miatt kirúgott tanárok névsorát, bár a műsorvezető igyekezett közbevágni.

Az M1 "Politico: Orbán győzelme a megállapodás!" címmel tette ki oldalára a Tompos Mártonnal készült interjút, amelyben, ahogy a cím is mutatja, arról kérdezték a Momentum képviselőjét, hogy pártja is győzelemként értékeli-e, hogy úgy néz ki, Magyarország megkapja a helyreállítási alapból járó forrásokat. Tompos, aki kockás ingben és "Nincs tanár - nincs jövő" feliratú pólóban ült be a stúdióba, elég hamar eljutott a megállapodás kérdésétől az oktatás helyzetéig.
ha a Momentumnak olyan fontos a tanárok helyzete, a párt EP képviselője, Cseh Katalin miért szavazta meg a magyar kormányt elítélő határozatot, ami hozzájárult a források zárolásához és hogy eddig elhúzódott a megállapodás. Később a guruló dollárok kérdése is szóba kerül (a Hiradó.hu azzal a címmel tette ki a videót, hogy "egyre több részlet derül ki a baloldal kampányainak amerikai finanszírozásáról", pedig ebből az interjúból lényegében semmilyen új részlet nem derül ki a baloldali kampány amerikai finanszírozásáról).
(remélem többször fognak szerepelni ellenzéki politikusok a közszolgálati csatornákon. igaz semmi sem menti meg őket hogy adások utáni a csatlósok különböző vágásokkal teljesen ellentétes véleményt hozzanak ki....de, hajráá)
 
Az EU és a magyar kormány közötti megállapodásról kérdezték az M1 reggeli műsorában Tompos Mártont, a frakcióvezető-helyettesét és szóvivőjét, aki viszont hamar az oktatás kérdésére és a tanárok és diákok tiltakozására terelte a szót. Nemcsak erre terelte a szót, de fel is olvasta a tiltakozásuk miatt kirúgott tanárok névsorát, bár a műsorvezető igyekezett közbevágni.

Az M1 "Politico: Orbán győzelme a megállapodás!" címmel tette ki oldalára a Tompos Mártonnal készült interjút, amelyben, ahogy a cím is mutatja, arról kérdezték a Momentum képviselőjét, hogy pártja is győzelemként értékeli-e, hogy úgy néz ki, Magyarország megkapja a helyreállítási alapból járó forrásokat. Tompos, aki kockás ingben és "Nincs tanár - nincs jövő" feliratú pólóban ült be a stúdióba, elég hamar eljutott a megállapodás kérdésétől az oktatás helyzetéig.
ha a Momentumnak olyan fontos a tanárok helyzete, a párt EP képviselője, Cseh Katalin miért szavazta meg a magyar kormányt elítélő határozatot, ami hozzájárult a források zárolásához és hogy eddig elhúzódott a megállapodás. Később a guruló dollárok kérdése is szóba kerül (a Hiradó.hu azzal a címmel tette ki a videót, hogy "egyre több részlet derül ki a baloldal kampányainak amerikai finanszírozásáról", pedig ebből az interjúból lényegében semmilyen új részlet nem derül ki a baloldali kampány amerikai finanszírozásáról).
(remélem többször fognak szerepelni ellenzéki politikusok a közszolgálati csatornákon. igaz semmi sem menti meg őket hogy adások utáni a csatlósok különböző vágásokkal teljesen ellentétes véleményt hozzanak ki....de, hajráá)
Miféle győzelemről beszél a Magyar kormány? :) :) :)

 
Nos vannak bajok...

A magyar kérdés már nem, a korrupciós botrány annál inkább beárnyékolja a mai uniós csúcsot​

Ezúttal a kétnapos tanácskozásra nem a magyarokkal való huzakodása nyomja majd rá a bélyegét, hanem a hétvégén kirobbant korrupciós botrány,
Orbán Viktor miniszterelnök is kifejtette véleményét a brüsszeli korrupciós botránnyal kapcsolatban, miután a belga rendőrök közölték, hogy közel 1,5 millió eurót foglaltak le a házkutatásokat követően.
Orbán Viktor miniszterelnök szintén a Twitteren reagált:

Így néz ki a jogállamiság Brüsszelben
– kommentálta a kormányfő a belga rendőrség fotóját.
1671089131129.png

Brüsszelezés megint előrejut....
 
"Idehaza a propaganda arról harsogott, hogy mekkora győzelmet aratott a kormány Brüsszelben. A ZDF beszámolójából azonban kiderül, hogy inkább feltörölték Orbánnal a padlót."

 
Hm...már megint ez az állítólagos kudarc.
Mert elhiszed hogy itthon milyen sokan nézik és értik a ZDF híreit?
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok Canadahun közössége!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Tanulok zongorázni, és midikkel kapcsolatosan szeretném felvenni a kapcsolatot az emberrekkel, hogy ezen fájlok elkérésére hogy működik.
Előre is köszönöm, ha valaki látja a posztot!
hola! Alguien tiene el nuevo patrón de RNata?
imi70 wrote on erikfrenszi's profile.
Bocs Úton.
imi70 wrote on erikfrenszi's profile.
szia, én 2024. májusában szeretnék menni a portugál úzon. Kérlek amennyiben van rá időd és kapacitásod, szívesen venném a tapasztalataidat az útról. Előre is köszönöm .
sorcier wrote on Wikkike.'s profile.
szia,ha ezt talàltad meg tölem,akkor jo helyen jàrsz. :)
A bak latin neve capricorn.

Kötés, horgolás 2018. november 13-tól

Statisztikák

Témák
37,954
Üzenet
4,755,708
Tagok
612,817
Legújabb tagunk
Sugár Kata
Oldal tetejére