Mi volt a mai menü? II.

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
"Anyukám receptes füzete" az bizony kincs a javából.
Ha valami, megosztásra érdemes finomságot találsz, kérlek ne tartsd meg magadnak, oszd meg velünk.
Bizony, hogy kincs a javából!
A mai sajtos ropi receptje
40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 20 + 10 dkg sajt reszelve, 2 dl tejföl, 2 tojás sárgája + 1 tojás a tetejére, 2 kiskanál só.
A lisztet a sóval elkeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint, beledolgozunk 20 dkg sajtot (lehet füstölt is egy része - én most 5 dkg tettem bele), a tojások sárgáját és a tejfölt. A tésztát jól összedolgozzuk, majd lisztezett felületen kinyújtjuk. A tészta tetejét megkenjük tojással és megszórjuk a maradék reszelt sajttal, majd vékony csíkokra vágjuk és tetszőleges hosszúságúra.
A sütési hőfokon nem írta le Anyukám, így fél adagot 180 fokon, a másik felét 200 fokon sütöttem. A 200 fokon sültek ropogósabbak; 15 perc alatt megsültek, de figyelni kell, mert könnyen megég.
Beszéltem a szomszéd nénivel is, mert mikor jöttem vissza sütött és adott egy kis útravalót. Az Ő ropija is ropogós volt. Elárulta, hogy fele margarint és fele zsírt használt. Legközelebb úgy is kipróbálom. Kisebbik fiam kaja után még belemarkolt a dobozba, hogy a szobájában is tudjon mit rágcsálni. Remélem azért marad holnapra valami a tízórais dobozba is.
 

Csatolások

  • DSC_0349.JPG
    8.4 MB · Olvasás: 18

gumelig

Állandó Tag
Állandó Tag
A tegnapi ossobucobol maradt rizs és zöldség szósz. Volt a fagyasztóban
egy adag bárányborda is. Rendszeresen vásárolom ha akciós. :)

zz1.jpg

Rossz idő ellenére is elkellett mennem pár dolgot vásárolnom. Sajnos nem eleget. Most mutatják a tévében, hogy holnap az eső mellett szél is lesz. Utálom.
Olasz desszert márványsajtot is vettem. Júj de finom... :)

zz2.jpg
 

Hekate

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm szépen Dabadi, ropi recept elmentve. Szuper jól néz ki.
Beka, jobbulást kívánok.
Gumelig, ne legénykedj, nehogy megfázz. Inkább a száraz kenyér!;)

Ma nem főztem. Sőt, semmit se csináltam. Pihentem. Feküdtem, ültem, olvastam. Itt is rossz az idő, nem zuhog, csak csipi-csöpi, viszont a szél az nagyon erős. Remélem holnap már jobb idő lesz.
Borsó levest és rántott gombát terveztem holnapra, rizzsel és tartármártással.
 

gumelig

Állandó Tag
Állandó Tag

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Gombás husi.
Bekának jobbulást kívánok!
A férjem hasznos hobbija a faesztergálás, de nem készít két egyforma darabot. Polcok, asztalokat, korlátok, stb. itthon a keze munkáját dicsérik.
Csatolás megtekintése 1793228
Köszönöm neked is, és mindenkinek! :)
Szemezgetek a gyümölcsös sajtoddal, olyan nekem is köll! :D Itt még soha se nem láttam, de hozatok majd a sáskával ha megint útnak indul!
Gertike Magdeburgból költözött ide, mániákus spárga rajongó. Képzeld, még valami desszertféleséget is készít belőle. De, csak a fehérből. Velem is megszerettette, bár nekem a zöld ízlik, a fehér mire ideér olyan fásnak tűnik. Ha érdekel elkérem tőle annak a spárga desszertnek a receptjét, hogy milyen íze lehet nem tudom! Eddig kihagytam.
 

an1961

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha sok a zöldség(zeller, sárgarépa, petrezselyem gyökér, szárzeller) a maradékot beteszem a fagyaaztóba, ma reggel kiszedtem az összeset és krém levest készitettem belöle. Lecsó is készült és libamáj pástétom. Desszertnek a tegnap vásárolt eper lett. Nagyon jó hétvégét mindenkinek.
 

Hekate

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát, nem volt finom a mai ebéd. A borsóleves ízetlenre (vagy íztelenre?) sikerült. Megsóztam, de nem sokat javított rajta.
A rizs meg túlfőtt, (zacskós, előfőzött), a gombának meg nem volt jó gombaíze. A férjem mindig a piacon szokott csiperke gombát venni, most a boltból hozott termesztett csiperkét. És még a tartármártás se lett olyan, mint szokott. A majonézt én kevertem tojássárgájából és olajból, ahogy szoktam. Fűszereztem, és tejföllel kevertem össze. De valami nem stimmelt vele, és nem tudom, hogy mi.
Aztán arra gondoltam, hogy valami baj lehet az ízérzékemmel, a férjem nem mondta, hogy nem finom az ebéd. (Vagy... lehet, csak nem akart megbántani, ha már annyit dolgoztam vele délelőtt)
Ezért aztán gyorsan leteszteltem magam, de szerencsére negatív a covid teszt.
Hát, holnap talán ügyesebb leszek. CSak még nem tudom, mit főzzek.
 
Oldal tetejére