Mi volt a mai menü? II.

gumelig

Állandó Tag
Állandó Tag
Hiába döbbentek meg, finom volt. :)
A maradék sertéspörkölt spagettin parmezán sajttal megszórva.

1.jpg
-----
gumelig, örömmel olvasom, hogy javul a kezed. :):) Azért ne erőltesd túl. Minden megvár.
Köszi. A takarítás megváratásában nagyon menő vagyok. :cool2:
Már holnapután van, képeket nem kapunk?
Nem mentem le a városba. Amire szükségem volt meg tudtam venni az itteni üzletekben a cseresznye pelikán kívül. Nem volt nekik pici üveges, csak fél literes. Holnap sajt fonduet készítek, abba kellett volna egy korty.
-----
Svájcban is káosz van a vakcinával. Mivel itt csak a Pfizer és a Modena van engedélyezve, nincs elég. Ez mellett még az elosztást is eltolták. Ahol kevés az öreg, ott már hatvan éveseket is oltják, miközben Zürichben még a 75 felettiek sincsenek ellátva. Én a "fiatal kölök" valamikor áprilisban kerülök sorra. Jó barátom 25 kilométerre tőlem, Aargau tartományban már egy hónappal ezelőtt megkapta a másodikat.
 
Utoljára módosítva:

Panka60

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon jól esett a húsleves tegnap; még jut mára és holnapra is. :dr_104: A menü további része: sertéspörkölt nokedlival.
Most tényleg ott a boltban kell kitalálnom, mit főzzek, csak az jöhet szóba ugyebár, amihez található alapanyag.
----
Hekate, igen, én is kínai oltóanyagot kaptam. A tegnapi hőemelkedésnek és izom"fájdalom"-nak mára nyoma sincs. A következő időpont bolondok napjára esik, és őszintén remélem, ez nem rossz "tréfa", mint a tegnapi tömeges oltási nap, mert arra a 'botrányos' kifejezés csak egy enyhe rosszallás. :mad2:

gumelig, a mi házunkban is lakik egy házaspár, jócskán egy tízessel felettem életkorban. Ők egy másik rendelőintézet valamelyik praxiscsoportjához tartoznak, és még értesítésnek sincs nyoma az esetükben.
Minden esetre kitartás mindenkinek: most a remény kapujában nem szabadna elszúrni. Az oltottaknak éppúgy, mint a még oltásra váróknak.
Gyerek tesztjéről még mindig semmi. :(
 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Hajnali 6 órától narancs dzsem gyártás, 16 kis üveggel lett. Néhányat elajándékozok. Nem teszek a teába édesítőszert, egy korty tea egy pici kanál dzsem, nagyon finom! Megpucoltam négy csokor spárgát is, belőlük pástétom készült, mint ahogy a spenót jelentős részéből is. Még soha nem fagyasztottam spárgát, most az is ment a fagyasztóba, remélem nem lesz löttyedt. Megtisztítottam a leveszöldségeket is, őket is beküldtem a zimankóba, spenóttal, mángolddal együtt.
Ebédre sóska törtkrumplival.
 

Kaszazsu

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegnap és ma is kacsa almával töltve krumplival és párolt vörös-káposztával. Tegnap a kis aprólékból becsinált leves, ma borsó leves.
A lányom egy hete ketogén diétára állt át (semmi szénhidrát,sok zsír,csak engedélyezett zöldség és gyümölcs). Elsősorban maga szerzi be és készíti a hozzávalókat, de kis odafigyeléssel tőlünk is átvehet több ételt. Lassan beletanulok, például a levesből a lisztet kellett kihagyni. A káposztát eddig is eritritorral készítettem cukor helyett.

20210306_125901.jpg 20210306_131842.jpg 20210306_132919.jpg
 

Hekate

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma főztem meg a csilis babot. Egészen jó lett, bár voltak fenntartásaim.
Holnap jönnek a gyerekek. Csirke lesz. Azt hiszem csirkemell-csíkokat készítek. Egy részét baconbe tekerve megsütöm, egy részét rántom. Lesz hozzá krumplipüré meg sült krumpli is. Leves is kell! A fiúunokám kedvence a brokkoli krémleves. Ez pont jó lesz. Van itthon minden. Nem kell a boltba menni. A férjemnek van még csilis bab.
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
A gyerekek már tegnap rántott husit kértek, de volt még a tésztából.
Így elnapoltam már a a rántott húst krumplipürével/petrezselymes krumplival és salátával.
A zöldséglevesből is ettünk.
Hát sok előnye van a fogszabályzónak, bár kissé drága.
A gyerekek nem esznek túl sok levest, de most a nagyobbik fiam minden nap azt visz a suliba.
Hétvégén Ő kérte a zöldséglevest, persze csak a levéből evett és a tésztából, amit belefőztem.
Amíg elment sétálni a zöldségeket összeturmixoltam, mert kérte, hogy egy kicsit sűrítsem be a levest.
Besűrítettem, de jobb ha nem tudja mi van benne! Megkóstolta, közölte: "finom".
De szemét vagyok!!!!! :D

Beszéltem tegnap délután Anyukámmal, de csak röviden, mert elég rosszul volt. Rajta kijöttek az oltás mellékhatásai: gyengeség, izületi fájdalmak, étvágytalanság, torok- és szájszárasság.
1 órámba telt, mire el tudtam érni a háziorvosát, akin hallatszott, hogy teljesen el van úszva, de segítőkész volt. Állítólag a mellékhatásoknak 1 hét alatt le kell vonulnia. Nem is mertem Neki mondani, hogy azt olvastam állítólag a második dózis után jönnek ki erősebben a mellékhatások. Azt hogyan fogja bírni?! :( Tudom, hogy mindenkire máshogy hat az oltás, de vigyázzatok Magatokra!!!!
 

Kaszazsu

Állandó Tag
Állandó Tag
Borsó leves ma is, rizses hús.
Délelőtt végre engem is beoltottak oltóponton-elég rövid idő alatt túlestem rajta. Jó volt hogy a kórház udvarán lehetett megközelíteni a helyszínt és nem volt zsúfoltság. Katonák intézték udvariasan a papírmunkát, mindenkit közvetlenül ahhoz az ajtóhoz vezettek, ahol az oltást megkaptuk. Férjem pénteken, lányom már két hete az orvosnál kapta meg az elsőt.
20210308_135545.jpg 20210308_132250.jpg 20210308_132844.jpg
 

Hekate

Állandó Tag
Állandó Tag
Gulyás leves volt ma ebédre, és lángos.
Nem kefires, hanem a Street Kitchen féle.
Nem nagy durranás, nem kell boltba menni az elkészítéséhez.
Csak liszt, víz só meg élesztő. Annyit változtattam rajta, hogy az élesztőt egy kis tejben futtattam fel. (szerintem, ha csak vízzel dagasztom, akkor kemény lesz. Kell hozzá egy kis tej.). Egyébként finom volt.

Holnap oltakozni megyek. És a maradékokat pusztítjuk el ebédre.
 

Ternyák

Állandó Tag
Állandó Tag
Oh, annyira daráltam a sorozatokat, hogy elfelejtettem benézni hozzátok.
Ezen kívül: halászlé, pizza, almás pite, zöldségek a sütőben sütve. Sütés: bagett és zsemle.
Ma egész nap Szegeden a Metróban bevásárlás. Elk....m egy rakás pénzt, és mégsem lett teli egy kis kocsi. Borzasztóan elszálltak az árak.

Holnap marhapörkölt és kelkáposzta főzelék lesz.
 

Hekate

Állandó Tag
Állandó Tag
Ürül a fagyasztóláda.
Holnap csirkeaprólékból levest főzök. Sok zöldséggel, mert a kisunokám így legalább megeszi a sárgarépát meg a karalábét. Aztán pizzát ígértem neki. Csak paradicsomkrém - mondja ő - meg sajt. Tudod, ahogy szoktad. Az nagyon finom. Szóval kecsap meg sajt. Ha van itthon, többféle sajt.
De a férjem nem rajong a pizzáért, ő tarhonyás húst kap. Volt még egy darab tarja, meg egy darab dagadó a fagyasztóban. Azokat is elővettem. A dagadót megtöltöm, gombás töltelékkel, a tarját pedig megsütöm. És akkor már csak a köreteket kell elkészíteni.
Azt hiszem használt ez a kínai vakcina, megjött a kedvem a főzéshez is.:rohog:
 
Oldal tetejére