Mennyi gyereket a mai világba?

ujvilageva témája a 'Traccsoljunk!' fórumban , 2008 Július 30.

 1. MerDzson

  MerDzson Állandó Tag

  Jómagam örültem volna egy kicsit több testvérnek.
  Mai időszakban oly rövidek a párkapcsolatok, hogy talán kertészeti módszerekkel lehetne a népszaporulatot szinten tartani.
  Szerintem a nagycsaládosok többsége felelőtlen, vagy pénzszerzési....
  de ez már kényes téma.
   
 2. ercsi7

  ercsi7 Állandó Tag

  Én kettőt szeretnék, de még sajnos nem jött össze az első sem:(
   
 3. simóildi

  simóildi Állandó Tag

  összehozni öröm, felnevelni... hát van öröm is benne a sok egyéb mellett
   
 4. Lilllike

  Lilllike Állandó Tag

  Gyerekek

  Nekem még nincs gyerekem, de én is szeretnék. Van egy ismerőse a családnak 6 testvérrel, és a szülők is nagy családból származnak. Ha találkozni akarnak, mindig a művházba mennek, mert ott éfrnek csak el, ilyenkor jönnek a kapcsolatok is.
  Nagyon jó fejek.
   
 5. webikacsa

  webikacsa Állandó Tag

  Nekem 2 van,de szívem szerint szülnék még.
   
 6. gmj

  gmj Állandó Tag


  Becsszó nem a pénz miatt van három. Az elsőt még a "nagyszerű" Horn kormány alatt szültem és nem hogy nem kaptam egy fillért sem pedig akkor már tíz éve dolgoztam, tehát nem a lábamat lógattam amíg összejött az első elég nehezen, hanem még én fizettem, mert különben még a társadalombiztosítás is elveszett volna. Igazad van, hogy vannak megélhetési szülők is, de azt hiszem vagyunk egy páran, akik nem ebből élnek.

  Nálunk is nehezen indult, de aztán ...:D
  Mi elmentünk jó messzire itthonról külföldre kempingezni, teljesen más környezetbe és akkor jött össze az első. Én azóta mindenkinek azt ajánlom, hogy teljesen új és más környezetet keressen és ott szánjon pihenésre legalább két hetet és sikerülni fog, de görcsösen ne akarja a babát.
   
 7. Calid

  Calid Állandó Tag

  2. 1 fiú, 1 lány.
   
 8. nagycseszo

  nagycseszo Új tag

  Hát én nagycsaládos vagyok. Van két fiam és két lányom. (én vagyok az apa ha nem lenne tiszta). Emellett sajnos elváltam már kétszer is (lurkók az első alomból vannak) de nagyon jó kapcsolatom van a gyerekeim anyjával. A kölkök ugyanannyi időt töltenek nálam mint az anyjuknál, közösen neveljük őket. Nem hinném hogy komolyan "pénzszerzési" okokból valaki vállalna sok gyereket (hacsak nem familiárisan hiperpigmentált). Én szerettem volna 6-ot, ami végül csak összejött mert 3. feleségemnek is van kettő így teljes az óhajtott létszám. Felelőtlenségnek sem gondolom, nem hiszem hogy a gyerekeim bármiben hiányt szenvedtek, szenvednének. Talán nincs annyira kinyalva a fenekük mint az egykéknek, de szeretetben biztosan többet kapnak, mert egymástól is kapják. Tiszteletben tartom azt aki úgy gondolja csak 1 vagy két gyerek kell mert annak akkor mindent a feneke alá tud tolni, de én nem osztom a véleményét.
   
 9. nagycseszo

  nagycseszo Új tag

  Keresztapám mondta: A gyermektenyésztés költséges és fárasztó szórakozás.

  Valóban
  Nagyon költséges
  nagyon fárasztó
  és nagyon nagy szórakozás határtalan sok örömmel.
  Megéri
   
 10. guriga13

  guriga13 Állandó Tag

  Szerintem ezt a temat tobb oldalrol is meg lehet kozeliteni, de egyutt a legjobb!
  Szoval anyagilag, igen ha csak egy gyerekre futja, de mi lesz kesobb amikor felnosz? Egyedul leszel a nagyvilagban, de egy tesora mindig szamithatsz, persze ez is neveles es hozzaallas kerdese, hogy mennyire lesz jo a kapcsolatotok. Sajnos en mind a kettot megtapasztaltam, van egy feltesom ver szerint, de meg sincs....
  A masik a szulok erettsege, es azert itt benne van a pakliban az is, mi van ha serult gyerekrol van szo.... a mai orvostudomany mar oly sok mindent "ki tud javitani"... megis miert szuletik oly sok Dawn koros, vagy autista, vagy autistanak belyzegzett gyermek? Es ha serult a gyerek, akkor melyik csalad lesz az aki mindent megtesz a gyerekert? Az aki jo anayagi korulmenyek kozott el, vagy epp az ellenkezo?
  Szoval sok filozofiai kerdest vet fel szerintem ez a tema.
  Tovabbi szep napot
   
 11. Korani

  Korani Állandó Tag

  Szerintem a születendő gyermekek száma egyenes arányban áll a segítő, hadba állítható nagyszülők számával.

  Nagyon nehéz, ha egyedül kell mindent csinálni, semmi segítséggel. Mindent meg kell szervezni és anyagilag is sokat jelentenek a nagyszülők...
   
 12. Korani

  Korani Állandó Tag


  Mélyen egyetértek.

  Azoknak, akik nem szeretnének gyereket (vagy épp nem akarnak és utána kicsúsznak az időből) meg kellene nézni a sok idős, gyermektelen bácsikat és néniket. Nálunk a házban sok ilyen van és rajonganak a picikért. Átérződik rajtuk, hogy hiba volt gyermek nélkül leélni az életüket. S látom azt a szomorúságot is, amikor azt látják, hogy a (távolabbi) rokonok csak azért látogatják, hogyha meghal, akkor rá hagyják a lakásukat.... A kórházba tartanak bemenni egy rutin műtétre, mert nincs aki meglátogassa, biztassa őket, nem érzik azt a szeretet, amiért érdemes tovább folytatni.
  Nekem eddig egy gyermekem van, tervezünk legalább még egyet.

  A férjem egyke és azt vallja, hogy sokkal jobb többed magunkkal. Jóban, rosszban egyaránt.
   
 13. cinci74

  cinci74 Állandó Tag

  Nekem kettő van, de nem bánnám ha lenne egy harmadik, sajnos még várat magára.
   
 14. zsana1

  zsana1 Állandó Tag

  Nekem egy van, és remélem, lesz testvére... A testvért mástól nem kaphatja meg soha, csak tőlünk...
   
 15. mirea

  mirea Állandó Tag

  Érdekes, hogy ahhoz, hogy autót vezess, több vizsgán kell átmenned. Ahhoz, hogy igazold, hogy tudsz egy nyelvet beszélni, kell igazolás. De gyereket bárki vállalhat?
  Szerintem ha ezt is vizsgához kötnék, megoldódnának a túlnépesedési kérdések, és kevesebb gyerek szenvedne.
   
 16. Minerva 80

  Minerva 80 Állandó Tag

  Nekem 3 gyerkőcöm van.
  Őszinte leszek a 3.-at nem akartam!Mikor terhes lettem vele -szégyellem bevallani- el akartam vetetni.De aztán úgy gondoltam,hogy nincs jogom elvenni a saját gyerekem életét,és a lelkiismeretemmel sem tudnék elszámolni.
  Közben építkeztünk ,s mire megszületettet a 3.baba már az új otthonunkba tudtuk hazavinni Őt.Igaz nem élünk valami jó módba,de egy pillanatig sem bántam meg ,hogy megszületett!
   
 17. freedom86

  freedom86 Állandó Tag

  Sziasztok,
  Nekem még nincs gyerekem de majd szeretnék addig is érdekessen alakulnak a vágyaink:5 évvel ezellőtt 4 gyereket szerettünk volna
  3 évvel ezelőtt 3 gyereket
  2 éve már csak 2 gyereket.
  Mire oda jutunk nem akarunk eggyett sem?
  Nálunk a gyermekek száma attól függ hogy mennyire tudjuk őket eltartani.
  És ez csak egyre rosszabb lesz.
   
 18. TelleKürre

  TelleKürre Állandó Tag

  Mi most dolgozunk az elsőn, kettőt szeretnénk. Az anyagiakkal egyetértek.
   
 19. Minerva 80

  Minerva 80 Állandó Tag

  Sziasztok!
  A tervezésről csak annyit szeretnék mondani,hogy én a 3.-al gyógyszer mellett estem teherbe!Szóval egyáltalán nem volt tervezve!Igaz ,egy világ omlott össze bennem mikor kiderült a dolog de hát tudjátok "Ember tervez Isten végez!"

  Sziasztok!
  A tervezésről csak annyit szeretnék mondani,hogy én a 3.-al gyógyszer mellett estem teherbe!Szóval egyáltalán nem volt tervezve!Igaz ,egy világ omlott össze bennem mikor kiderült a dolog de hát tudjátok "Ember tervez Isten végez!"Úgyhogy már 3. éve vagyok 3 gyerekes anyuka!
   
 20. andicat

  andicat Állandó Tag

  Gratula! Nekem csak egy kislányom van, és nem akarunk többet . Legalábbis eddig úgy néz ki. De ha véletlenke lenne, nem bánnám.
   

Megosztás