Merényletsorozat Párizsban: 140 halott, rendkívüli állapot

Lövöldözések, robbantások és túszejtés Párizsban: a feltehetően iszlamista tettesek a város hét különböző pontján csaptak le. Több mint száz túszt ejtettek egy színházban. Hollande elnök kihirdette a rendkívüli állapotot. A világháború óta nem érte ekkora támadás Franciaországot.

  • 140 halott
    november 14.szombat 01:47
    A párizsi városháza közlése szerint a merényletsorozatban legalább 140-en meghaltak. 100 embert a Bataclan koncertteremben végeztek ki a terroristák. Összesen hét helyszínen csaptak le a merénylők.

  • Egy túlélő a koncerttermi vérengzésről
    november 14.szombat 01:39
    Julien Pearce rádióriporter a CNN-nek: két feketeruhás, maszk nélküli terrorista ejtette túszul az embereket. A vérengzés tíz percig tartott, addig mindenki arccal a föld felé feküdt. A riporter szerint a két huszonéves tömeggyilkos nagyon nyugodt és elszánt volt, nem kiabáltak, csak lőttek. Pearce akkor tudott elmenekülni, amikor a terroristák újratöltötték fegyvereiket.

  • Putyin: borzalmas
    november 14.szombat 01:25
    Vlagyimir Putyin mély együttérzéséről biztosította Francois Hollande francia államfőt "a Párizsban történt borzalmas merényletsorozat" miatt - közölte szombatra virradó éjjel az orosz elnök szóvivője, Dmitrij Peszkov.

    "Oroszországban határozottan elítélik ezeket az embertelen gyilkosságokat, és készek minden segítséget megadni" az elkövetők felkutatásához - hangsúlyozta Peszkov.

    Maria Szaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője "rettenetes eseményeknek" nevezte a Párizsban történteket.

    Oroszország osztozik Franciaország fájdalmában, és lélekben együtt van az áldozatokkal és hozzátartozóikkal - tette hozzá a külügyi szóvivő az orosz hírügynökségek szerint.

  • Pokolgépet hatástalanítottak a stadionnál
    november 14.szombat 01:24
    Meg nem erősített értesülések szerint gázpalackokból összeállított, nagy erejű pokolgépet hatástalanítottak tűzszerészek a francia nemzeti stadion (Stade de France) mellett - jelentette a France-Info rádió szombatra virradóra.

    A tűzszerészek jelenleg is dolgoznak, átfésülik a francia főváros északi részén lévő stadiont és környékét, ahol pénteken késő este két öngyilkos merényletet követtek el, valamint egy pokolgépet is robbantottak terroristák a francia-német barátságos labdarúgó mérkőzés ideje alatt.

  • Orbán őszinte részvétét fejezte ki
    november 14.szombat 01:23
    Orbán Viktor miniszterelnök őszinte részvétét fejezte ki a párizsi terrortámadásokban elhunyt áldozatok hozzátartozóinak és Franciaország valamennyi polgárának - tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-t szombat kora hajnalban.

    Magyarország a szolidaritásáról biztosítja Franciaországot, a magyar emberek a franciák mellett állnak ezekben a rendkívüli órákban - tudatta a miniszterelnök a péntek esti merényleteket követően.

  • Sötétbe borult az Eiffel-torony
  • Horror: 100 ember halt meg a koncertteremben
    november 14.szombat 01:15
    Az AFP most írja, hogy 100 ember halt meg a koncertteremben, ahol a túszmentési akció zajlott. François Hollande, Manuel Valls and Christiane Taubira odamegy a helyszínre.


  • Így reagált Obama a merénylet-sorozatra - felvétel

  • Hollande összehívta a Védelmi Tanácsot
    november 14.szombat 01:03
    A La Figaro azt írja, Francois Hollande lemondta a törökországi útját, szombat reggel 9 órára pedig összehívta a Védelmi Tanácsot.

  • Lelőtték a túszejtőket
    november 14.szombat 00:55
    A TV5 arról adott hírt, hogy véget ért a bataclani akció, kiszabadították az életben maradt túszokat, a két terroristát lelőtték.

    Más források arról számoltak be, hogy mozdulatlan testeket hoztak ki belülről, nem tudni, hogy halottak-e, vagy "csak" sérültek.


  • "Ne twitteljenek a tússzabadításról!"
    november 14.szombat 00:52
    A rendőrség azt kéri, hogy ne tudósítsanak és nem twitteljenek a tússzabadításról, mert ez veszélyezteti az akció sikerét.

    Közben a France 24 folyamatosan kap twitterüzeneteket a koncertteremből arról, hogy a túszejtők sorra végzik ki a túszokat.

  • Leállítottak öt metrójáratot
    november 14.szombat 00:50
    A hatóságok leállították Párizsban a 3-as, 5-ös, 8-as, 9-es és 11-es metróvonalakat. Ezeken az útvonalakon nem lehet közlekedni.

  • Péntek 13?
    november 14.szombat 00:46
    A közösségi oldalakon nemzetközi szinten azon morfondíroznak, hogy vajon a véletlen műve-e, hogy ezek a merényletek éppen péntek 13-án történtek.

    Megint mások úgy vélik, hogy az iszlamista merénylők szándékosan ezt a napot választották a támadássorozatra.

    Már hét helyszínről tudnak, ahol támadás történt
  • Kiszabadítják a túszokat
    november 14.szombat 00:41
    A La Figaro számolt be arról, hogy számtalan robbanás és lövés hallatszott a Bataclan koncertteremnél, miután a rendőrség behatolt az épületbe.

    A lap értesülései szerint tucatnyi ember szabadult ki az épületből.

  • Ennek a két embernek sikerült megszöknie
    november 14.szombat 00:37
    Két ember valahogyan sikeresen meglógott a túszejtők elől és kijutottak a Bataclan koncertteremből.

    Közben az emberek folyamatosan nyitják meg az ajtóikat a járókelők előtt, hiszen a rendőrség mindenkit beltérre, zárt ajtók mögé küld. A tettesek még szabadon mozognak. Életveszélyes most egész Párizs.

katonasag.jpg
 
Az előző oldalon belinkeltem már ezt a cikket, de nem baj. :)

igaz , bocsi , helyette akkor ez :

A brüsszeli muzulmán lakosság többsége Marokkóból (70%) és Törökországból (20%), származik, a maradék 10% Albániából, Egyiptomból, Pakisztánból és Észak-Afrikából. Az 1960-as években vendégmunkásként kezdetek el érkezni Belgiumba. Bár a vendégmunkás programot 1974-ben leállították, sok bevándorló maradt, és a család-újraegyesítési törvény kihasználva áthozta családját.

Ma a muszlim közösség folyamatosan növekszik mind a magas születési arány mind pedig a házassági migráció következtében. A marokkói és török fiatalok több mint 80%-a szülőhazájukból szerzett partnerrel házasodik.

A többi európai országhoz hasonlóan a muszlim lakosság többsége Belgiumban is fiatalkorúakból áll. Az országban a marokkóiak és a törökök közel 35%-a 18 év alatti, szemben az őshonos belgák 18%-ával.

2008 óta Brüsszelben a legnépszerűbb újszülött fiú név a Mohamed. Antwerpen is, Belgium második legnagyobb városában, ahol a becslések szerint az általános iskolás gyermekek 40%-a muszlim, ez a legnépszerűbb csecsemő név.

A muszlim lakosság növekedését az erőszakos bűncselekmények növekedése kíséri. A ZDF német televízió által 2012. áprilisban készített tényfeltáró műsor szerint Brüsszel az egyik legveszélyesebb európai város.

A bűncselekmények többségét a gyámoltalan muzulmán fiataloknak tulajdonítják, különösen Anderlecht és Molenbeek kerületekben, ahol „a rendőrség elvesztette az irányítást."

Molenbeekben, ahol a becslések szerint a lakosság 25%-a muzulmán (2012-ben még csak 25%), a növekvő bizonytalanság arra kényszerített több multinacionális vállalatot, hogy elhagyja a kerületet. 2011 júniusában például a BBDO amerikai reklámügynökség elhagyta Molenbeek-et, miután a helyi „fiatalok" több mint 150 támadást intéztek a vállalat személyzete ellen.

A nyílt levélben, amit Philippe Moureaux akkori polgármesternek címeztek, a BBDO beszámolt arról, hogy Molenbeek-ben a vállalat minden egyes alkalmazottja volt már bűncselekmény áldozata. A levél szerint: „Fiatalok, akik erőszakkal elveszik a csomagjainkat. Fiatalok, akik betörik az autók ablakait. Fiatalok, akik sarokba szorítanak bennünket, amitől sokkot kapunk. Fiatalok, akik nem féltek attól, hogy fegyvert szegezzenek a az egyik férfi kollégánkra." A BBDO politikai korrekt multikulturális elképzelései miatti tétlenséggel vádolta meg Moureaux szocialista képviselőt.

November 5-én, a belga belügyminisztérium arról számolt be, hogy az országban csoportosan elkövetett nemi erőszak járvány módjára terjed. Azt mondta, hogy minden héten átlagosan öt olyan nemi erőszakról számolnak be, ahol két vagy több támadó van, amihez hozzá adódik az a hetente átlagosan 57 nemi erőszak, ahol „csak" egy támadó van.

A muszlim bevándorlás növekedése az antiszemitizmus növekedéséhez is hozzájárult . A Brüsszelban tanuló muszlim diákok fele antiszemita, állítja egy 426 oldalas tanulmány amelynek címe: „Jong Brussel" [fiatalok Brüsszelben] és amelyet aYouth Research Platform készített.

A jelentés készítője Mark Elchardus, a De Morgan belga újságnak adott interjújában azt mondta: „Ami riasztó, hogy a muzulmán diákok felét antiszemitának lehet mondani, ami nagyon magas. Ami még ennél is rosszabb, hogy ezeknek a zsidóellenes érzelmeknek semmi köze az alacsony iskolai végzettséghez vagy a társadalmi hátrányhoz, amely a rasszista belgákra jellemző. Az antiszemitizmus teológiailag ihletett, és közvetlen kapcsolat van aközött, hogy valaki muszlim és antiszemita érzései vannak. "

Amiatt, hogy Elchardus összekapcsolta az iszlámot az antiszemitizmussal a Muszlim Ébredés nevű muszlim aktivista csoport beperelte. A Muszlim Ébredés azt mondta, hogy Elchardus észrevételei megsértették Belgium 2007-es diszkrimináció ellenes törvényét, amely megtiltja a „vallási meggyőződésen" alapuló hátrányos megkülönböztetést. Azt is mondták, hogy a állításai megsértették a belga büntető törvénykönyv 444. cikkelyét, mivel azok egy újságban jelentek meg és nyomtatásban többször megismételték.

Azonban úgy látszik, hogy jelenleg a belga jog nem akadályozta meg a muzulmánokat abban, hogy antiszemita és anti-cionista retorikához folyamodjanak az októberi helyhatósági választások során. Yves Goldstein-t, a Szocialista Párt zsidó jelöltjét Brüsszel Schaerbeek kerületében a török politikai aktivisták „aktív cionistának és az iszlám ellenségének" titulálták. Ezt a rágalmat egy marokkói politikai párt, az „Egyenlőség Pártja" is visszhangozta úgy hogy szétküldött egy e-mailt, amelyben az mondták, hogy a Goldsteinre leadott szavazatok olyanok, mintha „a palesztinokat hátba szúrnák". Az Egyenlőség Párt programjában szerepel a Hamasz eltávolítása a belga kormány terrorista csoportokat tartalmazó listájáról.

„A nárcisz és félhold" tárgyilagosan így összegzi az egészet: „Az iszlám határozottan a Brüsszeli mindennapok része."
 
Utoljára módosítva:
Szervusz Sirion ,
ez amit irtál mind igaz és pontosan igy vonatkozik Párizs én más Francia nagváros külsö kerületeire is ahol ca. 50% a muszlém ifjak munkanélkülisége . A politikusok választások elött füt-fát megigérnek igy a mostani elnök Vallous is aki Párizs külsö kerületének volt polgármestere csak ugye késöbb -kit érdekel a tegnapi pofázásom - jelszóval mindent elfelejtenek ! Nekik rosszabb a helyzetük mint a mi kissebbségünknek !
 

"A 27 éves belga Abdelhamid Abaaud az Iszlám Állam "egyik legaktívabb hóhéra", Brüsszel Molenbeek-Saint-Jean nevű negyedéből származik."

Rendesen beilleszkedett a nyugati kultúrába, nem? A családja 40 évvel ezelőtt vándorolt be Európába és ott élnek a félkegyelmű brüsszeli politikusok orra előtt, akik nem vették észre, hogy képtelenek ezek az emberek "békésen beilleszkedni". Merkel tanti még arra is képes volt, hogy az egyetemistáknak azt mondja, hogy majd ők előveszik a Bibliát és megmagyarázzák mi az a Húsvét a migránsoknak. :rohog: Szegény német fiatalok nem hittek a fülüknek.
 
November 5-én, a belga belügyminisztérium arról számolt be, hogy az országban csoportosan elkövetett nemi erőszak járvány módjára terjed. Azt mondta, hogy minden héten átlagosan öt olyan nemi erőszakról számolnak be, ahol két vagy több támadó van, amihez hozzá adódik az a hetente átlagosan 57 nemi erőszak, ahol „csak" egy támadó van.

A muszlim bevándorlás növekedése az antiszemitizmus növekedéséhez is hozzájárult . A Brüsszelban tanuló muszlim diákok fele antiszemita, állítja egy 426 oldalas tanulmány amelynek címe: „Jong Brussel" [fiatalok Brüsszelben] és amelyet aYouth Research Platform készített.

A jelentés készítője Mark Elchardus, a De Morgan belga újságnak adott interjújában azt mondta: „Ami riasztó, hogy a muzulmán diákok felét antiszemitának lehet mondani, ami nagyon magas. Ami még ennél is rosszabb, hogy ezeknek a zsidóellenes érzelmeknek semmi köze az alacsony iskolai végzettséghez vagy a társadalmi hátrányhoz, amely a rasszista belgákra jellemző. Az antiszemitizmus teológiailag ihletett, és közvetlen kapcsolat van aközött, hogy valaki muszlim és antiszemita érzései vannak. "

Amiatt, hogy Elchardus összekapcsolta az iszlámot az antiszemitizmussal a Muszlim Ébredés nevű muszlim aktivista csoport beperelte. A Muszlim Ébredés azt mondta, hogy Elchardus észrevételei megsértették Belgium 2007-es diszkrimináció ellenes törvényét, amely megtiltja a „vallási meggyőződésen" alapuló hátrányos megkülönböztetést. Azt is mondták, hogy a állításai megsértették a belga büntető törvénykönyv 444. cikkelyét, mivel azok egy újságban jelentek meg és nyomtatásban többször megismételték.

Azonban úgy látszik, hogy jelenleg a belga jog nem akadályozta meg a muzulmánokat abban, hogy antiszemita és anti-cionista retorikához folyamodjanak az októberi helyhatósági választások során. Yves Goldstein-t, a Szocialista Párt zsidó jelöltjét Brüsszel Schaerbeek kerületében a török politikai aktivisták „aktív cionistának és az iszlám ellenségének" titulálták. Ezt a rágalmat egy marokkói politikai párt, az „Egyenlőség Pártja" is visszhangozta úgy hogy szétküldött egy e-mailt, amelyben az mondták, hogy a Goldsteinre leadott szavazatok olyanok, mintha „a palesztinokat hátba szúrnák". Az Egyenlőség Párt programjában szerepel a Hamasz eltávolítása a belga kormány terrorista csoportokat tartalmazó listájáról.

„A nárcisz és félhold" tárgyilagosan így összegzi az egészet: „Az iszlám határozottan a Brüsszeli mindennapok része."

Micsoda? Újabban már a nyugati demokratikus országokban is szabad igazat mondani, nem csak a diktatórikus Hungáriában, és még börtönbe sem zárják a belga belügyminisztert? Hát hol van a mi Ernőnk, aki elmagyarázta, hogy nem a bevándorlók követik el ezeket a megerőszakolásokat, hanem valószínűleg az arra kóválygó hungarusok. :D
 
Egyetértek.Ez a különböző népek szándékos összeugratási kísérlete.Ne legyen igazam,de a történelem példái alapján ez (is) be fog következni.Sokan vannak,akik az építés helyett a rombolásban találnak örömet-főleg,mert az előbbihez érteni is kell.50 év európai béke után valakik nagyon harcolni akarnak,ha nincs balhé,hát majd csinálnak egyet. Kétezer év alatt nem tanultunk semmiből.

Jajj Istenem Gyerekek! Szépen néznénk ki, ha mindenhol ilyen békés népek lennének, mint Európában! Tudtátok, hogy a Európában a legnagyobb a népsűrűség? Francos európaiak, az istennek nem akarnak egymásra ugorni. Most is, hogy a Merkel azon izgult, hogy a Balkánon valami konfliktus lesz, a szerbek ijedtükben azonnal elmentek Boszniába és szent fogadalmat tettek egymásnak, hogy bármi is lesz, nem fognak egymásnak esni. Nem estek a fejükre, elég volt a történelmi provokációkból, megtanulták, hogy a vérükön csak a nagyhatalmak nyerhetnek és Bundesmutti nem viccel.

Szóval, mivel mi nem akarunk egymással harcolni, ezért kénytelenek közénk préselni harcias népeket. Na, ti békés és bamba fehérek, most mutassátok hány ember felrobbantása és lefejezése után kezdtek végre harcolni?

Sajnos muszáj, már Magyarországot is telerakták mindenféle semmire sem jó, elavult fegyverekkel, aknavetőkkel. Ki a bánatot fogunk vele lőni, amikor ma már olyan fegyverek vannak, mint HEMP, meg mindenféle lézer és irányított energiájú fegyverek. Nekünk ezt kell megvenni, ha a fene fenét is eszik. A Nagy Testvér megmondta.

Ha ilyen békés bumburnyákok leszünk, akkor szegény katonák, fegyvergyárak, NATO-sok, stb. mi a frászt fognak csinálni? Csak nem mennek el kapálni?:confused:
 
Szervusz Sirion ,
ez amit irtál mind igaz és pontosan igy vonatkozik Párizs én más Francia nagváros külsö kerületeire is ahol ca. 50% a muszlém ifjak munkanélkülisége . A politikusok választások elött füt-fát megigérnek igy a mostani elnök Vallous is aki Párizs külsö kerületének volt polgármestere csak ugye késöbb -kit érdekel a tegnapi pofázásom - jelszóval mindent elfelejtenek ! Nekik rosszabb a helyzetük mint a mi kissebbségünknek !

Na várjál csak, nagyot néznek majd a francia politikusok 3 hét múlva, amikor elkezdődnek a választások.
 

Milyen érdekes, hogy szinte alig lehet megtalálni a dzsihadisták üzenetét. Nem elég polkorrekt? A párizsi merénylet után küldték egy szörnyű videóval Európának (oroszokkal együtt). A videó orosz nyelvű és angol felirattal van ellátva. Én nem mertem megnézni, mert azt mondják iszonyatosan kegyetlen. Ezek nem emberek.

Na de az üzenet sem semmi. Ilyeneket üzennek a MI európai KULTÚRÁNKNAK - akármennyire nem tetszik ez a szó Ernőnek! :mad2:


Hamarosan, nemsokára
A vér úgy fog folyni, mint az óceán
A hitetlenek torkában
Félelem lesz a késektől
Az oroszlánok és az umma (muszlim hívők közössége)* felébredtek
Felemelték kardjukat
Megerősítik az ummát
Napról napra
Allah katonái
Nem ismernek félelmet
Az [egyistenhitért]
Allahhoz vezették őket
Le fogunk csapni a bálványra
A keresztre és a bálványimádókra
Erőnkkel felkeltjük
A sötétséget a szívekben

Ti büdös hitetlenek
Egyáltalán nem vagytok bátrak
A hangotokat elnémították
A kalifátus felépült
Csaták árán
Elvesszük tőletek azt a földet, amelyiket csak akarjuk
Sokat a földjeitek közül

Ágyasainkká tesszük
A feleségeiteket
És szolgáinkká tesszük
A gyerekeiteket
Az erőforrásaitok nem fognak rajtatok segíteni
Nem fognak megvédeni attól, ami jön
A bátor lovagok fiai nemzetének szolgái

Mészárlással jövünk el hozzátok
Szembeszállunk a halállal
A pisztolyaitok csövében
Mi a Paradicsomot látjuk
A mesterlövészek készen állnak
És rejtekhelyeikről
Célba veszik
Védelem nélküli otthonaitokat

Vissza fogjuk szerezni minden földünket
Senki sem hagyhatja ezt figyelmen kívül
Kivéve a bolondokat
Vagy a vakokat
Európa megremeg
Oroszország elpusztul
Halálával haldoklik

Visszavesszük [a Kaukázust]
És nem engedjük többé
A sötét erők hatalmát
A Kreml a miénk lesz
Az Urál visszatér
A hitetlenek megremegnek
A sariát akarjuk [Tatárföldön]

Az orosz várost az [Allah hatalmas] fogja sokkolni
Itt Moszkvában!
Aki élni akar
Fizetnie kell [a nem-muszlimok adóját]
Ha nem veszi fel az iszlámot

Ezek a mi szavaink
A nagyvárosaitokban
Sarokba fogunk szorítani titeket
Nem fogtok tudni elmenekülni
Vagy a korrupciótokat terjeszteni

Mi a megalázás életét fogjuk élni
Mostantól
Ezután
A pokol tüze vár titeket.
 
A párizsi merénylet után küldték egy szörnyű videóval Európának (oroszokkal együtt). A videó orosz nyelvű és angol felirattal van ellátva. Én nem mertem megnézni, mert azt mondják iszonyatosan kegyetlen. Ezek nem emberek.

Ezeket el kell törölni a Föld felszínéről, az utolsó szálig. Kérdés, ki vagy kik fogják megtenni? Amíg a ruszkik, amcsik érdekei különbözőek, az EU meg a szokásos impotenciáját mutatja, addig ezek röhögve gyilkolásznak tovább, vágják le a fejeket, lövik tarkón az embereket, ahogy a videóban is látható.
Merkel mama, nem aggódsz, hogy a következő mészárlás Berlinben lesz?
 
N


"A bátor lovagok fiai nemzetének szolgái
Mészárlással jövünk el hozzátok"

Bátor? Nagy bátorság kell fegyvertelen fiatalok halomra lövéséhez és lekötözött emberek fejének levágásához.

Tényleg, mit szólt volna az osztrák taxisofőrből lett kancellár, ha Dobó István ahelyett, hogy az egri várat védi az ellenségtől, elmenekül Bécsbe, hogy fogadja már be, mert Egerben nem érzi jól magát? Nincs munka és folyton hangoskodnak, az asszonyok meg szurokkal rohangálnak a várfalon és ő inkább Bécsben szeretne menedékjogot kérni, mert neki jár a jobb élet. :D
 
ezt még januárban írta egy iszlám kutató:

Gyöngyösi Csilla iszlám-kutató írása a politikai és a vallási iszlám különbözőségéről, az értelmezési keretek hiányáról és a lehetséges kiútról.

1.Nem lehet azonosítani a politikai iszlámot a vallási iszlámmal. Való igaz, hogy a politikai iszlám a vallási iszlámból nőtte ki magát, de körülbelül annyi köze van hozzá, mint az európai baloldali radikális mozgalmaknak a kereszténységhez. Ahogy Európában sem lehet teljesen eltekinteni – már csak történelmileg sem – a kereszténységtől, ahogy a görög-római és zsidó örökségtől, a felvilágosodástól és a szekularizmustól sem, mert a fogalmak, a gondolkodás struktúrája, társadalmi viszonyok szintjén jelen van az örökség a hétköznapokban, és ezek mind részei az európai kultúrának, ugyanúgy, vagy még sokkal erősebben határozza meg az iszlám a muszlim társadalmak kultúráját. Addig, amíg az európai kultúrában végbement a felvilágosodás, és ennek következtében a szekularizáció, addig a muszlim társadalmakban ez nem történt meg, nem utolsósorban azért, mert nem volt egyház, amit az államtól el lehetett volna választani.

A politikai iszlám egyértelműen politikai mozgalom, és nem egységes, hanem nagyon sokféle: a mérsékelt, társadalmi reformokat, modernizációt és szekularizációt követelőktől az iszlámjog lehető legteljesebb alkalmazását követelőkig. Nincsenek egységes céljaik, nem lehet őket egységes kategóriába besorolni, az egyetlen közös jellemzőjük (ha egyáltalán), hogy a céljaik társadalmi-politikaiak, amihez adott esetben felhasználják a vallást, mint kontextust, és nem vallásiak, ha a vallási célt abban az értelemben értjük, mint az ember a maga megjobbítására fordított erőfeszítését. A politikai iszlám mozgalmainak célja elsősorban a társadalom megváltoztatása, ami által majd az egyénnek is jobb lesz, és nem az egyén belső életének megváltoztatása, ami által a társadalomnak is jobb lesz.


...A politikai iszlámon is kívül esik az a militáns mozgalom, amely nem a saját társadalmainak a megváltoztatását, hanem a többi társadalom lerombolását, vagy legalábbis elbizonytalanítását tűzte ki célul. A politikai iszlám képviselői elsősorban a saját társadalmukban akarnak reformokat, a saját vezetőikkel elégedetlenek, nem pedig az egész világgal, a militáns mozgalmak viszont azt akarják, hogy mindenki, az egész világ abban a pokolban éljen, amiben ők. Ebben semmi pozitív, társadalomépítő szándék nincs, csak a pusztítás öröme. Ezt azonosítani az iszlámmal vagy akár a politikai iszlám mozgalmaival alapvetően hibás megközelítés. Ezeknek a csoportoknak a vallási kontextus csak toborzási propagandaként szolgál, mert sokan vannak olyanok a Közel-Keleten és Európában is, akik egyszerűen nem elég képzettek és nem rendelkeznek a kritikai gondolkodás eszközeivel ahhoz, hogy meg tudják különböztetni a propagandát a vallástól.

(...)
3. Mit lehet tenni? Mindamellett, hogy a fundamentalizmus és fanatizmus egyre inkább európai probléma is, ugyanakkor a muszlim társadalmak egyik legjelentősebb problémája. Ezért a megoldásnak is elsősorban a muszlim társadalmakon belülről kellene jönnie, mielőtt a fanatizálható tömegek problémája, akik könnyen a vallási köntösbe bújtatott propaganda áldozatául esnek, szét nem rombolja ezeket a társadalmakat. Itt főleg nem katonai eszközökre gondolok, bár az kétségtelen, hogy vannak olyan országok, ahol titkosszolgálati eszközökkel akadályozták meg a társadalom radikalizálódását (ami ugyanakkor azzal is járt, hogy bizonyos, épp a demokráciáért küzdő csoportokat, sajtótermékeket, illetve újságírókat is a terrorista kategóriába soroltak). Azt mindenképp látni kell, hogy a keleti társadalmakban a feltétel nélküli szólásszabadság pontosan azokat a radikális hangokat erősíti fel, amelyek felerősödését ezek a társadalmak el akarják kerülni. Véleményem szerint a demokratikus alapjogok nem értelmezhetők magától a demokráciától, a demokráciára neveléstől és a kritikai gondolkodástól függetlenül, ez pedig csak hosszú tanulási folyamat során sajátítható el.

Éppen ezért ezen társadalmak értelmiségének óriási felelőssége van abban, hogy a tömegek szellemi fejlődését, az iskolarendszer javulását, a jobb megértést, a kulturális javakhoz (sajáthoz vagy európaihoz) való hozzáférést mindinkább elősegítsék, valamint valódi párbeszédet folytassanak az európai értelmiséggel és a nyugati iszlám képviselőivel. Legalább olyan jól kell használniuk a közösségi médiát, a modern eszközöket, mint az ISIS-nek. A magyarázataiknak, amelyek a békére szólítanak fel, legalább olyan kúlnak kellene lenniük, és legalább akkora divatot kellene nekik csinálni, mint amennyire divatosak a társadalom peremére szorult fiatalok között a militáns csoportok.

Ez persze nem jelent azonnali megoldást sem a terrorizmus, sem a militáns iszlám problémájára. De hosszú távon talán megoldás lehet a fiatalok radikalizálódásának a problémájára, a társadalmi reformok és az igazságosabb, kevesebb előítélettel rendelkező társadalom kiépítése mellett.


a szerző iszlám-kutató, az ELTE-BTK Filozófiai intézetének doktorandusza

http://welemeny.transindex.ro/?cikk=24881
 
Utoljára módosítva:
Szervusz Beka ,
van ám még mecset Egerben és Érden is vagy ca. 500 éve
Szervusz! :)
Minden bizonnyal így van, de amiket írtam azokat arra a célra használják amire épültek. :)
Azaz a mi szóhasználatunk szerint templomként működnek, amiket az országunkban élő békés muzulmánok használnak.
Míg az egri minaret turista látványosság, imaházként működő mecset tudomásom szerint nincs a városban.
 
ezt még januárban írta egy iszlám kutató:

Gyöngyösi Csilla iszlám-kutató írása a politikai és a vallási iszlám különbözőségéről, az értelmezési keretek hiányáról és a lehetséges kiútról.

1.Nem lehet azonosítani a politikai iszlámot a vallási iszlámmal. Való igaz, hogy a politikai iszlám a vallási iszlámból nőtte ki magát, de körülbelül annyi köze van hozzá, mint az európai baloldali radikális mozgalmaknak a kereszténységhez. Ahogy Európában sem lehet teljesen eltekinteni – már csak történelmileg sem – a kereszténységtől, ahogy a görög-római és zsidó örökségtől, a felvilágosodástól és a szekularizmustól sem, mert a fogalmak, a gondolkodás struktúrája, társadalmi viszonyok szintjén jelen van az örökség a hétköznapokban, és ezek mind részei az európai kultúrának, ugyanúgy, vagy még sokkal erősebben határozza meg az iszlám a muszlim társadalmak kultúráját. Addig, amíg az európai kultúrában végbement a felvilágosodás, és ennek következtében a szekularizáció, addig a muszlim társadalmakban ez nem történt meg, nem utolsósorban azért, mert nem volt egyház, amit az államtól el lehetett volna választani.

A politikai iszlám egyértelműen politikai mozgalom, és nem egységes, hanem nagyon sokféle: a mérsékelt, társadalmi reformokat, modernizációt és szekularizációt követelőktől az iszlámjog lehető legteljesebb alkalmazását követelőkig. Nincsenek egységes céljaik, nem lehet őket egységes kategóriába besorolni, az egyetlen közös jellemzőjük (ha egyáltalán), hogy a céljaik társadalmi-politikaiak, amihez adott esetben felhasználják a vallást, mint kontextust, és nem vallásiak, ha a vallási célt abban az értelemben értjük, mint az ember a maga megjobbítására fordított erőfeszítését. A politikai iszlám mozgalmainak célja elsősorban a társadalom megváltoztatása, ami által majd az egyénnek is jobb lesz, és nem az egyén belső életének megváltoztatása, ami által a társadalomnak is jobb lesz.


...A politikai iszlámon is kívül esik az a militáns mozgalom, amely nem a saját társadalmainak a megváltoztatását, hanem a többi társadalom lerombolását, vagy legalábbis elbizonytalanítását tűzte ki célul. A politikai iszlám képviselői elsősorban a saját társadalmukban akarnak reformokat, a saját vezetőikkel elégedetlenek, nem pedig az egész világgal, a militáns mozgalmak viszont azt akarják, hogy mindenki, az egész világ abban a pokolban éljen, amiben ők. Ebben semmi pozitív, társadalomépítő szándék nincs, csak a pusztítás öröme. Ezt azonosítani az iszlámmal vagy akár a politikai iszlám mozgalmaival alapvetően hibás megközelítés. Ezeknek a csoportoknak a vallási kontextus csak toborzási propagandaként szolgál, mert sokan vannak olyanok a Közel-Keleten és Európában is, akik egyszerűen nem elég képzettek és nem rendelkeznek a kritikai gondolkodás eszközeivel ahhoz, hogy meg tudják különböztetni a propagandát a vallástól.

(...)
3. Mit lehet tenni? Mindamellett, hogy a fundamentalizmus és fanatizmus egyre inkább európai probléma is, ugyanakkor a muszlim társadalmak egyik legjelentősebb problémája. Ezért a megoldásnak is elsősorban a muszlim társadalmakon belülről kellene jönnie, mielőtt a fanatizálható tömegek problémája, akik könnyen a vallási köntösbe bújtatott propaganda áldozatául esnek, szét nem rombolja ezeket a társadalmakat. Itt főleg nem katonai eszközökre gondolok, bár az kétségtelen, hogy vannak olyan országok, ahol titkosszolgálati eszközökkel akadályozták meg a társadalom radikalizálódását (ami ugyanakkor azzal is járt, hogy bizonyos, épp a demokráciáért küzdő csoportokat, sajtótermékeket, illetve újságírókat is a terrorista kategóriába soroltak). Azt mindenképp látni kell, hogy a keleti társadalmakban a feltétel nélküli szólásszabadság pontosan azokat a radikális hangokat erősíti fel, amelyek felerősödését ezek a társadalmak el akarják kerülni. Véleményem szerint a demokratikus alapjogok nem értelmezhetők magától a demokráciától, a demokráciára neveléstől és a kritikai gondolkodástól függetlenül, ez pedig csak hosszú tanulási folyamat során sajátítható el.

Éppen ezért ezen társadalmak értelmiségének óriási felelőssége van abban, hogy a tömegek szellemi fejlődését, az iskolarendszer javulását, a jobb megértést, a kulturális javakhoz (sajáthoz vagy európaihoz) való hozzáférést mindinkább elősegítsék, valamint valódi párbeszédet folytassanak az európai értelmiséggel és a nyugati iszlám képviselőivel. Legalább olyan jól kell használniuk a közösségi médiát, a modern eszközöket, mint az ISIS-nek. A magyarázataiknak, amelyek a békére szólítanak fel, legalább olyan kúlnak kellene lenniük, és legalább akkora divatot kellene nekik csinálni, mint amennyire divatosak a társadalom peremére szorult fiatalok között a militáns csoportok.

Ez persze nem jelent azonnali megoldást sem a terrorizmus, sem a militáns iszlám problémájára. De hosszú távon talán megoldás lehet a fiatalok radikalizálódásának a problémájára, a társadalmi reformok és az igazságosabb, kevesebb előítélettel rendelkező társadalom kiépítése mellett.


a szerző iszlám-kutató, az ELTE-BTK Filozófiai intézetének doktorandusza

http://welemeny.transindex.ro/?cikk=24881
A végleges megoldás valóban a tudat átformálása lehet, Mármint a muszlim emberek tudatának átformálása. Ez évszázados folyamat. A Szovjetunióban majd' három emberöltőnyi idő nem volt elegendő az emberek tudatának megváltoztatásához. Tartok tőle, hamarabb gyilkolnak halomra bennünket, mintsem békésen átformálhatnánk a tudatukat.
 
Részvétem, kedves barátom... Látszik nagyon elfoglalt vagy és nincs időd tájékozódni. Kár, hogy az igét hirdetni még jut időd. Gondolom ez jobban fizet. Azért képzeld el azt a német anyát, akinek a lányát agyonlőtték Párizsban. Vajon mire költötte azt a 25 eurót, amit a Wilkommen tüntetésen való részvételéért kapott? Nem tudhatod te leszel-e a következő, vagy a gyereked. Majd akkor megtudod kik azok a dzsihadisták.

Milyen érdekes dolgokat tudhat meg az ember most, hogy a politikusok idegességükben elfeledkeznek a polkorrekt beszédről. A francia és a belga politikusok és a brüsszeli polgármester elmondta, hogy sok dszihadistát figyeltek eddig is, de egy dzsihadista figyeléséhez 12 ember kellene! Annyi nincs.

Majd megkérem Melittát, küldje el a Kanadai polgármester levelét amit a muzulmán hitű állampolgárainak írt. Ott nincsenek dzsihadisták! Milyen érdekes. :o Aki dzsihadista, mehet vissza Szíriába és dzsihadozhat, de Kanadát nem engedik tönkretenni, mert az az ő hazájuk, az ő kultúrájuk és ott a belgákkal ellentétben soha nem fognak engedélyezni olyan pártot, amely nyíltan hirdeti, hogy Belgiumból a shariát követő államot akar csinálni. 4 %-ot értek el a legutóbbi választáson.

Tudod legszívesebben azt mondanám, hogy a belgák megérdemlik a sorsukat, de ez a gyáva banda csak fegyvertelen, koncerteken csápoló diákokat tud halomra lőni és megkötözött emberek fejét levágni. Egyszóval térj magadhoz, barátocskám.

örülök annak, hogy legalább van valaki aki jól tájékozott. de ugyanolyan butaság a menekülőkön elverni a port, mint orbánnak megköszönni, hogy a válogatott kijutott az eb-re. mert az egyik a focistáknak köszönhető, a másik esetben pedig szar és gané alakok minden populációban vannak, sajnos a magyarok között is. én már piszkosul unom ezt a populista, nacionalista, hergelő dumát, amit elnyomnak. egyébként senki nem fizet semmit, az igét meg szórom, megtéríteni meg senkit nem akarok
 
A végleges megoldás valóban a tudat átformálása lehet, Mármint a muszlim emberek tudatának átformálása. Ez évszázados folyamat.

Hiányolom az egyetértek gombot - sok esetben - a tetszik helyett, inkább az lenne logikus.

Csak párat kéne átalakítani - ahogy írták a tanulmányban - a muszlim értelmiség felelősége óriási, és elsősorban a mostani felnövő fiatalokra kéne odafigyelni. Na meg kellene valami hatásos ellen propaganda is...

Ezt a pár elvetemültet meg, akiket világváltoztató szándék vezérel ki kéne radirozni a föld felszínéről...
 
Utoljára módosítva:
Szervusztok ,
nem értelek meg benneteket most tényleg nem !! Nem lenne egyszerübb az okokat megszüntetni ami miatt ez az ISIS vagy al-Qaida megalakult ? Nem lenne már ideje nevén nevezzni a gyerket aki ezzeket a szervezeteket megalakitotta és pénzeli ? Hogy a fenében nem lehet a pénzforrásukat elzárni ? Miért nem lehet azt a céget mely olyan trepjárokat szállit nekik büntettni mint sokmás céget , Bankot melytt nagy testvérünk ha nem tetszik neki zárolja pénzét ?? Vagy nektek is tele a naci ? tudom itt nem szabad mert ez nem az az oldal itt csak a Magyarokat lehet és kell szidnni a szabadság álarca alatt ! Amugy meg minek föbörögtök , az egyik forum társ iirta nekem igaz csak a halott civilekkel kapcsolatban hogy ahol fát vágnak ott forgács is van ! Na akkor tessék ezt is forgácsnak venni :(
 
Nem lenne egyszerübb az okokat megszüntetni ami miatt ez az ISIS vagy al-Qaida megalakult ? Nem lenne már ideje nevén nevezzni a gyerket aki ezzeket a szervezeteket megalakitotta és pénzeli ? Hogy a fenében nem lehet a pénzforrásukat elzárni ? Miért nem lehet azt a céget mely olyan trepjárokat szállit nekik büntettni mint sokmás céget , Bankot melytt nagy testvérünk ha nem tetszik neki zárolja pénzét ??


Nézd Gyula ebben teljesen igazad van, a problémát a gyökerénél kellene kezelni... Álítólag a G20-ak most ezen agyalnak - kiváncsi leszek mire mennek...

RUSSIA TODAY
Putyin orosz elnök a törökországi Antaljában tartott G20-as csúcson újságírók előtt kijelentette: magánszemélyek 40 országból támogatják pénzzel az Iszlám Államot. Ezen államok között vannak G20-tagok is, tudósított az angol nyelvű globális orosz tévéállomás.
 
Katonai segítséget kértek a harchoz
2015. november 17., kedd 15:57, frissítve: kedd 15:57

Katonai segítséget kért Franciaország az uniós tagállamoktól az Iszlám Állam elleni harcban. A védelmi miniszter a párizsi terrortámadások miatt kezdeményezte az Európai Unió alapszerződésének alkalmazását.

A francia védelmi miniszter az Európai Unió alapokmányára hivatkozva kérte az uniós tagállamok segítségét az Iszlám Állam elleni harchoz. A szerződés kimondja, hogy ha az egyik tagállamot fegyveres támadás éri, a többiek kötelesek megadni neki minden segítséget. „A szerződés e cikkelyének előhívása először fordul elő a történelemben. Az egyhangú támogatás önmagában egy politikai aktus, amely nagy jelentőséggel bír” – mondta Jean-Yves Le Drian.


http://hirtv.hu/hirtvkulfold/katonai-segitseget-kertek-a-harchoz-1314427
 
P
No, jött itt pro-kontra minden, bár inkább érzem az ellenzéki megnyilatkozásokat. Nekem személy szerint nem sok dolgom van muszlimokkal anno dolgoztam pakikkal hollandiában, egyszer-egyszer eltűntek, kicsapták a szőnyegüket, elmondták az imájukat, aztán jöttek is vissza dolgoztak majd megszakadtak. Voltak korábban itt erősen iszlám ellenes írásaim itt, de nem látom be, egy kis részük miatt elítélnem az egész vallásukat. Nekem itt egerben nincsenek útban (nincsenek is tán összesen 15 en, orvosok) és nem érzek fenyegetést felőlük, a fekélyt kell kipurgálni a szervezetből (ISIS stb) és egy lesz a sok különböző világvallás közül, ez pedig a politikusok, és a katonai vezetés dolga, véleménye mindenkinek lehet, örülök, hogy részt vehettem az eddigi vitában, sajnos most ki kell csatlakoznom a további folyamból munkaügyben, minden kedves fórumozó társamnak további kellemes, és tartalmas időtöltést kívánok :)
 
Honnan szerzi a fegyvereit az Iszlám Állam?
Írta Kovacs Gabor

Érdekes felfedezést tett idén februárban a Conflict Armement Research nevű brit fegyver adatbázist kezelő cég. Miután hosszas ostrom után a kurd gerillák sikeresen megtisztították az Iszlám Állam fegyvereseitől a szíriai Kobani-t a török határ közelében, a cég egyik munkatársa egy furcsának tűnő M16-os látott egy kurd harcos kezében. Ebben még nem lenne semmi meglepő, mert az amerikai gépfegyver gyakori tartozéka a közel-keleti konfliktuszónának, de közelebbről megvizsgálva kiderült, hogy a fegyver az M16-os kínai utánzata. A CQ-t egyértelműen az M16-osról mintázták és a kurd gerilla állítása szerint az Iszlám Állam egyik halott dzsihadistájától szerezte. A fegyver sorszámát pont olyan módszerrel próbálták eltüntetni, mint amit a brit cég a szudáni konfliktusban használt kínai CQ-k esetében tapasztalt. A tölténytár sorszáma is kínai volt, 2008-ban gyártották, pont ugyanolyan, mint amiket Dél-Szudánban használtak. Itt merült fel először komolyan a gyanú, hogy az Iszlám Állam kelet-Afrika felől is fegyverekhez jut.

A Conflict Armement Research szisztematikusan gyűjti az Iszlám Állam harcosaitól elkobzott fegyvereket. A több mint 30 ezres adatbázis alapján látható, hogy a dzsihadista terrorállam a világ minden sarkából birtokol fegyvereket. A katalógusból kiderül, hogy a nagy fegyverkereskedő országok közül áttételesen mindenki üzletel az Iszlám Állammal. Az orosz, kínai, amerikai és európai fegyverek és lőszerek egyformán megtalálhatók az iszlamista harcosok arzenáljában. A lőszerek utánpótlását főleg iráni, iraki és szíriai szálakra lehet visszavezetni. A Conflict Armement Research publikálta az adatokat, amelyekből kiderült, hogy rengeteg olyan lőszer van a dzsihadisták birtokában, amelyeket kelet-Európában gyártottak. Bulgária, Románia Szerbia előkelő helyen szerepel a listán, de vannak Magyarországról származó lőszerek is. A dzsihadista állam által hátrahagyott lőszerek többségét 2010 után gyártották, de vannak köztük a 80-as, 90-es években készült készletek is.

A Conflict Armement Research nyomozói idén nyáron arra is találtak bizonyítékot, hogy az Iszlám Állam a kurdok elleni offenzívájában klórgáz töltetű rakétákat használt. Az Iszlám Állam katonai vezetése főleg a Szaddám Husszein féle egykori iraki Baath párt prominensei közül verbuválódott, akik jól ismerik a csempészútvonalakat, és a beszerzési forrásokat. Október elején az Amerikai Pénzügyminisztérium kínos kérdést tett a Toyotának. Arról érdeklődtek, hogyan miért kizárólag az általuk gyártott pick-up truck-okkal vonulgatnak az Iszlám Állam fegyveresei a propaganda videóikon. A Toyota értetlenül állt a kérdés előtt, közleményükben csak azt írták fogalmuk sincsen, hogyan jutnak el a kocsik a terroristákhoz. Azóta sem oldódott meg a rejtély, senki nem tudja hogyan kapja meg a szállítmányokat a terrorállam.

https://twitter.com/FR_GM/status/665952778158776322/photo/1

Sokakban ugyanakkor óhatatlanul felmerül a gyanú, hogy az Iszlám Állam fegyver és egyéb katonai célú beszerzéseit miért nem akadályozzák az olyan szunnita öböl-menti országok, akikkel aktív kereskedelmi kapcsolatban állnak a nyugati országok. Szaúd-Arábia és Katar gazdaságilag erős és kereskedelmileg nyitott országok, ráadásul aktív fegyvervásárlók is. Az őskonzervatív vahhabita vezetés viszont nem tesz semmit a szintén szunnita hátterű Iszlám Állam ellen. A vahhabizmus az iszlám legszigorúbb alapelveit követi, és céljai nem állnak távol az iszlamisták a civilizáció ellenes barbarizmusától.Az Iszlám Állam akkurátusan gondozott éves pénzügyi jelentésében is masszív tételt jelentenek a “nemzetközi adományok”, amelyeket gazdag arab sejkektől kapnak.

http://hu.euronews.com/2015/11/17/honnan-szerzi-a-fegyvereit-az-iszlam-allam/
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,650
Tagok
615,329
Legújabb tagunk
Amberer
Oldal tetejére