Merényletsorozat Párizsban: 140 halott, rendkívüli állapot

Lövöldözések, robbantások és túszejtés Párizsban: a feltehetően iszlamista tettesek a város hét különböző pontján csaptak le. Több mint száz túszt ejtettek egy színházban. Hollande elnök kihirdette a rendkívüli állapotot. A világháború óta nem érte ekkora támadás Franciaországot.

  • 140 halott
    november 14.szombat 01:47
    A párizsi városháza közlése szerint a merényletsorozatban legalább 140-en meghaltak. 100 embert a Bataclan koncertteremben végeztek ki a terroristák. Összesen hét helyszínen csaptak le a merénylők.

  • Egy túlélő a koncerttermi vérengzésről
    november 14.szombat 01:39
    Julien Pearce rádióriporter a CNN-nek: két feketeruhás, maszk nélküli terrorista ejtette túszul az embereket. A vérengzés tíz percig tartott, addig mindenki arccal a föld felé feküdt. A riporter szerint a két huszonéves tömeggyilkos nagyon nyugodt és elszánt volt, nem kiabáltak, csak lőttek. Pearce akkor tudott elmenekülni, amikor a terroristák újratöltötték fegyvereiket.

  • Putyin: borzalmas
    november 14.szombat 01:25
    Vlagyimir Putyin mély együttérzéséről biztosította Francois Hollande francia államfőt "a Párizsban történt borzalmas merényletsorozat" miatt - közölte szombatra virradó éjjel az orosz elnök szóvivője, Dmitrij Peszkov.

    "Oroszországban határozottan elítélik ezeket az embertelen gyilkosságokat, és készek minden segítséget megadni" az elkövetők felkutatásához - hangsúlyozta Peszkov.

    Maria Szaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője "rettenetes eseményeknek" nevezte a Párizsban történteket.

    Oroszország osztozik Franciaország fájdalmában, és lélekben együtt van az áldozatokkal és hozzátartozóikkal - tette hozzá a külügyi szóvivő az orosz hírügynökségek szerint.

  • Pokolgépet hatástalanítottak a stadionnál
    november 14.szombat 01:24
    Meg nem erősített értesülések szerint gázpalackokból összeállított, nagy erejű pokolgépet hatástalanítottak tűzszerészek a francia nemzeti stadion (Stade de France) mellett - jelentette a France-Info rádió szombatra virradóra.

    A tűzszerészek jelenleg is dolgoznak, átfésülik a francia főváros északi részén lévő stadiont és környékét, ahol pénteken késő este két öngyilkos merényletet követtek el, valamint egy pokolgépet is robbantottak terroristák a francia-német barátságos labdarúgó mérkőzés ideje alatt.

  • Orbán őszinte részvétét fejezte ki
    november 14.szombat 01:23
    Orbán Viktor miniszterelnök őszinte részvétét fejezte ki a párizsi terrortámadásokban elhunyt áldozatok hozzátartozóinak és Franciaország valamennyi polgárának - tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-t szombat kora hajnalban.

    Magyarország a szolidaritásáról biztosítja Franciaországot, a magyar emberek a franciák mellett állnak ezekben a rendkívüli órákban - tudatta a miniszterelnök a péntek esti merényleteket követően.

  • Sötétbe borult az Eiffel-torony
  • Horror: 100 ember halt meg a koncertteremben
    november 14.szombat 01:15
    Az AFP most írja, hogy 100 ember halt meg a koncertteremben, ahol a túszmentési akció zajlott. François Hollande, Manuel Valls and Christiane Taubira odamegy a helyszínre.


  • Így reagált Obama a merénylet-sorozatra - felvétel

  • Hollande összehívta a Védelmi Tanácsot
    november 14.szombat 01:03
    A La Figaro azt írja, Francois Hollande lemondta a törökországi útját, szombat reggel 9 órára pedig összehívta a Védelmi Tanácsot.

  • Lelőtték a túszejtőket
    november 14.szombat 00:55
    A TV5 arról adott hírt, hogy véget ért a bataclani akció, kiszabadították az életben maradt túszokat, a két terroristát lelőtték.

    Más források arról számoltak be, hogy mozdulatlan testeket hoztak ki belülről, nem tudni, hogy halottak-e, vagy "csak" sérültek.


  • "Ne twitteljenek a tússzabadításról!"
    november 14.szombat 00:52
    A rendőrség azt kéri, hogy ne tudósítsanak és nem twitteljenek a tússzabadításról, mert ez veszélyezteti az akció sikerét.

    Közben a France 24 folyamatosan kap twitterüzeneteket a koncertteremből arról, hogy a túszejtők sorra végzik ki a túszokat.

  • Leállítottak öt metrójáratot
    november 14.szombat 00:50
    A hatóságok leállították Párizsban a 3-as, 5-ös, 8-as, 9-es és 11-es metróvonalakat. Ezeken az útvonalakon nem lehet közlekedni.

  • Péntek 13?
    november 14.szombat 00:46
    A közösségi oldalakon nemzetközi szinten azon morfondíroznak, hogy vajon a véletlen műve-e, hogy ezek a merényletek éppen péntek 13-án történtek.

    Megint mások úgy vélik, hogy az iszlamista merénylők szándékosan ezt a napot választották a támadássorozatra.

    Már hét helyszínről tudnak, ahol támadás történt
  • Kiszabadítják a túszokat
    november 14.szombat 00:41
    A La Figaro számolt be arról, hogy számtalan robbanás és lövés hallatszott a Bataclan koncertteremnél, miután a rendőrség behatolt az épületbe.

    A lap értesülései szerint tucatnyi ember szabadult ki az épületből.

  • Ennek a két embernek sikerült megszöknie
    november 14.szombat 00:37
    Két ember valahogyan sikeresen meglógott a túszejtők elől és kijutottak a Bataclan koncertteremből.

    Közben az emberek folyamatosan nyitják meg az ajtóikat a járókelők előtt, hiszen a rendőrség mindenkit beltérre, zárt ajtók mögé küld. A tettesek még szabadon mozognak. Életveszélyes most egész Párizs.

katonasag.jpg
 
Mi magyarok miért vagyunk felelősek Szíriáért? Az ISIS-t nem mi hoztuk létre. A törvényes államot, ahonnan a mai napig nem menekül senki, nem a mi fegyvereinkkel lövik. Egyetlen szemétséget követtünk el, azt is parancsra a Nagy Testvértől. Megszakítottuk a diplomáciai kapcsolatokat, sőt kiutasítottuk a diplomatáikat az országból. Ha a franciák a bombák helyett a Szíriával nem rég még meglevő és nagyon kitűnő titkosszolgálati kapcsolataikat vetették volna be, akkor egyetlen francia fiatalnak sem kellett volna meghalnia ahelyett, hogy a kitűnő amerikai zsidó zenekar játékát hallgathatta volna. Igen és a helyszín a Bataclan klub tulajdonosa is zsidó volt! Ugye-ugye, hogy igaza volt Feldmájer Péternek, hogy tömeges muszlim bevándorlás veszélyt jelent az európai zsidóságra, mert a bevándorlókkal a közel-keleti konfliktust is importálják. Mit kapott ezért szegény a baloldali sajtótól? Remélem most bocsánatot kérnek majd tőle.

Ernő! Nem vagy te antiszemita egy kicsit? Én azt hiszem, hogy át kellene értékelned egy kicsit a mondanivalódat.
Szíriához jóval közelebb vannak a szomszédai, mint mi. Libanon, Izrael, Jordánia, Irak, Törökország 0 km.
Egyiptom, Szaud-Arábia, Irán, Örményország, Katar, Kuvait, Grúzia, Azerbajdzsán nem sokkal messzebb.

Van valami logikus ötleted, hogy miért jönnek mégis Európába?

Egyébként Burkina Fasoból és Sierra Leonéból is Európába jönnek a "menekültek".
-
Kedves Hanna
-
Mi magyarok miért vagyunk felelősek Szíriáért? Az ISIS-t nem mi hoztuk létre...
-
Nem felelösségröl van szo hanem segitökészségröl ez pedig egy mélyen bennünk gyökeredzö emberi tulajdonság, egy evolutios kalkül, ami kifizetödik ugy a támogatott mind a segitö számára.
-
A földrengést, árvizet, zunamit, tornadot... sem mi hozzuk létre mégis rögtön segitünk a szomszédnak mert ha nem segitünk akkor holnap nem lesz senki körülöttünk aki bennünket huz ki a kátyubol.
-
Vannak emberek akik ezt elöszeretettel keresztény-kulturának nevezik, felvágnak vele addig amig a nagy gau nem jön és egy rászoruloval nem találkoznak. Egyébbként az összes vallás propagálja a segitökészséget.
-
3,w=650,c=0.bild.jpg

-
akkor egyetlen francia fiatalnak sem kellett volna meghalnia
-
Nem hiszem, hogy a terrort valami is elfogadhatová tudná tenni. Az álldozatoknak semmi közük nem volt a közelkeleti állapotokhoz.
-
Ernő! Nem vagy te antiszemita egy kicsit? Én azt hiszem, hogy át kellene értékelned egy kicsit a mondanivalódat.
-
Franciaországban történelmi okokbol rengeteg arab és zsido él, a mostani bevándorlásnak semmi köze az eseményekhez. Már irtam, hogy Izrael volt az elsö aki felvett Sziriai menekülteket a polgárháboru kezdetén, a mai napig operálnak az izraeli határ mellett humanista orvosok sérülteket, gyerekeket.
-
Irakba valoszinü azért nem mennek mert onnan jön az IS, Törökországban, Libanonban millio számra vannak menekültek már évek ota. Emberek akik korábban lakásba laktak most körakásba (érdemes megemliteni, hogy a menekültek fizetnek a bérelt területért Libanonnak, a Törököknek, egy sátorért ha jol tudom majd 200 eurot havonta) A gazdag arab országok sajnos nem segitenek csak a szájuk jár... a helyzet komplikált.
-
Miért jönnek Europába? Sok Sziriai keresztény, keletfelé életveszélyes lenne menniük, Afrikában is a keresztények veszik elsösorban a sátrukat, ök még hisznek a vallásos szolamokba "könyörületesség". A Török határok nyitottak, (nincs szögesdrot mind Mo. körül) nagy hajok nem köthetnek ki de csonakok nem zavarják öket...
-
Az évek során a menekültek növekvö létszámával a helyzet elviselhetetlen lett a Török, Libanoni és Jordániai lágerekben, romlottak a hygénikus körülmények, az ellátás rosszabodott (az UN-segitöszolgálat kénytelen volt az élelmiszeradagot a felére redukálni)....
-
Assad követöi is egyre fusztráltabbak lettek.. Nem akarok értekezést irni, rengeteg tényezö együttes hatása, hogy megindultak. (nem akarom elhallgatni a Schlepperek szerepét akik hamis képet festettek Europárol csak, hogy több pénzt szedhessenek be.)
-
Teljesen álltalánosan, semmi különleges nincs abban, hogy tömegek jönnek létre, az ember sem butább mind a madarak, vagy halak, megindulva mentik az életüket.
 
N
A magyar médiumok között is van olyan aki a támadókat belgának és franciának mondja. Ebbe a vetületben tényleg érdekes, hogy ha "franciák" és "belgák" robbantattak akkor miért egy harmadik szuverén államot bombáznak , regnáló kormány engedélye nélkül, és ENSZ felhatalmazás sincs.

Nem beszélve erről:

"A (terrorszervezet) finanszírozásában, mint tudjuk, 40 állam vesz részt, köztük a G20 több országa is" - mondta Vlagyimir Putyin
(G20 sajtótájékoztató)


Jé! Ez eddig eszembe sem jutott, mennyire igaza van Kágyulának. Ha a belgák és a franciák lőtték halomra az egyetemistákat a koncerten, akkor miért Szíriában bombázzák Raqqát, miért nem Brüsszelt, vagy Párizst?

:o
 
N
-

Nem felelösségröl van szo hanem segitökészségröl ez pedig egy mélyen bennünk gyökeredzö emberi tulajdonság, egy evolutios kalkül, ami kifizetödik ugy a támogatott mind a segitö számára.

Vicces vagy, Ernoe. Ezt írtad Hannának:

"George Soros" és több más erkölcsi Instance akkor szolalt meg amikor bizonyos országok megprobálták magukat kivonni a felelöség alol".

:D

Esetleg nem Magyarországra gondoltál, amikor "bizonyos" országról írtál? Utálsz másokat is úgy, mint a magyarokat? Áruld el nekünk, kik azok? Talán a pirézek? Őket én is nagyon utálom! :cool:
 
P
Szervusz Pete ,
tehát szerinted a mennyegzöi menet Drohnokkal való legyilkolás természetes mint irod . Köszönöm szépen az ösziteségedet !! Igy tudom legalább hogy nem kell válszolnom véleményeidre .
Nem azt írtam, hogy természetes, az azért erős lenne, egyszerűen úgy értettem, hogy ahol vágják a fát, ott forgács is hullik, a drone támadás amit te emlegetsz, sajnálatos, de véletlen eset lehetett, nem tudon elhinni a NATO akármelyik tagállamának haderejéről, hogy szándékosan egy ilyen menetet támadjn
 
N
Nem azt írtam, hogy természetes, az azért erős lenne, egyszerűen úgy értettem, hogy ahol vágják a fát, ott forgács is hullik, a drone támadás amit te emlegetsz, sajnálatos, de véletlen eset lehetett, nem tudon elhinni a NATO akármelyik tagállamának haderejéről, hogy szándékosan egy ilyen menetet támadjn

Kedves Pete White! Bocsáss meg, nagyon határozott vagy és egy kicsit naiv. Két szót mondok, illetve egy szót Gládio (NATO) és egy nevet Bill Walner (békés iszlám). Itt olvashatsz az utóbbiról:

Nem tudom, hogy Mr. Verbovszkinak volt-e Korán a kezébe, de a te kezedben biztos nem volt.

Korán 48.29 megparancsolja, hogy Mohamed Allah küldötte, és akik vele vannak, azok kemények a hitetlenekkel, viszont irgalmasak egymás között.

Korán 3.151 megparancsolja, hogy a muszlimoknak terrorral kell eltölteniük azok szívét, akik hitetlenek, mert az istenség, azaz Allah imádatához mást társítottak (pl. Jahve vagy Jézus), amire pedig Allah nem adott felhatalmazást.

Korán 9.111 megparancsolja, hogy mivel Allah megvásárolta a hívőktől életüket és vagyonukat, ezért cserébe övék lehet a Paradicsom: a hívők Allah ügyéért harcolnak, így ölnek és közben megöletnek.

Korán 9.29 megparancsolja, hogy a muszlimoknak harcolniuk kell a Könyv népei (a zsidók és a keresztények) ellen, merthogy ez utóbbiak nem hisznek Allahban és küldöttében Mohamed prófétában, és a harc addig tart, amíg a Könyv népei be nem hódolnak az iszlám uralmának, és dzsizját, egyfajta védelmi pénzt nem fizetnek.

Korán 3.28 megparancsolja, hogy a muszlimok ne fogadjanak nem muszlimokat barátnak, csak ha meg akarják őket téveszteni.

Korán 2.216-hoz kapcsolódó Tafsir ibn Kathir Korán-magyarázat kifejti, hogy Allah a muszlimoknak a dzsihádot kötelezővé tette, amit minden egyes muszlimnak meg kell tennie: aki elöl van, az harcol, aki pedig otthon marad, annak kötelessége támogatásban részesítenie az elöl lévőket.

Korán 4.95 megparancsolja, hogy az a hívő, aki otthon üldögél, kivéve az, aki testileg sérült, nem egyenrangú azzal, aki Allah útján harcol vagyona és élete kockáztatásával, mert Allah egy teljes fokkal a harcolókat helyezi előtérbe.

...aki anélkül hal meg, hogy harcolt volna vagy a harcra gondolt volna, az a képmutatás egyik ágán hal meg (Sunan an-Nasa'i 3099)

Meddig soroljam? Hallgasd meg ezt az amerikait, aki egyetemi tanár, 40 éve tanulmányozza az iszlámot. Ez az interjú október 30-án készült vele.

 
N

Részemről ez csak egy ötlet volt. De ha az alanti hozászolásokat is elolvasod, talán jobb lenne egyes véleményeket a megfelelő tematikus topicocban olvasni.
Mivel sokan több helyen is ugyanarról a véleményről tesznek tanúságot, gondoltam talán ésszerűbb lenne ezeket egy helyen látni...

Szerintem annak, akinek nem tetszik a topic, nem muszáj olvasni, nem gondolod? Tudtommal nyugodtan nyithatnak maguknak másikat is a szabályzat szerint, meg szerintem neked is jogod van hozzá. Tudtommal politikai témával foglalkozó topikot nem nyithatsz a CH-n. Itt is csak azért tűri meg Melitta - szerintem nagyon helyesen, mert emiatt van értékes közössége - mert nem lehet megkerülni. A témához tartozik.

Így is feszegetjük a határokat nála! ;)

banplz.gif
 
N
No, akkor szépen sorban: az első (92-93 talán, de lehet, hogy91) közelkeleti kontra NATO konfliktus egy agressziv területszerzési, és adósságrendezési kérdés elfajulásával kezdődött (Kuvait tőkét kölcsönzött Iraknak, Saddam Husein egy korábbi hasonló kölcsön másik ország felé történő elengedését kérte, nemleges választ kapott, támadott) mondvacsinált ok is lehet nem vitatom, de a NATO koalíció azóta sem szerzett területi, és gazdasági jogokat a térségben, ezen és más konfliktusokon felháborodva néhány radikális muszlim közösség a saját eszközeivel támadást indított a fenti erők hátterét nyomás alá véve (Al Kaida, a 90-es évek közepén végrehajtott első sikertelen WTC elleni támadása illetve az amerikai nagykövetségek felrobbantásai) ez egy terrorellenes második közelkeleti háborús konfliktusokba torkollott. Rendben voltak vétlen aldozatok, minden háború sajnálatos hozománya a civil veszteség is, de a véletlen, vagy meghibásodott eszköz miatt bekövetkező haláleseteket nem szabad összekeverni ezekkel a mostani szándékos gyilkosságokkal. Hazudnék ha azt mondanám megfordult a fejemben a szánalom az általad említett áldozatokkal kapcsolatban, egyszerűen nem tudok rájuk nem tettestársként gondolni. Amikor tele van az internek gyerekkatonák rémtetteivel, amikor Oroszországban asszonyok robbantanak metró állomásokat, és színházakban lövöldöznek nem látom be miért kellene szánalmat éreznem irántuk. Az én értékrendemmel ezek a tettek összeegyeztethetetlenek. Elhiszem, rengeteg muzulmán ember elzárkózik ezektől, tisztelem őket érte, de akik a konfliktusok környékén maradtak maguk választották a sorsukat, és vállalták akár a halálos kockázatot is

Kicsit előrébb kellene menni, egészen 1989-ig. Egészen a peresztrojkáig, amikor megvalósíthatónak tűnt még az egy pólusú világ. Vagy a Pán-Európai piknikig. Emlékszik rá még valaki? Pán-Európáról mi jut eszetekbe? Csak nem a Nagy Károly díj? És a Nagy Károly díjról? Csak nem Nikolaus Eijiro von Coudenhove-Kalergi?

https://hu.wikipedia.org/wiki/Richard_Coudenhove-Kalergi
 
A magyar médiumok között is van olyan aki a támadókat belgának és franciának mondja. Ebbe a vetületben tényleg érdekes, hogy ha "franciák" és "belgák" robbantattak akkor miért egy harmadik szuverén államot bombáznak , regnáló kormány engedélye nélkül, és ENSZ felhatalmazás sincs.

Nem beszélve erről:

"A (terrorszervezet) finanszírozásában, mint tudjuk, 40 állam vesz részt, köztük a G20 több országa is" - mondta Vlagyimir Putyin
(G20 sajtótájékoztató)

"......A világ 19 legnagyobb gazdaságát és az Európai Uniót tömörítő országcsoport kétnapos beleki csúcstalálkozójának résztvevői a péntek éjszakai párizsi vérengzésre válaszul megállapodtak egy sor terrorellenes intézkedésben, köztük abban, hogy együttműködnek a terroristák pénzügyi forrásainak elapasztása érdekében......."


Hát nem csodálatos? El vagyok érzékenyülve.jpg
 
"......A világ 19 legnagyobb gazdaságát és az Európai Uniót tömörítő országcsoport kétnapos beleki csúcstalálkozójának résztvevői a péntek éjszakai párizsi vérengzésre válaszul megállapodtak egy sor terrorellenes intézkedésben, köztük abban, hogy együttműködnek a terroristák pénzügyi forrásainak elapasztása érdekében......."
Hát nem csodálatos?Csatolás megtekintése 1401513
De! Ennél már csak az lesz csodálatosabb, hogy a német pont akkor teszi ki a MEGTELT táblát, amikor az összes férfi ideért, és a nők meg a gyerekek következnének. :(
 
Szervusz Horkanto ,
igaz nem tetszik , de sajnos más gomb nincsen ez szomorú . Amugy ugye tudjátok amiota "demokrácija" van Irakban 2003 és 2013 között csak ca. 130 ezer halálos áldozata volt a Siiták-Szuniták közötti forrongásoknak !!! De ezt senki sehol megnem emliti mert ott az általunk bevitt demokáré uralkodik a nagy testvér felügyelete alatt :rolleyes2::rolleyes2:
 


http://kitekinto.hu/iszlam/2015/11/...onakkal_az_isis_felszamolasaert/#.VkpM99Ivdpg

A szárazföldi csapatok bevetésének elutasítottsága

Kétségtelen tény, hogy amennyiben a nemzetközi közösség néhány százezer katonát vezényelne Szíriába és Irakba, az Iszlám Állam feltehetőleg viszonylag gyorsan felszámolható lenne. Ebben mindenki egyetért, ugyanakkor a katonai intervenciók negatív, és az emlékezetben máig friss élményekként megjelenő következményei arra sarkallják a vezető államokat, kiváltképp az Egyesült Államokat, hogy más eszközökkel vegye fel a harcot a terrorizmussal szemben.

...
Az amerikai elképzelések, célok nemesnek bizonyultak, ugyanakkor az iraki demokrácia- és nemzetépítés megvalósítása során számos hibát vétett az amerikai vezetés, amelynek máig ható következményei vannak. Szaddam Husszein iraki diktátor hatalmát meglehetősen gyorsan sikerült megdönteni, az ezt követő folyamatok azonban tönkretették az országot, amely mára odáig vezetett, hogy egy Iszlám Állam nevű szervezet csaknem a fél országot uralma alatt tartja, miközben Irak különböző vallási és etnikai feszültségekkel terhelt.

Csak néhány a hibás lépésekből:

  • Az ún. "debaaszifikálás", azaz a korábbi állampárt tagjainak marginalizálása, a hadsereg és a biztonsági erők szélnek eresztése
  • Ezáltal a szunniták csaknem egészének kizárása a politikai átmenetből, az új Irak megteremtéséből
  • Az iraki társadalmi viszonyok figyelembevételének teljes mellőzése az új politikai felépítmény kialakítása során
A fenti tényezők oda vezettek, hogy a szunniták bojkottálták, elutasították az új, síiták vezette és Amerika által felépített Irakot, nem voltak érdekeltek abban, hogy az új rendszer mellé álljanak. 2005-re polgárháborús helyzet állt elő az országban, amely instabilitást kihasználva jelent meg az al-Kaida, akiket természetesen a kirekesztett szunniták mellszélességgel támogattak. A tanulság, amely napjainkban is érvényes, hogy amint egyes etnikai vagy vallási csoportok nem tudnak azonosulni az adott politikai-hatalmi rendszerrel, kirekesztettnek, mellőzöttnek érzik magukat, úgy végső esetben a szélsőséges terrorszervezetek támogatása is belefér számukra céljaik elérése és ellenségük felszámolása érdekében. Nem véletlen, hogy akkoriban az al-Kaida, ma pedig az Iszlám Állam a szunnita területeken képes előretörni, és hosszú távra berendezkedni. (...)

Mi a helyzet ma?

Először is fontos tényező, hogy az Iszlám Állam felszámolásához nem csak Szíriában, hanem Irakban is rendet kell tenni, azaz mindkét országba katonákat kell vezényelni a siker érdekében. Ez pedig két jelentősen eltérő megközelítést és stratégiát igényel, mivel a két ország etnikai és vallási összetételét, problémáit tekintve különbözik.

Irakban továbbra is fennállnak a síiták és szunniták közti vallási, illetve a némiképp enyhébb, de meghatározó, az arabok és a kurdok közti etnikai ellentétek. Az Iszlám Állam elleni harc e feszültség erőviszonyain is változtatott.. Egyfelől az Irán által támogatott síita milíciák rendkívül hatékonyan, komoly erőforássokkal kvázi hadseregként működnek, miközben az iraki haderő számos problémával küzd, másfelől pedig a kurd Peshmerga jelenti az egyik leghatékonyabb erőt az Iszlám Állam elleni harcban. A szunniták jelentős része kiábrándult az Iszlám Állam uralmából, de sokuk még mindig támogatja a szervezetet.

Azok a hírek, amelyek szerint síita milíciák bosszúhadjáratot folytatnak a felszabadított szunnita területeken a jövőben, esetlegesen az Iszlám Állam nélkül ismét komoly problémákhoz fog vezetni, amelyet tovább tetézhet, ha a megerősödött kurdokban felerősödnek a függetlenségi törekvések.

Szíria egy egészen más eset, miután a térség egyik legváltozatosabb országa, már, ami etnikai és vallási összetételét illeti. Az ország vezetése alavita, amely a lakosság 12%-t teszi ki, mindemellett azonban a társadalom csaknem 60%-a szunnita, de megtalálhatók 9-10%-nyi keresztény, 9%-nyi kurd és körülbelül 3%-t kitevő drúz közösségek is. Fontos figyelembe venni ugyanakkor, hogy a Bassár el-Aszad hatalmi támaszát képező alaviták jórészt a sűrűn lakott, fejlettebb tengerparti sávban, Latakia és Tartusz tartományokban élnek, míg pl. a szunniták a gyérebben lakott, sivatagos területek környékén.

(...)
Ehhez kapcsolódik szorosan az a tény, hogy a releváns hatalmak között nincs egyetértés a két ország jövőjét illetően, így hiába az esetleges szoros együttműködés és siker a terrorizmus ellen, nehezen képzelhető el, hogy egyetértésre jut egymással pl. Washington és Moszkva, Washington és Teherán, Teherán és Rijád, és a sort még folytathatnánk.

Lehet, hogy sokak szemében eljött az idő szárazföldi beavatkozásra, ugyanakkor a fentiekben részletezett tényezők azt bizonyítják, hogy ahogy az eddigiekben, úgy most sem feltétlenül kifizetődő az. Ennek legfőbb okai Irak és Szíria jelentősen eltérő feszültségforrásai és társadalmi összetételei, a releváns hatalmak közti jelentős érdekkülönbözőségek, a szíriai polgárháború megoldásának kilátástalansága, illetve és leginkább az a tény, hogy a terrorizmus felszámolásához az azt előidéző és annak táptalajt biztosító társadalmi problémák orvoslására van szükség.
 
Tehát ha jól értem, 5600 körüli ember számára építenének egy több tízezer fős arénát? Érzem benne a humor faktort, majd ha Dubai-ban egy Sagra Famiglia méretű katedrálist építenek, vagy Afganisztánban a muszlimok összedobják egy Szent Péter székesegyház méretű bazilika költségeit, akkor építhessen ide Törökország mecsetet! Nincs velük különösebb bajom, de azt hiszem elég volt belőlük nekünk magyaroknak az a 150 év hódoltság amit anno megértünk alattuk

Hát nem olvastad Ernoe-t, hogy milyen jó is volt nekünk az a török hódoltság? Hogy mennyivel szegényebbek lennénk a mecsetek, fürdők, stb. nélkül? Nem is értem, miért nem tartottuk itt őket. :D
 
Colleen Bell:
"Az utóbbi év során – amikor Szíriából és más konfliktus sújtotta területekről rekord számban érkeztek biztonságot keresve migránsok és menekültek – Magyarországnak nehéz döntéseket kellett meghoznia. Mint korábban már mondtam: minden szuverén államnak joga van megvédeni saját határait. Ugyanakkor a nemzetközi közösség tagjaként minden államnak alapvető kötelessége megsegíteni a biztonságot kereső menekülteket."

Hírek:
Az Egyesült Államok 50 szövetségi tagállamából 26 jelentette be hétfő estig, hogy a párizsi terrortámadások nyomán nem kíván szíriai bevándorlókat befogadni. Aggályaiknak adtak hangot kanadai tartományok is.
A CNN összesítése szerint Alabama, Arizona, Arkansas, Florida, Georgia, Idaho, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Louisiana, Maine, Massachusetts,Michigan, Mississippi, Nebraska, New Hampshire, New Jersey, Új-Mexikó, Észak-Karolina, Dél-Karolina, Ohio, Oklahoma, Tennessee, Texas és Wisconsin kormányzója jelentette be, hogy nem kíván szíriai migránsokat befogadni.
A főképp republikánus vezetésű államok azt követően foglaltak így állást, hogy kiderült: a párizsi támadások elkövetőinek legalább egyike a szíriai migránsok hullámával érkezett Európába. A kormányzók azt kérték, hogy államukat hagyják ki az országos betelepítési programból, vagy azt, hogy az érkezőket vessék alá rendkívüli átvilágításnak a potenciális biztonsági fenyegetés szempontjából. Elismerték ugyanakkor, hogy hatáskörük nem teszi lehetővé a szövetségi politika felülírását.
 
őszinte részvétem mindenkinek. sajnos nem a gyászolókkal foglalkoznak, hanem politikai játszmák eszközévé teszik. lassan orbán is dzsihádot hirdet minden menekülttel szemben, holott semmi közük hozzá.
 
-
Kedves Hanna
-

-
Nem felelösségröl van szo hanem segitökészségröl ez pedig egy mélyen bennünk gyökeredzö emberi tulajdonság, egy evolutios kalkül, ami kifizetödik ugy a támogatott mind a segitö számára.
-
A földrengést, árvizet, zunamit, tornadot... sem mi hozzuk létre mégis rögtön segitünk a szomszédnak mert ha nem segitünk akkor holnap nem lesz senki körülöttünk aki bennünket huz ki a kátyubol.
-
Vannak emberek akik ezt elöszeretettel keresztény-kulturának nevezik, felvágnak vele addig amig a nagy gau nem jön és egy rászoruloval nem találkoznak. Egyébbként az összes vallás propagálja a segitökészséget.
-
3,w=650,c=0.bild.jpg

-

-
Nem hiszem, hogy a terrort valami is elfogadhatová tudná tenni. Az álldozatoknak semmi közük nem volt a közelkeleti állapotokhoz.
-

-
Franciaországban történelmi okokbol rengeteg arab és zsido él, a mostani bevándorlásnak semmi köze az eseményekhez. Már irtam, hogy Izrael volt az elsö aki felvett Sziriai menekülteket a polgárháboru kezdetén, a mai napig operálnak az izraeli határ mellett humanista orvosok sérülteket, gyerekeket.
-
Irakba valoszinü azért nem mennek mert onnan jön az IS, Törökországban, Libanonban millio számra vannak menekültek már évek ota. Emberek akik korábban lakásba laktak most körakásba (érdemes megemliteni, hogy a menekültek fizetnek a bérelt területért Libanonnak, a Törököknek, egy sátorért ha jol tudom majd 200 eurot havonta) A gazdag arab országok sajnos nem segitenek csak a szájuk jár... a helyzet komplikált.
-
Miért jönnek Europába? Sok Sziriai keresztény, keletfelé életveszélyes lenne menniük, Afrikában is a keresztények veszik elsösorban a sátrukat, ök még hisznek a vallásos szolamokba "könyörületesség". A Török határok nyitottak, (nincs szögesdrot mind Mo. körül) nagy hajok nem köthetnek ki de csonakok nem zavarják öket...
-
Az évek során a menekültek növekvö létszámával a helyzet elviselhetetlen lett a Török, Libanoni és Jordániai lágerekben, romlottak a hygénikus körülmények, az ellátás rosszabodott (az UN-segitöszolgálat kénytelen volt az élelmiszeradagot a felére redukálni)....
-
Assad követöi is egyre fusztráltabbak lettek.. Nem akarok értekezést irni, rengeteg tényezö együttes hatása, hogy megindultak. (nem akarom elhallgatni a Schlepperek szerepét akik hamis képet festettek Europárol csak, hogy több pénzt szedhessenek be.)
-
Teljesen álltalánosan, semmi különleges nincs abban, hogy tömegek jönnek létre, az ember sem butább mind a madarak, vagy halak, megindulva mentik az életüket.

Ernő! Nem azt mondtad, hogy nem vállaljuk a felősséget? Akkor miért tagadod le, ahelyett, hogy válaszolnál miért is vagyunk mi magyarok felelősek a világ bajaiért? Csak nem azért, mert így megint lehet mellébeszélni?

Bemutatom neked "Mutter Terrorosiát". Igaz, elég rossz a kép, de felismerhető. Azt mondják róla a titkosszolgálati szakértők, hogy az, amit Junckerrel és Hollandeval elkövetnek Európa ellen, az háborús bűn. Vajon meddig hajlandó a népe elviselni őt? Hány egyetemistát kell még ripityára lőni, felrobbantani, hogy elzavarják?

image.jpg


Ernő! Van nekünk egy dakota közmondásunk. Az európai népek által nagy tiszteletnek örvendő miniszterelnökünktől tanultuk. :D A döglött lóról le kell szállni.

Szállj le róla!
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,701
Tagok
615,330
Legújabb tagunk
AYN123
Oldal tetejére