Hírek Megvan a döntés: 6,3 milliárd eurónyi magyar uniós forrás felfüggesztését javasolják a nagykövetek

Az uniós országok állandó képviselői szerint Magyarország csak részleges korrekciós intézkedéseket tett a feltételességi eljárásban. A tagállamok között megvan a minősített többség a Magyarországnak járó uniós források egy részének felfüggesztéséhez.

A cseh uniós elnökség bejelentette: megvan a megállapodás a magyar helyreállítási terv jóváhagyásáról és Ukrajna uniós hitelfelvétellel történő megsegítéséről is.

Az uniós tagállamok nagykövetei ma azt javasolták a Tanácsnak, hogy írásbeli eljárás útján fogadjon el végrehajtási határozatot Magyarország tekintetében.

Előzőleg a cseh uniós elnökség bejelentette: megvan a megállapodás a magyar helyreállítási terv jóváhagyásáról és Ukrajna uniós hitelfelvétellel történő megsegítéséről is.

Az Állandó Képviselők Bizottságában létrejött a minősített többség ahhoz, hogy úgymond megvédjék az uniós költségvetést a jogállamiság elveinek magyarországi megsértéséből eredő következményektől.

A nagykövetek által észrevételezett hiányosságok:


- a közbeszerzés,
- az ügyészi fellépés hatékonysága
- és a korrupció elleni küzdelem terén mutatkoznak.


A felfüggesztés mintegy 6,3 milliárd euró uniós költségvetési kötelezettségvállalást érint.
A közlemény emlékeztet rá: az eljárás során Magyarország kötelezettséget vállalt arra, hogy számos olyan korrekciós intézkedést fogad el, amelyeket a Bizottság alkalmasnak tart a felmerült aggályok kezelésére, amennyiben azokat együttesen, helyesen és hatékonyan hajtják végre.

A nagykövetek úgy látják: a Magyarország által eddig elfogadott korrekciós intézkedések hiányosak, és az ebből adódó helyzet komolyan veszélyeztetik az uniós költségvetés érdekeit, ám a Magyarország által eddig megtett lépéseket figyelembe véve az eddigi 65 helyett az érintett uniós alapok 55 százalékának felfüggesztését javasolják.

A közlemény emlékeztet rá: Magyarország a közelmúltban számos korrekciós intézkedést fogadott el. Az uniós tagállamok elismerik a magyar hatóságok által végzett munkát, de úgy döntöttek, hogy ezek a korrekciós intézkedések nem kezelik kellőképpen a jogállamiság megsértésének feltárt eseteit és az uniós költségvetést fenyegető kockázatokat.

A végrehajtási határozatban meghatározott intézkedések ideiglenes jellegűek, és a Tanács a Bizottság javaslata alapján az uniós finanszírozás elvesztése nélkül feloldhatja őket, ha a helyzetet két éven belül teljes mértékben orvosolják – áll a közleményben. Az unió állam- és kormányfői csütörtökön összeülnek, de a Portfolio korábbi értesülése szerint a magyar kormány nem kérte, hogy a legfelsőbb szinten vitassák meg az uniós vezetők a magyar források felfüggesztésének ügyét.

1670907929708.png
 
Az elháritoszervek mukodeserol meg csak annyit:
Na ás BM(már nincs) belügyi elhárítószervei mit csinálnak az elnyomó rendszerben?
Ugyanazt mint a Rákosi rendszer karhatalmistái?
De most béke van csak
Nézd meg az alábbi erőfitogtatással összekapcsolt megfélemlítést
Az Oktogon felé menve demonstrálnak.
Jobban mint a Moszkvában a katonai elrettentő felvonulás

És még csodálkozik hogy demokrácia hiánya miatt.
Hiába koldul pénzért a jogállamok felé
Megelégelték zsaroló ígérgető hazugságait.
Ez az esemény után tuti még nagyobbat kap a képébe épp csak le nem köpik a kulturáltabb vezetők.
 
Utoljára módosítva:
Megvolt az egyeztetés (eligazítás ahogy majdnem kimondta Pintér a pedagógusokkal beszélve)
Kimondta azt is amit a legtöbb ismerősöm is mond hogy az iskola után a tanárok súlyos ezrekkel pót órákat adnak mert a tanórákon semmit sem tudnak meg tanulni....
Ezért is olyan nagy az ellenérzés a pedagógus tüntetés ellen.
 
Amikor az ostoba, irigy, gátlástalan sejthalmazok találkoznak a naiv balekokkal. Kb. ez volt a tegnapi egyeztetés.

Ha Magyarországon ma tömegével lennének olyan helyek, települések, ahol egy tanár magánórák tömegét adhatná súlyos ezrekért, akkor ki sem alakult volna a közoktatás-probléma. A társadalmi IQ-nukuságra jellemző, hogy milliók képzelik azt, hogy majd valakik, mások időt és energiát áldoznak arra, hogy (lehetőleg orvosi vagy pedagógusi) diplomáért tizen-, huszonéveket tanuljanak, aztán kínlódjanak éhbérért a semmiféle értéket nem teremtő, de követelőző, élősködő, bamba birkanyájjal. Sikeresen működik a felülről vezérelt közbutítás, mára már egyre nagyobb %-ban lesz az is hülye, aki nem lenne az.
Ígértek 10, azaz TÍZ % (bármelyik éjszaka visszavonható) pótlékemelést majd valamikorra, beismert 27%-os infláció mellett. De a pedagógus innentől aztán kussoljon! Igaz, hogy még a 2013-as ígéretet sem kapták meg. Éppen úgy, mit a ... és folytathatnánk az elmúlt 8-9 év átvertjeinek hosszú sorával. De ott, ahol a majd' 104 éve meghalt Ady Endre prózája, verseinek tömege olyan frissnek hat, mint egy napi hír, ennek értelme nincs.
 
Ha Magyarországon ma tömegével lennének olyan helyek, települések, ahol egy tanár magánórák tömegét adhatná súlyos ezrekért, akkor ki sem alakult volna a közoktatás-probléma.
Jó válasz a feletted lévő tév-állítására
ugyanakkor az infláció most 27%
Januárra fölé megy
És valóban mit ér egy 10% emelési ígéret
 
forrás: hivatalos életrajza és megnyilvánulásai
Pintér Sándor 1948-ban született, munkaviszonyában kezdetben a Belügyminisztérium gépkocsivezetőjeként dolgozott.
1972-től Zuglóban segédnyomozóként tevékenykedett. Szűk 19 év múlva, 1991 márciusától már Budapest rendőrfőkapitánya. Itt kicsivel több, mint 2 hét alatt rendet csinált, s 1991 szeptembertől 1996 végéig országos rendőrfőkapitány volt. 1996 végén nyugdíjba vonult. Ekkor 48 éves volt. A kortársai minimum 55 éves korukig dolgoztak, aztán meg sokuk a nyugdíj mellett továbbra is. 26 éve csak tanácsokat ad és irányít. Bevallottan számára totál ismeretlen területen is. 26 éve élvezhetné a nyugdíjas éveit, mindenki jobban járna, de nem, ő dolgozik. Elméleti és gyakorlati ismeretek nélkül, életének a 75. évében - a hivatalos életrajza szerint. És ő a halljakend, mert vannak tanári diplomával rendelkező ismerősei. Vannak sebész ismerőseim, tehát akkor én nyugodtan műthetek. Állatorvos ismerőseim is vannak.
 
forrás: hivatalos életrajza és megnyilvánulásai
Pintér Sándor 1948-ban született, munkaviszonyában kezdetben a Belügyminisztérium gépkocsivezetőjeként dolgozott.
1972-től Zuglóban segédnyomozóként tevékenykedett. Szűk 19 év múlva, 1991 márciusától már Budapest rendőrfőkapitánya. Itt kicsivel több, mint 2 hét alatt rendet csinált, s 1991 szeptembertől 1996 végéig országos rendőrfőkapitány volt. 1996 végén nyugdíjba vonult. Ekkor 48 éves volt. A kortársai minimum 55 éves korukig dolgoztak, aztán meg sokuk a nyugdíj mellett továbbra is. 26 éve csak tanácsokat ad és irányít. Bevallottan számára totál ismeretlen területen is. 26 éve élvezhetné a nyugdíjas éveit, mindenki jobban járna, de nem, ő dolgozik. Elméleti és gyakorlati ismeretek nélkül, életének a 75. évében - a hivatalos életrajza szerint. És ő a halljakend, mert vannak tanári diplomával rendelkező ismerősei. Vannak sebész ismerőseim, tehát akkor én nyugodtan műthetek. Állatorvos ismerőseim is vannak.
OFF

A szakmám üvegtechnikus. A hetvenes évek elején egy kémiai kutató laboroknak szállító vállalatnál dolgoztam Zürichben.

Egy napon jön hozzám a tulaj, hogy tolmácsra lenne szükség.
Egy magyar turista, üvegtechnikus, esetleg kint maradna. Mutassak meg neki mindent.
Ahogy vezettem az ötven körüli férfit a jól berendezett több termes üzemen keresztül, feltűnt, hogy alig figyel rá mit magyarázok neki.
Egyszer csak megállított és az kérdezte tőlem, "lehet itt okos az ember?"
Teljesen kiakadtam. Akkor már öt éve kint voltam és lassan kezdtem csak a szépre emlékezni.

Eszembe juttatott minden "okos" link szervilis párttagot.

Mondtam neki, a milliomos tulajdonosunk a legjobb szakemberek közé tartozik az üzemben. Itt dolgozni kell. Menj vissza francba ahonnan jöttél.

Miután elment, szóltam a főnöknek, felejtse el.
A pali nem jelentkezett még egyszer.
------
Pintér is ez a fajta "okos" link volt egész életén keresztül.
Csak ő valamivel okosabb mint az én emberem. :D

ON
 
Utoljára módosítva:
. A társadalmi IQ-nukuságra jellemző, hogy milliók képzelik azt, hogy majd valakik, mások időt és energiát áldoznak arra, hogy (lehetőleg orvosi vagy pedagógusi) diplomáért tizen-, huszonéveket tanuljanak, aztán kínlódjanak éhbérért a semmiféle értéket nem teremtő, de követelőző, élősködő, bamba birkanyájjal. Sikeresen működik a felülről vezérelt közbutítás, mára már egyre nagyobb %-ban lesz az is hülye, aki nem lenne az.
A jövőben a kizárólag magánpraxisban dolgozó orvosok is kénytelenek lennének havi 20 órát dolgozni valamilyen állami szolgáltatónál. A kormány honlapjára feltöltött rendelettervezet szerint ez kellene ahhoz, hogy teljesítsék a kötelező továbbképzést. Aki ügyeletre jelentkezne, attól 10 órát várnának el.
„Azaz a teljesen magánellátásba menekült orvosokat, most megpróbálják visszakényszeríteni az állami ellátásba, annak jogszabályi kötelezettségével együtt. Ez olyan például, mintha egy magán angol tanárt arra kényszerítenének, hogy az állami iskolákban is nyomjon le havi 20 órát ahhoz, hogy magántanár lehessen” - írja.
Pintér úrnál ez lehet az alapmegoldás. Beleírták a tanárok kötelezettségei közé is, hogy ha a tankerület úgy látja átrendelhetik őket helyettesíteni bárhova. Most az orvosokat kényszerítik bele az állami ellátásba ami nyilván nem annak a jele hogy szakember hiány van, ahogy az sem hogy korlátozzák a szakellátást, osztályokat zárnak be, a kisebb településekről elvisznek minden nem háziorvosi ellátást, a háziorvosokat "praxisközösségnek" hazudva, nagyobb működési területre rendelik ki, stb...

Ha a rendőrt meg a katonát bárhova el lehet küldeni, akkor nyilván a tanárt vagy az orvost is, ez csak így működhet.
.....
Ha egy orvost átvezényelnek 2 napra valahová, akkor ott mennyire lesz hatékony? Betanulni is kevés a 2 nap.

Nem is lehet így betegeket átvenni 1-2 napra egy ismeretlen közegben.

Kötelező lesz a havi 20 óra? Ez családbarát? Ez heti egy nap.

Ettől több lesz az orvos, vagy jobb lesz a gyógyítás színvonala?
Vajon mennyire hatékonyan dolgozik bárki egy random helyen, ahová berakták 2,5 napra? Normál esetben egy adott betegséggel egy adott beteg egy adott orvoshoz jár vissza, akinek a fejében van egy elképzelés, hogy mit fog csinálni vele, és tudja eddig mire, hogyan reagált.
 
Zene- és szivarszoba is lesz a mintegy 6 milliárd forintból felújított és berendezett székházban, amit a Corvin-lánc állami kitüntetést adományozó testület kapott az államtól, ezt a hvg.hu írta meg. A testület tagjai hivatalosan 2019-ben találkoztak utoljára, díjakat négy éve nem adtak át.

A kormány nem fizeti ki a fővárosnak a Lánchíd felújításában ráeső részt, 6 milliárd Ft-ot. Az okáról már kiderült, hogy mondvacsinált, s nem is igaz.

Stb. hosszú sorokban. Gratulálok, hithű birkanyáj.
 
... Beleírták a tanárok kötelezettségei közé is, hogy ha a tankerület úgy látja átrendelhetik őket helyettesíteni bárhova. ...
Ez kb. 2013 óta megvan, de nem jutottak el a helyettesítésre átrendelésig. Már eleve szeptembertől júniusig áttanítások tömege van, annyira nincs szakember. A helyettesítés pedig összevonás vagy az órák elhagyása.
Ha azt a pár gimnazistát meg gimnáziumi tanárt sikerül ellehetetleníteni, akkor ez az IQ-mentes övezet pótolni is tudja a kihagyott ókort meg a rabszolgatartó társadalmat. Örüjjé, birka!
 
Beteg emberek vezette ország...

Fehér, keresztény, európai értékeket képviselő ország lett a világbajnok – írta ki Németh Szilárd a Facebookra.

20221218_Nemeth_Szilard_feher_fekete_katar_vebe_Argentina
Sokkal rafináltabb ő ennél hogy ilyen beszólások miatt megfogják.
Íme egy másik kép:
1671435718292.png

Ezek a beszólások csak erősítik a kormánypártot nem véletlenül nyert ismét (tegnap) pesterzsébeten.
Ezek a választóknak szólnak ők meg értik.....
Nem lehet rajta fogást találni.
 
30-40 alkalmazottat leszámítva valamennyi dolgozójának felmondott a Tungsram Operations Kft. Elég szomorú véget ér az egykor hihetetlenül sikeres magyar cég.
Most a Népszava értesült arról, hogy a felszámolás javában zajlik, és ennek részeként

KARÁCSONY ELŐTT A CÉG SZINTE MINDEN DOLGOZÓJÁT ELBOCSÁTOTTÁK.
 
Az Aldi után a Lidl is korlátozza az árstopos termékek megvásárolható mennyiségét, de kevésbé drasztikus mértékben, tudta meg a Telex.

A rezsiemelés óta láthatóan csökkent a magyar gázfogyasztás​

Az MNB blogján megjelent cikk szerint az ársapkák nem csökkentették, hanem növelték az inflációt. A kereskedők brutálisan felemelték az ársapkáshoz hasonló termékek árát, és az üzemanyagért most jóval többet fizetünk, mint amennyit az olaj ára emelkedett.
Ezek a hírek hogy-hogy nem ingatják meg a magyar kormányba vetett hitet?
Nem jutnak el hozzájuk vagy nem hisznek nekik?
De, a kormány média bármely hírét tapsolva fogadják?
Miért van ekkora ellenszenv az ellenzék iránt?
megannyi kérdés válasz nélkül......
 
Az Aldi után a Lidl is korlátozza az árstopos termékek megvásárolható mennyiségét, de kevésbé drasztikus mértékben, tudta meg a Telex.

A rezsiemelés óta láthatóan csökkent a magyar gázfogyasztás​

Az MNB blogján megjelent cikk szerint az ársapkák nem csökkentették, hanem növelték az inflációt. A kereskedők brutálisan felemelték az ársapkáshoz hasonló termékek árát, és az üzemanyagért most jóval többet fizetünk, mint amennyit az olaj ára emelkedett.
Ezek a hírek hogy-hogy nem ingatják meg a magyar kormányba vetett hitet?
Nem jutnak el hozzájuk vagy nem hisznek nekik?
De, a kormány média bármely hírét tapsolva fogadják?
Miért van ekkora ellenszenv az ellenzék iránt?
megannyi kérdés válasz nélkül......
Miért is van ekkora ellenszenv az ellenzék iránt?...
Senki sem válaszolt....akkor megpróbálok én.....azért mert nem tud mit felmutatni.
Lehet hogy vannak ötletei de, azok nem jutnak el a választókig.
Amik eljutnak azok hogy Brüsszelnél tiltakoznak a magyar támogatások megadása miatt.
Most meg kiderült hogy jönnek a milliárdok,
mi lesz a kormány média szólama? Az ellenzék sikertelen akciója a magyar emberek ellen,
minden akadály elhárult az EU-s támogatások Magyarországra érkezése elől – jelentette be Navracsics Tibor.
Lehetővé teszi egyúttal 130 milliárd forintnyi előleg megérkezését,
 
Csak ugy, a teljesség kedvéért:

"
Az EU elfogadta a Magyarországgal kötött, 2021-2027-es kohéziós politikára vonatkozó partnerségi megállapodást

Brüsszel, 2022. december 22., csütörtök (MTI) - Az Európai Bizottság elfogadta a Magyarországgal kötött - a helyreállítási tervhez és a jogállamisági feltételrendszerhez kötődő, 2021-2027 között érvényes kohéziós politikára vonatkozó - partnerségi megállapodást - tájékoztatott a brüsszeli testület csütörtökön.
A megállapodás részeként az igazgatási kapacitás, az átláthatóság és a korrupció megelőzésének megerősítése mellett éghajlatvédelmi és digitális átállást segítő beruházásokat finanszíroznak.
A 2021-2027-es időszakra vonatkozó megállapodás összesen csaknem 22 milliárd eurót érint. (mintegy 9000 milliárd forint)

MTI
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok Canadahun közössége!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Tanulok zongorázni, és midikkel kapcsolatosan szeretném felvenni a kapcsolatot az emberrekkel, hogy ezen fájlok elkérésére hogy működik.
Előre is köszönöm, ha valaki látja a posztot!
hola! Alguien tiene el nuevo patrón de RNata?
imi70 wrote on erikfrenszi's profile.
Bocs Úton.
imi70 wrote on erikfrenszi's profile.
szia, én 2024. májusában szeretnék menni a portugál úzon. Kérlek amennyiben van rá időd és kapacitásod, szívesen venném a tapasztalataidat az útról. Előre is köszönöm .
sorcier wrote on Wikkike.'s profile.
szia,ha ezt talàltad meg tölem,akkor jo helyen jàrsz. :)
A bak latin neve capricorn.

Kötés, horgolás 2018. november 13-tól

Statisztikák

Témák
37,954
Üzenet
4,755,650
Tagok
612,814
Legújabb tagunk
kettespremo
Oldal tetejére