Merényletsorozat Párizsban: 140 halott, rendkívüli állapot

Lövöldözések, robbantások és túszejtés Párizsban: a feltehetően iszlamista tettesek a város hét különböző pontján csaptak le. Több mint száz túszt ejtettek egy színházban. Hollande elnök kihirdette a rendkívüli állapotot. A világháború óta nem érte ekkora támadás Franciaországot.

  • 140 halott
    november 14.szombat 01:47
    A párizsi városháza közlése szerint a merényletsorozatban legalább 140-en meghaltak. 100 embert a Bataclan koncertteremben végeztek ki a terroristák. Összesen hét helyszínen csaptak le a merénylők.

  • Egy túlélő a koncerttermi vérengzésről
    november 14.szombat 01:39
    Julien Pearce rádióriporter a CNN-nek: két feketeruhás, maszk nélküli terrorista ejtette túszul az embereket. A vérengzés tíz percig tartott, addig mindenki arccal a föld felé feküdt. A riporter szerint a két huszonéves tömeggyilkos nagyon nyugodt és elszánt volt, nem kiabáltak, csak lőttek. Pearce akkor tudott elmenekülni, amikor a terroristák újratöltötték fegyvereiket.

  • Putyin: borzalmas
    november 14.szombat 01:25
    Vlagyimir Putyin mély együttérzéséről biztosította Francois Hollande francia államfőt "a Párizsban történt borzalmas merényletsorozat" miatt - közölte szombatra virradó éjjel az orosz elnök szóvivője, Dmitrij Peszkov.

    "Oroszországban határozottan elítélik ezeket az embertelen gyilkosságokat, és készek minden segítséget megadni" az elkövetők felkutatásához - hangsúlyozta Peszkov.

    Maria Szaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője "rettenetes eseményeknek" nevezte a Párizsban történteket.

    Oroszország osztozik Franciaország fájdalmában, és lélekben együtt van az áldozatokkal és hozzátartozóikkal - tette hozzá a külügyi szóvivő az orosz hírügynökségek szerint.

  • Pokolgépet hatástalanítottak a stadionnál
    november 14.szombat 01:24
    Meg nem erősített értesülések szerint gázpalackokból összeállított, nagy erejű pokolgépet hatástalanítottak tűzszerészek a francia nemzeti stadion (Stade de France) mellett - jelentette a France-Info rádió szombatra virradóra.

    A tűzszerészek jelenleg is dolgoznak, átfésülik a francia főváros északi részén lévő stadiont és környékét, ahol pénteken késő este két öngyilkos merényletet követtek el, valamint egy pokolgépet is robbantottak terroristák a francia-német barátságos labdarúgó mérkőzés ideje alatt.

  • Orbán őszinte részvétét fejezte ki
    november 14.szombat 01:23
    Orbán Viktor miniszterelnök őszinte részvétét fejezte ki a párizsi terrortámadásokban elhunyt áldozatok hozzátartozóinak és Franciaország valamennyi polgárának - tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-t szombat kora hajnalban.

    Magyarország a szolidaritásáról biztosítja Franciaországot, a magyar emberek a franciák mellett állnak ezekben a rendkívüli órákban - tudatta a miniszterelnök a péntek esti merényleteket követően.

  • Sötétbe borult az Eiffel-torony
  • Horror: 100 ember halt meg a koncertteremben
    november 14.szombat 01:15
    Az AFP most írja, hogy 100 ember halt meg a koncertteremben, ahol a túszmentési akció zajlott. François Hollande, Manuel Valls and Christiane Taubira odamegy a helyszínre.


  • Így reagált Obama a merénylet-sorozatra - felvétel

  • Hollande összehívta a Védelmi Tanácsot
    november 14.szombat 01:03
    A La Figaro azt írja, Francois Hollande lemondta a törökországi útját, szombat reggel 9 órára pedig összehívta a Védelmi Tanácsot.

  • Lelőtték a túszejtőket
    november 14.szombat 00:55
    A TV5 arról adott hírt, hogy véget ért a bataclani akció, kiszabadították az életben maradt túszokat, a két terroristát lelőtték.

    Más források arról számoltak be, hogy mozdulatlan testeket hoztak ki belülről, nem tudni, hogy halottak-e, vagy "csak" sérültek.


  • "Ne twitteljenek a tússzabadításról!"
    november 14.szombat 00:52
    A rendőrség azt kéri, hogy ne tudósítsanak és nem twitteljenek a tússzabadításról, mert ez veszélyezteti az akció sikerét.

    Közben a France 24 folyamatosan kap twitterüzeneteket a koncertteremből arról, hogy a túszejtők sorra végzik ki a túszokat.

  • Leállítottak öt metrójáratot
    november 14.szombat 00:50
    A hatóságok leállították Párizsban a 3-as, 5-ös, 8-as, 9-es és 11-es metróvonalakat. Ezeken az útvonalakon nem lehet közlekedni.

  • Péntek 13?
    november 14.szombat 00:46
    A közösségi oldalakon nemzetközi szinten azon morfondíroznak, hogy vajon a véletlen műve-e, hogy ezek a merényletek éppen péntek 13-án történtek.

    Megint mások úgy vélik, hogy az iszlamista merénylők szándékosan ezt a napot választották a támadássorozatra.

    Már hét helyszínről tudnak, ahol támadás történt
  • Kiszabadítják a túszokat
    november 14.szombat 00:41
    A La Figaro számolt be arról, hogy számtalan robbanás és lövés hallatszott a Bataclan koncertteremnél, miután a rendőrség behatolt az épületbe.

    A lap értesülései szerint tucatnyi ember szabadult ki az épületből.

  • Ennek a két embernek sikerült megszöknie
    november 14.szombat 00:37
    Két ember valahogyan sikeresen meglógott a túszejtők elől és kijutottak a Bataclan koncertteremből.

    Közben az emberek folyamatosan nyitják meg az ajtóikat a járókelők előtt, hiszen a rendőrség mindenkit beltérre, zárt ajtók mögé küld. A tettesek még szabadon mozognak. Életveszélyes most egész Párizs.

katonasag.jpg
 
Nem hiszem, hogy ez az ötleted osztatlan örömet okozna a főnökség berkeiben...:D

Részemről ez csak egy ötlet volt. De ha az alanti hozászolásokat is elolvasod, talán jobb lenne egyes véleményeket a megfelelő tematikus topicocban olvasni.
Mivel sokan több helyen is ugyanarról a véleményről tesznek tanúságot, gondoltam talán ésszerűbb lenne ezeket egy helyen látni...


Talán nem ez a topic lenne a legalkalmasabb egyes vallások népszerűsítésére, sem más országok megkövezésére.

Hát semmi szégyenérzetetek nincs? Hogy vagytok képesek itt is erre az értelmetlen zagyva vitára?
Próbáljátok ezt átvinni innen máshova, vagy akit a magyarok gyalázása éltet nyisson egy témát, esetleg hallgasson róla, de ezt a témát kímélje meg ettől mindenki!

Az euronews hírei között szerepel, hogy az iszlám állam magára vállalta a péntek esti párizsi vérengzést!
Minden normálisan gondolkodó ember ha csak egy percre is, de együtt gyászol a hozzátartozókkal, Franciaországgal.
Innentől kezdve tessék ebben a szellemben beszélgetni tovább!
Ez itt egy Kanadai fórum, Kanadában nem kevés francia nyelvű, francia ősökkel büszkélkedő ember él!
Tessék szíves lenni tiszteletben tartani ezeknek a tagoknak az érzelmeit!



 
Részemről ez csak egy ötlet volt. De ha az alanti hozászolásokat is elolvasod, talán jobb lenne egyes véleményeket a megfelelő tematikus topicocban olvasni.
Mivel sokan több helyen is ugyanarról a véleményről tesznek tanúságot, gondoltam talán ésszerűbb lenne ezeket egy helyen látni...
Valahol igazad van. Bár mivel ez nem egy politikai fórum, így alig hiszem, hogy kapna egy külön topikot a téma.
A beidézett hozzászólások mind olyan topikokból származnak, amelyek témája közvetve, vagy közvetlenül kapcsolódik a menekültválsághoz.
Nem beszélhetünk pl. a franciaországi merényletekről anélkül, hogy az okokat ne keresnénk. Legalábbis, ha a világ dolgai iránt érdeklődő az ember. Így nem csoda, ha nem csupán :( szmájlikkal van tele a topik, hanem gondolatokkal, véleményekkel is.
Az utolsó beidézés külön "kedves a szívemnek", mivel mindenkinek az érzelmeire tekintettel van, kivéve a magyarokéra - magyarul. ;)
 
Utoljára módosítva:
Hát nem tudom, én néhány hónapja hallottam, hogy óriási mecsetet akartak építeni valahol Budapest környékén. A tervek már kész is voltak, de valaki észhez tért... :D

Ez a látványterve. Ha a baloldali politikusainkon múlik, meg is fogják valósítani az új európai uniós tagállammal a törökökkel együtt.




http://canadahun.com/temak/Óriási-mecset-épülhet-budapesten-itt-a-látványterv.55049/
Orban tamogatja aki nem nevezheto baloldalinak.
HAmar mindent olvasol ez kar hogy kimaradt.
 
Utoljára módosítva:
Szervusztok ,
megtudná nekem monda valaki a nálamnál müveltebb ,okosabbak közül , ha mint a Franciák miniszterelnöke mondotta , hogy a terorristák Belga származásuak voltak akkor miért bombázza Sziriát ??? Miért nem Belgiumot ???

Szia Gyula. Szerintem itt valahol valami félreértés vagyon... Az euronews szerint:

http://hu.euronews.com/2015/11/15/molenbeek-az-iszlamista-terror-melegagya/

Belgiumban őrizetbe vettek hét embert, mert a gyanú szerint közük volt a párizsi vérfürdőhöz.

Az egyik letartóztatásról videó is készült: a képeken állig felfegyverzett rendőrök csapnak le egy férfira Brüsszelben szombat este.

A szálak Belgiumba vezetnek: a párizsi öngyilkos merénylők közül ketten is, noha francia állampolgárok voltak, a belga fővárosban éltek.

Ugyancsak Brüsszelben találták meg azt a Volkswagen Golfot, amelyet szemtanúk a terrortámadások egyik helyszínén láttak péntek este. A gyilkosok által használt kocsik közül kettőnek belga rendszáma volt.

Charles Michel belga miniszterelnök elmondta, hogy az országban – akárcsak a szomszédos franciáknál – külföldi fegyveresek szervezkednek. Ezért a kormány kiemelt figyelmet fordít a szélsőségesek elleni harcra, és ez részben sikerrel is járt, mert néhány hónap alatt 170 embert ítéltek el terrorizmussal összefüggő vádak alapján.

Az utóbbi évek számos európai merénylete után Molenbeekbe vezettek a nyomok, Brüsszel egyik hírhedt, zömében muszlimok lakta elővárosába.

Innen származott az a marokkói fiatalember, Ayoub el-Khazzani, aki egy Brüsszelből Párizsba tartó gyorsvonaton támadt rá az utasokra augusztusban. Akárcsak a brüsszeli zsidó múzeumban tavaly elkövetett mészárlás egyik gyanúsítottja, Mehdi Nemmouche algériai származású francia állampolgár. Szintén Molenbeekben lakott a 2004-es véres madridi terrortámadások egyik kitervelője is, Hassan el-Haski, a Hasszán sejk néven ismert marokkói férfi.

A településről régóta úgy tartják, hogy a szélsőséges iszlám melegágya. Jan Jambon belga belügyminiszter szombaton azt mondta, hogy ez a helyzet tarthatatlan, és hogy a körzetet meg fogják tisztítani.

bár
http://hu.euronews.com/2015/11/15/azonositottak-ez-egyik-terroristat-parizsban/

A terrotámadások kitervelőjének a marokkói származású, belga állampolgár Abdelhamid Abaaoudot tartják, aki vélhetőleg most is Szíriában tartózkodik.

A francia rendőrség délelőtt újabb két öngyilkos merénylőt azonosított. Egyikőjük Szíriában született. A másik férfi francia állampolgár volt, akit néhány éve már gyanúsítottak terrorizmussal.

http://kitekinto.hu/europa/2015/11/16/ujabb_tamadasok_varhatok_franciaorszagban/#.VknQw16y6Y0
 
Megszólalt a párizsi merényletek kapcsán a hírekbe bekerült Abdeslam-fivérek anyja, és azt mondta, egyik fia, Ibrahim, aki a Comptoir Voltaire kávézó előtt robbantotta fel magát péntek este, nem akart megölni senkit, "csupán azért tette ezt, mert stresszes volt" - írja a Daily Mail.

Ibrahim a terrortámadással hírbe hozott három fivér egyike: testvérét, Mohamedet Brüsszelben kapták el szombaton, másik fivére, Salah pedig még szökésben van, őt egyszer már megállították a hatóságok a belga határon a merényletsorozat után, ám elengedték. A La Derniere Heure belga napilap eközben arról ír, hogy gyerekkori barátja a párizsi vérengzés feltételezett kitervelőjének és megrendelőjének, Abdulhamid Abaaoudnak a szökésben lévő Salah Abdeslam.

A lap internetes kiadása az ország első számú közellenségének nevezi Abdeslamot, akinek testvéreivel együtt szerepe lehetett a terrortámadásban, valamint tudatja, hogy a molenbeeki fivérek mindhárman francia állampolgárok is. A lap szerint Ibrahim Abdeslamot kábítószer-kereskedelem és lopás miatt ismerték régebbről a hatóságok, majd Salahhoz hasonlóan Szíriában is járt.

A lap arra is fényt derített, hogy mind Salah, mind a szombaton Molenbeekben őrizetbe vett testvére, Mohamed korábban közalkalmazott volt; Mohamed a molenbeeki önkormányzatnál is dolgozott. "Tudtuk, hogy Ibrahim radikálisabban gondolkodik, de sosem gondoltuk volna ezt a három testvérről. Még pár nappal a merénylet előtt is láttuk őket" - idézi a lap a család meg nem nevezett tagjait.

A tudósítás arról is beszámol, hogy a szombaton Molenbeekben előállított hét ember között is van egy testvérpár, Ayoub és Karim A., akiknek az alibijét igyekszik tisztázni a rendőrség, valamint az Abdeslamhoz fűződő viszonyukat próbálja feltárni. A lap úgy tudja: mindketten azt állítják, hogy nem ismerik a körözött férfit, és nincs közük a Párizsban történtekhez. Egy másik férfival való kapcsolatukról is érdeklődnek a rendőrök. A szomszédjukban lakó Mohamed A.-nak annak a két autónak a kölcsönzésében lehetett szerepe, amelyet a támadás során használtak.

http://www.dailymail.co.uk/news/art...on-did-not-mean-kill-claims-blown-STRESS.html

...
mindenesetre a tökéletes integráció példaképei még közalkalmazottként is negálták a helyüket
 
Ha már Canadai a fórum - én elég iránymutatónak tartom a montreali polgármester felhívását - ha igaz... az illetékesek majd megtudják erősíteni vagy cáfolni...

Amúgy az unió vezetőinek elég lenne az is, ha figyelmesen elolvasnák, mit is írt a montreali polgármester és a jegyző a helyi muszlim közösségnek. Hogy miről van szó? Hát erről:

Muszlim szülők azt követelték, hogy Montreal (Kanada) egyik elővárosának minden iskolai menzájáról tiltsák ki a disznóhúst. A polgármester elutasította a követelést, a jegyző pedig levelet küldött minden szülőnek, ezt:

„Önöknek, muszlimoknak meg kell tanulniuk, hogy Kanada és Québec szokásaihoz, hagyományaihoz és az itteni életformához alkalmazkodjanak, mert a bevándorlásukkor ezt választották. Meg kell érteniük, hogy integrálódniuk kell, mert önöknek kell az életmódjukon változtatni, nem a kanadaiaknak, akik önöket nagyvonalúan befogadták. Meg kell érteniük, hogy a kanadaiak sem nem rasszisták, sem nem idegengyűlölők, hogy már eddig is sok muszlim bevándorlót fogadtak el. A kanadaiak nem hajlandók arra, hogy azonosságukat és kultúrájukat feladják. És ha Kanada befogadó ország, akkor nem a polgármester az, aki a külföldieket befogadta, hanem Kanada-Québec népe. Végül meg kell érteniük, hogy Kanada a maga zsidó-keresztény gyökereivel, karácsonyfáival, templomaival és vallási ünnepeivel a vallást a magánélet keretei között tartja.

A közösségnek joga volt arra, hogy mindenféle megegyezést az iszlámmal és saríával elhárítson. Mindazoknak a muszlimoknak, akik ezt a világszemléletet nem tudják elfogadni, és nem érzik jól magukat Kanadában, azt tudjuk mondani, hogy a világon ötvenhét csodaszép muszlim ország van, a legtöbbjükben népességhiány van, és készek arra, hogy a szegényeket a saríával összhangban szeretettel fogadják. Ha önök a hazájukat Kanadával és nem valamelyik muszlim országgal cserélték fel, akkor ez azért volt, mert a kanadai élet kellemesebb mint bárhol másutt. Tegyék fel egyszer maguknak a kérdést: Miért jobb itt, Kanadában, mint ott, ahonnan jöttek?” - See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/35464/Kanada_Quebec#sthash.Cu0go5Lc.dpuf
 
Ha már Canadai a fórum - én elég iránymutatónak tartom a montreali polgármester felhívását - ha igaz... az illetékesek majd megtudják erősíteni vagy cáfolni...

Amúgy az unió vezetőinek elég lenne az is, ha figyelmesen elolvasnák, mit is írt a montreali polgármester és a jegyző a helyi muszlim közösségnek. Hogy miről van szó? Hát erről:

Muszlim szülők azt követelték, hogy Montreal (Kanada) egyik elővárosának minden iskolai menzájáról tiltsák ki a disznóhúst. A polgármester elutasította a követelést, a jegyző pedig levelet küldött minden szülőnek, ezt:

„Önöknek, muszlimoknak meg kell tanulniuk, hogy Kanada és Québec szokásaihoz, hagyományaihoz és az itteni életformához alkalmazkodjanak, mert a bevándorlásukkor ezt választották. Meg kell érteniük, hogy integrálódniuk kell, mert önöknek kell az életmódjukon változtatni, nem a kanadaiaknak, akik önöket nagyvonalúan befogadták. Meg kell érteniük, hogy a kanadaiak sem nem rasszisták, sem nem idegengyűlölők, hogy már eddig is sok muszlim bevándorlót fogadtak el. A kanadaiak nem hajlandók arra, hogy azonosságukat és kultúrájukat feladják. És ha Kanada befogadó ország, akkor nem a polgármester az, aki a külföldieket befogadta, hanem Kanada-Québec népe. Végül meg kell érteniük, hogy Kanada a maga zsidó-keresztény gyökereivel, karácsonyfáival, templomaival és vallási ünnepeivel a vallást a magánélet keretei között tartja.

A közösségnek joga volt arra, hogy mindenféle megegyezést az iszlámmal és saríával elhárítson. Mindazoknak a muszlimoknak, akik ezt a világszemléletet nem tudják elfogadni, és nem érzik jól magukat Kanadában, azt tudjuk mondani, hogy a világon ötvenhét csodaszép muszlim ország van, a legtöbbjükben népességhiány van, és készek arra, hogy a szegényeket a saríával összhangban szeretettel fogadják. Ha önök a hazájukat Kanadával és nem valamelyik muszlim országgal cserélték fel, akkor ez azért volt, mert a kanadai élet kellemesebb mint bárhol másutt. Tegyék fel egyszer maguknak a kérdést: Miért jobb itt, Kanadában, mint ott, ahonnan jöttek?” - See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/35464/Kanada_Quebec#sthash.Cu0go5Lc.dpuf
Minél többször olvasom, annál jobban tetszik. És az lenne a világon a legszebb, ha ez valóban így is történt volna. Nem akarok utánanézni, mert olyan jó hinni benne. :)
 
http://canadahun.com/temak/Óriási-mecset-épülhet-budapesten-itt-a-látványterv.55049/
Orban tamogatja aki nem nevezheto baloldalinak.
HAmar mindent olvasol ez kar hogy kimaradt.

Köszönöm, ezt a cikket valóban nem olvastam, de te is elfelejtetted, hogy mit írtál. "de Orbán Viktor szerint is napirendre kell venni a kérdést."

Napirendre vették és nem lesz. :)

Még valamit írtál itt, azt, hogy ebben a rasszista országban milyen sok iszlám hívő él, dolgozik és tanul. Én megköszönöm neked, ha felhívod a figyelmemet olyan dolgokra, amelyek felett elsiklik a szemem.
 
[QUOTE="Horkanto, post: 4749511, member: 447346]"Mindazoknak a muszlimoknak, akik ezt a világszemléletet nem tudják elfogadni, és nem érzik jól magukat Kanadában, azt tudjuk mondani, hogy a világon ötvenhét csodaszép muszlim ország van, a legtöbbjükben népességhiány van, és készek arra, hogy a szegényeket a saríával összhangban szeretettel fogadják. Ha önök a hazájukat Kanadával és nem valamelyik muszlim országgal cserélték fel, akkor ez azért volt, mert a kanadai élet kellemesebb mint bárhol másutt. Tegyék fel egyszer maguknak a kérdést: Miért jobb itt, Kanadában, mint ott, ahonnan jöttek?” [/QUOTE]

respect-040.gif


Ha ilyent mondasz Európába, akkor börtönbe csuknak, Franciaországban 1 év börtön jár érte.
 
Utoljára módosítva:
Ha már Canadai a fórum - én elég iránymutatónak tartom a montreali polgármester felhívását - ha igaz... az illetékesek majd megtudják erősíteni vagy cáfolni...

Amúgy az unió vezetőinek elég lenne az is, ha figyelmesen elolvasnák, mit is írt a montreali polgármester és a jegyző a helyi muszlim közösségnek. Hogy miről van szó? Hát erről:

Muszlim szülők azt követelték, hogy Montreal (Kanada) egyik elővárosának minden iskolai menzájáról tiltsák ki a disznóhúst. A polgármester elutasította a követelést, a jegyző pedig levelet küldött minden szülőnek, ezt:

„Önöknek, muszlimoknak meg kell tanulniuk, hogy Kanada és Québec szokásaihoz, hagyományaihoz és az itteni életformához alkalmazkodjanak, mert a bevándorlásukkor ezt választották. Meg kell érteniük, hogy integrálódniuk kell, mert önöknek kell az életmódjukon változtatni, nem a kanadaiaknak, akik önöket nagyvonalúan befogadták. Meg kell érteniük, hogy a kanadaiak sem nem rasszisták, sem nem idegengyűlölők, hogy már eddig is sok muszlim bevándorlót fogadtak el. A kanadaiak nem hajlandók arra, hogy azonosságukat és kultúrájukat feladják. És ha Kanada befogadó ország, akkor nem a polgármester az, aki a külföldieket befogadta, hanem Kanada-Québec népe. Végül meg kell érteniük, hogy Kanada a maga zsidó-keresztény gyökereivel, karácsonyfáival, templomaival és vallási ünnepeivel a vallást a magánélet keretei között tartja.

A közösségnek joga volt arra, hogy mindenféle megegyezést az iszlámmal és saríával elhárítson. Mindazoknak a muszlimoknak, akik ezt a világszemléletet nem tudják elfogadni, és nem érzik jól magukat Kanadában, azt tudjuk mondani, hogy a világon ötvenhét csodaszép muszlim ország van, a legtöbbjükben népességhiány van, és készek arra, hogy a szegényeket a saríával összhangban szeretettel fogadják. Ha önök a hazájukat Kanadával és nem valamelyik muszlim országgal cserélték fel, akkor ez azért volt, mert a kanadai élet kellemesebb mint bárhol másutt. Tegyék fel egyszer maguknak a kérdést: Miért jobb itt, Kanadában, mint ott, ahonnan jöttek?” - See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/35464/Kanada_Quebec#sthash.Cu0go5Lc.dpuf


Úgy tudom, hogy ezt már megcáfolták, nem igaz.

http://index.hu/tech/hoax/2015/09/04/kamu_a_muszlimokat_kioszto_polgarmester_sztorija/
 
Ne épüljön!!! Srm kulturális, sem emberi szükségét nem érzem, Európában vannak nagyobb iszlám közösséggel rendelkező országok, ott sen lehet hasonló rémálomba illő muzulmán kolosszeum építéséről hallani. Aki a hitét szeretné gyakorolni tegye meg (van egerben is minaret, török fürdő, sőt a helyi muszlimoknak még imaháza is, ha jól tudom, és erős iszlám hatások érvényesül a török kori hódoltság idejéből) de ilyen szörnyűséget építsenek csak nyugodtan a tradicionálisan iszlám többségű régiókba (Európában Törökországba, pld) gondolok itt a közelkeletre, és Afrikára. Semmi keresni valója egy ilyen kulturálisan, és építészeti szempontok alapjánis tájidegen komplexumnak Magyarországon.

Kedves Pete White! Hidd el én sem hiányolok itt nálunk óriási mecseteket, de ha nem rendeznek háborúkat érte, mint Izraelben a Templom hegyen, akkor felőlem akár építhetnek. Viszont elvárom, hogy én is építhessek zsinagógát Szíriában és katolikus templomot Szaud-Arábiában.

És ha én szó nélkül tűröm, hogy elfoglalják az egész utcát világos nappal az imádkozó muzulmánok, akkor a keresztények is térdlhessenek az utcáikon méteres keresztekkel.

Kiváncsi lennék Ernő mit szólna hozzá! :rohog:

Ugyanis egy francia politikust most egy év börtönnel fenyegetnek, mert azt merte mondani egy ilyen "csoportosulásra", hogy olyan Franciaország, mint megszálláskor háború alatt, csak most nem németek, hanem muzulmánok a megszállók.

Ugyanakkor a szalafista imámok nyugodtan uszíthatják a fiatal muzulmánokat. Sarkozy elárulta magát, hogy tisztában vannak ezzel a politikusok most, amikor megfenyegette az imámokat (több százat), hogy ki fogják toloncolni őket.

France_Muslim_street_prayers.jpg
 
Utoljára módosítva:
Nem én mondom, csak idéztem. Viszont akkor hol a Demokrácia?

Van demokrácia a kisebbség számára. A többségnek "k..ss" van, szájzár-törvény, megfigyelés, lehallgatás, kiplakátolás, ha a migráció ellen szólsz a Facebookon és börtön. Ugye ezt tudtad, észrevetted, mert ha nem, akkor gyorsan töröld magad a Facebookról.

target.jpg


Sajnos már megint itt tartunk. Ez az értelmiség újabb kísérlete egy új világ felé. A fasizmus megbukott, a bolsevizmus megbukott, de élnek még azok az emberek, akik mendkettőre emlékeznek. Akkor is a kisebbség uralkodott a többség felett.

Most sem fognak győzni, de azért megpróbálják, még akkor is, ha a nép beledöglik. :(
 
Szervusztok ,
tudom ünneprontó leszek most , de meséljétek már el könyörgöm , milyen gyász és bombázások történtek azzok után , hogy Amerikai Drohnékkal mennyegzöi csoportokat irtottak ki az amerikai hösök ?? Hány hallotja is volt a többször egymás után megtörtént dolognak ?? Ki tüntettet ez ellen , ja azzok csak arabok voltak , ja azt lehet pffujj de kétszinü a világ , okádni való:rolleyes2:
 
P
Szervusztok ,
megtudná nekem monda valaki a nálamnál müveltebb ,okosabbak közül , ha mint a Franciák miniszterelnöke mondotta , hogy a terorristák Belga származásuak voltak akkor miért bombázza Sziriát ??? Miért nem Belgiumot ???
Hogy miért Sziriát, és nem Belgiumot támadja Franciaország? Charlie Hebdo! Gondolom emlékszik még mindenki a kora tavaszi ISIS általi vérfürdőre. Ezért harcol Franciaország most az ISIS ellen, és ezek a kérdések nagyon illetlenek, remélem nem sértelek kéretlen okvetetlenkedésemmel, csak szeretném elmondani, hogy lehet számodra vicces egy ilyen kérdés, attól még a terror áldozatai még nem jönnek vissza, és a harcokban elesett, és megsérült katokák sem támadnak fel, illetve gyógyulnak gyorsabban. Több tisztelettel nyilatkozzunk ezekről a dolgokról kérlek, mert egy ilyen kijelentés/kérdés kétélű fegyver, azokon is sebet ejthetsz vele, akiken amúgy eszedbe sem jutna. Köszönöm szépen, és elnézést kérek, hogy a Te kommentedet választottam
 
Úgy tudom, hogy ezt már megcáfolták, nem igaz.

Hát én annyira hiszek az indexnek, mint ennek a hírnek. A kérdés, hogy mi nem igaz. A disznóhús kitiltásáról szóló kérés a muszlimok részéről, vagy hogy a muszlimoknak kéne integrálódni és nem fordítva?

A kanadai verziót egyébként szintén cáfolta a hírbe hozott polgármester. - írja az index. Csakhogy a link nem Montreal polgármesteréhez mutat, mert az jelenleg Denis Coderre - hanem Dorval - Montreál egyik külvárosába. (Szóval ez meg már az index részéről nem igaz.)

A cáfolatok meg annyit állítanak, hogy a cikk hamis, és hogy az eredetit a Belgium-beli Ath város polgármestere adta ki. De ezt cáfolja az ottani polgármester Marc Duvivier, mivel hozzá a muszlimok részéről nem érkezett ilyen kérés... - szóval ennyit a cáfolatokról... (Részemről, se a cikket leközlő Magyar hírlap sem az index újságíróinak nem adnák egy kanyi fizetést se.)

Tény, hogy Montreal nem Kanada elővárosa, hanem Kanada második legnagyobb városa, Kanada Québec nevű tartományában. És Párizs után a második legnagyobb francia nyelvű város a nyugati világban. Az is tény, hogy forrásokat nem tüntetnek fel a Magyar hírlap cikkében...

Mindezek mellet azért érdekes lenne hallani (olvasni) a polgármester illetve a Kanadaiak véleményét az integrációról...
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,619
Tagok
615,326
Legújabb tagunk
redbaron77
Oldal tetejére