Merényletsorozat Párizsban: 140 halott, rendkívüli állapot

Lövöldözések, robbantások és túszejtés Párizsban: a feltehetően iszlamista tettesek a város hét különböző pontján csaptak le. Több mint száz túszt ejtettek egy színházban. Hollande elnök kihirdette a rendkívüli állapotot. A világháború óta nem érte ekkora támadás Franciaországot.

  • 140 halott
    november 14.szombat 01:47
    A párizsi városháza közlése szerint a merényletsorozatban legalább 140-en meghaltak. 100 embert a Bataclan koncertteremben végeztek ki a terroristák. Összesen hét helyszínen csaptak le a merénylők.

  • Egy túlélő a koncerttermi vérengzésről
    november 14.szombat 01:39
    Julien Pearce rádióriporter a CNN-nek: két feketeruhás, maszk nélküli terrorista ejtette túszul az embereket. A vérengzés tíz percig tartott, addig mindenki arccal a föld felé feküdt. A riporter szerint a két huszonéves tömeggyilkos nagyon nyugodt és elszánt volt, nem kiabáltak, csak lőttek. Pearce akkor tudott elmenekülni, amikor a terroristák újratöltötték fegyvereiket.

  • Putyin: borzalmas
    november 14.szombat 01:25
    Vlagyimir Putyin mély együttérzéséről biztosította Francois Hollande francia államfőt "a Párizsban történt borzalmas merényletsorozat" miatt - közölte szombatra virradó éjjel az orosz elnök szóvivője, Dmitrij Peszkov.

    "Oroszországban határozottan elítélik ezeket az embertelen gyilkosságokat, és készek minden segítséget megadni" az elkövetők felkutatásához - hangsúlyozta Peszkov.

    Maria Szaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője "rettenetes eseményeknek" nevezte a Párizsban történteket.

    Oroszország osztozik Franciaország fájdalmában, és lélekben együtt van az áldozatokkal és hozzátartozóikkal - tette hozzá a külügyi szóvivő az orosz hírügynökségek szerint.

  • Pokolgépet hatástalanítottak a stadionnál
    november 14.szombat 01:24
    Meg nem erősített értesülések szerint gázpalackokból összeállított, nagy erejű pokolgépet hatástalanítottak tűzszerészek a francia nemzeti stadion (Stade de France) mellett - jelentette a France-Info rádió szombatra virradóra.

    A tűzszerészek jelenleg is dolgoznak, átfésülik a francia főváros északi részén lévő stadiont és környékét, ahol pénteken késő este két öngyilkos merényletet követtek el, valamint egy pokolgépet is robbantottak terroristák a francia-német barátságos labdarúgó mérkőzés ideje alatt.

  • Orbán őszinte részvétét fejezte ki
    november 14.szombat 01:23
    Orbán Viktor miniszterelnök őszinte részvétét fejezte ki a párizsi terrortámadásokban elhunyt áldozatok hozzátartozóinak és Franciaország valamennyi polgárának - tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-t szombat kora hajnalban.

    Magyarország a szolidaritásáról biztosítja Franciaországot, a magyar emberek a franciák mellett állnak ezekben a rendkívüli órákban - tudatta a miniszterelnök a péntek esti merényleteket követően.

  • Sötétbe borult az Eiffel-torony
  • Horror: 100 ember halt meg a koncertteremben
    november 14.szombat 01:15
    Az AFP most írja, hogy 100 ember halt meg a koncertteremben, ahol a túszmentési akció zajlott. François Hollande, Manuel Valls and Christiane Taubira odamegy a helyszínre.


  • Így reagált Obama a merénylet-sorozatra - felvétel

  • Hollande összehívta a Védelmi Tanácsot
    november 14.szombat 01:03
    A La Figaro azt írja, Francois Hollande lemondta a törökországi útját, szombat reggel 9 órára pedig összehívta a Védelmi Tanácsot.

  • Lelőtték a túszejtőket
    november 14.szombat 00:55
    A TV5 arról adott hírt, hogy véget ért a bataclani akció, kiszabadították az életben maradt túszokat, a két terroristát lelőtték.

    Más források arról számoltak be, hogy mozdulatlan testeket hoztak ki belülről, nem tudni, hogy halottak-e, vagy "csak" sérültek.


  • "Ne twitteljenek a tússzabadításról!"
    november 14.szombat 00:52
    A rendőrség azt kéri, hogy ne tudósítsanak és nem twitteljenek a tússzabadításról, mert ez veszélyezteti az akció sikerét.

    Közben a France 24 folyamatosan kap twitterüzeneteket a koncertteremből arról, hogy a túszejtők sorra végzik ki a túszokat.

  • Leállítottak öt metrójáratot
    november 14.szombat 00:50
    A hatóságok leállították Párizsban a 3-as, 5-ös, 8-as, 9-es és 11-es metróvonalakat. Ezeken az útvonalakon nem lehet közlekedni.

  • Péntek 13?
    november 14.szombat 00:46
    A közösségi oldalakon nemzetközi szinten azon morfondíroznak, hogy vajon a véletlen műve-e, hogy ezek a merényletek éppen péntek 13-án történtek.

    Megint mások úgy vélik, hogy az iszlamista merénylők szándékosan ezt a napot választották a támadássorozatra.

    Már hét helyszínről tudnak, ahol támadás történt
  • Kiszabadítják a túszokat
    november 14.szombat 00:41
    A La Figaro számolt be arról, hogy számtalan robbanás és lövés hallatszott a Bataclan koncertteremnél, miután a rendőrség behatolt az épületbe.

    A lap értesülései szerint tucatnyi ember szabadult ki az épületből.

  • Ennek a két embernek sikerült megszöknie
    november 14.szombat 00:37
    Két ember valahogyan sikeresen meglógott a túszejtők elől és kijutottak a Bataclan koncertteremből.

    Közben az emberek folyamatosan nyitják meg az ajtóikat a járókelők előtt, hiszen a rendőrség mindenkit beltérre, zárt ajtók mögé küld. A tettesek még szabadon mozognak. Életveszélyes most egész Párizs.

katonasag.jpg
 
P
Kedves Pete White! Hidd el én sem hiányolok itt nálunk óriási mecseteket, de ha nem rendeznek háborúkat érte, mint Izraelben a Templom hegyen, akkor felőlem akár építhetnek. Viszont elvárom, hogy én is építhessek zsinagógát Szíriában és katolikus templomot Szaud-Arábiában.

És ha én szó nélkül tűröm, hogy elfoglalják az egész utcát világos nappal az imádkozó muzulmánok, akkor a keresztények is térdlhessenek az utcáikon méteres keresztekkel.

Kiváncsi lennék Ernő mit szólna hozzá! :rohog:

Ugyanis egy francia politikust most egy év börtönnel fenyegetnek, mert azt merte mondani egy ilyen "csoportosulásra", hogy olyan Franciaország megszállása a háború alatt, csak most nem németek, hanem muzulmánok a megszállók.

Ugyanakkor a szalafista imámok nyugodtan uszíthatják a fiatal muzulmánokat. Sarkozy elárulta magát, hogy tisztában vannak ezzel a politikusok most, amikor megfenyegette az imámokat (több százat), hogy ki fogják toloncolni őket.

France_Muslim_street_prayers.jpg
Nem, ne legyen! Egy olyan országban, ahol maximum ezrekben számolható a muzulmán közösség létszáma nincs létjogosúltsága egy ilyen építménynek. Ha a muzulmán közösség szeretne egy helyen imádkozni alkalom adtán, béreljen magának sportcsarnokot, ne egy ilyen rongyrázós rémálmot tuszkoljon le egy keresztény többségű nép torkán
 
Szervusz Pete ,
nem nem történt semmi , de megkérdezted e egy Iraki, Sziriai vagy Afgán családtól akinek családját kiirtotta az Europai -Amerikai egyesült hadsereg ?? Csak ugy mert pont utban voltak ?? Ejtettél e könnyet értük ?? Most sir - ri mindenki , üvölt mert itt nálunk Europában történt mind ez , hát nem mi kezdtük el minden hazugságra hivatkozva !!!? Igen én is nagyon de nagyon sajnálom az oknélkül , meggyilkoltakat mint itt Párizsban , de pontosan ugy a fent emlitet országokban ! Ki kényszeritette Franciaországot mondjuk Libia porigbombázására , Gaddafi karóba huzására ?? Esetleg sirtál e ekkor ?? Nem nekem nem vicces a dolog és én ezt a kérdést a legkomolyabban tettem fel ! Mert állitolag mint a Német TV hireiben mondották vagy Francia vagy Belga állampolgárok voltak a tettesek !! Akkor miért kell meséld el Sziriát bombázni , ezt nem sértö szándékkal irom , de tudod nekem csak két tánciskolám meg három faiskolám van igy nem értem az összefüggéseket ! Vagy mondjuk mert az harcban elelstt katonákról beszélsz , milyen harcban estek el és milyen háboruban ?? Kik ellen harcoltak és gondolod az álltaluk megöllt civilek majd feltámadnak ?? Azok nem számitanak ? Hány katona is esett el és hány a polgári halott ?? ezt miért nem emlited ?? Te nem ejtesz sebet senki , nem hát miért is !! Hiszen Ök a békét a demokráciját vitték minden arabországba !! Hány éve is gyilkolnak Afganisztánban meg Irakban ? Sziriát nem is emlitem már , hiszen az szóra sem érdemes ! Megmondanád milyen jogon tesszük ezt ? JA az erösebb jogán , hiszen nem beismerte a nagy testvér hogy az eddigi állitásaik mind hazugságra épültek . Na ezt csak ugy a végére és neharagudj amiért a Te kommentedre válaszoltam , lehett volna más is ! Tudod én kissé pacifista vagyok , de utánlom a hazug politikát bármely legyen is az ;)
Majd elfeljtettem , tudod az átmeneti kormány már mint a Libiai még Katarban átruházta Franciaországnak hazája mármint Libia olajtermelésének 35%át , ha Gaddafit megdöntik ,kutya legyek ha rosszra gondolok .
 
Utoljára módosítva:
Nem, ne legyen! Egy olyan országban, ahol maximum ezrekben számolható a muzulmán közösség létszáma nincs létjogosúltsága egy ilyen építménynek. Ha a muzulmán közösség szeretne egy helyen imádkozni alkalom adtán, béreljen magának sportcsarnokot, ne egy ilyen rongyrázós rémálmot tuszkoljon le egy keresztény többségű nép torkán

Az atv.hu a Magyarországi Muszlimok Egyháza vezetőjétől úgy értesült, hogy a projektet nem az itt élő muszlimok indították, hanem magyar-török kormányközi megállapodás keretében indult.

A korábbi, meg nem valósult budapesti mecsetépítési tervekről itt és itt olvashatnak. A 2011-es népszámlálás adatai alapján Magyarroszágon a 2011-es népszámlás során 5579-en vallották magukat az iszlám vallás követőjének. A KSH adatai szerint a muszlim hívők mintegy fele (2524 fő) él Budapesten, többségük 15-39 év közötti férfi.

Törökország a "vallási diplomácia" részeként tekinti a mecsetépítések támogatását, és az utóbbi években nagyszabású programot indított a Balkánon, bővebben itt.

http://www.amiotthonunk.hu/termozaik/35-telepulesek/8104-mecset-epul-budapesten-

A keresztény Európa és az iszlám - Népvándorlás 2015
az iszlámról keresztény szemmel (katolikus és református) - kiderül belőle, hogy ma miért is lehet vonzó Európában az iszlám vallás. Szerintem egy olyan sorozat amit érdemes végignézni...

Az iszlám és a kereszténység Európában.-Vendég dr. Mihálffy Balázs sejk
 
Utoljára módosítva:
Mert állitolag mint a Német TV hireiben mondották vagy Francia vagy Belga állampolgárok voltak a tettesek !! Akkor miért kell meséld el Sziriát bombázni , ezt nem sértö szándékkal irom ,

A magyar médiumok között is van olyan aki a támadókat belgának és franciának mondja. Ebbe a vetületben tényleg érdekes, hogy ha "franciák" és "belgák" robbantattak akkor miért egy harmadik szuverén államot bombáznak , regnáló kormány engedélye nélkül, és ENSZ felhatalmazás sincs.

Nem beszélve erről:

"A (terrorszervezet) finanszírozásában, mint tudjuk, 40 állam vesz részt, köztük a G20 több országa is" - mondta Vlagyimir Putyin
(G20 sajtótájékoztató)
 
P
No, akkor szépen sorban: az első (92-93 talán, de lehet, hogy91) közelkeleti kontra NATO konfliktus egy agressziv területszerzési, és adósságrendezési kérdés elfajulásával kezdődött (Kuvait tőkét kölcsönzött Iraknak, Saddam Husein egy korábbi hasonló kölcsön másik ország felé történő elengedését kérte, nemleges választ kapott, támadott) mondvacsinált ok is lehet nem vitatom, de a NATO koalíció azóta sem szerzett területi, és gazdasági jogokat a térségben, ezen és más konfliktusokon felháborodva néhány radikális muszlim közösség a saját eszközeivel támadást indított a fenti erők hátterét nyomás alá véve (Al Kaida, a 90-es évek közepén végrehajtott első sikertelen WTC elleni támadása illetve az amerikai nagykövetségek felrobbantásai) ez egy terrorellenes második közelkeleti háborús konfliktusokba torkollott. Rendben voltak vétlen aldozatok, minden háború sajnálatos hozománya a civil veszteség is, de a véletlen, vagy meghibásodott eszköz miatt bekövetkező haláleseteket nem szabad összekeverni ezekkel a mostani szándékos gyilkosságokkal. Hazudnék ha azt mondanám megfordult a fejemben a szánalom az általad említett áldozatokkal kapcsolatban, egyszerűen nem tudok rájuk nem tettestársként gondolni. Amikor tele van az internek gyerekkatonák rémtetteivel, amikor Oroszországban asszonyok robbantanak metró állomásokat, és színházakban lövöldöznek nem látom be miért kellene szánalmat éreznem irántuk. Az én értékrendemmel ezek a tettek összeegyeztethetetlenek. Elhiszem, rengeteg muzulmán ember elzárkózik ezektől, tisztelem őket érte, de akik a konfliktusok környékén maradtak maguk választották a sorsukat, és vállalták akár a halálos kockázatot is
 
P
Az atv.hu a Magyarországi Muszlimok Egyháza vezetőjétől úgy értesült, hogy a projektet nem az itt élő muszlimok indították, hanem magyar-török kormányközi megállapodás keretében indult.

A korábbi, meg nem valósult budapesti mecsetépítési tervekről itt és itt olvashatnak. A 2011-es népszámlálás adatai alapján Magyarroszágon a 2011-es népszámlás során 5579-en vallották magukat az iszlám vallás követőjének. A KSH adatai szerint a muszlim hívők mintegy fele (2524 fő) él Budapesten, többségük 15-39 év közötti férfi.

Törökország a "vallási diplomácia" részeként tekinti a mecsetépítések támogatását, és az utóbbi években nagyszabású programot indított a Balkánon, bővebben itt.

http://www.amiotthonunk.hu/termozaik/35-telepulesek/8104-mecset-epul-budapesten-

A keresztény Európa és az iszlám - Népvándorlás 2015
az iszlámról keresztény szemmel (katolikus és református) - kiderül belőle, hogy ma miért is lehet vonzó Európában az iszlám vallás. Szerintem egy olyan sorozat amit érdemes végignézni...

Az iszlám és a kereszténység Európában.-Vendég dr. Mihálffy Balázs sejk
Tehát ha jól értem, 5600 körüli ember számára építenének egy több tízezer fős arénát? Érzem benne a humor faktort, majd ha Dubai-ban egy Sagra Famiglia méretű katedrálist építenek, vagy Afganisztánban a muszlimok összedobják egy Szent Péter székesegyház méretű bazilika költségeit, akkor építhessen ide Törökország mecsetet! Nincs velük különösebb bajom, de azt hiszem elég volt belőlük nekünk magyaroknak az a 150 év hódoltság amit anno megértünk alattuk
 
No, akkor szépen sorban: az első (92-93 talán, de lehet, hogy91) közelkeleti kontra NATO konfliktus egy agressziv területszerzési, és adósságrendezési kérdés elfajulásával kezdődött (Kuvait tőkét kölcsönzött Iraknak, Saddam Husein egy korábbi hasonló kölcsön másik ország felé történő elengedését kérte, nemleges választ kapott, támadott) mondvacsinált ok is lehet nem vitatom, de a NATO koalíció azóta sem szerzett területi, és gazdasági jogokat a térségben, ezen és más konfliktusokon felháborodva néhány radikális muszlim közösség a saját eszközeivel támadást indított a fenti erők hátterét nyomás alá véve (Al Kaida, a 90-es évek közepén végrehajtott első sikertelen WTC elleni támadása illetve az amerikai nagykövetségek felrobbantásai) ez egy terrorellenes második közelkeleti háborús konfliktusokba torkollott. Rendben voltak vétlen aldozatok, minden háború sajnálatos hozománya a civil veszteség is, de a véletlen, vagy meghibásodott eszköz miatt bekövetkező haláleseteket nem szabad összekeverni ezekkel a mostani szándékos gyilkosságokkal. Hazudnék ha azt mondanám megfordult a fejemben a szánalom az általad említett áldozatokkal kapcsolatban, egyszerűen nem tudok rájuk nem tettestársként gondolni. Amikor tele van az internek gyerekkatonák rémtetteivel, amikor Oroszországban asszonyok robbantanak metró állomásokat, és színházakban lövöldöznek nem látom be miért kellene szánalmat éreznem irántuk. Az én értékrendemmel ezek a tettek összeegyeztethetetlenek. Elhiszem, rengeteg muzulmán ember elzárkózik ezektől, tisztelem őket érte, de akik a konfliktusok környékén maradtak maguk választották a sorsukat, és vállalták akár a halálos kockázatot is
Hol van az a rengeteg elzarkozo ?
Szerveznek hatalmas tunteseket hogy mutassak nekunk az iszlam igazi arcat?
Obama mondta hogy az iszlam "religion of peace"...azota is nevetnek ezen ha nem olnenek meg ezreket az ezek a bekes emberek..
 
Tehát ha jól értem, 5600 körüli ember számára építenének egy több tízezer fős arénát? Érzem benne a humor faktort, majd ha Dubai-ban egy Sagra Famiglia méretű katedrálist építenek, vagy Afganisztánban a muszlimok összedobják egy Szent Péter székesegyház méretű bazilika költségeit, akkor építhessen ide Törökország mecsetet! Nincs velük különösebb bajom, de azt hiszem elég volt belőlük nekünk magyaroknak az a 150 év hódoltság amit anno megértünk alattuk

a másik cikk szerinte elvileg 40-50 ezren is lehetnek. De ahogy olvasom, a kinézet területet már a leendő Olimpia helyszíneihez foglalták le...
 
Szervusz Pete ,
tehát szerinted a mennyegzöi menet Drohnokkal való legyilkolás természetes mint irod . Köszönöm szépen az ösziteségedet !! Igy tudom legalább hogy nem kell válszolnom véleményeidre .
 
Magyarországon vannak mecsetek, én háromról tudok, de lehet hogy több is van.
Mekka Mecset Szeged, Jakováli Hasszán dzsámi Pécs, Budapest Mecset Budapesten a Fehérvári úton.

Utánanéztem, van még egy - Al-Huda Mecset Budapest Dobozi utca

a másik cikk szerinte elvileg 40-50 ezren is lehetnek. De ahogy olvasom, a kinézet területet már a leendő Olimpia helyszíneihez foglalták le...
 
Utoljára módosítva:
P
Hol van az a rengeteg elzarkozo ?
Szerveznek hatalmas tunteseket hogy mutassak nekunk az iszlam igazi arcat?
Obama mondta hogy az iszlam "religion of peace"...azota is nevetnek ezen ha nem olnenek meg ezreket az ezek a bekes emberek..
Nézd, Facebook-on követem a Magyar Iszlám közösséget, és olvasok nyilatkozatokat a nemzetközi sajtóban is, igaz jobbára magyar nyelven de van elég információm arról, hogy lássam, a muszlim közösség csendes többsége ugyanúgy megszenvedi ezeket a terror cselekményeket mint mi, sőt a terroristák miatt még talán jobvan is, mert egy kalap alá veszi őket velük (a muszlim közösség mélységesen megdöbbent ezen a tetten, az egyik Siita /!!!/ vallási vezetőjük is elzárkózott pld, de a sunitak plb egységesen elítélik ezeket) lehet róluk mondani sokmindent, de a muszlim közösség nem azokat az értékeket képviseli amiket a terroristák mutatnak, nem eszközük az erőszak, még akkor sem, ha egy minimális, de rendkívül erőszakos, és hangos kisebbség ezt látszatot is kelti
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,753
Tagok
615,333
Legújabb tagunk
canoon
Oldal tetejére