Mi mennyibe kerul?

Melitta témája a 'Innen - onnan érdekeségek' fórumban , 2007 Október 19.

 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Árak fogászati magánrendelőkben, klinikákon (forint)
  Szűrővizsgálat: az első alkalom ingyenes
  majd 2000–4000
  Fogtömés 9 000–25 000
  Foghúzás 5 000–14 000
  Fogkőeltávolítás: egész fogsorra a fogkőeltávolítás típusától függően 5 000–15 000
  Ínygyulladás kezelése 2 000-től
  Érzéstelenítés, altatás 5 000–25 000
  Barázdazárás 4 000–5 000
  Gyökérkezelés + gyökértömés (egy csatorna) 6 000–8 000
  Kerámia héj 24 000–28 000
  Fogékszer (anyag nélkül) 5 000
  Porcelánleplezésű fémkerámiai korona/hídtag 22 000–25 000
  Teljes fogpótlás állcsontonként 50 000–70 000


  Máté Balázs (DN)


   
 2. tekergo

  tekergo Kitiltott (BANned)

  Azoknak akik nem mostak fogat mikor az anyjuk mondta nekik.
   
 3. bogaras

  bogaras Állandó Tag

  Már többször felfedezték, hogy a fogak romlásánál legalább annyira szerepet játszanak az örökölt gének , mint a tisztogatás volumene.:(
   
 4. hontalan

  hontalan Állandó Tag

  Nálunk még szerencsére a szürövizsgálatért, tömésért, húzásért nem kell fizetni. A fogpótlásért igen, de az árakat nem tudom.
   
 5. miggy

  miggy Állandó Tag

  Nem függ össze tapasztalataim szerint a fogak romlása a nem tisztogatás tényével.
  Hiába a legjobb fogkrém, fogkefe, ha romolni akar, romlik!
  Az meg elég szomorú, hogy ennyit kell fizetni a fogorvosnál, holott havonta levonják az ember fizetéséből is a pénzeket....
   
 6. Jutka1953

  Jutka1953 Állandó Tag

  Igen, sajnos nagyon sokba kerül a fogászat, én akkor is maszekhoz megyek, ott másként bánnak velem! Tegeződünk a fogorvossal, alkalmazkodik időben "hozzám"! Ritkaság!
  Sziasztok!:)
   
 7. b.p.

  b.p. Állandó Tag

  Miután ma Magyarországon csak magánrendelő van, ennyi az ennyi. Ott lehet kevesebbet fizetni, ahol van szerződésük a TB-vel, a régi SzTK fogászatok örököseinél. Látszanak az árak a szegényebbek mosolyán. Ha riportokat néztek a televízióban láthatjátok. Ahol időpontot kapsz, nem kell várakozni és a tömések a helyükön maradnak, a koronák zárnak és nem romlanak alá, ott bizony ennyit kell kiperkálni.

  A szájhigiénia fontosságát az én tapasztalataim is alátámasztják. Valóban vannak romlékonyabb és ellenállóbb fogazatok, de a rendszeresen alkalmazott fogselyem, a helyes mozdulatokkal, kellő ideig végzett fogmosás nagyon sokat tud tenni a fogak épségének megőrzéséért.
   
 8. hungika

  hungika Állandó Tag

  Szerintem is nagyon fontos a rendszeres fogmosás, naponta legalább kétszer, de a minden étkezés utáni fogmosás lenne az ideális. A barátom ezt általában be is tartja, eleinte kicsit furcsáltam, de a tények őt igazolják.
  Igaz szerepet játszanak a gének is, de a rendszeres fogselyem használatáról sem kellene megfeledkeznünk. Erre a fogorvosom is mindig felhívja a figyelmemet a szűrővizsgálatokon.:rolleyes:
   
 9. szilbekheni

  szilbekheni Állandó Tag

  Nagyon fontos a rendszeres fogmosás, de nagyon sok múlik a géneken is!
   
 10. hjozsef1

  hjozsef1 Állandó Tag

  Elég sokba kerül, ha fogorvoshoz kell menni, pláne ha magándokihoz járunk. Viszont egy dolgot kicsit etikátlannak tartok. Akinek nem inge, nem veszi magára. Szóval a dokik legritkább esetben mondják azt, akár egy kezdődő fogínygyulladásnál, hogy tessék kicsit több C-vitamint fogyasztani, mert az segít feloldani a gócokat, gyulladásokat. Inkább a hosszan elnyúló fogágykezelést és a bevételi forrást látják. No nem mindig segít a vitaminkúra, de az esetek többségében azért megoldja a problémát.
   
 11. Totu Erika

  Totu Erika Állandó Tag

  Sajnos a fogak romlasaert foleg a szervezet kalciumhianya felelos. Nekem peldaul nem volt huszon eves koromig rossz fogam azutan amikor terhes maradtam a fiammal hirtelen elkezdtek romlani. Egyik lukadt ki a masik utan. Hiaba nyomtak belem a kalciumot a szervezetem feldolgozta a babanak amennyi kellett a tobbit meg kidobta. Mindegy a fogorvos draga penzen rendbehozta de van egy szep egeszseges fiam
   
 12. csehlaca67

  csehlaca67 Állandó Tag

  Én már lassan elkoptatom a fogam annyit mosom, mégis biztos megélhetést nyújtok a fogorvosomnak. Mindkettő gyerekem viszont az egyik nagyapjuk fogait örökölte (akinek 73 évesen is meg van mind a "32"), és bizony mindig dícsérettel jöttek el az iskolaorvostól. 16 és 10 éves kölykök, egészséges fogak, imádják a csokit na és persze mossák is a fogukat rendesen, de főleg a kisebbik ez utóbbit nem viszi túlzásba. (a nagyobbnál már hiúsági kérdés)
  Szóval szerintem az ápolás mellett a genetika legalább annyit nyom a latba, ha nem többet.
   
 13. b.p.

  b.p. Állandó Tag

  Ha már nem a költségeken sopánkodunk, hanem a költségcsökkentés lehetőségeirő, pl. szájhigiénia beszélünk, akkor had fűzzek hozzá annyit, hogy nem a jó fogállományú Petikét hasonlítanám a lazább csontozatű Bercikéhez. Petikét hasonlítanám fogmosás nélkül Petikéhez fogmosással. Mielőtt lehurrognátok, hogy ez nem lehetséges, azt kell mondjam, a statisztika kellő számú emberen végezve ilyen összehasonlításra is lehetőséget ad. Fogdokinénim minden ellenőrzés alkalmával eldörgi nekem, hogy milyen következtetésre jutott a statisztika. Magánvélemény: egy elektromos fogkefe árfekvése kb. egy koronával vethető össze. Inkább fogkefére költök. Így is kell korona is, de nem mindegy, milyen gyakran.
   
 14. fujimura

  fujimura Állandó Tag

  Egy kicsit hozzáteszek ezzel:

  Fogbeépítés +röntgen (1 fog) 70 000- 130 000 Ft.

  Így lesz egészséges a műfog.
   
 15. katalinaballa

  katalinaballa Állandó Tag

  Láttatok már szegény fogorvost? Vagy bármilyen orvost, aki szűkölködött?
  Nem céljuk a tökéletesség, de tessék csak reklamálni! Kétszeri nekifutásra sem lett olyan vastag a pótlás, mint a mellette lévő, vagy mint az eredeti. De igen meglepődött a doktor úr, mikor kértem a helyreigazítást.
  És ami a szép, úgy éreztem máshol kötött ki és meg az az anyag, amit kispórolt, s a teteje a dolognak, hogy nemrég azt állította egy fogdoki, hogy a maszek betegtől spórolt tömést kénytelen beépíteni a szakrendelésen, mert arra sem telik. Na ezt magyarázza meg valaki. Milyen orvosok vannak?
   
 16. jozsi100

  jozsi100 Állandó Tag

  Ajanlanam mindenkinek az elektromos fogkefet napi egyszeri hasznalatra:
  -nem dorzsoli tul a fogat,
  -olyan helyekre is eler, ahova a hagyomanyos fogkefe nem,
  -kevesebb fogkrem kell hozza, mart hatekonyabban hasznalja fel a fogkremet,
  -alaposabb tisztitast vegez.
   
 17. angyalkám

  angyalkám Állandó Tag

  Az elözö cikben olvastam hogy nincs körzeti orvos a fogorvosnál. Hát van ! Én is a körzetishez mentem, és nagyon megvoltam vele elégedve, fogat huzott, koronát szedett le, szájsebészeti beavatkozást is csinált meg protkot, és ezért fizettem: 152.000 ft-ot. énszerintem nem sok és bármikor visszamehetek hozzá igazitani. Énszerintem rendes volt! A rossz fogak sajnos adottság, én gyerekkorom óta járok fogorvoshoz mégis elromlottak a fogaim!! És mosom is!!!!!!!!
   
 18. b.p.

  b.p. Állandó Tag

  Ma Magyarországon kétféle fogorvos létezik: akinek van szerződése a TB-vel és akinek nincs. Az első típusnál a költségekből annyit fizet az ember, amennyi a TB támogatás levonása után fennmarad. A második típusnál ki kell fizetni az egész cehhet. Létezik olyan is, hogy az önkormányzat beszáll a fogászat támogatásába és pl. a rendelőt ingyen vagy kedvezményesen biztosítja a rendeléshez. A fizetendő összeget ez is csökkenti, hiszen a helyiség bérletét és fenntartását az orvos belekalkulálja az árakba.
   
 19. Detti1986

  Detti1986 Állandó Tag

  Hát tényleg nem csak a fogmosás számít a fogak romlásánál. Volt egy általános iskolai osztálytársam és minden foga egészséges volt, pedig nem hiszem hogy ismerte azt a szót hogy fogkefe meg tisztálkodás!
   
 20. QQC

  QQC Állandó Tag

  Én hiába mostam a fogaimat 30 évesen annyi a fém, és prcelán a számban, mint a konyhaszekrényben. A doki megmérte a nyál ph-t, tapadásvízsgálatot végzett, stb.
  Kiderült, hogy ez a gondom is a volt főnökömnek köszönhető.
  Az állandó ideg miatt, a gyomor rekeszizom nehezebben zárt, éjjel alvás közben pedig a gyomorsav gőze szépen kikezdte a fogakat. Volt lukadás, de volt amikor darabokra tört még puha étel rágása közben.
  Mióta vasmű van a számban legalább rendesen ehetek, és rághatok.
  Ja és az ára..... Ebből a pénzből a holdon is nyaralhat a doki.
   

Megosztás