Mi volt a mai menü? II.

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Panka! Nem küldenél egy vajretket! Kinyitom az ablakot! :rohog: Úgy imádom!

A mai ebédünkkel jól melléfogtunk! :(. Mivel vásárlós nap volt és semmi maradék nem volt, így megbeszéltük, hogy valami félkész kaját veszünk.
A gyerekek lasagnet kértek és kaptak. Mi tanácstalanok voltunk a Férjemmel. Végül a Férjem rákos tésztát választott zöldségekkel én pedig halpitét.
A mi választásunk mindkettőnknek borzalmas volt. A gyerekek nem bírkoztak meg a lasagneval, így a maradékot megette a Férjem.
Én pedig ettem a maradék fasírtból zöldségkörettel. A bolti kaja ment a kukába. Ennyire még nem fogtunk mellé.
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
A múlt héten fiam javasolta a vadas vagy a főtt húst meggymártással.
A marhahúst tegnap délután megfőztem, hogy legyen ideje kihűlni és jobban tudjam szeletelni.
Így lett húsleves; főtt hús pirított darával és meggymártással.
Holnapra pedig bagettet sütök, mert vettünk tegnap kis kerámiatálba sajtot, amit meg kell sütni.
Holnapra azt terveztem és jó lesz kitumkolni a bagettel.
 

Panka60

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm szépen a sütiket, Hekate! Az a mennyei gyümölcsös kocka...:):dr_104:
---
Tegnap felidéződtek a régenvolt téli hétvégék, amikor korcsolyázás után betértünk egy sörözöbe és tatár beefsteak-et ettünk, lekísérve egy jó kori sörrel.
Hát ez volt tegnap az inkább uzsonna időben elkészített ebédem, mégsem lehet az ivást már reggel kezdeni. :rohog: Rengeteget ettem. Mondjuk mindet, amit elkészítettem.
Alig fért utána egy sör.
A mai ebéd is nemsoká készen van: pörkölt tésztával. Nincs kedvem a nokedlivel bíbelődni.
----
Dabadi, küldtem a vajretkeket, szépen rá volt írva, hogy Dabadinak szeretettel; remélem a megfelelő ablakon surrant be, és nem fáztál meg, amíg a küldemény megérkezett. :)
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Gyerekeknek a tegnapi maradék volt az ebéd.
Felnőtteknek görög saláta (mert volt a hűtőben egy csomag tengődő feta sajt) és gombafasírt.

Panka! Nem fáztam meg, bár most itt is lehűlt az idő. Kb. negyed órája szállingózott a hó vagy havas eső volt; nem igazán lehetett megállapítani. De inkább most essen a hó, mint márciusban!
 

Hekate

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma a tegnapi maradék volt az ebéd.
Aztán most látom, hogy elfelejtettem tegnap megosztani, hogy mi volt az ebéd.
Nahát a férjem sertésmájat hozott, abból készült a resztelt máj. Krumplipürét csináltam hozzá, meg csemege uborka is volt még itthon.
Ma is szinte ugyanez volt, de a krumplipüré helyett ma bulgurt ettünk. A férjem nem repesett az örömtől.
Holnapra egy darab tarját hozott, abból készítek gombás szeletet, rizzsel. A férjemnek. Én meg elpusztítom a maradék bulgurt.
(Egyébként igazatok volt bulgur ügyben, kicsit bővebben kell fűszerezni. Hagymát, sót, kis szerecsendiót, borsot tettem a főzővízébe, sőt egy kisebb darab maradék paprikát, meg egy kis ételízesítőt is. Egész finom lett.)
 

Panka60

Állandó Tag
Állandó Tag
A tegnapi napot kellett volna kihasználni boltba menésre, de várnom kellett egy lakatost a házunk bejárati ajtajához, amúgy is frissen mostam reggel a hajam, szóval nem mentem sehova. Pedig tegnap sütött a nap, ma viszont ónos eső esik, és - noha nemigen van már kenyerem, a cicáknak nedves kajája, - ma bizony nem reszkírozok, ha nem változik az idő délig. Hogy holnap mi lesz, a jó ég tudja. A telefonos időjárás jelentőm egyébként mára felhős-kibukkanó napos előrejelzést adott - csapadék nélkülit. :confused:
A cicakaja a problémásabb, mióta bezárták a nagyobbik boltot, nem nagyon látom, hogy változott volna a kisbolt rendelése, sok minden nincs vagy sokkal rövidebb ideig, mint ahogy azt megszoktuk. Nem lesz vicces egy éven át... :(
------
Egy gyors zöldborsó főzeléket készítek, kap egy kanál pörköltet. Ez lesz az ebéd.
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
A gyerekek milánóit kértek mára.
Nekünk még van a gombafasírtból és a salátából.

Mióta itthon van az "iskola" is teljesen átálltak a 11 órai ebédre. Ezzel kissé borítva az én megszokott napirendemet is.
Mondjuk nem csodálkozom: nagyobbik fiam reggel korán kel, így korán is reggelizik, így korábban kéri az ebédet is.
A másik két gyerek "óra" kezdés előtt kb. fél órával tér magához és egy bögre kávéval vagy kakaóval vissza is vonulnak "tanulni" - ők ezért éhesek már 11-kor.
11-kor van egy hosszabb szünetük, de előfordul, hogy tálcára teszik az ebédjüket és elvonulnak.
Már enni sem látom őket! :(
 

an1961

Állandó Tag
Állandó Tag
Mivel dolgozom, mindig a holnapi menü az amit itt leírok, kivéve a hétvégét. A holnapi "rendelés" amit ma készítettem el:
- krumpli leves füstölt oldalassal, csirkepörkölt szárnytőből puliszkával. A puliszkát természetesen holnap fogom megfőzni miután hazaérek. Vigyázok, hogy a spájzban legyen édes vörösbor meg édes tokaji furmint, amit ebéd után megkóstolunk és elbeszélgetünk, természetesen a céget az ajtón kívülre száműzzük.
 
Oldal tetejére