Mi történt ma?

GIGI témája a 'Traccsoljunk!' fórumban , 2004 Október 28.

 1. GIGI

  GIGI Állandó Tag

  Canadahun will not allow the display of content protected by copyright law, unless they have the necessary legal rights to display or direct traffic to that content.

  A canadahun nem enged, bemutatni, vagy a megtalálásához irányítást adni olyan tartalmú anyagoknak, amelyek a copyright (szerzői jog) által védettek,
  csak akkor ha a szükséges legális engedély megvan rá.  1886. október 28.

  Leleplezik a Szabadság-szobrot

  A New York-i kikötő bejáratánál levő "Szabadságszobor", a francia nép ajándéka az Egyesült Államoknak, amelyet Stephen Grover Cleveland elnök leplez le. A szobor egy elzászi szobrász, Frédéric Auguste Bartholdi műve; az amerikai eszmények szimbóluma lesz, mindenekelőtt a New Yorkba hajóval érkező bevándorlók számára.
   
 2. GIGI

  GIGI Állandó Tag

  1919. október 28.

  Alkoholtilalmat rendelnek el az USA-ban

  Woodrow Wilson elnök vétója ellenében az amerikai kongresszus elfogadja az ún. "Volstead-törvény"-t, amely tiltja mindenfajta alkoholtartalmú ital előállítását, szállítását és árusítását az USA-ban. A törvény minden 0,5%-nál nagyobb alkoholtartalmú italra vonatkozik. A prohibíció az USA lakosságát két táborra osztja, a "szárazakra" (dry) és a "nedvesekre" (wet). Az alkoholtilalom azonban nem valósítható meg, a prohibíciós törvények kijátszásának számtalan példája ismeretes. Negatív hatásuk az illegálisan kibontakozó és virágzó alkoholcsempészet s a zugkocsmák, illetve az otthoni szeszfőzés. A törvényes előírások megsértése bocsánatos bűnné válik. Egyes bűnszövetkezetek (Chicago: Al Capone) az illegális alkoholkereskedelemre építik fel gazdasági birodalmukat. A végső soron csak irracionális érvekkel megindokolható szesztilalom, a politikailag befolyásos, minden társadalmi baj okát az alkoholban kereső vallásos csoportok évekig tartó harcának eredménye volt (1933. XII. 5.).
   
 3. lyvian

  lyvian Állandó Tag

  1959. november 5

  Bryan Adams, a romantikus rockballadák királya

  A ráspolyos hangú kanadai Bryan Adams, akiről azt is mondják, hogy ő a juharlevelesek Rod Stewartja, nem keményebb rockfelvételeivel, hanem lírai dalaival jutott a világhírességek közé, ma ünnepli 45. születésnapját.

  Bryan Guy Adams a kanadai Kingston városkában született 1959. november 5-én. Édesapja diplomata volt, így a család rengeteget utazott, különböző katonai iskolákba járt. 12 éves korában szülei elváltak, s ő édesanyjával Vancouverben élt. Ez idő tájt már gitárt vett magának és elhatározta, hogy a zenei pályát választja, 16 évesen otthagyta az iskolát és zenekart alapított.
  Kezdetben dalszerzőként is dolgozott, partnerével Jim Vallence-szel olyan ismert zenekaroknak és előadóknak írt számokat, mint a Loverboy, a Bachman-Turner Overdrive, Bonnie Tyler és a Kiss együttes. Bryan Adams 1979-ben szerződött le az A&M Recordshoz, de első lemezével nem sok vizet zavart. 1982-ben zenekarával turnézott a Foreigner rockbandával, a Kinksszel és a Loverboy zenekarral.
  A következő albuma sem volt igazán sikeres, nem úgy, mint az 1983-as Cuts Like a Knife című LP-je, mely Amerikában bejutott a Top 10-be és platinalemez lett. 1984 végén Adams egy kicsit tempósabbra vette a dolgot, a Run to You című dallal, amely a második legjobb 10 közé jutott slágere lett. A Reckless című albumával először sikerült a csúcsra jutnia és több mint 5 millió darabot eladni. Ezen a nagylemezen szerepelnek olyan ma is népszerű dalok, mint a Heaven, Somebody és a Summer of ,69.
  A világ tévénézői egy máig emlékezetes Tina-konferálással figyeltek fel Bryan Adamsre 1985-ben: itt egy fickó Kanadából, a neve Bryan Adams - és rákezdtek az It's Only Love című elementáris erejű duettre. A 80-as évek vége kicsit lecsendesedett Bryan Adams számára, de 1991 júniusában szinte robbantott az (Everything I Do) I Do It for You dal előadásával, amely a Robin Hood: a tolvajok fejedelme című film betétdala volt. A sikerre jellemző, hogy a tengerentúlon, hét héten keresztül volt a csúcson, míg Angliában 11 hétig nem tudták letaszítani a trónról. Ez volt a leghosszabb ideig slágerlistát uraló dal az 1953-as I Believe óta, melyet Frankie Laine adott elő.
  Bryan Adams szupersztár státusba emelkedett, amit sikerült megerősítenie az 1991 őszén kiadott Waking Up the Neighbours című lemezével. A gyönyörű balladákért továbbra is rajongott a közönség, amit a Please Forgive Me sikere is bizonyít. A három muskétás - Rod Stewart, Sting és Bryan Adams - nagyszerű dallal, az All for Love-val bizonyította, hogy három dudás is megfér egy csárdában. 1995 nyarán negyedik slágerlista-vezető kislemezét dobták piacra, a Don Juan DeMarco című film zenéjéből a Have You Ever Really Loved a Woman? című dalt. 1996-ban egy rockosabb albummal is jelentkezett The 18 ,Til I Die címmel, de csak mérsékelt fogadtatást ért el vele.
  A hat évvel ezelőtt üzletekbe kerülő On A Day Like Today című LP-jéről a legnagyobb siker a When You,re Gone című dal volt, melyet Melanie C-vel a Spice Girls énekesnőjével adott elő. Best of lemez, filmzenei album és koncert CD/DVD után a múlt hónapban végre önálló zenei anyaggal jelentkezett Room Service címmel.
   
 4. Gabizita

  Gabizita Állandó Tag

  En Imadom Ot :o 2 honapja voltam az itteni koncertjen Philadelphiaban .
  Irto szexy hangja van, baratnommel voltam , .aki vigyazott ram :(
   
 5. JuliG

  JuliG Állandó Tag

  Koszi Lyvi Bryan Adams az egyik kedvencem. :) :)
   
 6. Gabizita

  Gabizita Állandó Tag

  Dora :))))) Ti hallottatok azt a pletyit , hogy a Haven cimu szamot Diana hercegbonek irta?? Allitolag viszonyuk volt.... Amit komolyan nem tudok elkepzelni, Dian a 5"10 magas, Bryan Adams meg ugy tudom 5'6 . De mondom irto szexi ahogy enekel, nalam sem szamitana a magassag ...
  De egy princessnel ????? :) Kulonben Dianat is nagyon kedvelem kedveltem :( ma lattam egy foto albumot rola csoda szepnek nez ki bel sem lehetett nezi le van foliazva ne lehessen kinyitni. 30 $ ert. Talan a jezuska meglep. De azt hiszem a jezuska nem fogja megtudni :(
   
 7. JuliG

  JuliG Állandó Tag

  Zita hozd a tudtara a Jezuskanak, hogy ezt szeretned, akkor biztos megkapod. :) :)
  Amugy en is szerettem Dianat, attol fuggetlenul, hogy miket irtak ossze rola, ami vagy igaz, vagy nem.
   
 8. Gabizita

  Gabizita Állandó Tag

  szerintem egy nagyon kellemes teremtes volt. Hibai neki is voltak de kinek nem ?? Princess lett belole de nagyon is a foldon maradt.. ezt ertekelem benne foleg
   
 9. JuliG

  JuliG Állandó Tag

  Na igen. Azon viszont mindig csodalkoztam, hogy hogyan tudott hozzamenni egy olyan ronda hapsihoz. Raadasul azt olvastam rola, hogy O szerelmes volt Karolyba. Na persze egy koronat el lehet viselni egy ronda urge mellett is, de egy kiralyno mellett, aki hideg, mint a jegcsap. :wacko: :unsure: :unsure:
   
 10. GIGI

  GIGI Állandó Tag

  1860. november 6.

  az USA elnökévé választják Abraham Lincolnt

  az Egyesült Államok 16. elnöke, a köztársaságpárti, rabszolgaság-ellenes Abraham Lincoln megválasztására válaszul 11 déli állam kilépett az Unióból, és új konföderációt alakított...
  ....
   
 11. GIGI

  GIGI Állandó Tag

  "1988. november 14.

  A PFSZ kikiáltotta a palesztin államot

  1988. november 14-ről 15-re virradó éjszaka a Palesztin Nemzeti Tanács kikiáltotta a független palesztin államot az Izrael által megszállt területeken. Az államügyek bonyolításával a Jaszer Arafat vezette PFSZ Végrehajtó Bizottságát bízták meg. Az állam kikiáltását megelőzően a nemzeti tanácsban hosszú viták folytak a radikális és a méréskelt palesztin vezetők között a PFSZ jövőbeni irányvonaláról. Végül is nagy többséggel megszavaztak egy politikai nyilatkozatot a 242-es és 338-as ENSZ-határozatok elfogadásáról, és követelték az önrendelkezés jogát a palesztinok számára, mint a közel-keleti békés rendezés alapfeltételét. Az 1967-es 242-es számú ENSZ-határozat elfogadásával PFSZ először ismeri el közvetett módon Izrael állam jogát a létezésre. A Nemzeti Tanács megerősítette egy nemzetközi közel-keleti konferencia szükségességét, és elítélte a terrorizmus minden formáját. Fenntartják azonban a jogot a külföldi megszállókkal szembeni ellenállásra. 24 órával kikiáltása után 16 ország ismerte el a palesztin államot. A nyugati államok többsége, valamint a Szovjetunió tartózkodóan fogadta a hírt. Ezzel szemben az USA kormánya határozottan elutasította a palesztin állam elismerését. Különösen élésen reagált Izrael, amely az államalapítást "jelentéktelennek" nevezte, a PFSZ-nek "diplomáciai hadat" üzent. A palesztinok harca hazájukért 1947-ben kezdődött, amikor Palesztina brit területét egy izraeli és egy arab területre osztották fel. "
   
 12. jullan

  jullan Állandó Tag

  Gigi,

  Pont azok a whisky-s hordok elött álltam a Jameson Destillery-ben juniusban...

  Ha-ha-ha,tetszik...
   
 13. GIGI

  GIGI Állandó Tag

  kostoltad is? :p
   
 14. jullan

  jullan Állandó Tag

  Természetesen,de nem izlett. Majdnem ugyanaz a folyadék,mint ami a kocsiban van...tudod,lemosni a szélvédöt....
  Udvarlomnak vettem egy üveggel,magán kivül volt....gondoltam legyen is,mert drága volt. Magamnak vettem 3 mini üveget - csak souvenirként...

  De a whisky nem az én világom. Meghagyom azoknak akik szeretik. Több jut nekik...

  :rolleyes:
   
 15. Gabizita

  Gabizita Állandó Tag

  Juli meg fog lepodni, de en Dianarol szolo konyvben azt olvastam , a kiralyno volt meg az egyik legkedvesebb Dianahoz. Van lelke az oregcsjnak. A komolysag szigoru arc csak a kiralynoi szerephez megfelelo alarc. Amit a 40 valahany ev alatt mar az arcara vesodott orokre.
   
 16. GIGI

  GIGI Állandó Tag

  Gabi, nem az "anyakiralyne"-rol volt szo?...
   
 17. dialuna

  dialuna Állandó Tag

  Bryan Adamsről jutott eszembe hogy az egyik volt barátom nővérének volt vele 1 rövid kalandja. Persze ez akkora esemény volt hogy még az öccse is mesélgette..... :rohog :rohog
   
 18. Gabizita

  Gabizita Állandó Tag

  Juli meg fog lepodni, de en Dianarol szolo konyvben azt olvastam , a kiralyno volt meg az egyik legkedvesebb Dianahoz. Van lelke az oregcsjnak. A komolysag szigoru arc csak a kiralynoi szerephez megfelelo alarc. Amit a 40 valahany ev alatt mar az arcara vesodott orokre.
  [post=144736]Quoted post[/post]​
  [/b][/quote]
  Lizzy rol a mostani kiralynorol irtam. Az anyakiralynonek, aki nemreg halt meg tenyleg tunderi mamoka mosolya volt
   
 19. Gabizita

  Gabizita Állandó Tag

  Dialuna hat ez nem volt szep :)
  Ezek utan hogy tamogattalak az ipermuveszeti muzeummal ;) ilyet mondani :o
  Most feltekeny lettem , miert nem nekem volt ilyen szerencsem :wacko:
  Picit alacsonyabb nalam a Bryan Adams , de hat vizszintesen nem szamit .
  Sorry ma nagyon rossz vagyok :evil
  GabiZita ma :evil ;)
   
 20. dialuna

  dialuna Állandó Tag

  Dialuna hat ez nem volt szep :)
  Ezek utan hogy tamogattalak az ipermuveszeti muzeummal ;) ilyet mondani :o
  Most feltekeny lettem , miert nem nekem volt ilyen szerencsem :wacko:
  Picit alacsonyabb nalam a Bryan Adams , de hat vizszintesen nem szamit .
  Sorry ma nagyon rossz vagyok :evil
  GabiZita ma :evil ;)
  [post=144747]Quoted post[/post]​
  [/b][/quote]
  :p ..hát egy picit viccesnek találtam hogy öcsike a nővér kalandjaival vág fel! De hát egy Ilyen Férfi esetében ez érthető! :)
   

Megosztás