Mi volt a mai menü? II.

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Kb. 5-6 évvel ezelőtt volt az utolsó sertés császár aminél segítettem egy kismalacka életre keltésében. A gazda megígérte, hogy anyakocának meghagyja a malackát, és az első fialásából kapok egy malacot. Sikerült lebeszélni az ajándékozásról, mondván nincs hol tartani.
Ma délelőtt beállított egy fűzfakosárral a kosár megpakolva disznótorossal. Eltört az anyakoca lába le kellett ölni, gondolta megemlékezik a régi segítségemről.
Eszembe jutottatok Gyulusunk és gumelig amikor elkezdtem róni a köröket, kinek ajándékozzam tovább. Mindenféle füstölt és fagyasztott nyers húsnak, hurkának sütnivaló kolbásznak próbáltam gazdát keresni. Bárkinek kínáltam csak finnyogtak, végül csak elkelt, a zöldséges bácsi fia vitt mindent.
 

gumelig

Állandó Tag
Állandó Tag
Bekaaaaa !!
Hogy tehettél illent ???? :eek: :eek: :eek: :eek:mi meg itt éhen halunk Gumeliggel ! Sok jó hazai ! Hu már megy a hasam , ennyi zsiros dolgot és mind kenyér nélkül !:rohog::rohog::rohog::rohog::rohog::rohog:
Így van.
Ezért is voltam kénytelen tegnap szarvas sültet enni egy vendéglőben, sült nokedlivel. :D

2.jpg

Tegnap előtt délután ilyen szép volt a tóparti sétányon.
Napsütés könnyű köddel.

1.jpg

Tegnap egész nap sűrű köd. Ma eső. :(
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma zöldbableves volt; vörösboros marhapörkölt nokedlivel.
Sütöttem még pulykafasírtot is.
Holnap maradékok lesznek, így talán lesz időm pakolni és a karácsonyi ajándékok készítésével foglalkozni.

Lányom ma már ment suliba, de a kisebbik fiamat még itthon tartottuk és "elmentünk" (videobeszélgettek) az orvossal. Elég csúnyán köhög még mindig. A doki meg rögtön elküldte Covid-tesztre.
Szerintem negatív lesz, de nem baj, mert a suliba csak úgy mehet vissza. A teszt helyéről és időpontjáról küldtek sms-t. Férjem elvitte, de nem találták - kiderült, hogy rossz helyre mentek, de átírták a rendszerbe a mintavétel helyét és kész. Így is lehet! Nem volt semmi veszekedés, vita és kiabálás. Kaptak még egy doboz (50 db-os) maszkot is.
 

Ternyák

Állandó Tag
Állandó Tag
Már vagy 30 éve nem ettem! Írigykedem rád.

Nálunk ma tepsis krumpli és piknik saláta volt az ebéd, a fiam ketchup párti maradt.

Most van próba alatt a formakenyér sütő (tescoma kerámia), remélem lesz kocka kenyerem, 70%-ban teljes kiörlésű tönköly és 20% fehér tönköly és 10 % kenyérliszt, amiből szendó is készülhet.
 
Oldal tetejére